Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Latvijas vārtsargiem uzvaras Šveicē, Brahmanis – mača vienīgo vārtu autors Baltkrievijā

Rolands Eliņš

Latvijas vārtsargiem uzvaras Šveicē, Brahmanis – mača vienīgo vārtu autors Baltkrievijā
Elvis Merzļikins
Foto: KEYSTONE/GABRIELE PUTZU

Elvis Merzļikins un Ivars Punnenovs palīdzēja saviem klubiem izcīnīt uzvaras Šveices Nacionālajā līgā, bet Baltkrievijā ar uzvaras vārtiem atzīmējās Edijs Brahmanis.

Šveices čempionātā Ronalda Ķēniņa pārstāvētā „Lions” cieta sakāvi pret „Kloten” ar 1:5. Latviešu uzbrucējs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bet maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus divi. Uzvaru tikmēr izcīnīja Ivars Punnenovs un „Tigers”, kas savā laukumā pieveica „Ambri-Piotta”. Punnenovs ielaida četrus vārtus, taču tas netraucēja viņa komandai sagraut pretiniekus, jo „Tigers” guva veselus deviņus vārtus, ļoti rezultatīvajā mačā uzvarot ar 9:4. Punnenovs atvairīja 31 no 35 pretinieku metieniem un nopelnīja arī divas soda minūtes.

Savukārt Elvis Merzļikins palīdzēja „Lugano” viesos ar 4:3 bullīšos pieveikt „Zug”. Merzļikins atvairīja visus piecus pretiniekus bullīšus, bet spēles laikā atvairīja 35 no 38 metieniem, kamēr viņa komanda pamatlaikā nenoturēja 2:0 pārsvaru, kad Merzļikins otrā perioda vidū ielaida trīs vārtus pusotras minūtes intervālā.

Lauris Bajaruns un „Zhlobin” palika sausā Baltkrievijas čempionāta spēlē, ar 0:4 piekāpjoties Minskas „Yunost”. Bajaruna komandai tas bija ceturtais zaudējums pēc kārtas, un tā ieņem pēdējo sesto vietu grupā. Savukārt Edijs Brahmanis guva vienīgos vārtus „Gomel” un „Soligorsk” mačā, palīdzot Gomeļas komandas uzvarēt ar 1:0. Brahmanis ripu vārtos raidīja jau spēles ceturtajā minūtē.

Zviedrijas spēcīgākajā līgā Rodrigo Ābola pārstāvētā „Orebro” vienība ar 1:3 viesos piekāpās „Vaxjo”. Ābols laukumā pavadīja tikai septiņas minūtes un ieguva negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Ēriks Ševčenko, kurš palīdzēja „Tseng Tou” trešajā periodā panākt neizšķirtu 3:3 pret „Perm”. Savukārt pēcspēles metienos savu iespēju izmantoja Nikolajs Jeļisejevs, un „Tseng Tou” uzvarēja ar 4:3. "Tseng Tou" sastāvā šodien debitēja arī trešais latviešu hokejists Krists Apsītis, kurš sezonu bija sācis "Mogo" rindās. Viņam šajā mačā lietderības koeficients mīnus viens.

