Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Freibergam 0+2 "Berani" uzvarā, Mickevičs iemet zaudētajā Francijas kausa finālā

Freibergam 0+2 "Berani" uzvarā, Mickevičs iemet zaudētajā Francijas kausa finālā
Ralfs Freibergs. Foto: Zlin Press/Jiří Zaňát

Šodien vairāki Latvijas hokejisti atzīmējās ar rezultativitāti Eiropas hokeja līgās. Vācijā vārtus guva Rihards Bukarts, Francijā - Artūrs Mickevičs, bet Čehijā divas piespēles Ralfam Freibergam.

Čehija

Ceturtajā vietā esošā „Očelari” atzina „Kometa” pārākumu ar 0:1. Guntim Galviņam 18:41 minūtes laukumā, divi metieni un viens noraidījums. Aizsargam tā bija 40. spēle, šosezon viņš guvis trīs vārtus, atdevis deviņas piespēles un nopelnījis pozitīvu lietderību +11.

Roberts Bukarts palika sausā Prāgas „Sparta” panākumā pār „Pirati” papildlaikā ar 3:2. Viņam atvēlētajās 14:01 minūtēs uzbrucējs izdarīja divus metienus un nopelnīja negatīvu lietderību -1. Sezonas 40 mačos Bukarts sakrājis 21 (5+16) rezultativitātes punktu, savukārt, „Sparta” ieņem septīto vietu līgā ar 68 punktiem 45 spēlēs.

Divu latviešu pārstāvētā „Mountfield” viegli apspēlēja lejasgala komandu „Energie” ar 4:1. Oskaram Cibuļskim (2+8 41 mačā) 19:51 minūtes, kas ir otrais lielākas laiks starp aizsargiem, pie rezultativitātes punktiem latvietis netika, toties nopelnīja +1 koeficientu. Māris Bičevskis (2+8 41 spēlēs) šodien nebija komanda pieteikumā. „Mountfield” ierindojusies trešajā pozīcijā, izcīnot 85 punktus 45 mačos.

Ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja „Berani”, kas pieveica „Vitkovice Ridera” ar 5:2. Aizsargs Ralfs Freibergs spēlēja visvairāk – 25:32 minūtes, izdarīja divas piespēles un nopelnīja +1 lietderību. Viņa komandas biedrs Edgars Kulda laukumā pavadīja 11:42 minūtes un trīs reizes meta pa vārtiem. Tagad Freibergam ir 24 (5+19) punkti, bet Kuldam – 19 (9+10). „Berani” ieņem devīto vietu ar 65 punktiem pēc 45 spēlēm.

Vācija

Rihards Bukarts atzīmējās ar astoto vārtu guvumu šosezon, bet viņa „Wild Wings” papildlaikā pārspēja „Fischtown Pinguins” ar 4:3. Uzbrucējs bija precīzs mača septītajā minūtē, panācot rezultātu 1:1. Bukarts-jaunākais aizvadījis 37 spēles Vācijas līgā šosezon, guvis astoņus vārtus un atdevis 11 piespēles, bet viņa komanda ieņem pēdējo, 14. vietu.

Tikmēr Arvīda Reķa „Panther” arī papildlaikā pieveica „Tigers”, taču latviešu aizsargs spēlē nepiedalījās. Aizvadītajās 33 spēlē Reķis atzīmēs ar deviņiem (1+8) punktiem. „Panther” ieņem ceturto vietu līgā ar 79 punktiem 47 mačos.

Šveice

NLA turnīrā Elvis Merzļikins atvairīja 30 no 33 metieniem pa saviem vārtiem, palīdzot „Lugano” bullīšos apspēlēt „Geneve-Servette” ar 4:3. Pēcspēles metienu sērijā Merzļikins tika pārspēts četras reizes, bet viņa kolēģis – sešas. Latviešu vārtsargs 37 spēlēs atvairījis 91,84% metienu, bet vidēji mačā ielaidis 2,49 vārtus. No astotās vietas „Lugano” atpaliek par diviem punktiem, un komandai ir spēle rezervē.

Slovākija

„Nove Zamky” ar 0:1 piekāpās „MHK 32”, vienīgos vārtus ielaižot otrajā periodā. Jānim Andersonam pieticīgas 10:31 minūtes un viens metiens, bet visā sezonā 1+5 aizvadītajās 50 spēlēs. Aizsarga komanda saglabāja sesto pozīciju līgā ar 92 punktiem 55 cīņās.

Artūra Salijas „Poprad” bija spēcīgāks spēlē ar DTVK – 2:1. Aizsargs atzīmējās ar rezultatīvo piespēli un diviem metieniem pa vārtiem, gūstot 13. (3+10) punktu šosezon. „Poprad” izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, pārsniedza 100 punktu robežu, un ieņem ceturto vietu līgā ar 102 punktiem 55 cīņās. Salija piedalījies 47 mačos.

Lielbritānija

Ričarda Birziņa „Fife Flyers” ar 1:4 piekāpās „Dundee”. Latviešu aizsargs ar rezultativitāti neatzīmējās, bet viņa pārstāvētā komanda palika septītajā vietā līgā. Tikmēr pastarīte „Lightning” cieta 35. neveiksmi šosezon, zaudējot „Devils” ar 4:6. Vienības trešais rezultatīvākais spēlētājs Georgs Golovkovs (13+17 41 cīņā) šodien palika bez punktiem.

Norvēģija, Francija, EBEL

Maksima Ponomarenko „Stjernen” izcīnīja pirmo uzvaru 2019. gadā, sagraujot turnīra tabulas kaimiņus „Star” ar 6:2. Latvijas aizsargam trešais lielākais spēles laiks – 20:17 minūtes, kuru laikā viņš atzīmējās ar diviem metieniem, vienu piespēli un +1, tomēr sezonas rādītājs nav tik labs – Ponomarenko ir negatīva lietderība -14, ka arī seši (3+3) punkti 41 spēlē. Pirms šīs uzvaras „Stjernen” bija 13 zaudējumu sērija, kas neliedza komandai visu šo laiku saglabāt astoto vietu Norvēģijā.

Artūrs Mickēvičs guva vārtus Francijas kausa finālā, taču viņa „Lyon” palika bez trofejas, ko vairāk, nekā 10 000 skatītāju klātbūtnē izcīnīja „Amiens”, svinot uzvaru papildlaikā ar 3:2.

Zintis Nauris Zuševics guva „99ers” pirmos vārtus Austrijas atklātā čempionāta spēlē pret Čempionu hokeja līgas (ČHL) pusfinālisti „Red Bull”, kuru viņa komanda uzvarēja ar 4:1. Latviešu izcelsmes hokejists bija precīzs astoto reizi šosezon, viņa kontā arī 14 piespēles 48 mačos, bet „99ers” ir līdere turnīra otrajā posmā.

Izmantotie resursi:
Offizielle Webseite der Deutschen Eishockey...
Hokej.cz - web českého hokeje
https://www.sihf.ch/de/national-lea...
https://www.hockeyslovakia.sk
https://www.hockey.no/
Fédération Francaise de Hockey sur Glace