Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Brāļiem Bukartiem vārti Čehijā un Vācijā, precīzs arī Cibuļskis

Brāļiem Bukartiem vārti Čehijā un Vācijā, precīzs arī Cibuļskis
Rihards Bukarts (8) svin vārtu guvumu ar komandas biedru Foto:imago/osnapix/scanpix

Ar vārtu guvumiem Čehijā atzīmējās Roberts Bukarts un Oskars Cibuļskis, bet Rihardam Bukartam 1+1 Vācijā.

Čehija

„Berani” ar 2:1 pieveica „Pirati”, svinot trešo uzvaru pēc kārtas. Uzvarētāju rindās lielākais spēles laiks aizsargam Ralfam Freibergam - 25:47 minūtes, bet uzbrucējam Edgaram Kuldam vien astoņas minūtes. „Berani” saglabā devīto vietu līgā ar 74 punktiem 49 spēlēs.

Oskars Cibuļskis guva „Mountfield” vienīgos vārtus zaudētajā cīņā pret čempionāta vicelīderi „Škoda” ar 1:2. Latviešu aizsargs panāca izlīdzinājumu trešās trešdaļas sākumā, taču divas minūtes vēlāk „Škoda” atkal izvirzījās vadībā. Cibuļskim tie bija trešie vārti šosezon, 45 mačos aizsargs izdarījis arī astoņas piespēles. Māris Bičevskis šodien nespēlēja, pēdējo reizi uzbrucējs piedalījās mačā 15. februārī. „Mountfield” noslīdēja uz ceturto pozīciju, 49 spēlēs komanda izcīnījusi 91 punktu.

Bet uz trešo vietu pakāpās Gunta Galviņa pārstāvētā „Očelari”, kas pārspēja pastarīti „Dynamo” ar 4:2 un svinēja ceturto uzvaru pēc kārtas. Aizsargs gandrīz 20 laukumā pavadītajās minūtēs paspēja izdarīt vienu metienu pa vārtiem, ka arī vienu reizi rezultatīvi piespēlēt, palielinot savu gūto punktu skaitu līdz desmit (3+7). „Očelari” kontā 93 punkti 49 spēlēs.

Prāgas „Sparta” pēcspēles metienu sērijā apspēlēja „Karlovy Vary” ar 4:3. Roberts Bukarts septiņas reizes meta pa vārtiem, ka arī iemeta vienu bullīti, kļūstot par uzvaras vārtu autoru. Uzbrucējam tas bija sestais gols, Bukartam arī 16 piespēles 44 mačos, bet „Sparta” palika desmitajā vietā, palielinot pārsvaru pār 11. pozīcijā esošo „Verva” līdz diviem punktiem.

Krievija

Otro uzvaru Augstākās hokeja līgas (VHL) 1/8 sērijā izcīnīja Leonīda Tambijeva trenētā „Saryarka”, kas papildlaikā apspēlēja Ērika Ševčenko pārstāvēto Hantimansijskas „Yugra” ar 2:1. Otrajā mačā pēc kārtas ar rezultatīvo piespēli atzīmējās uzvarētāju galvenā trenera dēls Kirils, kurš 14:08 minūšu laikā neizdarīja nevienu metienu, toties palīdzēja maiņas partnerim gūt uzvaras vārtus un maču noslēdza ar +1. Aizsargs Edgars Siksna arī šoreiz nebija pieteikumā, arī „Yugra” aizsargs Ševčenko palika ārpus pamatsastāva. Rezultāts sērijā ar 2:0 „Saryarka” labā.

Pārsvaru dubultoja arī regulārā čempionāta vicelīdere Aļmetjevskas „Neftyanik”, ne bez grūtībām pieveicot Ķīnas „Tseng Tou” ar 5:4. Eduards Hugo Jansons laukumā pavadīja 17:12 minūtes, kuru laikā nopelnīja -1, bet Nikolajs Jeļisejevs guva savas komandas ceturtos vārtus pirmā perioda beigās, taču arī viņam -1.

Tikmēr Artūra Ozoliņa Toljati „Lada” neizdevās tikt pie otrā panākuma pret Krasnojarskas „Sokol” – 1:4. Latviešu uzbrucējam gandrīz 16 minūtes uz ledus, divi metieni un negatīva lietderība -1. Šī sērija ir īpaša ar to, ka arī „Sokol” mājas spēles norisināsies Toljatī, jo komandas arēnā notiek Universiādes pasākumi. Katrai vienībai ir pa vienai uzvarai.

Vācija, Austrija

DEL vājākā vienība „Wild Wings” pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, apspēlējot līgas vicelīderi „Red Bull” ar 5:3. Pirmos vārtus uzvarētāju labā guva Rihards Bukarts, vēlāk atzīmējoties arī ar rezultatīvo piespēli. Uzbrucējs sakrājis 22 (9+13) punktus 41 spēlē. „Wild Wings” ieņem pēdējo, 14. vietu Vācijā, priekšā esošajai „Roosters” vienībai ir septiņu punktu pārsvars.

Šveice

„Lugano” ar Elvi Merzļikinu vārtos pieveica līgas otro labāko komandu „Zug” ar 5:3. Latviešu vārtsargs atvairīja 34 no 37 metieniem. „Lugano” izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un palika septītajā vietā.

Ronalda Ķēniņa "Lausanne" ar 2:4 piekāpās „Biel-Bienne” un noslīdēja uz ceturto vietu, bet Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva trenētā „Davos” pēc trīs uzvaru sērijas kapitulēja spēlē pret „Ambri-Piotta”, kas gan neietekmēja komandas pozīcijas Šveices līgā – 11. vieta bez iespējām pacelties augstāk vai nokrist zemāk.

Izmantotie resursi:
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Hokej.cz - web českého hokeje
#swissmadehockey | Swiss Ice Hockey Federation