Alpu Hokeja līgā Oļegs Šišļaņņikovs izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, kamēr Gatis Sprukts vienreiz rezultatīvi piespēlēja „Kitzbuhel” zaudējumā ar 4:6 pret „Asiago”.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-09 23:33, pirms 6 gadiem
Nezinu kas notika ar Ķēniņu,bet diezgan skumji noskatīties uz viņa sniegumu šobrīd,vēl nesen sitās par vietu sastāvā NHL,bet tagad Šveicē spēlē 4/3 maiņā un spēlē slikti! Laikam pazuda čalim motivācijas!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-09 23:41, pirms 6 gadiem
busix rakstīja: Nezinu kas notika ar Ķēniņu,bet diezgan skumji noskatīties uz viņa sniegumu šobrīd,vēl nesen sitās par vietu sastāvā NHL,bet tagad Šveicē spēlē 4/3 maiņā un spēlē slikti! Laikam pazuda čalim motivācijas!
Labākajā eiropas līgā nav tik viegli noturēt vietu sastāvā, nav kā kolhoza padibenē RD, kur vari laist luni visu sezonu un pat iegūt uzslavas par to.
Runājot par Merzļikinu - nepaveicās, sliktas dienas gadās, taču izcili nostāvēja bullīšos, otro gadu pēc kārtas stabili nr1 labākais LV hokejists.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-10 00:00, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: Labākajā eiropas līgā nav tik viegli noturēt vietu sastāvā, nav kā kolhoza padibenē RD, kur vari laist luni visu sezonu un pat iegūt uzslavas par to.
Runājot par Merzļikinu - nepaveicās, sliktas dienas gadās, taču izcili nostāvēja bullīšos, otro gadu pēc kārtas stabili nr1 labākais LV hokejists.
Jā,piekritīšu,Šveicē protams līmenis ļoti augsts,bet nu biju gaidījis tomēr pēc Amerikas nedaudz vairāk no viņa!! Runājot par Merzļikinu,viņš salīdzinot ar pagājušo sezonu arī nedaudz nosēdies,jau diezgan sēž uz beņka un vairs nav tik stabils 1 numurs vārtos,jo Manzato pēdējās spēles stāv pārliecinošāk par Merzļikinu,bet nu vārtusargs viņš tāpat protams Latvijā nr 1!

     [+] [-]

, 2017-12-10 00:18, pirms 6 gadiem
busix rakstīja: Jā,piekritīšu,Šveicē protams līmenis ļoti augsts,bet nu biju gaidījis tomēr pēc Amerikas nedaudz vairāk no viņa!! Runājot par Merzļikinu,viņš salīdzinot ar pagājušo sezonu arī nedaudz nosēdies,jau diezgan sēž uz beņka un vairs nav tik stabils 1 numurs vārtos,jo Manzato pēdējās spēles stāv pārliecinošāk par Merzļikinu,bet nu vārtusargs viņš tāpat protams Latvijā nr 1!
Nu neteiktu viss Merzļikinam 20 spēles bet manzoto 8 neteiktu ka nosēdies... Lugano dod spēlēt abiem vārtsargiem Punnenovs šosezon izskatās labāk vismaz pa statiem nekā pagājušo gad un par to Nr 1... nav brīnums ka Mazais Kivlenieks viņu tuvāko gadu laikā neapsteigs

  -1 [+] [-]

, 2017-12-10 01:03, pirms 6 gadiem
vairāk gan prieks par Apsīti, kuram neliels kāpums karjerā

     [+] [-]

, 2017-12-10 01:43, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: Labākajā eiropas līgā nav tik viegli noturēt vietu sastāvā, nav kā kolhoza padibenē RD, kur vari laist luni visu sezonu un pat iegūt uzslavas par to.
Runājot par Merzļikinu - nepaveicās, sliktas dienas gadās, taču izcili nostāvēja bullīšos, otro gadu pēc kārtas stabili nr1 labākais LV hokejists.
Es nebūt neesmu pārliecināts, ka Šveices līga ir labāka par Zviedrijas, Somijas vai pat Čehijas līgām. Par KHL labāk neizteikšos, jo redzu, ka esi viens no Dinamo nīdējiem, kam trūkst adekvātu spriešanas spēju par Latvijas hokeju. Bet Ķēniņa straujā lejupslīde no NHL augstumiem arī man nav saprotama. Diezin vai tā ir tikai neveiksmīgās traumas sekas, drīzāk tur iemesls meklējams psiholoģijā... Es gan vēl ceru, ka Ķēniņš atdzims, jo vēl ir jauns, viņam pēc šīs sezonas derētu pārmaiņas. Šķiet, viņam vajag atgūt pārliecību par saviem spēkiem...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-10 09:50, pirms 6 gadiem
Ērikam Ozollapam 2 vārti, Tonsberg Vikings uzvarā 6:4 pār Gruner, Norvēģijas Division1 čempionāta spēlē.
Sezonā iekrāti jau 24 punkti (15 vārti + 9 piespēles)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja