Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bičevskis: "Nedomāju, ka biju vārtu autors, bet labākā spēlētāja balva noder pārliecībai"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bičevskis: "Nedomāju, ka biju vārtu autors, bet labākā spēlētāja balva noder pārliecībai"
Māris Bičevskis saņem labākā spēlētāja balvu. Foto: Stanislav Souček / mountfieldhk.cz

Čehijas hokeja čempionāta piektdienas mačā latviešu uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētais Hrādeckrāloves "Mountfield" piekāpās Pardubices "Dynamo" - 4:6. Bičevskis guva pirmos vārtus jaunajā sezonā un izpelnījās savas komandas mača labākā spēlētāja balvu. Pēc mača latvietis gan godīgi atzina, ka neuzskata sevi par vārtu autoru.

Šajā mačā jūs tikāt atzīts par komandas otro vārtu autoru, turklāt tie bija jūsu pirmie vārti čempionātā. Vai tiešām tas bija jūsu vārtu guvums?
- Godīgi sakot, es tā nedomāju. Domāju, ka to man sagādāja Filips Pavlīks. Noteikti es to nepanācu apzināti. Neko nejutu, tāpēc domāju, ka vārtu guvējam jābūt viņam.

Šie vārti jums bija vajadzīgi kā ēst, vai ne? Vismaz jums tika piešķirta komandas labākā spēlētāja balva šajā mačā.
- Jā, man jācenšas gūt vārtus un jācer, ka tas notiks. Šī mača balva noder pārliecībai par sevi, tā man ir vajadzīga. Man vienkārši jāturpina un jātic.

Droši vien esat informēts par sīksto konkurenci starp Hrādeckrālovi un Pardubici.
- Komandas biedri bija informējuši par īpašo spēli, kas noteikti tiks izpārdota. Bet es precīzi nezināju, ko gaidīt, tāpēc iesaistījos spēlē kā visi citi. Bija ļoti jauki spēlēt šādā atmosfērā. Visvairāk žēl, ka mēs neuzvarējām, bet tā bija laba pieredze. Atliek cerēt, ka nākamajā derbijā uzvarēsim mēs.

Pirms pēdējās trešdaļas rezultāts bija 1:5. Ko teica treneri, tā jau bija gatavošanās nākamajai spēlei?
- Mēs gribējām nospēlēt labu trešo periodu. Aizvadījām labas 20 minūtes un guvām trīs vārtus, vismaz uzlabojot briesmīgo rezultātu. Tas mums liek justies labāk pirms nākamās spēles.

---

VIDEO: Bičevskim pirmā ripa jaunajā sezonā un labākā spēlētāja balva

Izmantotie resursi:
mountfieldhk.cz