Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Tambijevs: "Mēģināju atrunāt Bukartu un Golovkovu no došanās uz Kanādu"

Agris Suveizda

Tambijevs: "Mēģināju atrunāt Bukartu un Golovkovu no došanās uz Kanādu"
Leonīds Tambijevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Hokeja treneris Leonīds Tambijevs, kura vadītā "Rīga" Krievijas pilsētā Omskā piedalās Pasaules kausā jauniešiem, intervijā portālam Championat.com runāja gan par turnīru, gan gaidāmo sezonu. Tambijevs atzina, ka esot centies atrunāt Rihardu Bukartu un Georgu Golovkovu no došanās uz Kanādu, jo, viņaprāt, abi jaunie spēlētāji tam vēl nav gatavi.

"Man nebija, par ko puišiem pārmest. Viņi centās, sitās. Par pašatdevi nav nekādu jautājumu. Cita lieta, ka mūs pievīla pašdisciplīna. Visi tie noraidījumi, tai skaitā arī nevajadzīgie, mums dārgi maksāja. Omskas "Yastrebi" trīs vārtus tomēr guva vairākumā, bet vēl vienus - atliktā soda laikā. Tas arī noteica spēles iznākumu," vakardienas maču pret Omskas komandu (3:6) komentēja Leonīds Tambijevs. "Pretinieki par mums bija pārāki meistarībā. Konkrētāk - uzbrukumu noslēgšanā."

Spēle bija diezgan nervoza, un Edmunds Augstkalns nopelnīja desmit minūšu disciplinārsodu. Tambijevs gan nevēlas pārmest aizsargam: "Nē, kā es varu viņu nosodīt? Pretinieks varēja Edmundu savainot, bet tiesneša svilpe klusēja. Viņš vienkārši atbrīvoja savas emocijas. Par to viņu nelamāšu. Puisis gribēja uzvarēt, viņš sitās. Labāk tā, nekā vispār bez emocijām. Kāpēc tik agri nomainīju vārtsargu? Pirmie vārti bija vārtsarga. Puiši kopumā labi aizvadīja mazākumu, bet viņš neizglāba. Bet pēc otrās ielaistās ripas bija redzams, ka Nils [Grīnfogels] bija saskumis, nedaudz "peldēja". Paņēmu pārtraukumu un nolēmu viņu nomainīt."

Kristers Gudļevskis bija viens no labākajiem vārtsargiem līgā, taču tagad Tambijevam būs jāatrod jauns pirmais numurs: "Ir labi, ja zini, kuru nākamajā spēlē likt vārtos. Gudļevski ne jau tāpat vien pēc sezonām "Rīgā" izvēlējās NHL draftā. Viņš to nopelnīja. Gan talanta, gan profesionālisma un attieksmes pret darbu ziņā. Šiem pašiem puišiem ar sevi vēl strādāt un strādāt. Kurš pēc Bukarta un Golovkova aiziešanas ir kļuvis par līderi? Sāksim ar to, ka Bukarts un Golovkovs nebija simtprocentīgi līderi. Pirmām kārtām jau sava vecuma dēļ. Pārslavēt nevienu nevēlos, bet nevar neatzīmēt trijnieku Jeļisejevs-Begovs-Maslovskis. Šie puiši gūst vārtus divas spēles pēc kārtas un aiz sevis velk komandu. Cita lieta, ka gribas, lai arī citi gūtu vārtus."

"Gaidīju, ka pēc 2013.gada jauniešu čempionāta Sočos viņus izvēlēsies CHL draftā. Tā arī notika. Bet tāpat atrunāju Bukartu un Golovkovu no šī lēmuma," Tambijevs komentēja abu hokejistu došanos uz Kanādu. "Uzskatu, ka viņi gan fiziskajā, gan psiholoģiskajā ziņā vēl nav gatavi tur spēlēt. Viņi vēl nav nobrieduši. Viņi ir bērni! Jo vairāk, ka Bukarts ir dzimis 1995.gada 31.decembrī. Gandrīz 1996.gads, bet tas vēl ir bērns...Zinot tos mazos laukumus un kāds tur ir hokejs - viņiem būs smagi. Vēlu viņiem veiksmi, bet uzskatu, ka viņiem vēl vajadzētu spēlēt Rīgā. CHL ir daudz spēļu, bet nav laika treniņprocesam. Praktiski nav nometņu, kur tiek ielikti pamati."

