Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņš asistē uzvaras vārtu guvumā pēdējā minūtē

Andrejs Siliņš

Ķēniņš asistē uzvaras vārtu guvumā pēdējā minūtē
Ronalds Ķēniņš
Foto: Keystone / lematin.ch

Pie otrās uzvaras Šveices hokeja čempionāta pusfinālā sestdien tika Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions", kas viesos ar rezultātu 3:2 apspēlēja "Bern", sērijā panākot 2-1.

Vācijas čempionāta pusfināla otrajā spēlē Riharda Bukarta pārstāvētā Berlīnes "Eisbaren" ar 2:3 papildlaikā atzina "Ice Tigers" pārākumu, sērijā rezultātam kļūstot neizšķirtam (1-1). Bukarts, kurš līdz šim "play-off", guvis trīs vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli, spēlēja otrajā uzbrucēju trijniekā un palika bez rezultativitātes punktiem.

Austrijas līgas pusfinālā "Linz" ar 5:2 savā laukumā uzveica "Red Bull", bet no Grācas kluba īrētais uzbrucējs Zintis Nauris Zuševics ar rezultativitāti neizcēlās, toties tika pie negatīva lietderības koeficienta (-1). Sērijā rezultāts kļuvis 2-2, bet uzvaru izcīnīs komanda, kas pirmā izcīnīs četrus panākumus.

Šveices čempionāta pusfinālā Cīrihes "Lions" ar 3:2 viesos vairāk nekā 17 tūkstošu līdzjutēju priekšā pārspēja "Bern", sērijā panākot vadību ar 2-1. Ronalds Ķēniņš 17 ar pusi minūtēs uz ledus atdeva rezultatīvu piespēli uzvaras vārtu guvumā nepilnu minūti pirms mača beigām, kā arī veica trīs metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un sakrāja koeficientu +1. Ķēniņam "play-off" jau trešā piespēle un sestais rezultativitātes punkts.

Otrā pusfinālā "Lugano" ar 6:3 viesos apspēlēja "Biel", sērijā panākot 1-2. Elvis Merzļikins uzvarētāju vārtos atvairīja 35 no 38 metieniem.

Ervīns Muštukovs atvairīja 28 no 30 metieniem, sekmējot "Steelers" uzvaru Lielbritānijas Elites līgas ceturtdaļfinālā pār Gildfordas "Flames". Citā ceturtdaļfinālā Ričarda Birziņa Faifas "Flyers" ar 1:4 piekāpās "Storm" no Mančestras.