Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

16 gadus vecais aizsargs Rubīns debitē "Allsvenskan"

16 gadus vecais aizsargs Rubīns debitē "Allsvenskan"
Kristiāns Rubīns
Foto: Kevins Johansons

Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā "Allsvenskan" šodien debitēja 16 gadus vecais aizsargs Kristiāns Rubīns. "Västerås" jauniešu komandā Rubīns sāka spēlēt pagājušajā sezonā, bet šogad jau debitē pieaugušo komandas sastāvā "Allsvenskan".

Savā pirmajā mačā Kristiāns Rubīns spēlēja nomināli trešajā aizsargu pārī ar 31 gadu veco komandas kapteini Pēru Helmersonu. Latvietis laukumā aizvadīja nepilnas deviņas minūtes (8:48) un nopelnīja negatīvu koeficientu (-1) - "Västerås" zaudēja Sodertaljes komandai ar 1:3.

190 centimetrus garais Rubīns uz Zviedriju pārcēlās pirms pagājušās sezonas, kurā pārstāvēja "Västerås" U18 komandu. 16 gadus vecajam hokejistam ir arī Latvijas U18 izlases pieraksts.

Šveices NLA zaudējumu piedzīvoja vārtsargs Ivars Punnenovs un Rapersvilas "Lakers". Latviešu vārtsargs atvairīja 21 metienu un ielaida trīs ripas, komandai ar 1:3 piekāpjoties "Zug". Tikmēr Elvis Merzļikins palīdzēja "Lugano" ar 4:3 pēcspēles metienos uzvarēt Ženēvas "Servette". Latvijas vārtsargs palīdzēja savai komandai ar 29 atvairītiem metieniem, kā arī nopelnīja divas soda minūtes.

NLB pie uzvaras tika uzbrucējs Toms Andersons un "Thurgau", kas ar 5:4 pēcspēles metienos uzveica Langnavas "Tigers". Latviešu hokejists izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. NLB maču vajadzēja aizvadīt arī aizsargam Maksimam Širokovam un Martiņī "Red Ice", taču cīņa ar "Langenthal" tika pārcelta uz vēlāku laiku. Iemesls – aptuveni puse "Red Ice" komandas hokejistu ir saindējušies ar ēdienu.

Baltkrievijas Ekstralīgā pie uzvaras tika Latvijas kvarteta pārstāvētais klubs Grodņas "Neman". Aigara Ciprusa un Andreja Ignatoviča trenētais klubs ar 6:5 pagarinājumā uzvarēja "Brest". Uzvaras vārti Grodņas labā guva uzbrucējs Aleksejs Širokovs, kura kontā šodien ir arī rezultatīva piespēle, četri metieni pa vārtiem un divas soda minūtes. Ar piespēli izcēlās arī aizsargs Atvars Tribuncovs - abi ar Širokovu palīdzēja izlīdzināt rezultātu 29 sekundes līdz spēles pamatlaika beigām.

Rezultatīvs sniegums arī uzbrucējam Edijam Brahmanim, kura pārstāvētais "Gomel" ar 4:3 pagarinājumā uzvarēja "Dinamo-Molodechno". Pirmo periodu Gomeļas hokejisti noslēdza ar 0:3, taču spēles laikā atguvās un izcīnīja uzvaru. Pirmos vārtus "Gomel" guva tieši pēc Brahmaņa piespēles – Latvijas hokejistam šodien arī pozitīvs koeficients (+2) un divi metieni pa vārtiem.

Krievijas Augstākajā hokeja līgā pie uzvaras tika Latvijas hokejista Artūra Mickeviča pārstāvētais klubs Ņeftekamskas "Toros", kas ar 5:4 uzveica Krasnodaras "Kuban". Latviešu uzbrucējs šoreiz spēlēja trešajā maiņā, taču ar rezultativitāti neizcēlās. Mickeviča kontā divas soda minūtes.

