Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" atkārtoti pēcspēles metienos zaudē "Junostj"

Jānis Celmiņš

"Rīga" atkārtoti pēcspēles metienos zaudē "Junostj"
Juris Upītis
Foto: HK Rīga

Hokeja klubs „Rīga” šovakar „Inbox.lv” hallē Piņķos divu dienu laikā otro reizi tikās ar Minskas „Junostj” hokejistiem un, tāpat kā dienu iepriekš, atzina viesu pārākumu pēcspēles metienu sērijā – 2:3.

Ja pirmajā abu komandu tikšanās reizē (vakar) divas reizes vadībā prata izvirzīties viesi, un rīdziniekiem nācās atspēlēties, tad šovakar mača rezultātu atklāja laukuma saimnieki. Spēles 11. minūtē lieliski aiz vārtiem nocīnījās Rustams Begovs, izslidoja vārtu priekšā un raidīja ripu viesu vārtos. Pārtraukumā mūsējie varēja doties labā noskaņojumā, taču prieki bija īsi.

Otrās trešdaļas piektajā minūtē „Junostj” rezultātu līdzsvaroja, panākot 1:1. Pēc nepilnām sešām minūtēm Rihards Bukarts atkal vadībā izvirzīja „Rīgu” (2:1), taču tuvojoties trešdaļas beigām mūsējie nesapratās aizsardzībā, kas noveda pie otro vārtu zaudējuma. Pirms atlikušajām 20 mača minūtēm uz tablo līdzsvars – 2:2.

Trešajā mača trešdaļā vārtus komandas neguva, lai gan iespējas bija gan vieniem, gan otriem. Arī papildlaikā uzvarētāji noteikti netika un, tāpat kā vakar, nācās izpildīt pēcspēles metienus, kuros arī šodien veiksmīgāki bija viesi. Uzvaru nesošo bullīti „Junostj” rindās realizēja Maksims Vaļkovs.

Arī nākamās divas spēles „Rīga” aizvadīs savā laukumā, 19. un 20. janvārī „Inbox.lv” ledus hallē uzņemot „Dinamo Shinnik”. Rīdzinieki joprojām cīnās par iekļūšanu MHL izslēgšanas cīņās.

1 2 40 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-01-17 22:23, pirms 11 gadiem
Opuļskis tāds nazis... savāc spēlētājus no citām Latvijas komandām un vēl netrūkst nekaunības smīnēt, ka redz šiem piebraucējiem to iepriekšējie treneri neesot slidojumu un pamatus iemācījuši.
Bukarts - Sāga, Maslovskis - LM, Golovkovs - LM, Jeļisējevs - Latgale, Ševčenko - Latgale, Lavrovs - Zviedrija, Ozols - Jelgava. Vēl daži ir no Prizmas.
Pats nevar izaudzināt spēlētājus, tad ņem no citiem un vēl pietiek drosmes pārmest šo no citām komandām savākto puiku treneriem, ka neesot pareizi puikas apmācījuši. Vot augstprātība...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-17 22:56, pirms 11 gadiem
kas tie par koificentiem Rīgas spēlēm!? 1.30 ārprāts

     [+] [-]

, 2013-01-18 01:03, pirms 11 gadiem
LTV7 - Neļaujiet LŪŪDZU komentēt spēles Rīmenim!!!
Tas taču ir pilnīgs vājprāts ko viņš tur gvelž....

     [+] [-]

, 2013-01-18 04:17, pirms 11 gadiem
Joey rakstīja: LTV7 - Neļaujiet LŪŪDZU komentēt spēles Rīmenim!!!
Tas taču ir pilnīgs vājprāts ko viņš tur gvelž....
tak kada starpiba kas komente, nepatik izsledz skanju ...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 04:19, pirms 11 gadiem
KarstgalvisLaur4a rakstīja: Vot káds riebeklis Opullskis,atlaist viñu!
Opulskis baigais vecis palicis , diezgan smiekligi ka vins tur smineja un platijas , aceros ka pagajuso sezon sams uzvedas ... pajolins johaidi ...

