Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" atspēlējas un izcīna uzvaru

Didzis Rudmanis
Didzis Rudmanis

HK "Rīga" atspēlējas un izcīna uzvaru
Elvijs Biezais šovakar guva uzvaras vārtus
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Inbox.lv ledus hallē kārtējā MHL regulārās sezonas cīņā devās HK "Rīgas" vienība, kurai ar 2:1 izdevās pārspēt Minskas "Yunost" hokejistus, apdzenot baltkrievus arī līgas kopvērtējumā. Vārtus rīdzinieku labā guva Kirils Tambijevs un Elvijs Biezais.

Jau mača ceturtajā minūtē rezultātu izdevās atklāt minskiešiem, kad ar spēcīgu metienu no zonas vidus Kristeru Gudļevski pārspēja Aleksejs Ajtajevs. Perioda turpinājumā teju tukšos vārtos ripu iebakstīt neizdevās Mikam Lipsbergam un Kuzmenkovam, kas kopā ar Tambijevu pirmajā periodā viennozīmīgi bija pamanāmākā HK "Rīga" maiņa. Pašā perioda izskaņā izgājienā viens pret vienu izrāvās Dobreņkijs, taču metienu spēja izdarīt vien pēc perioda beigu svilpes.

Otrā perioda ievada lieliska izdevība izlīdzināt rezultātu bija Andrim Siksnim, kurš uztvēra pēkšņi vārtu priekšā izlēkošu ripu, taču vārtsargam izdevās to atvairīt. Otrajā perioda baltkrievu pārsvars bija lielāks nekā pirmajā trešdaļā, reizēm spējot izveidot arī kādu virpuli rīdzinieku aizsardzības zonā, taču jāatzīst, ka bīstamāki bija arī rīdzinieku pretuzbrukumi. Perioda nogalē mača gaita jau bija izlīdzinājusies.

Trešā perioda vidū pēc rupjas "Yunost" aizsarga kļūdas ripu uz zilās līnijas pārtvēra Kirils Tambijevs, kurš bez problēmām pārspēja pretinieku vārtos stāvošo Boroduļu, visbeidzot panākot neizšķirtu un gūstot savus septītos vārtus sezonā. Pēc vārtu guvuma iniciatīvu pārņem rīdzinieki, un vien pāris minūtes vēlāk vārtsarga kļūdu izmanto Elvijs Biezais, vadībā izvirzot jau rīdziniekus.

Arī turpmākajās minūtēs rīdzinieki saglabāja iegūto iniciatīvu. Pēc vienas no epizodēm pie baltkrievu vārtiem izcēlās kautiņš, kurā visnopietnāk iesaistījās Mārtiņš Porejs un Kirils Tambijevs. Nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām izrāvienā uz "Yunost" vārtiem devās Edgars Kurmis, kuru kavēja, un uz baltkrievu vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kuru gan Edgaram realizēt neizdevās. Rīdzinieku aktivitāte ļāva pretiniekiem nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju vien piecas sekundes pirms finālsvilpes.

Šodienas uzvara rīdziniekiem ļāvusi savas divīzijas kopvērtejuma tabulā pakāpties uzreiz par divām vietām, apsteidzot ne vien "Yunost", bet arī otru baltkrievu MHL klubu - "Dynamo-Shinnik". Nākamo spēli HK "Rīga" aizvadīs jau rīt, kad atkārtoti tiksies ar Minskas "Yunost" vienību.

MHL regulārā sezona, 19. oktobris, Piņķi

HK ''Rīga'' - Minskas "Yunost" 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Vārti: 03:28 Avtajevs (Sačivko) 0:1, 49:44 Tambijevs 1:1, 53:07 Biezais (Dobreņkijs, Jakovļevs) 1:2
Vārtsargi: Kristers Gudļevskis - Aleksandrs Boroduļs

     [+] [-]

, 2011-10-19 21:50, pirms 13 gadiem
lieliska spēle

  -1 [+] [-]

, 2011-10-19 21:53, pirms 13 gadiem
Vismaz jaunie iepriecina!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-19 22:05, pirms 13 gadiem
kad Dinamo izcīnīs nākošo uzvaru?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-10-19 23:12, pirms 13 gadiem
Tambijevs malacis, šosezon labi kapā! Lai izdodas sasniegt tēva līmeni.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-20 04:50, pirms 13 gadiem
nu,re-pundurzaķiem veicās