Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" ar uzvaru pār "Almaz" pārtrauc zaudējumu sēriju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Rīga" ar uzvaru pār "Almaz" pārtrauc zaudējumu sēriju
Rodrigo Ābols
Foto: dinamoriga.eu

Piecu zaudējumu sēriju Krievijas Jaunatnes hokejā līgā (MHL) pārtraukusi HK "Rīga" vienība. Rīdzinieki izbraukumā ar 2:1 apspēlēja vienu no Ziemeļrietumu diviziona līderēm, Čerepovecas "Almaz".

Par šī mača favorītiem viennozīmīgi varēja uzskatīt Čerepovecas komandas hokejistus, kuri šosezon 20 spēlēs tikuši pie 39 punktiem, ieņemot trešo vietu Ziemeļrietumu divizionā. Tikmēr "Rīga" nespēj pārtraukt savu zaudējumu sēriju, kas ieilgusi līdz piecām spēlēm. Rīdzinieki pašlaik šajā divizionā ir pēdējie, desmitie ar 21 punktu 18 spēlēs.

Spēli nedaudz aktīvāk iesāka laukuma saimnieki, bet "Rīga" spēja pārņemt iniciatīvu un vairākas reizes apdraudēt "Almaz" vārtus. Īpaši varēja izcelt ceturto maiņu un tieši Frenku Razgalu, kurš pāris reizes nonāca labās pozīcijās, bet nespēja raidīt ripu vārtos. Astotajā minūtē pie pirmā vairākuma tika "Almaz" hokejisti. Rīdzinieki labi turējās, noturot rezultātu nemainīgu. Perioda vidū arī "Rīga" tika pie savas iespējas vairākumā, turklāt spēlējot vien pret trīs pretiniekiem. Viesu pasīvā spēle pretinieku zonā neļāva radīt labus vārtu gūšanas momentus, paliekot tukšā. Neilgu laiku pēc tam, kad komandas jau bija spēlējušas vienādos sastāvos, labu uzbrukumu veica rīdzinieki, bīstamu, bet neprecīzu metienu veicot Rūdolfam Maslovskim. Pirmais periods tā arī noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Otrā perioda ievadā cīņa ritēja līdzīgi, bet piektajā minūtē svaru kausi nosliecās par labu viesiem. "Rīga" varēja spēlēt vairākumā četri pret trīs. Īsi pirms vairākuma beigām rupju kļūdu pieļāva "Almaz" aizsargi, kā rezultātā vārtu priekšā palika divi viesu spēlētāji. Ripu saņēma Nikolajs Jeļisējevs, savu iespēju garām nelaižot - 1:0. Pēc izturēta mazākuma "Rīgas" hokejisti atguva iniciatīvu un devās uz priekšu, radot vārtu gūšanas momentus. Skaitliskajā vairākumā viesi gan bija ļoti nevarīgi, ļaujot "Almaz" hokejistiem pat aktīvi uzbrukt, bet tas viņiem atspēlējās. Jo vairākumu pamanījās izmantot Rodrigo Ābols. Pēc 25 sekundēm spēle noslēdzās Artjomam Peršinam, kurš saņēma 5+20 minūšu noraidījumu par nepareizu uzbrukumu. Piecu minūšu vairākumu muļķīgi samazināja Kārlis Ozoliņš, nopelnot noraidījumu pretinieku zonā. Vēl īsi pēc tam uz noraidīto soliņa sēdās arī Maslovskis, atstājot savu komandu mazākumā. "Almaz" hokejisti daudz meta pa Salvaja Balandīna sargātajiem vārtiem, bet līdz perioda beigām vārtus gūt nespēja.

Rezultāts mainījās trešā perioda astotajā minūtē, kad "Almaz" labā vārtu guva Daņila Vovčenko. Perioda vidū "Almaz" tika pie vairākuma un iespējas panākt izlīdzinājumu. "Rīgas" hokejisti piespiedās saviem vārtiem, bet cietoksni nosargāja. Kad viens mazākums tika izturēts, sākās nākamais, un arī tas tika izturēts. Līdz ar to atlicis spēlēt bija piecas minūtes. Šajā laikā "Almaz" nespēja izraut neizšķirtu, ļaujot "Rīgai" pārtraukt piecu zaudējumu sēriju un svinēt uzvaru izbraukumā ar 2:1.

Trešdien, 29. oktobrī abas komandas Čerepovecā tiksies atkārtoti, "Almaz" vienībai cenšoties gūt revanšu.

MHL regulārais čempionāts, 27. oktobris

"Almaz" - HK "Rīga" 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Vārti: 26:00 Jeļisējevs (Sarkanis) 0:1, 35:34 Ābols (Maslovskis) 0:2, 47:43 Vovčenko (Aņikins, Moisējevs) 1:2.
Metieni: 29-24
Vārtsargi: Kirils Grigorjevs - Salvis Balandīns