Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņš uz ledus atgriežas ar rezultatīvu piespēli AHL

Krišs Upenieks

Ķēniņš uz ledus atgriežas ar rezultatīvu piespēli AHL
Ronalds Ķēniņš
Foto: AFP/Scanpix

Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārās sezonas spēlē uz ledus atgriezies latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kuram izdevies izcelties ar rezultatīvu piespēli. Latvieši pie punktiem tikuši arī citās Ziemeļamerikas hokeja līgās.

Ronalds Ķēniņš nebija spēlējis kopš decembra vidus, kad tika nosūtīts uz AHL, kur arī iedzīvojās savainojumā. Ķēniņš maču iesāka ceturtajā uzbrucēju virknējumā, bet tas viņam neliedza izcelties ar rezultatīvu piespēli komandas otrajā vārtu guvumā un visā spēlē palīdzēt Jutikas ''Comets'' ar 4:3 pieveikt ''Devils'' hokejistus. Ķēniņam arī viens metiens pa vārtiem un neitrāls lietderības koeficients.

Sirakjūzas ''Crunch'' AHL regulārajā sezonā bez Kristera Gudļevska vārtos ar 3:5 zaudēja Heršijas ''Bears''. Gudļevska kolēģis Sirakjūzas vārtos aizvadītajā naktī atvairīja vien 21 no 25 pretinieku izdarītajiem metieniem.

Pēc nosūtīšanas uz Austrumkrasta hokeja līgu (ECHL) ar vārtu guvumu izcēlies latviešu uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, kurš guva Allenas ''Americans'' sestos vārtus, bet visā mačā komanda ar 7:1 sagrāva Tulsas ''Oilers''. Jevpalovam arī divi metieni pa vārtiem un pozitīvs lietderības koeficients plus divi.

Toledo ''Walleye'' uzvarā ECHL turnīrā komandas ceturtajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izcēlies Ralfs Freibergs, kuram arī viens metiens pa vārtiem un pozitīvs lietderības koeficients plus viens. ''Wallaye'' ar 4:0 pieveica Bremptonas ''Beast''. Jūtas ''Grizzlies'' 4:1 panākumā pret Repidsitijas ''Rush'' Robertam Lipsbergam trīs metieni un plus viens lietderība.

Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL) Kārļa Čukstes un Haralda Egles Čikāgas ''Steel'' ar 5:2 pieveica Egles iepriekšējo komandu Medisonas ''Capitals''. Eglem rezultatīva piespēle, divi metieni pa vārtiem un plus viens lietderība, bet Čukstem divi metieni un neitrāls lietderības koeficients.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com
| The American Hockey League

The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page
stats.ushl.com

  +3 [+] [-]

, 2016-01-30 11:18, pirms 8 gadiem
Tas labi, tagat tik formu atgūt tad jau būs palīgs PC. Nedomāju kad ja vankūvera tiks play-off, tad tālāk par pirmo kārtu diezvai.

     [+] [-]

, 2016-01-30 14:59, pirms 8 gadiem
malacis!

     [+] [-]

, 2016-01-31 00:59, pirms 8 gadiem
Ķēniņam viss vēl priekšā. Arī Jevpalovam, taču priekš viņa AHL gaļasmašīna var izrādīties par smagu, viņš pārāk mazs un vairāk uz tehniku, bet tur tādus neatzīst, visus pārsvarā pa bortiem līmē. Tāpēc nav brīnums, ka viņa rezultativitāte AHL ir tik drastiski kritusies. Redz, atpakaļ uz ECHL - un jau 1. mačā gols! Un nav jau tas līmenis starp ECHL un AHL tik liels - ir cita spēle, cits spēles stils... Ņikitam drīzāk nākotne varētu būt kādā Eiropas līgā, iespējams, arī KHL.