  -1 [+] [-]

, 2013-01-18 08:38, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Pats nevar izaudzināt spēlētājus, tad ņem no citiem un vēl pietiek drosmes pārmest šo no citām komandām savākto puiku treneriem, ka neesot pareizi puikas apmācījuši. Vot augstprātība...
Jā, varbūt nebija korekti tā publiski teikt, bet pēc būtības jau nesameloja, neko aplamu nepateica...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 09:51, pirms 11 gadiem
zzk rakstīja: Jā, varbūt nebija korekti tā publiski teikt, bet pēc būtības jau nesameloja, neko aplamu nepateica...
Protams, neviens latviešu jaunais hokejists neizceļas ar kādu dižo slidojumu, tā ir maigi sakot smaga problēma, bet arī viņa paša HK Rīga sistēmā uzaugušie nav ne ar ko labāki šajā jomā. Dažam labam šī kluba aizsargam u20 čempionātā slidojums uz somu uz zviedru fona izskatījās kā bradāšana pa kartupeļu vagām, bet pašam pietiek drosmes pārmest puiku, kas piebrauc no citām pilsētām treneriem, ka redz šim tas nav iemācīts vai šim tas nav iemācīts.
Ok Lavrovs tā īsti nekur nebija pierakstījies, bet vai piemēram Latgale, LM, Sāga, Zemgale, prizma ir saņēmuši no HKR kādu pateicību, par to ko ieguldījusi Maslovska, Golovkova, Jeļisējeva, Ševčenko, Bukarta, Ozola audzināšanā? Šie klubi spēlētājos ir ieguldījuši savu laiku un naudu.
Vai šo spēlētāju treneriem ir pateikts kaut paldies par to, ka viņi ir izaudzinājuši HKR topošos un jau esošos līderus?
Nē, labāk tā vietā iemest ar akmeni un pateikt - vecais, kāpēc viņam neesi iemācijis tu un to.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-18 10:09, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Opuļskis tāds nazis... savāc spēlētājus no citām Latvijas komandām un vēl netrūkst nekaunības smīnēt, ka redz šiem piebraucējiem to iepriekšējie treneri neesot slidojumu un pamatus iemācījuši.
Bukarts - Sāga, Maslovskis - LM, Golovkovs - LM, Jeļisējevs - Latgale, Ševčenko - Latgale, Lavrovs - Zviedrija, Ozols - Jelgava. Vēl daži ir no Prizmas.
Pats nevar izaudzināt spēlētājus, tad ņem no citiem un vēl pietiek drosmes pārmest šo no citām komandām savākto puiku treneriem, ka neesot pareizi puikas apmācījuši. Vot augstprātība...
Nazītis jau viņš ir, bet tas nenoliedz viņa vārdu patiesumu! Slido briesmīgi, metienu nav, spēka spēle neracionāla, piespēles, tik katra piektā precīza! Par pozicionālo domāšanu [spēle bez ripas] pat runāt bailes!

     [+] [-]

, 2013-01-18 10:29, pirms 11 gadiem
maris no pumbuliem rakstīja: Bet pasaki - kam tās sporta skolas uadzina tos spēlētājus? LAČam?
Uzprasi jebkuram jaunajam spēlētājam, vai viņa sapņi par hokejista karjeru aprobežojas tikai ar LAČ .
Ja jaunais spēlētājs aizbrauc uz ZA junioru līgām, visi sit palukstiņas, bet ja HK Rīga paņme spēlētāju un dod viņam iespēju uzspēlēt ausgtākā līmenī, tad redz HK Rīgas pārstāvjiem jākrīt pateicībā uz ceļiem un jāmaksā kompensācijas
Jā, taisnība jau ir, bet es šajā gadījumā vairāk runāju par faktu, ka tas bija smags uzbrauciens šo spēlētāju bijušajiem treneriem.
Šie treneri iegulda šajos spēlētājos daudz darba, algas ko viņi saņem nav nekādas diži lielās, tas vairāk ir entuziasms, bet RD viņa audzēkni pārvilina pie sevis un pēc tam vēl pārmet bijušajam trenerim, ka puikam nav iemācīts tas un tas.

     [+] [-]

, 2013-01-18 10:31, pirms 11 gadiem
PuLVeris rakstīja: Nazītis jau viņš ir, bet tas nenoliedz viņa vārdu patiesumu! Slido briesmīgi, metienu nav, spēka spēle neracionāla, piespēles, tik katra piektā precīza! Par pozicionālo domāšanu [spēle bez ripas] pat runāt bailes!
Jā, tā tas ir bet vai paši HKR sistēmā uzaugušie ir labāki par piemēram liepājniekiem vai daugavpiliešiem?

