Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" vēlreiz uzvar "Dynamo"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

HK "Rīga" vēlreiz uzvar "Dynamo"
Rodrigo Ābols
Foto: dinamoriga.eu

Sesto uzvaru pēc kārtas MHL regulārajā čempionātā izcīnījusi HK "Rīga" komanda, kas atkārtoti savā laukumā tikās ar Kirila Tambijeva pārstāvēto Sanktpēterburgas "Dynamo" komandu un pārspēja to ar rezultātu 4:1.

Iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē piektdien vienības kopā guva 12 vārtus, ar rezultātu 7:5 uzvaru izcīnot HK "Rīga" hokejistiem, kuri kopumā neparādīja nemaz tik labu sniegumu.

Jau pēc nedaudz vairāk kā spēlētas minūtes mačs tehnisku problēmu dēļ tika apturēts, atsākoties pēc 10 minūtēm. Komandas spēlēja visai pasīvi, neradot reālus vārtu gūšanas momentus. Pirmā ļoti labā iespēja pēc pretinieku kļūdas bija Rūdolfam Maslovskim, kurš nonāca viens pret Ņikitu Arjutinu, bet pārspēt viņu nespēja. Salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli, abas komandas daudz nopietnāku vērību pievērsa aizsardzībai, kas nesekmēja vārtu gūšanas momentu veidošanos. Rīdziniekiem īsti neļāva ieskrieties noraidījumi, bet "Dynamo" komanda vairākumus nerealizēja. Tikmēr savu pirmo iespēju spēlēt vairākumā realizēja mājinieki. Kirils Tambijevs salauza nūju, atstājot savu komandu trīs hokejistu sastāvā. Viņa komandas biedrs nepaspēja laikus atgriezties zonā, ar precīzu metienu izceļoties Krišam Lipsbergam. Atlikušajā laikā vienīgā vārtu gūšanas iespēja bija Rodrigo Ābolam, kurš no tuvas distances meta pāri vārtiem. Līdz ar to pirmais periods noslēdzās ar rezultātu 1:0.

Otrā perioda ievadā pirmo bīstamo uzbrukumu spēlē izvērsa "Dynamo" hokejisti, bet Salvis Balandīns vārtos nospēlēja pārliecinoši. Ar cīņas sparu pretinieku zonā HK "Rīga" septītajā minūtē prata dubultot savu pārsvaru. Ripu aiz vārtiem atguva Nikolajs Jeļisējevs, kurš ar to izslidoja to priekšā un izdarīja precīzu metienu - 2:0. Kopumā cīņa bija visai līdzīga. Tuvojoties perioda beigām ripa vairāk pat bija rīdzinieku aizsardzības zonā, bet kāds bīstamāks moments nesekoja.

Trešā perioda ievadā uz noraidīto soliņa sēdās Kirils Tambijevs. Varēja likties, ka vairākums paliks nerealizēts, bet "Dynamo" hokejisti mazākumā aizrāvās ar uzbrukumu, ripu pārtverot Jānim Jakam un dodoties ātrajā pretuzbrukumā Viņš atdeva piespēli Rodrigo Ābolam, kurš sava komandas biedra uzticību nepievīla - 3:0. Viesi uzreiz aktivizēja savu spēli un atspēlēja vienus vārtus, devītajā minūtē precīzu metienu izdarot Romānam Pikmuļinam (1:3). Pēc vēl vienas pauzes tehnisku iemeslu dēļ HK "Rīga" palika mazākumā. Veiksmīgākas šīs divas minūtes izvērtās mājiniekiem. Ripu pārtvēra Kārlis Ozoliņš, kritienā gūstot vārtus. Mača izskaņa bija noraidījumiem bagāta, rezultātam gan vairs nemainoties. Līdz ar to HK "Rīga" svinēja savu sesto uzvaru pēc kārtas - 4:1.

Par mača labāko spēlētāju HK "Rīga" rindās tika atzīts komandas trešo vārtu autors Rodrigo Ābols.

MHL regulārais čempionāts, 27.oktobris

HK "Rīga" - "Dynamo" 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Vārti: 12:34 Lipsbergs (Siksna, Begovs) 1:0, 26:04 Jeļisējevs 2:0, 45:11 Ābols (Jaks) 3:0, 48:38 Pikmuļins (Zavjalovs, Ručkins) 3:1, 53:24 Ozoliņš 4:1
Vārtsargi: Salvis Balandīns - Ņikita Arjutins

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт

  -3 [+] [-]

, 2013-10-27 19:41, pirms 11 gadiem
neticu nevienam vārdam! tādi spēlētāji nemaz neeksistē un nekādas spēles nekad nav notikušas. tas viss ir fikcija!

  +4 [+] [-]

, 2013-10-27 19:58, pirms 11 gadiem
Interesanti, ka nekad starp periodiem neintervē Jelisejevu, pat ja guvis vienīgos vaartus. Neprot valodu?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-27 20:31, pirms 11 gadiem
paskatoties uz visas mhl tabulu sanaak ka iiga pec zaudetjiem punktiem ir liideri visaa chempii!!!! MALACHI!!!

     [+] [-]

, 2013-10-27 21:22, pirms 11 gadiem
zivotaajs rakstīja: paskatoties uz visas mhl tabulu sanaak ka iiga pec zaudetjiem punktiem ir liideri visaa chempii!!!! MALACHI!!!
blin 4 reizes lasiju Tavu komentaru, tapat nesapratu

" iiga" ir domaata Riiga vai Liiga? un kaa reekina zaudetos punktus?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-27 21:50, pirms 11 gadiem
purva_velns rakstīja: Interesanti, ka nekad starp periodiem neintervē Jelisejevu, pat ja guvis vienīgos vaartus. Neprot valodu?
Žēl, ka nenointervēja mazo Tambijevu.