Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Koziols: "Šī gada budžetā mums pietrūkst 500 000 eiro"

Ints Megnis
Ints Megnis

Koziols: "Šī gada budžetā mums pietrūkst 500 000 eiro"
Viesturs Koziols
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Valsts nodokļu programmas maiņas dēļ Latvijas Hokeja federācijai (LHF) plānotajā šī gada budžetā pietrūkst 500 000 eiro, kas liks samazināt līdzekļu apjomu dažādām plānotajām programmām, Sportacentrs.com pastāstīja organizācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

LHF ir viena no iniciatīvas "Es atbalstu sportu!" finansētājām. Tajā apvienojušās daudzas sporta organizācijas, treneri, sportisti, vēloties panākt uzlabojumus sporta sistēmā gan profesionālā, gan skolu līmenī.

"Mums šī gada plānotajā budžetā pietrūkst ap 500 000 eiro, tāpēc būsim spiesti samazināt plānoto. Mums nav tik lieli ienākumi un tieši izmaiņas nodokļu sistēmā ir viens no iemesliem, ka šogad nevaram piesaistīt papildus naudu," stāsta Koziols, atgādinot, ka 2017. gads bija pirmais, kuru pilnībā nostrādāja jaunā LHF valde. "Ja līdz šim federācijai bija viens liels sponsors, kas deva 30 000 eiro, pērn mēs piesaistījām sponsorus un ziedotājus 650-700 tūkstošu apmērā. Viena gada laikā, sistemātiski strādājot, mainījām attieksmi pret sporta veidu. Šogad bija plāns turpināt iesākto, mums bija aizrunāti citi sponsori un ziedotāji, vēlējāmies sasniegt miljonu, tomēr tagad ir skaidrs, ka nodokļu reformas dēļ tas nav reāli. Divas lielas ārzemju kompānijas, kas bija plānotas kā jauni ziedotāji, jau pateikušas nē. Sasniegums būs, ja paliksim iepriekšējā gada līmenī."

Publiski sniegtā informācija gan liecina, ka LHF ir starp tām trim federācijām, kurām auguši piesaistītie ziedojumi, salīdzinot šī gada pirmo pusgadu ar pērnā gada pirmo pusi. 2017. gada pirmajos sešos mēnešos tā piesaistīja 80 000 eiro, kamēr šogad 141 689 eiro. Koziols pauž, ka šo pieaugumu palīdzējis dot sistemātisks darbs, tomēr plāns bijis iegūt daudz lielāku summu.

"Tāpēc esam spiesti vairākas plānotās programmas apturēt. U18, U20, sieviešu, klubu un nacionālajai izlasei tiks samazināti sagatavošanās posmi," stāsta Koziols. "Kāpēc pagājušajā sezonā U18 izlase iekļuva augstākajā divīzijā? Tai bija perfekts sagatavošanās grafiks. 7-8 turnīros tika pārbaudīts ļoti liels spēlētāju skaits. Tagad esam A divīzijā un jādara viss iespējamais, lai tur paliktu, bet tam nepieciešami līdzekļi. U18 izlasei vien šobrīd pietrūkst 50-60 tūkstoši eiro."

Runājot par iniciatīvu "Es par sportu!", Koziols uzsvēra, ka pirmkārt tai būtu jāpanāk attieksmes maiņa pret sportu. "LHF misija ir, organizējot hokeja dzīves norises Latvijā, izdarīt tā, lai puiši un meitenes, kuri nodarbojas ar hokeju izaugtu par veseliem, stipriem, disciplinētiem, patriotiskās vērtībās orientētiem cilvēkiem. No 1000 jauniešiem izlasē tiks kādi 5-6, bet pārējiem 995 jāizaug par veseliem un valsts patriotiem. Sports ir viens no līdzekļiem kā panākt šos mērķus - ieguldīt naudu sportā ir lētāk nekā rehabilitācijā un zālēs. Jāpanāk globāla valsts attieksmes maiņa pret sportu. Jāstrādā mērķtiecīgi, jāatbalsta prioritārie sporta veidi."

"Latvijā sports ir viens no retajiem prieka un lepnuma avotiem, kas bez "Prāta vētras" vēl ir palikuši. Būtu tikai godīgi no politiķu puses parādīt attieksmes maiņu pret sportu. Hokeja halle ir daudz drošāka vide bērniem nekā iela," saka Koziols.

