Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābolam 17. vārti Zviedrijā, Kuldam, Bukartam un Galviņam piespēles Čehijā

Ābolam 17. vārti Zviedrijā, Kuldam, Bukartam un Galviņam piespēles Čehijā
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey

Čehijas hokeja ekstralīgas priekšpēdējā kārtā Roberts Bukarts un Edgars Kulda atzīmējās ar piespēlēm, taču abu Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas piedzīvoja zaudējumus, tikmēr Gunta Galviņa piespēle palīdzēja „Očelari” tikt pie uzvaras. Savukārt, Zviedrijā Rodrigo Ābols guva 17. vārtus šosezon, bet viņa "Orebro" izcīnīja svarīgu uzvaru cīņā par "play-off".

„Orebro” triumfēja spēlē pret līgas vājāko komandu „Timra” ar 5:3. Latviešu uzbrucējs iemeta ripu mača vidū, izvirzot savu vienību vadībā ar 2:1, tiesa, desmit sekundes vēlāk rezultāts atkal bija neizšķirts. Ābolam tie bija 17. vārti, viņa kontā arī sešas piespēles 41 mačā. „Orebro” pakāpās uz 11. pozīciju, turklāt, komandai ir vienāds punktu skaits ar 10. vietā esošo „Linkoping” – 65. Līdz regulārā čempionāta beigām palikušās vēl četras spēles, un „Orebro” ir visas iespējas iekļūt izslēgšanas mačos, lai tas notiktu, Ābola pārstāvētajai vienībai jāieņem vismaz desmito vietu.

Čehijā Roberta Bukarta „Sparta” smagi kapitulēja mačā pret „Brno” ar 3:7. Uzbrucējs izdarīja trešo piespēli Prāgas komandas sastāvā šosezon, nopelnot piekto rezultativitātes punktu 13 spēlēs. Bukarts vecākais bija viens no pieciem „Sparta” hokejistiem, kurš cīņu noslēdza ar neitrālu lietderību. Latvieša pārstāvētā komanda ieņem desmito vietu, pēdējo, kas dod tiesības piedalīties „play-off” turnīrā, apsteidzot tuvāko konkurenti par diviem punktiem.

„Očelari” viegli tika galā ar lejasgala komandu „Pirati” – 4:1. Guntis Galviņš laukumā pavadītajās 18:48 minūtēs izdarīja devīto piespēli, ka arī nopelnīja pozitīvu lietderību +1. Latviešu aizsargam arī trīs vārti 46 spēlēs. „Očelari” ir līgas vicelīdere ar 99 punktiem 51 mačā.

Zlinas „Berani” ar 1:3 atzina „Olomouc” pārākumu. Ralfam Freibergam otrais lielākais spēles laiks – 23:03 minūtes, trīs metieni un divi spēka paņēmieni, bet viņa komandas biedram Edgaram Kuldam 14:14 minūtes un piespēle komandas vienīgajā vārtu guvumā, tādējādi pēc 51 mača uzbrucēja kontā ir 11 vārti un 11 piespēles. Ar 74 punktiem 51 spēlē „Berani” ierindojusies devītajā vietā.

„Moutfield” pēcspēles metienu sērijā piekāpās „Mlada Boleslav” ar 1:2. Māris Bičevskis nebija komandas pieteikumā, bet Oskars Cibuļskis uz ledus pavadīja 20:33 minūtes. Aizsargam tika uzticēts izpildīt vienu no pēcspēles bullīšiem, ko viņš nerealizēja. „Mountfield” piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, un ieņem ceturto vietu ar 93 punktiem 51 mačā.

Ar negaidītu iznākumu noslēdzās VHL „play-off” sērija starp regulārā čempionāta piekto komandu Toljati „Lada” un 12. vienību Krasnojarskas „Sokol”, kas Universiādes dēļ arī mājas spēles aizvadīja izbraukumā. Proti, pāra izteikta līdere „Lada” zaudēja papildlaikā ar 3:4, piedzīvoja trešo neveiksmi sērijā un izstājās no tālākās cīņas par trofeju. Artūrs Ozoliņš šodien nebija rezultatīvs, 18 minūšu laikā izdarīja vienu metienu, bet sērijas četros mačos izdarījis divas piespēles.

Līgas ceturtdaļfinālā iekļuvušas divas Latvijas hokejistu un treneru pārstāvētās komandas – Aļmetjevskas „Neftyanik”, kur spēlē Eduards Hugo Jansons un Nikolajs Jeļisejevs, ka arī Leonīda Tambijeva vadītā Karagandas „Saryarka”, kur spēlē viņa dēls Kirils un aizsargs Edgars Siksna.

Francijā divām latviešu komandām sākusies cīņa par izdzīvošanu, kurā piedalās četras vienības, bet līgā paliks tikai divas. „Scorpions” ar trīs mūsu hokejistiem sastāvā svinēja uzvaru pār „Lions” ar diviem latviešu spēlētājiem – 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Sandis Zolmanis, kamēr Rolands Vigners un Artūrs Ševčenko palika bez punktiem, bet „Lions” komandā viena piespēle Artūram Mickevičam, bet Kalvis Ozols arī bez punktiem.

Tikmēr „Rapaces” izcīnīja otro uzvaru ceturtdaļfināla sērijā pār „Angers” ar 5:3, Robertam Jekimovam un Elvijam Biezajam atzīmējoties ar 1+1.

Sezona beigusies arī Jānim Andersonam, kura „Nove Zamky” zaudēja „Detva” „play-off” kvalifikācijas sērijā līdz trīs uzvarām ar 1:3. Regulārajā turnīrā latviešu aizsarga pārstāvētā komanda finišēja septītajā vietā, bet „Detva” – desmitajā. Slovākijas čempionāta pirmā posma 52 mačos Andersons sakrājis sešus (1+5) punktus.

Norvēģijā noslēdzās regulārais čempionāts, un tā pēdējā mačā Maksima Ponomarenko „Stjernen” ar 3:6 piekāpās „Frisk Asker”. Latvijas aizsargs atzīmējās ar vienu piespēli un +1 lietderību, laukumā pavadot 19:48 minūtes, bet pirmo posmu noslēdza ar deviņiem (4+5) punktiem 46 spēlēs. Izslēgšanas mačos „Stjernen” būs jācīnās pret pirmo vietu ieņēmušo „Valerenga”.

Izmantotie resursi:
Hokej.cz - web českého hokeje
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
SHL.se Officiell hemsida för Svenska...
HOKEJ.sk
Hjem

  +1 [+] [-]

, 2019-03-05 22:34, pirms 5 gadiem
Kā Ābolu gribas redzēt izlases kreklā! Šim virziens šķiet pareizs atrasts.

     [+] [-]

, 2019-03-05 23:11, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Kā Ābolu gribas redzēt izlases kreklā! Šim virziens šķiet pareizs atrasts.
Artis jau ari speleja Zviedrijā. Uznemtais kurss ir pareizs. Viss bus labi un naks ar laiku.