Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Gatis Sprukts no HK "Rīga" pārceļas uz Alpu Hokeja līgu

Rolands Eliņš

Gatis Sprukts no HK "Rīga" pārceļas uz Alpu Hokeja līgu
Gatis Sprukts
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Austrijas hokeja komanda “Kitzbuheler” paziņojusi par Latvijas jaunā hokejista Gata Sprukta piesaisti. Sprukts līdz šim pārstāvēja Rīgas “Dinamo” jauniešu komandu “Rīga”.

Gatis Sprukts ir jauns spēlētājs, kurš četras sezonas spēlējis MHL,” kluba paziņojumā citēts galvenais treneris Džo Vests. “Viņš bija uzaicināts arī uz Latvijas pieaugušo izlases treniņnometni šajā pavasarī. Sprukts ir centra uzbrucējs, kurš labi spēlē arī aizsardzībā, tādēļ viņš mums lieti noderēs spēles dažādošana, ja aizsardzības līnijā būs problēmas.”

20 gadus vecais Sprukts savu rezultatīvāko MHL sezonu aizvadīja pirms diviem gadiem, kad 47 spēlēs guva 13 punktus, savukārt aizvadītajā sezonā Sprukta rēķinā astoņi punkti 31 mačā. Sprukts ir pārstāvējis Latviju gan U18, gan U20 pasaules čempionātos.

“Šajā komandā jau spēlēja Oskars Batņa un Deivids Sarkanis, kuri par “Kitzbuheler”, Alpu Hokeja līgu un galveno treneri teica tikai labākās lietas,” pēc pievienošanās savai pirmajai ārzemju komandai teicis Sprukts. “No šīs līgas es sagaidu augstu hokeja līmeni un sacenšanos ar vairākiem lieliskiem spēlētājiem.”

Alpu Hokeja līgā piedalās ne tikai Austrijas, bet arī Itālijas un Slovēnijas komandas, un šī ir reģiona otra spēcīgākā līga aiz EBEL. Līgā piedalās 16 komandas, un arī pagājušajā sezonā tās dalībnieku sarakstā bija spēlētājs ar uzvārdu Sprukts – Latvijas izlases veterāns Jānis Sprukts pārstāvēja Itālijas “Ritten”, kļūstot par līgas čempionu. “Kitzbuhler” ar pieminētajiem Sarkani un Batņu sastāvā regulārajā sezonā palika priekšpēdējā vietā.

Izmantotie resursi:
Gatis Sprukts verstärkt das Adler-Team

  +1 [+] [-]

, 2017-07-05 20:34, pirms 7 gadiem
es tāpat rakstu uzcepu daudz ātrāk

     [+] [-]

, 2017-07-05 20:38, pirms 7 gadiem
Jānis Sprukts arī dosies uz Alpiem "atpūsties"...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja