Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bukarts mazākumā gūst pirmos vārtus sezonā, Reķim divas piespēles

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Bukarts mazākumā gūst pirmos vārtus sezonā, Reķim divas piespēles
Roberts Bukarts
Foto: Lukáš Filipec / hcocelari.cz

Ar dažādām sekmēm spēles Eiropas hokeja līgās aizvadījušas latviešu hokejistu pārstāvētās komandas. Individuāli ļoti veiksmīgs vakars Robertam Bukartam, kurš guva vienus vārtus un divas rezultatīvas piespēles. Rezultatīvi spēlēja arī citi mūsējie.

Čehijas Ekstralīgā rezultatīvu spēli, ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā zaudējot Prāgas ''Sparta'', aizvadījusi Roberta Bukarta un Gunta Galviņa pārstāvētā Triņecas ''Ocelari'' komanda. Individuāli spilgtu spēli aizvadīja Bukarts, kurš mazākumā guva pirmos vārtus šosezon, pirmajā periodā atklājot spēles rezultātu. Vēlāk Bukarts asistēja divos Tomāša Marcinko vārtu guvumos vairākumā. Tāpat latvietim tika uzticēts izpildīt arī divus pēcspēles metienus, no kuriem Bukarts realizēja pirmo.

Kopumā spēlē pret ''Sparta'' pirmās maiņas uzbrucējs Bukarts uz ledus pavadīja 15:50 minūtes, guva vienus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja, kā arī nopelnīja četras soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -1. Sezonā aizvadītās septiņās spēlēs sakrātie 7(1+6) punkti Bukartu ierindo otrajā vietā komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Aizsargs Galviņš darbojās ''Ocelari'' otrajā aizsargu pārī, laukumā pavadot 18:47 minūtes pamanoties tikt pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Guntis piecās spēlēs pie punktiem vēl nav ticis, bet ''Ocelari'' komanda turpina neveiksmīgo sezonas sākumu, ar desmit punktiem ieņemot 11. vietu turnīra tabulā.

Līgas līderpozīcijas nostiprinājusi Oskara Cibuļska un Māra Bičevska pārstāvētā Hradeckrāloves ''Mountfield'' komanda, kas papildlaikā ar 3:2 apspēlēja Liberecas ''Bili Tygri''. Latvieši gan pie punktiem netika. Cibuļskis darbojās otrajā aizsargu pārī, uz ledus pavadīja 19:49 minūtes un palika ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Trešās maiņas centra uzbrucējs Māris Bičevskis spēlēja 17:23 minūtes, tika pie neitrāla lietderības koeficienta un uzvarēja septiņos no 17 iemetieniem. ''Mountfield'' ar 22 punktiem atrodas čempionāta vadībā.

Slovākijas Ekstralīgas spēlē uzvaru izcīnīja Artūra Salijas pārstāvētā ''Poprad'', kas ar 5:2 pieveica ''Banska Bystrica''. Salija maču aizvadīja otrajā aizsargu pārī, divreiz meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Pie uzvaras tika arī Jānis Andersons un ''Nove Zamky'', ar 4:2 pārspējot Trenčīnas ''Dukla''. Aizsargs spēlēja uzvarētāju pirmajā maiņā, uz ledus pavadot 14:17 minūtes un statistikas rādītājos neatzīmējoties.

Vācijas augstākajā līgā (DEL) zaudējumu piedzīvojusi Riharda Bukarta pārstāvētā Švenningeras ''Wild Wings'', ar 1:3 piekāpjoties Manheimas ''Adler'' komandai. Bukarts spēlē nopelnīja rezultatīvu piespēli komandas vienīgo vārtu guvumā, spēlēja pirmajā virknējumā un laukumā pavadīja 18:43 minūtes. Latvietis atgriezies laukumā pēc savainojuma izdziedēšanas un četrās spēlēs sakrājis divas rezultatīvas piespēles. ''Wild Wings'' komanda šobrīd ieņem visai pārliecinošu pēdējo vietu turnīra tabulā ar trīs punktiem.

Uzvaru izcīnījusi Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas ''Panther'' komanda, ar 4:2 pārspējot Straubingas ''Tigers''. Pieredzējušais aizsargs nopelnīja divus punktus par rezultatīvām piespēlēm komandas pirmo un trešo vārtu guvumos. Reķis uz ledus pavadīja 23:38 minūtes, kas bija otrs augstākais rādītājs komandā, un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Sezonā aizsargs desmit spēlēs sakrājis 4 (1+3) punktus. ''Panther'' komanda ierindojas astotajā vietā DEL līgas kopvērtējumā.

Vārtsargs Elvis Merzļikins atvairīja 30 no 32 izdarītajiem pretinieku izdarītajiem metieniem, tomēr ''Lugano'' hokejisti guva tikai vienus vārtus un piedzīvoja zaudējumu ar 1:2 cīņā pret ''Fribourg-Gotteron''. ''Lugano'' komanda sezonu uzsākusi neveiksmīgi, ieņemot vien desmito pozīciju čempionātā. ''Tigers'' komandas pieteikumā nebija nedz Ivara Punnenova, nedz Riharda Melnalkšņa, bet komanda ar 2:0 pieveica ''Lakers''. Latviešu pārstāvētais klubs ieņem piekto vietu Šveices līgā.

EBEL līgā pie panākuma tika arī uzbrucējs Zintis Nauris Zuševics, kurš palīdzēja Grācas ''99ers'' komandai ar 4:0 sakaut Lincas ''Liwest''. Latviešu hokejists spēlēja komandas pirmajā maiņā, bet ar rezultativitāti neatzīmējās. Krievijas augstākajā līgā (VHL) uzvaru izcīnījusi trenera Leonīda Tambijeva vadītā Sanktpēterburgas ''Dynamo'' komanda, ar 2:1 viesos pieveicot Dziliņas ''Tsen Tou'' vienību. ''Dynamo'' ar 19 punktiem ieņem ceturto vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
Hokej.cz - web českého hokeje
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
https://www.hockeyslovakia.sk/en/home
https://www.erstebankliga.at
https://www.del.org
https://www.sihf.ch/de/game-center/...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-13 08:20, pirms 6 gadiem
Swiss league vakar:
Rihardam Puidem 1+1 https://www.sihf.ch/de/game-center/... ,
Tomam Andersonam 0+1 https://www.sihf.ch/de/game-center/... .