Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Tambijeva vadītā "Saryarka" uzvar un palielina pārsvaru

Tambijeva vadītā "Saryarka" uzvar un palielina pārsvaru
Leonīds Tambijevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Šodien spēles dažādu valstu čempionātos aizvadīja Latvijas hokejisti un viņu pārstāvētie klubi. Leonīda Tambijeva vadītā "Saryarka" ar 4:2 pieveica "Ermak" vienību, nostiprinot līderpozīcijas VHL kopvērtējumā, bet Zviedrijas "HockeyEttan" rezultatīvu piespēli komandas zaudējumā atdeva Romāns Semjonovs.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) maču aizvadīja Leonīda Tambijeva vadītā Karagandas "Saryarka", kas izbraukumā ar 4:2 pieveica Angarskas "Ermak" vienību. Uzvarētāju rindās spēli aizvadīja Ēriks Sevčenko, kurš spēlēja komandas otrajā aizsargu pārī, saņēmot divu minūšu noraidījumu, bet Artūrs Kuzmenkovs, Artūrs Salija un Kirils Tambijevs spēlē nepiedalijās, bet zaudētāju rindās spēli aizvadīja Juris Upītis un Mārtiņš Jakovļevs. Upītis spēlēja komandas pirmajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, bet Jakovļevs maču aizvadīja ceturtajā aizsargu pārī un tāpat kā Upītis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. "Saryarka" atrodas stabilās līderpozīcijās VHL kopvērtējumā, nu jau par 12 punktiem apsteidzot otrajā vietā esošo "Tver".

Zviedrijas "HockeyEttan" uzvaru izcīnija Ņikitas Koļesņikova pārstāvētā "Vasterviks", kas mājās ar rezultātu 3:1 pieveica "Tranas AIF" vienību. Koļesņikovs maču aizvadīja otrajā aizsargu pārī, statistikas ailēs atzīmējoties ar trīs metieniem pa pretinieku vārtiem. Citā mačā Artūra Logunova un Kriša Lipsberga pārstāvētā "Olofstroms", kas izbraukumā ar rezultātu 0:5 piekāpās "Nybro Vikings" vienībai. Logunovs kurš spēlēja trešajā virknējumā, divas reizes meta pa vārtiem, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1. Bet Lipsbergs mačam nebija pieteikts. Savukārt Alberta Iliško pārstāvētā "Hammarby" ar rezultātu 4:2 pieveica "Tierps" vienību. Iliško spēli aizvadīja otrajā aizsargu pārī, statistikā neatzīmējoties. Bet uzbrucējs Romans Semjonovs un "Arboga" ar 2:5 atzina "Lindlovens" pārākumu. Semjonovs spēlēja otrajā virknējumā, rezultatīvi asistējot komandas otrajos vārtos, kā arī četras reizes meta pa pretinieku vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) spēli aizvadīja Deniss Baškatovs un viņa pārstāvētā Minskas "Yunost", kas ar rezultātu 1:2 piekāpās Krasnodaras "Berkuti Kubani" vienībai. Baškatovs spēli aizvadīja trešajā virknējumā, bet ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Jāpiemin, ka "Berkuti Kubani" uzvaras vārtus guva aizsargs Zigurds Podziņš, kurš ir Aināra Podziņa brālis.

Baltkrievijā spēli aizvadīja Edija Brahmaņa pārstāvētā "Gomel" , kas ar rezultātu 4:1 pieveica Soļigorskas "Shakhter" vienību. Brahmanis šajā spēlē veica piecus metienus pa pretinieku vārtiem.

Norvēģijas pēc spēka otrajā līgā ar dažādām sekmēm spēles aizvadīja latviešu hokejistu pārstāvētie klubi. Ēriks Ozollapa un "Tonsberg Elite" ar rezultātu 2:4 piekāpās "Ringerike" vienībai. Ozollapa spēlēja komandas trešajā virknējumā, nopelnot divas soda minūtes par rupjību. Citā spēlē Kristiāna Zelta pārstāvētā "Nes" vienība kapitulēja "Hasle/Loren IL - Ish" ar rezultātu 3:10. Zelts mačam netika pieteikts.

     [+] [-]

, 2015-01-29 08:39, pirms 9 gadiem
Zigurds Podziņš