     [+] [-]

, 2013-01-18 11:03, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Jā, tā tas ir bet vai paši HKR sistēmā uzaugušie ir labāki par piemēram liepājniekiem vai daugavpiliešiem?
Te atkal ir tā sasodītā kritēriju sistēma, ko LV hokeja sistēma negrib pieņemt un akceptēt! Jābūt, kā izglītības sistēmā, kad ministrija nosaka valsts izglītības standartu, t.i., zināšanu un prasmju līmeni, bet skolas vadība un pedagogi kopā ar skolēnu vecākiem vienojas par ceļu kā tos sasniegt! Pārtulkojot to uz hokeja valodu tas skanētu sekojoši, LHF nosaka katrā konkrētā vecumā apgūstamo prasmju un iemaņu līmeni, bet klubi (sporta skolas) un treneri kopā ar vecākiem saskaņo ceļu, ka to sasniegt! Te man Abrags iebilda, ja būs treneri no Zviedrijas vai Kanādas, kuri strādā pēc saviem standartiem, vai LHF standarti būs metami zemē, uz ko es atbildēju, ka gudra vadība sekos līdz darbam un, ja nepieciešams, standartus var arī koriģēt! Sākumā varētu mierīgi pasekot Zviedrijas piemēram un mēģināt aizņemties tās sistēmu, tad pielāgot Latvijas realitātei!

Piemēram, ja 11 gadu vecumā ir jāprot jaunajam spēlētājam pilnā gaitā atdot precīzi piespēle kustībā esošam partnerim, tad ir jāizvērtē, cik treniņa stundu un kādas metodikas tam ir nepieciešamas, vai vecāki varēs tās apmaksāt, vai konkrētais bērns to vispār varēs sasniegt, un tik jāstrādā, utt.!

Protams līdz kaut kādam vecumam grūti būs spriest, kurš bērns gribēs kļūt par profesionālu hokejistu, bet kuram tas būs tikai vaļasprieks, bet pareizi, kvalitatīvi spēles tehnikas elementu pamati ir jāieliek visiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-18 11:13, pirms 11 gadiem
Hokeju ta paskatīties gribas,bet Rīmenis ko gvelž spēles laikā šausmas... agrāk manuprāt tā nebija,kas noticis šim komentētājam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-18 11:21, pirms 11 gadiem
Volx rakstīja: Kompensācijas jāmaksā lai būtu interese izaudzinat kaut ko vairāk,labāk. Un protams galvenais lai mūsu čempionata būtu konkuretspējīgi spēletāji. Līdz šim treneriem jau ir 10 gadu naudas pelnīšanas cikls - 8 gados nokomplektē komandu un līdz 18 gadiem savāc naudu. Talak tie spēlētaji var darīt ko grib, jo labuma no viņiem nekāda. Tāda apmeram ir katra trenera filozofija.
Ta jau nebūs , ka tagad super-truper Dinamo treneri 10 gadus trenēs vienu bērnu komandu un būs viss ideali. Jābūt konkurencei un tikai tad var izaugt kāds lietaskoks un mūsu čempis arī no tā iegūs.
Tāpec neredzu pamatu parmest playthagame. Vienkarsi LHF šajā virzienā vispār neko negrib darīt un cer uz brīnumu(lasi Dianamo,Tambijevu utt.) Tambijevs jau skaists piemers, kad nokomplekteja Profs komandu. Vai tad viņš spēja izaudzināt visus šajā komanda par ideāliem spēlētājiem - nē. Ka playthegame min ir jāņem "nekvalitatīvie" spēlētāji no citurienes.
Konkurence, tā ir laba lieta, bet ja nebūs prasību un kontroles (no federācijas im kluba vadības, kā arī vecākiem), tad arī iedomātas konkurences apstākļos nebūs rezultāta!