1 2 3 4 5 143 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2018-08-29 14:55, pirms 6 gadiem
Padarītais - Hartlijs un tam sekojošs izlases snieguma uzlabojums, droši vien arī sakātoti apstākļi treniņnometnē. Bet tas ir pusotrs mēnesis pavasarī.
Pārējā laikā nekāda tautā jūtama uzrāviena hokejā nav, viss rit savu gaitu ar pusslepeniem vietējiem čempionātiem.
Nav ko apkārties ar neesošiem ordeņiem, pagaidām ir tikai diploms par Hartliju!
Slēpts komentārs: FUNS

  -2 [+] [-]

, 2018-08-29 14:58, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Padarītais - Hartlijs un tam sekojošs izlases snieguma uzlabojums, droši vien arī sakātoti apstākļi treniņnometnē. Bet tas ir pusotrs mēnesis pavasarī.
Pārējā laikā nekāda tautā jūtama uzrāviena hokejā nav, viss rit savu gaitu ar pusslepeniem vietējiem čempionātiem.
Nav ko apkārties ar neesošiem ordeņiem, pagaidām ir tikai diploms par Hartliju!
Prātā esi jucis? Kā gada laikā var izjust rāvienu... Ir jāpaiet vsimaz 10 gadiem

  +7 [+] [-]

, 2018-08-29 15:06, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Ir uzrāviens no septembra līdz februārim/martam - DR un maijā 2 nedēļas - izlase.
ģinamo ir kremļa produkts, nevis LHF un tāds tas bija jau Kirova laikos.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-29 15:08, pirms 6 gadiem
marko_polo rakstīja: Prātā esi jucis? Kā gada laikā var izjust rāvienu... Ir jāpaiet vsimaz 10 gadiem
Vispār jau var - ir ļoti daudz nianšu, kuru izmaiņas var redzēt gada griezumā. Sāksim kaut vai ar komunikāciju, medijiem.

     [+] [-]

, 2018-08-29 15:09, pirms 6 gadiem
marko_polo rakstīja: Prātā esi jucis? Kā gada laikā var izjust rāvienu... Ir jāpaiet vsimaz 10 gadiem
varbūt esmu jucis prātā, ja man liekas daudzas lietas sakārtot var arī gada laikā. vai vismaz sākt kaŗtot. parīt startē JAHL - kur var iepazīties ar komandu sastāviem ? vai ir kāds, kurš par šo faktu zin, ja speciāli nemeklē, neseko? Tam vajag 10 gadus, ja? ok
Latvijas hokejā izņemot jau minēto es pāmaiņas nejūtu, viss pa vecam un tagad vēl sola apcirpt.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-29 15:11, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Vispār jau var - ir ļoti daudz nianšu, kuru izmaiņas var redzēt gada griezumā. Sāksim kaut vai ar komunikāciju, medijiem.
Es tomēr nejūtu komunikāciju, pavasarī bija diezgan vāja pirms PČ.
Par nākošo sezonu sākot no OHL līdz lielajai izlasei vispār pa kaktiem jāmeklē info.
p.s. komunikācija par sponsoriem, sabiedriskā labuma atgūšanu, man maz interesē jeb tie ir saimnieciski dabas jautājumi. Man interesē rezultāti hokejā. tāpat man neinteresē cik hrenovs bija Kirovs, bet mēs labi.

 +10 [+] [-]

, 2018-08-29 15:20, pirms 6 gadiem
Kur palika tas mūžīgais komentārs kurš te reklamēja aizdevumu līdz 2 000 000 € Kozjolam vajag))
Slēpts komentārs: pernambucano

  -2 [+] [-]

, 2018-08-29 15:25, pirms 6 gadiem
piezvani Lipmanam
Slēpts komentārs: kristaps_kristaps_117240895887395

  +5 [+] [-]

, 2018-08-29 15:32, pirms 6 gadiem
Lipmanis ātri atrastu naudu

     [+] [-]

, 2018-08-29 15:36, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: varbūt esmu jucis prātā, ja man liekas daudzas lietas sakārtot var arī gada laikā. vai vismaz sākt kaŗtot. parīt startē JAHL - kur var iepazīties ar komandu sastāviem ? vai ir kāds, kurš par šo faktu zin, ja speciāli nemeklē, neseko? Tam vajag 10 gadus, ja? ok
Latvijas hokejā izņemot jau minēto es pāmaiņas nejūtu, viss pa vecam un tagad vēl sola apcirpt.
Tā nav tikai federācijas vaina. Arī klubi ir ļoti slinki uz komunikācijas un atpazīstamības veidošanu.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-29 15:41, pirms 6 gadiem
Tomēr interesants fakts, ka pernaks ir Lipmana b itch Ar uzkrītošu centību viņš pie katras izdevības ieraksta, ka pie Lipmana viss bijis labāk
Rēcīgi bija arī čempī skatīties, kā nabagam jālavierē, jāietur "mēs, letiņi" pozīcija, bet kā uz delnas, ka to tik vien gaida, kad izlase paklups.

