Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jeļisejevs uzvar Ozoliņu VHL spēlē, Birziņš piespēlē

Ints Megnis
Ints Megnis

Jeļisejevs uzvar Ozoliņu VHL spēlē, Birziņš piespēlē
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: http://ahc-neftyanik.ru

Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) spēlē trešdien Nikolajs Jeļisejevs savstarpējā spēlē uzvarēja Artūra Ozoliņa pārstāvēto komandu. Tikmēr Lielbritānijas Elites hokeja līgas (EIHL) vienības "Fife Flyers" sastāvā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Ričards Birziņš.

Uzbrucēja Nikolaja Jeļisejeva un aizsarga Eduarda Hugo Jansona pārstāvētā Aļmetjevskas "Neftyanik" komanda savā laukumā ar 4:2 (2:0, 1:0, 1:2) apspēlēja Toljati "Lada" ar Artūru Ozoliņu ierindā. Cīņas gaitā "Neftyanik" izvirzījās vadībā ar 4:0, turpinājumā noturot panākumu, kaut divus vārtus ielaida.

Jeļisejevs nospēlēja 12 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem, zaudējot vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās. Viņš dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Ozoliņš laukumā bija 15 minūtes un 20 sekundes, uzvarot piecos no 13 iemetieniem, veicot vienu metienu pa vārtiem un dueli pabeidzot ar negatīvu koeficientu -1.

Tikmēr Jansons, kurš šosezon laukumā bijis vien trijos mačos, šoreiz atkal nespēlēja.

Zaudējumu citā VHL mačā cieta aizsarga Edgara Siksnas pārstāvētā Karagandas "Saryaka", kas izbraukumā ar 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) zaudēja Sanktpēterburgas "SKA-Neva". Kaut šajā spēlē rezultāts bija identisks iepriekšējam duelim, tās gaita ritēja pilnīgi citādāk, jo vēl sešas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 2:2. Siksna uz ledus pavadīja 17 minūtes un 45 sekundes, izceļoties ar vienu metienu un četrām soda minūtēm. Īpaši sāpīgs bija Siksnas pirmais noraidījums, kuru laikā "SKA-Neva" iemeta vārtus, tobrīd izvirzoties vadībā ar 2:1.

Savukārt trešdien laukumā izpalika tēva un dēlu Tambijevu spēle - Kirila Tambijeva pārstāvētā Ustjkamenogorskas "Torpedo" ar 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) izbraukumā piekāpās Sanktpēterburgas "Dynamo", kas iepriekš šonedēļ no galvenā trenera amata atlaida Leonīdu Tambijevu.

Kirils Tambijevs laukumā bija 13 minūtes un vienu sekundi, atzīmējoties ar vienu metienu pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu.

No Latvijas hokejistiem šosezon VHL visveiksmīgāk spēlē Ozoliņš, kurš ar 12 (4+8) punktiem 14 spēlēs atrodas kopvērtējuma divdesmitniekā. Arī kopvērtējumā tieši "Lada" atrodas visaugstāk no latviešu komandām, ar 22 punktiem 13 dueļos atrodoties trešajā pozīcijā.

Tikmēr EIHL turnīrā Ričards Birziņš palīdzēja "Fife Flyers" komandai viesos ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) apspēlēt Šefīldas "Steelers". Latvietis otrajā trešdaļā palīdzēja karjerā ļoti ilgi ECHL spēlējušajam kanādietim Evanam Blodofam panākt izlīdzinājumu 1:1. Birziņš šosezon astoņos mačos izcēlies ar vārtu guvumu un četrām rezultatīvām piespēlēm, bet komanda atrodas kopvērtējuma otrajā vietā, iekrājot 15 punktus, turklāt tikai par punktu atpaliekot no Notingemas "Panthers", kas aizvadījusi par četrām spēlēm vairāk.

     [+] [-]

, 2018-10-18 15:47, pirms 6 gadiem
Viņi kāvās vai kā? Vai tomēr spēlēja 2 hokeja komandas, nevis Jeļisejevs pret Ozoliņu.