Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Mickevičs pēc trim gadiem Lionā maina klubus Francijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Mickevičs pēc trim gadiem Lionā maina klubus Francijā
Māris Jučers (no kreisās), Artūrs Mickevičs un Renārs Demiters pēc uzvaras Francijas kausā. Foto no Mickeviča Facebook profila

Latvijas hokeja uzbrucējs Artūrs Mickevičs pēc trim gadiem Francijas čempionāta klubā "Lyon" pārcēlies uz citu šīs valsts vienību "Gap", kļūstot par Roberta Jekimova komandas biedru.

Mickevičs pagājušajā sezonā Lionā tika pie 29 (10+19) punktiem 42 regulārā turnīra spēlēs, bet turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā līgā izcēlās ar 11 (3+8) punktiem piecās cīņās. Šī viņam trīs gadu laikā bija mazrezultatīvākā sezona, jo pirmajā viņš 44 regulārā turnīra spēlēs "Lyon" sastāvā guva 19 vārtus un atdeva 28 rezultatīvas piespēles. Tāpat iepriekšējās divās sezonās "Lyon" tika izslēgšanas turnīrā, bet šoreiz cīnījās par vietas saglabāšanu.

Mickevičs savulaik pārstāvējis Latvijas izlasi pārbaudes spēlēs, bet pēdējos gados uz valstsvienību vairs nav saukts.

Jekimovs "Gap" komandā aizvadīs otro sezonu pēc kārtas. Nesen aizvadītajā sezonā viņš regulārajā turnīrā 36 mačos izcēlās ar deviņiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm, bet "play-off" sacensībās desmit mačos tika pie trim vārtiem un trim piespēlēm, vienībai apstājoties pusfinālā.

Mickevičs karjeras laikā spēlējis arī "Liepājas Metalurgā" (Latvijas un Baltkrievijas čempionāts), HK "Rīga" (MHL), Ņeftekamskas "Toros" (Krievija-2) un HK 36 (Slovākija).