Man jau pofig, kurš ir hoķa prezidents, vnk rēcīgi vērot. Zināju, ka pernaks būs te un par Lipmanu ko labvēlīgu ierakstīs

  +2 [+] [-]

, 2018-08-29 15:51, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Es tomēr nejūtu komunikāciju, pavasarī bija diezgan vāja pirms PČ.
Par nākošo sezonu sākot no OHL līdz lielajai izlasei vispār pa kaktiem jāmeklē info.
p.s. komunikācija par sponsoriem, sabiedriskā labuma atgūšanu, man maz interesē jeb tie ir saimnieciski dabas jautājumi. Man interesē rezultāti hokejā. tāpat man neinteresē cik hrenovs bija Kirovs, bet mēs labi.
Prātā baigi iespiedies pavasara bardaks. Tas bija komunikācijmurgs

  +5 [+] [-]

, 2018-08-29 16:04, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Prātā baigi iespiedies pavasara bardaks. Tas bija komunikācijmurgs
Tak palasi ko viņš pļūta par U-18 izlasi šajā rakstā

"Kāpēc pagājušajā sezonā U18 izlase iekļuva augstākajā divīzijā? Tai bija perfekts sagatavošanās grafiks. 7-8 turnīros tika pārbaudīts ļoti liels spēlētāju skaits. Tagad esam A divīzijā un jādara viss iespējamais, lai tur paliktu, bet tam nepieciešami līdzekļi. U18 izlasei vien šobrīd pietrūkst 50-60 tūkstoši eiro."

7-8 turnīri un perferksts darbs
Īstenībā kā katru sezonu standarta pārbaudes turnīrs novembrī un februārī un PČ aprīlī. Kas arī šogad ieplānots.

Kam viņš to stāsta? Lohiem kaut kādiem? Tagad finansē kaut kādu akciju un stāsta, ka naudas nav, cik šajā akcijā jau izmests reklāmās medijos? trūkstošie 50-60 tūkstoši priekš U-18?.
Labāk tā skaisti būtu runājis par čempjiem kas ir darīts, kas nav darīts. Valsts laikam piegriezusi krānu zagt un izkrāpt naudu, tagad šie histēriski bļaustās pa visiem medijiem. Būtu strādājuši labāk!

     [+] [-]

, 2018-08-29 16:09, pirms 6 gadiem
Uzprasi Augustam, tas kurš Brigmanis-uzkrājumos apmēram tāda summa grozās! Pajautā, kā pie tādas naudas var tikt? Tādai organizācijai, kā LHF nevajadzētu būt problēmu savākt tādu summu, protams, ja vien 50% nevēlas kungi savās kabatās sastūķēt!?

  +5 [+] [-]

, 2018-08-29 16:11, pirms 6 gadiem
Ar to, ka pietrūkst nauda nav jālielās, jo tas nozīmē, ka Koziols strādā diezgan pašvaki

     [+] [-]

, 2018-08-29 16:14, pirms 6 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Tā nav tikai federācijas vaina. Arī klubi ir ļoti slinki uz komunikācijas un atpazīstamības veidošanu.
Kas tad klubus paspaidīs, ja ne federācija? Kāpēc amatieros var ielikt sastāvus, bet tie nē? Tāpēc ka ir datumi, termiņu kuros komandām jāiekļaujās. Kas tos nosaka? Tie kas organizē. kas organizē valsts čempionātus? LHF! Vai ne?
Klubi nav bez vainas, es arī nerakstu ka pie visām bēdām vainīga tik LHF.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-29 16:16, pirms 6 gadiem
Banss/am/.''Nauda nesmird''.Bija tāds Romas imperators-Vespasiāns.Vajag prast paņemt un izlietot LV hokeja labā.Es jau dzirdu-zagšana,māju būvēšana u.c..Nebūtu KHL,spēlētu kopā ar Austrāliju,lai gan,nē.Nebūtu kam aizvest komandu.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-29 16:19, pirms 6 gadiem
arnis30 rakstīja: Banss/am/.''Nauda nesmird''.Bija tāds Romas imperators-Vespasiāns.Vajag prast paņemt un izlietot LV hokeja labā.Es jau dzirdu-zagšana,māju būvēšana u.c..Nebūtu KHL,spēlētu kopā ar Austrāliju,lai gan,nē.Nebūtu kam aizvest komandu.
arni, šito pasaku par spēlēšanu ar Austrāliju ja nebūs kolhozs, tu droši vari turēst sev zem spilvena un nevilkt ārā. Vienkārši neblamē sevi.