Piemērs no basketbola, LV ir pieņemts uzskatīt, ka basketu šeit prot labāk spēlēt, kā ziemeļvalstīs (Somijā, Zviedrijā, Igaunijā)! Diemžēl prakse pierāda, ka jaunajām latvju skaistulēm aizbraucot spēlēt pret tām pašām somietēm un zviedrietēm rodas pamatīgas problēmas uzbrukumā, jo tur aizsardzībā spēlē tik pamatīgu presingu, ka mūsu daiļavām ir gandrīz neiespējami parādīt savas "kruto" meistarības pārākumu! Nākošais, tur šādu aizsardzības tempu spēlētājas var turēt visas spēles 40-it minūtes, tātad tur arī fiziskā sagatavotība ir augstā līmenī! Ko tas parāda? To, ka Latvijā ir ļoti konservatīva pieeja bērnu un jauniešu sagatavošanas sistēmā, it kā robežas ir vaļā, bet kā negrib paskatīties, kas notiek apkārt, tā negrib!

Vieglāk ir būt pirmajiem ciemā!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 11:23, pirms 11 gadiem
maris no pumbuliem rakstīja: Tu pamēģini saņemt kaut kādu kompensāciju no ārvalstu līgu klubiem par tādu jauno šņuriku – tev pasūtīs uz poda ar visu tavu spēlētāju.
Vienīgais, kas maksā, ir NHL, atmet kaut kādu mazu summiņu caur IIHF vietējajai federācijai...
10x loģiskāk būtu Sporta skolā un Federācijā ielikt līgumā punktu, ka spēlētājs, kad sāk spēlēt PRO līmenī un saņem algā sākot un virs no kaut kādas noteikta summas, piemēram 2 gadus maksā 10% sporta skolai no līguma summas. Tas būtu godīgi. Nevis tā, ka vienīgi HK Rīga vai RD no cik tur tūkstošiem pasaules komandām ir jāmaksā kompensācija, bet pārējajiem nē....
Par ko likt maksāt kompensācijas, ja jaunā hokejista vecāki visu sagatavošanas finansiālo pusi ir nesuši uz saviem pleciem!!! Apmaksājuši ledus nodarbības, treneriem algas!!! Par ko???

     [+] [-]

, 2013-01-18 11:31, pirms 11 gadiem
maris no pumbuliem rakstīja: Vienkārši ir LHF jādara savs darbs un jācenšas paugstināt treneru kvalifikāciju. Pāris gadus atpakaļ jau par to bija stāsts, ka vasarā notika nometne, gan vietējajiem, gan ārzemniekiem, kur bija uzaicināts arī ZA treneris, speciālists tieši par slidošanas apmācību, bet cik sapratu, tad kadi 2 vietējie treneri tikai atvilkās paskatīties, pārējiem bija reāli PO...
Tad jājautā, kas LHF notiek ar treneru sertificēšanu! Kāpēc tādiem atļauj strādāt ar bērniem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-18 11:45, pirms 11 gadiem
maris no pumbuliem rakstīja: Loģika nav tav stiprā puse .
Tieši tapēc, lai sporta skolas un treneri būtu ieinteresēti izaudzināt pēc iespējas labākus kadrus un nākotnē varētu saņemt lielāku algu un jaunajiem hokejstiem/viņu vecākiem būtu jāmaksā daudz mazākas summas par treniņiem, ledu, formu, lai varētu piesaistīt labākus specilistus un hokeja treniņi kļūtu pieejamāki plašākam lokam, nevis tikai labi nodrošinātu vecāku bērniem.

Pasaki, tādam Galviņam baigi iecirstu robu makā piemēram no 150 000 iemaksāt Sporta skolai 5-10-15 štukas sezonā vai Miķelim no sava miljonu līguma 20 000 štukas, bet sporta skolai tas būtu uzreiz budžeta papildinājums un ja tādi ir kādi 3-4 spēlētāji...
Es runāju par to kā notiek tagad, bet Tu runā no vēlamās pozīcijas!

Šobrīd es neredzu nekādu pamatu maksāt treneriem kompensācijas! Pirms runāt par kompensācijām, jātiek skaidrībā par ko tad tās ir jāmaksā! Par to, ka nav sagatavoti kvalificēti kadri?

Manā skatījumā nevar skatīt tikai finansiālo pusi, jo treneri jau ir pieraduši "kak popalo" trenēt bērnus un pa lielam nekādas kompensācijas šo lietu šobrīd neizmainīs!