Norvēģijas "Get Ligaen" zaudējumu piedzīvoja "Lorenskog", kas ar 2:4 piekāpās "Valerenga". Zaudētāju rindās mačam bija pieteikts Latvijas U18 izlases aizsargs Maksims Ponomarenko. Citā mačā Stavangeras "Oilers" bez uzbrucēja Rūdolfa Balcera pieteikumā ar 3:6 atzina "Sparta" pārākumu.

Francijas čempionāta pirmajā divīzijā (pēc spēka – otrā līga) pie uzvaras šodien tika aizsargs Aleksandrs Galkins un "Scorpions", kas ar 4:2 pārspēja "Dogs". Latviešu aizsargs palika bez punktiem. Spēlei netika pieteikts "Scorpions" uzbrucējs Rolands Vīgners, kurš izcieš diskvalifikāciju par pagājušās sezonas beigās nopelnīto spēles sodu.

Aizsargi Raimonds Tūbelis un Kalvis Ozols tika pie uzvaras "Mont Blanc" sastāvā - abu latviešu pārstāvētā komanda ar 4:3 pēcspēles metienos pārspēja "Les Bisons". Uzvarētāju labā vienīgo bullīti realizēja Ozols, kuram šovakar arī rezultatīva piespēle un divas soda minūtes. Tūbelis palika bez punktiem.

Dānijas kausa izcīņā šodien tika noskaidroti turnīra pusfinālisti. Vārtsargs Ervīns Muštukovs Ālborgas "Pirates" vārtos atvairīja 30 pretinieku metienu, palīdzot pirātiem ar 3:2 uzvarēt Fredrikshavnas "White Hawks" un divu spēļu summā būt pārākiem ar 5:4.

Tikmēr turnīrs beidzās aizsargam Ģirtam Zemītim un Herlevas "Eagles". Pēc neizšķirta pirmajā mačā ar valsts čempionu "Sonderjyske" (2:2) šodien tika piedzīvota sakāve ar 0:7. Zemītis spēlēja otrajā maiņā un nopelnīja koeficientu -1.

Ceturtdaļfināla barjeru nepārvarēja arī uzbrucējs Lauris Bajaruns un "Rungsted", kas, neskatoties uz šodienas uzvaru ar 4:3, divu spēļu summā piekāpās Rodovres "Mighty Bulls" ar 8:9. Vakar pirmās maiņas hokejists Bajaruns guva divus vārtus, bet šodien pievienoja vienu rezultatīvu piespēli un koeficientu +2.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
pointstreak.com
Svenska Ishockeyförbundet
Danmarks Ishockey Union | Metalligaen |...
National League

  +8 [+] [-]

, 2014-09-13 23:43, pirms 10 gadiem
Oho, kads, varbūt, var par šo zelli pastāstīt vairāk?

  +3 [+] [-]

, 2014-09-14 00:01, pirms 10 gadiem
Opā 16 gados debitēt tādā līmenī ... Ir kādam kāda informācija ,kā viņš tur ticis vispār ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-09-14 00:23, pirms 10 gadiem
LTG rakstīja: Drafted 2014, round 4 #157 overall by Dinamo Riga in the KHL Draft
Ļoti izsmeļoša atbilde, paldies!

  +6 [+] [-]

, 2014-09-14 00:29, pirms 10 gadiem
Izskatās, ka 97. gads būs perspektīvāks par iepriekš par perspektīvo uzskatīto 96. gadu.
96. gada līderi Egle, Locāns, Vasiļonoks nav sasnieguši tādu līmeni kā varēja gaidīt.
Savukārt 97. gadā mums ir Rubīns, kurš jau debitējis Alsvenskan, Balcers un Ponomarenko kuri spēlē Norvēģijas top līmenī, Puide, kurš spēlē Šveices Elite jr. A. HKR labi izskatās aizsargi Zīle un Čukste.
Slēpts komentārs: Poish

 +11 [+] [-]