     [+] [-]

, 2018-08-29 16:31, pirms 6 gadiem
kad atlaijdisiet to minhauzenu jansonu no federacijas, gan jau savaksiet ari naudu. del vinja tacu federacija pazaudeja iespeju sanemt ziedojumus

  +1 [+] [-]

, 2018-08-29 16:47, pirms 6 gadiem
Mezzano rakstīja: kad atlaijdisiet to minhauzenu jansonu no federacijas, gan jau savaksiet ari naudu. del vinja tacu federacija pazaudeja iespeju sanemt ziedojumus
Jau sen viss ir atjaunots.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-29 18:12, pirms 6 gadiem
"Latvijā sports ir viens no retajiem prieka un lepnuma avotiem, kas bez "Prāta vētras" vēl ir palikuši.

Izskatās, ka Kozjolam ne viss funkcionē tai putnu būrī.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-29 18:15, pirms 6 gadiem
arnis30 rakstīja: Banss/am/.''Nauda nesmird''.Bija tāds Romas imperators-Vespasiāns.Vajag prast paņemt un izlietot LV hokeja labā.Es jau dzirdu-zagšana,māju būvēšana u.c..Nebūtu KHL,spēlētu kopā ar Austrāliju,lai gan,nē.Nebūtu kam aizvest komandu.
ar Austrāliju kopā pat Lietuva vai Igaunija nespēlē, tukširesējs vien tu esi.

     [+] [-]

, 2018-08-29 18:25, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: "Latvijā sports ir viens no retajiem prieka un lepnuma avotiem, kas bez "Prāta vētras" vēl ir palikuši.

Izskatās, ka Kozjolam ne viss funkcionē tai putnu būrī.
Sis teikums no visa Viestura teikta gan ir taisniba. Parejais gan jasaka ka ir - udens.
Kapec tad pietrukst tie 500 stabi, Viestur?
1.variants - gan jau kads no LHF iegadajas sev lepnu autinu.
2.variants - kluda gramatvedibas datos un aprekinos.
Un gan jau vel ir kadi varianti, kas atruma nenak prata. Ka var mistiski trumt 500 stabu eiriku???

  +1 [+] [-]

, 2018-08-29 18:39, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: "Latvijā sports ir viens no retajiem prieka un lepnuma avotiem, kas bez "Prāta vētras" vēl ir palikuši.

Izskatās, ka Kozjolam ne viss funkcionē tai putnu būrī.
Normāls kultūras līmenis Kozjolam un vēl te vienam, kas sevi par letiņu dēvē izvēlēties prātā vētru par lepošanās objektu, kad mums ir viena no izcilākajām operas skolām pasaulē, pasaulslaveni komponisti, diriģenti utt. Bet šitie kadri lepojas ar popsa grupu, kura ir zināma LV un varbūt vēl nedaudz ruslandē

  +1 [+] [-]

, 2018-08-29 18:40, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Sis teikums no visa Viestura teikta gan ir taisniba. Parejais gan jasaka ka ir - udens.
Kapec tad pietrukst tie 500 stabi, Viestur?
1.variants - gan jau kads no LHF iegadajas sev lepnu autinu.
2.variants - kluda gramatvedibas datos un aprekinos.
Un gan jau vel ir kadi varianti, kas atruma nenak prata. Ka var mistiski trumt 500 stabu eiriku???
ja Tu saki, ka taisnība, tad Tu neesi letiņš. Gan Tu gan Viesturs esat tukši cilvēki. Par Tevi nebrīnos, bet Kozjols biku ar savu trulumu mani tomēr pārsteidza.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-29 18:42, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Normāls kultūras līmenis Kozjolam un vēl te vienam, kas sevi par letiņu dēvē izvēlēties prātā vētru par lepošanās objektu, kad mums ir viena no izcilākajām operas skolām pasaulē, pasaulslaveni komponisti, diriģenti utt. Bet šitie kadri lepojas ar popsa grupu, kura ir zināma LV un varbūt vēl nedaudz ruslandē
ja runā par cilvēkiem, tad jau vēl ir gleznotāji, arhitekti, teātris un vispār, ne tikai kultūras joma, tāpat Latvijā, piemēram, ir simtiem, tūkstošiem skaistu vietu - ja Kozjols to neredz, tad viņam var tikai un vienīgi izteikt līdzjūtību. Kā seklam cilvēkam