Bet par spēlētāju algām un iespējamajiem dāvinājumiem, nav Latvijā plašu tradīciju dalīties ar savu algu pa labi un pa kreisi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-18 12:06, pirms 11 gadiem
maris no pumbuliem rakstīja: Un par tādām tradīcijām gluži tā nesaki – cik Irbe, Ozo, laikam arī SKrastiņš ir ziedojuši inventāru un naudu, šovasar arī Bārtulis un kas tur vēl. Kaut vai ne hokejā, bet piemēram Rīgas SSE absolventi pāri 50% pēc tam ziedo savai augstskolai, kad sāk strādāt labi apmaksātot darbos, kaut gan pirms tam viņi ir maksājuši par studijām...
Vajag to lietu tikai pa īstam iekustināt un iekļaut līgumos un viss aizietu...
Vēlreiz Tev teikšu, ka ziedošana tās ir tradīcijas un diezgan būtiska sastāvdaļa tajā ir nodokļu likumdošanai! Diemžēl Latvijā no likumdošanas viedokļa tā tiek nicināta un netiek atbalstīta!

     [+] [-]

, 2013-01-18 12:25, pirms 11 gadiem
maris no pumbuliem rakstīja: 1. Ko nozīmē savāc? Ko Jelgava, Latgale, Sāga var piedāvāt šiem spēlētājiem? Uzspēlēšanu LAČ pusamatieru čempionātā?
2. Cik ilgi pastāv HK Rīga? Pa kuru laiku kāds varēja kaut ko izaudzināt...
3. Ja viņiem ir slikts slidojums un nav pamati iemācīti, tad nav, ko tur klusēt?
Kāds vispār šeit sakars ar nekaunību?
4.
Tev nav ienācis prātā ,ka LAČ ar apmēram LM līmeņa sešām komandām būtu daudz izdevīgāks par Dinamo sistēmu Latvijas hokejam.Piekrītu daudzu domām ,ka mēs varam attapties 90 gadu sākumā gados ,kad hokeja saimniecība jāveido no jauna,jo paļauties uz krievu projektu bezgalīgi ir naivi.

     [+] [-]

, 2013-01-18 12:30, pirms 11 gadiem
maris no pumbuliem rakstīja: Pirmkārt nevajag bāzt visus trenerus vienā maisā un teikt, ka visiem viss ir PO, pieļauji ka daudzi treneri ir sava darba patrioti, bet atnāk tāds Pulveris un visus nolej ar samazgām...
Otrkārt, es nedomāju kompensāciju konkrēti treneriem, bet sporta skolai – Sporta skolai uzreiz parādītos interese piesaistīt labākus trenerus, labāk sagatavot spēlētājus utt., ja viņi zinātu, ka viņiem tas nākotnē atmaksāsies...
Par cik daudziem treneriem mēs varētu runāt! Par 5! Par 10! Par cik?

Par finansējumu piekrītu, tas dažādos veidos ir jāpalielina! Ir jārada treneriem labvēlīgi apstākļi!

Saki ko gribi, bet, ja bērnam nav ielikti pilnvērtīgi tehnikas izpildījuma pamati, tad runāt par augstskolu piesaistīšanu, U20 līmeņa komandām, LAČ ir nenopietni! Kam tad gribas sasaistīties ar jau iepriekš nolemtajiem neveiksminiekiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-18 12:41, pirms 11 gadiem
maris no pumbuliem rakstīja: Tev nav ienācis prātā, ka neviens nav spējīgs uzturēt tādas komandas...
Spēlētājiem gribas ēst, gribas mašīnu, aizvste draudzeni uz skaistumsalonu un arī, lai kaut kādu nauda paliek pāri. Kā tu viņus te noturēsi? Būs vai nebūs RD, bet tāpat pie pirmās izdevības viņi močīs projām sākot no Ukrainām, Kazahijām, beidzot ar Eiropas spēcīgākajām līgām, kur nu katrs tiks...
Paskaties, kas basī notiek, kur izmaksas ir daudz zemākas, lai uztaisītu komandu vismaz kaut kādā līmenī, tāpat tas līmenis ir skumīgs un kaut cik normālie un normālie basketbolisti spēlē BKV, VEF vai arī brauc uz ārzemēm...
Basītī pozitīvi ir tas ,ka citu komandu fani nefano par VEF.
1 2 40 komentāri