, 2014-09-14 00:49, pirms 10 gadiem
Poish rakstīja: Jācer, ka līdz Ģinamai nenolaidīsies, savādāk sagaidāma tāda pati stagnācija, pat regress kā Indraščim!
ipasi gudrs neesi , indrasis divus gadus atpakal MHL speleja un , ka var regreses divus limenus augstak spelejot divas pilnvertigas sezonas ?
Slēpts komentārs: Poish

  +8 [+] [-]

, 2014-09-14 01:02, pirms 10 gadiem
Poish rakstīja: Kā jau daudzi Imperiona biedri nekļūdīgi norādījuši, Indraščim ir apstājusies izaugsme. Fiziskajā ar neko nav pielicis! Kolhozs degradē!
trollot vairs nav stiligi, drizak apnicigi

  -1 [+] [-]

, 2014-09-14 01:19, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Izskatās, ka 97. gads būs perspektīvāks par iepriekš par perspektīvo uzskatīto 96. gadu.
To vēl nevar zināt kā viss pagriezīsies.
91. gads tika uzskatīts par ļoti daudzsološu - nu un kur visi viņi tagad ir? Bičevskis, Upītis un Porejs balansē uz RD robežas, bet pārējie?
Tas pats arī ar 94. gadu - OK, Zemgus ir NHL, varočiki Šveicē, bet pārējie?

  +2 [+] [-]

, 2014-09-14 01:23, pirms 10 gadiem
Sorry, Ķēniņu vēl piemirsu no 91. gada.

  +6 [+] [-]

, 2014-09-14 01:43, pirms 10 gadiem
Vēl Tu piemirsi Ralfu Freibergu, Ediju Rinki Leitānu
zzk rakstīja: Sorry, Ķēniņu vēl piemirsu no 91. gada.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-09-14 03:07, pirms 10 gadiem
te par Telly iemineejaas - biju uz Djurgarden speeli, nu pakaljaa... nezinu, kaa vinji ieliida atpakalj Elit-seerijaa, bet nu nav tas sniegums, ko vajag raadiit lielaakajaa aarpus ZA hokeja valstii peec NHL jaunpienaaceeju pienesuma.
Allsvenskan - nu lai chalis kapaa, nav KHL liimenis, bet nu labaak taa nekaa Belaru liiga..
Ciinaas!!!

  +4 [+] [-]

, 2014-09-14 05:18, pirms 10 gadiem
Lieliskas ziņas. Rubinam augums priekš 16 gadīga puikas ir diezgan monstrāls - 190cm/90kg. Perspektīvai - šogad Minskā viņš būtu garākais aizsargs izlasē.

Lieli aizsargi ar lielu t.s. 'wingspan' jeb roku garumu, kas arī labi var spēlēt fiziski, ir ļoti pieprasīti NHL. Par to gan 16 gadu vecumā ir krietni par agru domāt.

Jebkurā gadījumā, prieks, ka ir mums cerīgs talants aizsardzībā ar ļoti labu augumu. Tagad tikai jāstrādā, jo tikšana uz kādām spēlēm lielajā klubā 16 gados vēl pats par sevi neko nenozīmē.

Pēdējais 16-gadnieks, kas šajā klubā parādījās, šobrīd 23 gadu vecumā spēlē Zviedrijas 3. divīzijā - spriediet paši. Pirms viņa pēdējais 16-gadnieks Vesterosas klubā gan bija tāds Mikaels Baklunds.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-14 05:26, pirms 10 gadiem
Starp citu, nebūtu slikti Rubinu paņemt uz U-20 izlasi jau šogad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-14 08:36, pirms 10 gadiem
arhivs X rakstīja: Jūs, "Imperiona biedrus" vajadzētu nostādīt rindā un kartīgi sadot ar bērza žagariem, lai pārietu vēlme muļķības rakstīt
Par Indraši neizteikšos,bet priekš izlases ir labāk ,ka spēlētājs jo jaunāks ,jo labāk,aizbrauc uz ;Sveici,Somiju,Zviedriju ,vai vēl labāk uz ZA.Jo tieši šādi spēlētāji arī pašlaik ir labākie izlasē.Bet palikot Dinamo sistēmā spēlējot pēc vienas shēmas un siltumnīcas apstākļos nospiedošais vairākums nekad nebūs izlases spēlētāji,ja vien izlases treneris nelobēs Dinamo sistēmas spēlētājus.