     [+] [-]

, 2018-08-29 18:47, pirms 6 gadiem
Neželojies,vāc nost komandu.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-29 18:47, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: ja runā par cilvēkiem, tad jau vēl ir gleznotāji, arhitekti, teātris un vispār, ne tikai kultūras joma, tāpat Latvijā, piemēram, ir simtiem, tūkstošiem skaistu vietu - ja Kozjols to neredz, tad viņam var tikai un vienīgi izteikt līdzjūtību. Kā seklam cilvēkam
Par to šaubu nav, vnk šajā gadījumā tika pieminēta mūzikas joma vēl bez sporta, tāpēc arī turpināju mūzikas jomā un klasiskajā mūzikā mēs esam pasaules virsotnē. Protams, ja tā padomā, tad tas arī nav nekāds pārāk liels pārsteigums, ka populisti to izvēlas ignorēt, un neizglītotie to vnk nezin.

     [+] [-]

, 2018-08-29 18:50, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Normāls kultūras līmenis Kozjolam un vēl te vienam, kas sevi par letiņu dēvē izvēlēties prātā vētru par lepošanās objektu, kad mums ir viena no izcilākajām operas skolām pasaulē, pasaulslaveni komponisti, diriģenti utt. Bet šitie kadri lepojas ar popsa grupu, kura ir zināma LV un varbūt vēl nedaudz ruslandē
Esi tik laba un nosauc tos komponistus un dirigentus! Bet tadus, kurus pazist visa pasaule. Neesmu operas cienitajs, tapec par to neizteiksos. Kas attiecas uz Prata vetru, kurs vai kuri makslinieki vel uz savu koncertu spej sapulcet 60000 skatitaju??? Neesmu baigais vinu fans, ka tu un cienijamais Abrags varbut nodomaja, bet 60000 ir loti nopietns raditajs. Tatad latviesiem vini patik.

     [+] [-]

, 2018-08-29 18:56, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Par to šaubu nav, vnk šajā gadījumā tika pieminēta mūzikas joma vēl bez sporta, tāpēc arī turpināju mūzikas jomā un klasiskajā mūzikā mēs esam pasaules virsotnē. Protams, ja tā padomā, tad tas arī nav nekāds pārāk liels pārsteigums, ka populisti to izvēlas ignorēt, un neizglītotie to vnk nezin.
reku, mazais fuņis jau pieteicās pie tevis uz izglītojošo lekciju

     [+] [-]

, 2018-08-29 19:04, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Esi tik laba un nosauc tos komponistus un dirigentus! Bet tadus, kurus pazist visa pasaule. Neesmu operas cienitajs, tapec par to neizteiksos. Kas attiecas uz Prata vetru, kurs vai kuri makslinieki vel uz savu koncertu spej sapulcet 60000 skatitaju??? Neesmu baigais vinu fans, ka tu un cienijamais Abrags varbut nodomaja, bet 60000 ir loti nopietns raditajs. Tatad latviesiem vini patik.
Bet Tu tak esi pilnīgs bremze! Kozjols tur runāja par prieka avotiem latviešiem, nevis atpazīstamību Pasaulē. Klau, atlaid rokasbremzi, ja?

p.s. Prāta Vētra nav atpazīstam pasaulē - viņus nezin pat salīdzinoši tuvās valstīs (neskaitot Igauniju, Lietuvu un Krieviju), tādās kā Polija, Čehija, Ungārija, u.t.t.

p.p.s. 60.000 galīgi nav rādītājs, lai teiktu, ka Prāta Vētra ir vienīgais prieka avots. Piemēram, teātri Latvijā sezonas laikā pmeklē lielāks cipars par šo skaitli...

  -2 [+] [-]

, 2018-08-29 19:07, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: reku, mazais fuņis jau pieteicās pie tevis uz izglītojošo lekciju
īstenībā ar šo šis fuņa šakālēns parādīja savu intelekta līmeni. Nez, pats Fuņa ar ir tikpat "izglītots"?
1 2 3 4 5 143 komentāri