Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Balceram metiens pa vārtiem un uzvara, Kivlenieks atvaira 16 metienus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Balceram metiens pa vārtiem un uzvara, Kivlenieks atvaira 16 metienus
Rūdolfs Balcers (pa kreisi) cīņā par ripu ar Martinu Marinčinu. Foto: Joe Chase/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kārtējā pirmssezonas pārbaudes spēlē Rūdolfs Balcers ar vienu metienu pa vārtiem palīdzēja Otavas "Senators" Ņūfaundlendas galvaspilsētā Sentdžounsā ar 3:1 pieveikt ambiciozo Toronto "Maple Leafs".

"Maple Leafs" sastāvā šonakt bija tādi komandas līderi, kā nesen sešu gadu līgumu parakstījušais Mičels Mārners un snaiperis Džons Tavaress. Savukārt vārtu drošību cementēja Frederiks Andersens. Par spīti tam pēc Maksa Ladžoja rezultatīva metiena "Senators" līdz pat trešā perioda sākumam atradās vadībā ar 1:0.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā abas komandas nomainīja vārtsargus, ceturtajā minūtē Kasperi Kapanenam pēc Mārnera piespēles panākot izlīdzinājumu 1:1. Tomēr pēdējais vārds periodā, kurā pārsvars piederēja "Maple Leafs" tāpat piederēja otaviešiem, šveicietim Tristanam Šervijam gūstot uzvaras vārtus (2:1) un vēlāk Entonijam Duklēram ar metienu tukšos vārtos nostiprinot "Senators" pārsvaru - 3:1.

Citā mačā starpsezonā bez atslēgas spēlētājiem Artēmija Panarina, vārtsarga Sergeja Bobrovska un Meta Dušeina palikusī Kolumbusas "Blue Jackets" ar 4:1 apspēlēja Bufalo "Sabres", ārpus kuras pieteikuma šoreiz palika cits latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Vārti un rezultatīva piespēle 20 gadus vecā zviedra Emila Bemstrema rēķinā. Ārpus "Blue Jackets" sastāva tika atstāts potenciālais pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins, savukārt Matīss Edmunds Kivlenieks uz ledus bija 30:12 minūtes, atvairot 16 no 17 pretinieku izdarītajiem metieniem.

Tikmēr Vankūveras "Canucks" pieteikumā joprojām netika iekļauts cits latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš tika atskaitīts no NHL kluba nometnes. Komanda, pateicoties Brendona Satera diviem vārtu guvumiem, ar 4:2 sakaujot Edmontonas "Oilers". "Canucks" vārtos teicami darbojās ļoti perspektīvais Tečers Demko, kurš atvairīja 35 no 37 naftinieku metieniem.

Otro graujošo uzvaru pēc kārtas svinēja Lasvegasas "Golden Knights", viesos bez ierunām ar 5:0 sagraujot Kolorado "Avalanche". Divi vārti un viena rezultatīva piespēle Brendona Piri rēķinā. Identiski pārliecinošu panākumu izbraukumā izcīnīja arī Arizonas "Coyotes", kas ar 5:0 pamanījās sakaut Losandželosas "Kings". Karaļi gan koijotus spēja nomedīt paralēlajā cīņā Fīniksā - 4:1.

Par spīti pretinieku pārsvaram (32:21) izdarītajos metienos uzvaru izdevies svinēt Dalasas "Stars", kas viesos ar 2:1 pagarinājumā apspēlēja Minesotas "Wild".

Divi čeha Dominika Kubalīka vārtu guvumi nespēja būt par glābiņu Čikāgas "Blackhawks" komandai, sakāvei 3:5 viesos pret Detroitas "Red Wings". Bezcerīgu zaudējumu šonakt cieta pagājušās regulārās sezonas uzvarētāja Tampabejas "Lightning", kas ar 0:3 piekāpās Karolīnas "Hurricanes" priekšā, metienu pa vārtiem ziņā kapitulējot ar 15:37.

Pirmajā periodā iekrāto divu vārtu deficītu atspēlēja un Sanhosē "Sharks" komandu ar 4:3 izbraukumā izdevās pieveikt Anaheimas "Ducks". Visbeidzot otro nakti pēc kārtas Filadelfijas "Flyers" pretestību izdevās salauzt Ņujorkas "Islanders", kas šoreiz bija pārāka pagarinājumā - 3:2.

NHL pārbaudes spēles, 18. septembris

SpēleRez.
Maple Leafs – Senators1:3
Blue JacketsSabres4:1
Islanders – Flyers3:2 P
Lightning – Hurricanes0:3
Wild – Stars1:2 P
Red Wings - Blackhawks5:3
Avalanche – Golden Knights0:5
Coyotes – Kings1:4
Sharks – Ducks3:4
Canucks – Oilers4:2
Kings – Coyotes0:5

  -1 [+] [-]

, 2019-09-18 08:34, pirms 5 gadiem
Es nezinu kuru protokolu autors ir skatījies, bet es gan redzu ka Kivlenieks nospēlēja pusspēli un atvairīja 13 no 14 metieniem...

  +2 [+] [-]

, 2019-09-18 08:47, pirms 5 gadiem
zetterberg rakstīja: Es nezinu kuru protokolu autors ir skatījies, bet es gan redzu ka Kivlenieks nospēlēja pusspēli un atvairīja 13 no 14 metieniem...
16 no 17...