"Vispār uzskatu, ka jaunajiem spēlētājiem svarīgs ir treniņprocess. Jā, spēles ir labi, bet vajag laiku, lai spēlētājos kaut ko "ieliktu". Kalendāru kopumā uzskatu par normālu. Būs laiks gan spēlēm, gan treniņiem," Tambijevs komentēja to, ka šosezon MHL nebūs pārtraukumu, izņemot Jaunajā gadā. Rīt "Rīga" tiksies ar Čehijas "Vitkovice Steel", kas vēl nav ieguvusi ne punkta: "Teicu puišiem, ka Pasaules kausā piedalās komandas ar dažādu stilu, spēles līmeni, ar dažādu skolu. Pusfināls vai kauss - tas mums nav pirmajā vietā."

"Caur spēlēm ar pilnīgi atšķirīgām komandām mēs mācāmies, kļūstam par vienu kolektīvu. Starptautiska prakse ir ļoti vērtīga pieredze. MHL, piemēram, stila ziņā dramatiski atšķiras no amerikāņu līgām," Tambijevs turpināja. "Ar ko nodarbosimies brīvdienā [šodien]? Strādāsim! Ko gan vēl? Viss notiek pēc grafika. Treniņi un vēlreiz treniņi. Vakarā varbūt būs kāda kultūras programma. Mūs aicina uz Latviešu biedrības namu. Pārsteidzoši, bet Omskā ir daudz latviešu."

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com

  +2 [+] [-]

, 2013-08-27 20:37, pirms 11 gadiem
Nu, nu...vēl īsti neesmu dzirdējis, ka došanās uz Ameriku pēc pieredzēs būtu skādējis kāda hokejista pieredzi, pietam nākotnē NHL draftā ļoti palīdz tas, ka spēlē CHL, jo NHL tomēr baidās draftēt jauniešus no Krievijas līgas/MHL.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-27 20:40, pirms 11 gadiem
Ļoņa zin, ko runā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-08-27 20:47, pirms 11 gadiem
Ljonja aizej pie psihiatra un tad trenee juniorus....

     [+] [-]

, 2013-08-27 20:49, pirms 11 gadiem
Jo Tambijevs zin labāk.... Noteikti.

  +4 [+] [-]

, 2013-08-27 20:51, pirms 11 gadiem
Pareizi, kāpēc sevi ''norakt''(?) Kanādā, ja topat var izdarīt arī šeit uz vietas KRIEVIJAS jauniešu čempionātā ar lielāku garantiju Tambijeva vadībā!?

     [+] [-]

, 2013-08-27 20:52, pirms 11 gadiem
Tambijevam, reizē ar Gūlbi pie Psihologa jāiet, lētāk sanāks, pietam vēl divatā vieglāk runāt!!!

  +3 [+] [-]

, 2013-08-27 20:55, pirms 11 gadiem
Tambijev nekā pārsteidzoša nav ,ka Omskā daudz latviešu! Bet nu kur nu tev to saprast!
Tāpat nekā pārsteidzoša nav, ka Tambijevs gribeja paturēt hokejistus. Neviens treneris negrib zaudēt labus hokejistus un līderus!

  -1 [+] [-]

, 2013-08-27 20:56, pirms 11 gadiem
Ļoņa > Biedriņš

     [+] [-]

, 2013-08-27 21:28, pirms 11 gadiem
Jā, vajadzēja palikt Rīgā lai viens resns krievs tik turpina jaunos čaļus matom lamāt un pēc tam vēl presē nozākāt. Protams, ka Ļoņa to gribēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-27 22:19, pirms 11 gadiem
Megadzilna rakstīja: Nu, nu...vēl īsti neesmu dzirdējis, ka došanās uz Ameriku pēc pieredzēs būtu skādējis kāda hokejista pieredzi, pietam nākotnē NHL draftā ļoti palīdz tas, ka spēlē CHL, jo NHL tomēr baidās draftēt jauniešus no Krievijas līgas/MHL.
kā tu vari zināt, kādi hokejisti būtu izauguši, ja paliktu tepat latvijā? man liekas, ka tāpēc jau arī neko neesi dzirdējis...

