Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Freiberga un Roberta Bukarta vārti spārno dramatisku "Zlin" uzvaru

Rolands Eliņš

Freiberga un Roberta Bukarta vārti spārno dramatisku "Zlin" uzvaru
Ralfs Freibergs
Foto: Zlin Press/ Jiri Zanat

Čehijas hokeja čempionātā dramatisku uzvaru guva brāļu Bukartu un Ralfa Freiberga pārstāvētā „Zlin”, bet Artūrs Salija Slovākijas līgā izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

„Zlin” otrā perioda sākumā ar diviem īsā brīdī ielaistiem vārtiem nokļuva iedzinējos ar 0:2 pret „Bili Tygri” un šāds rezultāts saglabājās līdz pat pašām pamatlaika beigām. Tad ar divu latviešu vārtu guvumu palīdzību izdevās atspēlēties – vispirms 58. minūtē savus sezonas astotos vārtus guva Roberts Bukarts (līgas kopvērtējumā viņš dala piekto vietu labāko vārtu guvēju sarakstā), bet 16 sekundes pirms beigām Ralfs Freibergs izrāva neizšķirtu.

Freibergs bija rezultatīvs arī papildlaikā, piespēlējot uzvaras vārtus vārtu guvumā un palīdzot komandai gūt emocijām bagātu uzvaru ar 3:2. Freibergs nospēlēja veselas 22 minūtes, nopelnīja arī vienu noraidījumu un izcēlās ar lielisku lietderības koeficientu (+3). Viņam šosezon jau astoņi punkti (2+6). Roberts Bukarts bija ar lielāko spēles laiku komandā (gandrīz 24 minūtes) un ieguva +1, tāpat arī viņa brālis Rihards, kurš šoreiz palika bez punktiem. Freibergs ar astoņiem punktiem (2+6) ir līgas septītais rezultatīvākais aizsargs.

Zaudējumu pēcspēles metienos tikmēr cieta Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvētā „Mountfield”, kas ar 4:5 piekāpās „Verva”. Cibuļskis izdarīja rezultatīvu piespēli un nospēlēja 24:42 minūtes (lielākais spēles laiks komandā), bet Džeriņš šoreiz nespēlēja. „Mountfield” līdz ar šo maču pārtrūka uzvaru sērija, bet komanda tāpat ieņem ceturto vietu kopvērtējumā. Savukārt „Zlin” šodien pārtrauca trīs neveiksmju sēriju un pacēlās uz devīto vietu tabulā.

Vācijas DEL turnīrā Arvīds Reķis „Panther” sastāvā piedzīvoja zaudējumu 2:3 pret „Tigers”, turnīra pēdējās vietas īpašnieci. Reķis, kurš šosezon 15 mačos guvis divus punktus (0+2), šoreiz nebija rezultatīvs.

Šveices kausā aizvadītas astotdaļfināla spēles. Ivars Punnenovs palika „Tigers” rezervē uzvarā 2:1 pār „Fribourg-Gotteron”, bet Ronalda Ķēniņa pārstāvētā „Lions” cieta neveiksmi pret otrās līgas komandu „Ajoie”, zaudējot bullīšos ar 4:5. Ķēniņš savu bullīti realizēja, bet maču pabeidza bez punktiem. Izstāties nācās arī Elvim Merzļikinam, kurš palika „Lugano” rezervē, kamēr viņa komanda ar 0:3 zaudēja „Lakers”.

EBEL spēlē Zintis Nauris Zuševics un „99ers” ar 1:4 zaudēja „Klagenfurt”, visus četrus vārtus ielaižot jau pirmajās 15 minūtēs. Zuševics izdarīja vienu metienu pa vārtiem un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) ar rezultatīvu piespēli izcēlās Artūrs Ozoliņš, kurš palīdzēja „Krasnoyarsk” ar 3:2 pieveikt vienu no turnīra līderēm „Izhevsk”. Ozoliņš piespēlēja otro vārtu guvumā, otrā perioda sākumā palīdzot tobrīd panākt 2:0. Viņa komandai šī ir jau ceturtā uzvara pēc kārtas un izdevies pakāpties uz 15. vietu 27 komandu konkurencē.

Slovākijā ļoti rezultatīvi turpina spēlēt Latvijas aizsargs Artūrs Salija, kurš šodien guva veselus divus vārtus. Tiesa, tas izrādījās par maz, lai viņa un Kobas Jasa pārstāvētā „Nove Zamky” spēkotos ar „Ban. Bystrica”, kas uzvarēja ar iespaidīgo 8:3. Pretinieku rindās piecus punktus guva slovāku veterāns, bijušais Rīgas „Dinamo” uzbrucējs Tomāšs Surovijs (3+2). Savukārt Salija savu sezonas rēķinu paaugstinājis līdz 14 spēlēs gūtiem 12 punktiem (5+7). Bet Jānis Andersons palīdzēja „Zvolen” ar 4:1 pieveikt „Poprad”, gūstot trešo uzvaru pēc kārtas.

Tikmēr Dānijā ar vārtu guvumu izcēlās Roberts Jekimovs, kurš ar precīzu metienu vairākumā palīdzēja „Frederikshvan” ar 3:0 pieveikt „Hvidovre”, līgas pēdējās vietas īpašnieci.

  +3 [+] [-]

, 2017-10-22 22:41, pirms 7 gadiem
Autor, Nove Zamky spēlē arī Māris Jass, esi aizmirsis par viņu.

Salija šobrīd dala augsto 7.vietu SVK līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, kā arī ir šī turnīra rezultatīvākais aizsargs.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-22 22:48, pirms 7 gadiem
Vēl aizmirsu pieminēt, ka Salijam šosezon jau ir 14 (7+7) punkti, nevis 12.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-22 22:51, pirms 7 gadiem
„Zlin” otrā perioda sākumā ar diviem īsā brīdī ielaistiem vārtiem nokļuva iedzinējos ar 0:2 pret „Bili Tygri” un šāds rezultāts saglabājās līdz pat pašām pamatlaika beigām. Tad ar divu latviešu vārtu guvumu palīdzību izdevās atspēlētie
Pēc spēles čaļi sameta divus golus

  -1 [+] [-]

, 2017-10-23 08:46, pirms 7 gadiem
Zlin trio tā noderētu DR šīgada veiksmes stāstā

  +1 [+] [-]

, 2017-10-23 09:33, pirms 7 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2017-10-23 16:01, pirms 7 gadiem
Ja nu redzams ka sadas ligas musejie var mest, bet khl tas ir par augstu. Cehija ari Meija, Mikelis un parejie mestu.