     [+] [-]

, 2014-09-14 08:53, pirms 10 gadiem
Golovkovs šonakt 1+1 QMJHL
QMJHL Network

p.s. šajā leģionāru apskatā nepamatoti tiek aizmirsts S.Pečura kurš spēlē Āzijas līgā krievu komandā Sahalīnas jūras lauvās :
Asia League Ice Hockey 2014-2015 | Scores /...

  -1 [+] [-]

, 2014-09-14 09:25, pirms 10 gadiem
Marquis rakstīja: Vēl Tu piemirsi Ralfu Freibergu, Ediju Rinki Leitānu
Nepiemirsu - Leitāns vairs nav Latvijas pārstāvis, savukārt Freibergs pagaidām ir pastāvīgi spēlējis vien studentu līmenī. Ja noturēsies AHL, tad būs cita runa.

Ševčenko virsotne pagaidām ir ECHL, tāpēc neminēju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-14 09:59, pirms 10 gadiem
coffijs rakstīja: Par Indraši neizteikšos,bet priekš izlases ir labāk ,ka spēlētājs jo jaunāks ,jo labāk,aizbrauc uz ;Sveici,Somiju,Zviedriju ,vai vēl labāk uz ZA.Jo tieši šādi spēlētāji arī pašlaik ir labākie izlasē.Bet palikot Dinamo sistēmā spēlējot pēc vienas shēmas un siltumnīcas apstākļos nospiedošais vairākums nekad nebūs izlases spēlētāji,ja vien izlases treneris nelobēs Dinamo sistēmas spēlētājus.
Ja ir iespēja, noskaties pēdējo interviju ar Ozoliņu sadaļā "Vienos vārtos". Tur Ozo stāsta par Indrašči, ka viņš esot pārliecināts, ka visu mūžu būšot slavens utt. Ozo tajā intervijā par viņu izteicās diplomātiski, bet negatīvo kontekstu varēja saprast.
Atceros, kad viņš debitēja pasaules čempī, intervēja Indršča vecākus. Sencis izteicās, par lielo sapni NHL, bet nu jau tas vilciens ir aizgājis. Skumji, protams, ka Latvijas mērogiem liels talants sevi iznieko un nerealizē.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-14 10:54, pirms 10 gadiem
zzk rakstīja: To vēl nevar zināt kā viss pagriezīsies.
91. gads tika uzskatīts par ļoti daudzsološu - nu un kur visi viņi tagad ir? Bičevskis, Upītis un Porejs balansē uz RD robežas, bet pārējie?
Tas pats arī ar 94. gadu - OK, Zemgus ir NHL, varočiki Šveicē, bet pārējie?
Nu, nu, nenoraksti 94. gadu. Viens spēlē NHL, viens NCAA, divi NLA. Vēl par trijiem - Lipsbergu, Kuldu un Jevpalovu nevar zināt, varbūt puikas drīzumā spēlēs AHL vai vismaz ECHL.
Ja Lipsbergs un Jevpalovs nostabilizēsies, ir visas iespējas septiņus no 94. gada puikām redzēt divu trīs gadu laikā spēlējām augstākā līmeņa ZA un Eiropas līgās.
Turklāt viņi šajā līmenī ir iekļāvušies jaunāki būdami. Tavi minētie 91. gadi Bičevskis un Upītis šajā vecumā vēl MHL spēlēja.

     [+] [-]

, 2014-09-14 11:46, pirms 10 gadiem
Lai Rubinam veicas jo viņa vecumā tikšana Allsvenskam ir panākums. Jācer, ka tas nav nodeva viņa ''fizikas'' parametriem un nepazudīs kad kļūs vecāks... Līdzīgi kā Koļesņikovs kuram arī paredzēja spīdošu karjeru..