     [+] [-]

, 2013-08-27 22:20, pirms 11 gadiem
Vēl var atzīmēt, ka CHL junioru līgas latviešiem nenes veiksmi pēc tam iekarajot NHL. Veiksmīgākais no šiem Daugaviņš tagad trenējas kopā ar Kurbadu, bet pavisam drīz sāksies NHL treniņnometnes.
Nākošais stabilais NHL spēlētājs kopš Ozoliņa, Irbes, Žoltoka, Skrastiņa, Ivanāna un Skudras varētu būt Girgensons, kurš ar citu ceļu iet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-27 23:19, pirms 11 gadiem
Sermulītis rakstīja: Eksperts atradies. Es vēl atceros, kā tu Koļesņikovu marinēji 3 pārī. Aizgāja čalis uz QMHL -uguņoja, tagad čalim līgums ar KHL klubu :p
Tu varbūt esi eskperts?
Koļesņikova meistarība bija atbilstoša 3. maiņas līmenim, vienīgais pluss, augums, kura dēļ arī viņu paņēma avansā uz CHL, no kuras pēc sezonas arī izmeta...
Ar KHL klubu viņam try-out līgums tikai dēļ vecuma un dēļ tā ka lokālie CRO kadri vēl lielākas miskastes... Ceru protams, ka saņemsies...

     [+] [-]

, 2013-08-27 23:21, pirms 11 gadiem
Tambijevam jākaunās no sava dēla Kirila! Viņš ghetto games floorball tādu zvaidzni tēlo ar visiem grib kauties, grustās, rāda fakučus! Vien dēl to jau viņš nebūs nekas hokejā, es tā ceru!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-27 23:29, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Vēl var atzīmēt, ka CHL junioru līgas latviešiem nenes veiksmi pēc tam iekarajot NHL. Veiksmīgākais no šiem Daugaviņš tagad trenējas kopā ar Kurbadu, bet pavisam drīz sāksies NHL treniņnometnes.
Nākošais stabilais NHL spēlētājs kopš Ozoliņa, Irbes, Žoltoka, Skrastiņa, Ivanāna un Skudras varētu būt Girgensons, kurš ar citu ceļu iet!
Pilnīgas muļķības - Karsums, Sprukts, Daugava, Kulda, Bārtulis - visi ir piepildījuši sapni un uzspēlējuši NHL - ļoti labs procents, no tiem, kas vispār ir spēlējuši CHL...

  -1 [+] [-]

, 2013-08-27 23:45, pirms 11 gadiem
Shmidzis rakstīja: Pilnīgas muļķības - Karsums, Sprukts, Daugava, Kulda, Bārtulis - visi ir piepildījuši sapni un uzspēlējuši NHL - ļoti labs procents, no tiem, kas vispār ir spēlējuši CHL...
uzspēlēt un spēlēt ir divas dažādas lietas, ja tu to uzskati par labu esam, lai tā ir.
bet par stabilu NHL spēlētāju neviens pagaidām nav kļuvis.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-28 10:09, pirms 11 gadiem
Ne nu tambijevs baidas ka normali hokejisti aizbrauks-nebus kam spelee--tapec zaudejumi bus--->kas iespaidos tambijeva trenera kreslu--->ar iespejamu izlidošanu

     [+] [-]

, 2013-08-28 10:49, pirms 11 gadiem
nu es ar uzskatu ka iespējams, ka vēl gadu varēja arī Rīgā nospēlēt, pirms došanās prom, tomēr ļoti jauniņš un nenobriedis viņš ir.. bet nu tiešām nezinu kā būtu pareizāk, to ir grūti spriest, katrs cilvēks ir savādāks, citam labāk ietu ja paliktu un spēlētu mājās, citam ja dotos prom, nu laiks rādīs..

  -1 [+] [-]

, 2013-08-28 14:57, pirms 11 gadiem
to, ka Tambam taisniba pierada jau Golovkova paveiktais cik tur 4 parbaude speles tur lidz sim... viena piespele

  -1 [+] [-]

, 2013-08-28 14:59, pirms 11 gadiem
Demar's rakstīja: Pareizi, kāpēc sevi ''norakt''(?) Kanādā, ja topat var izdarīt arī šeit uz vietas KRIEVIJAS jauniešu čempionātā ar lielāku garantiju Tambijeva vadībā!?
Gudlevskis, Upitis un Indrasis laikam loti neapmierinati ar noraksanu HK Riga sastavaa...