Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ločmelis: "Katram jāsāk ar sevi. Jāpieliek visiem – arī līderiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ločmelis: "Katram jāsāk ar sevi. Jāpieliek visiem – arī līderiem"
Dans Ločmelis. Foto: IIHF

Latvijas junioru hokeja izlase pasaules čempionātu Gēteborgā sākusi ar 180 sausajām minūtēm pēc kārtas – šovakar tika piedzīvots trešais zaudējums pēc kārtas, ar 0:4 atzīstot Somijas pārākumu. Komandas kapteinis Dans Ločmelis sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka katram jāsāk ar paskatīšanos spogulī un savas spēles novērtēšanu.

"Viss ir pakaļā… Nezinu, ko vēl pateikt. Mēs tāpat nebijām favorīti. Nezinu, nospēlētu 1:3 vai 0:10, tie tāpat būtu nulle punkti. Rīt gaida svarīga spēle – galvenais tagad ir uzvarēt vāciešus," teica Dans Ločmelis. Latvijas izlases pirmās maiņas centrs norādīja, ka pirmo reizi karjerā saskāries ar situāciju, kad komanda bez vārtu guvuma paliek trīs spēlēs pēc kārtas.

"Varbūt tās nulles spiež arī psiholoģiski. Pret Vāciju jābūt gataviem. Nedrīkstam domāt par to, ka neesam iemetuši – vienkārši jāiet un jāspēlē," teica jelgavnieks. Ja Somija negūs punktus pret Zviedriju un ja Vācija negūs punktus pret Kanādu, tad Latvijai apakšgrupas noslēdzošajā spēlē Vācija jāuzvar ar vismaz trīs vārtu pārsvaru. Ja somi iegūs kaut punktu pret zviedriem, tad derēs jebkāda uzvara pamatlaikā.

"Veiksme ir jānopelna. Neesam nopelnījuši. Vairāk jākapā un jānopelna vārti," lakonisks bija Ločmelis. Latvijas junioriem noslēgumā bija divas minūtes lielajā vairākumā, bet arī tad neizdevās pielikt punktu sausajai sērijai. "Darījām to, ko iepriekš mēģinājām treniņos, bet nesanāca. Izspēlējam caur leju un tad dodam uz one timer Nikam [Feņenko]. Nesanāca."

"It kā uz soliņa bļaustāmies, uzmundrinām. Man liekas, ka te katram ir jāsāk ar sevi. Nevari iet un stumt uz priekšu kādu citu. Katram pašam jāsaprot, ka jāsāk spēlēt. Jāpieliek arī mums – līderiem. Visiem ir jāpieliek," teica komandas kapteinis. "Nav tā patīkamākā situācija, bet nekas – norūdīšos. Cenšos mācīties no šīm situācijām."

Ločmelis laukumā pavadīja 21:01 minūti un izdarīja trīs metienus. Viņš bija laukumā, kad Latvija ielaida vienīgos vārtus vienādos sastāvos, tādējādi nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -1.

Pēc spēles Latvijas izlases ģērbtuvēs paviesojies arī valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš. "Visi cenšas mūs dzīt uz priekšu," teica Ločmelis.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-29 19:53, pirms 4 mēnešiem
Kovida laikā mūsu mīļāvienotība šiem puišiem nedeva trenēties, kad viņi bija u18. Te būs rezultās. Paldues valdībai par sporta likvidēšanu.

  +4 [+] [-]

, 2023-12-29 19:57, pirms 4 mēnešiem
Kuri tad šajā komandā ir līderi,te nav neviena karognesēja,te visi piedalās masu skatos.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-29 20:12, pirms 4 mēnešiem
gaisma2 rakstīja: Kovida laikā mūsu mīļāvienotība šiem puišiem nedeva trenēties, kad viņi bija u18. Te būs rezultās. Paldues valdībai par sporta likvidēšanu.
No šīs izlases tikai 4(!) spēlē Latvijā ... Neticu, ka tā vienotība diktēja noteikumus pārējai pasaulei un citās valstīs liedza trenēties tieši mūsu bāleliņiem... Ko jūs tur pīpējiet?

  +1 [+] [-]

, 2023-12-29 21:24, pirms 4 mēnešiem
BlaBlaBla, bet jēgas nekādas!
Cik var tukši muldēt?!!
Tas ne tikai par šiem hokejistiem, bet vispār!
Bezjēdzīgās standarta frāzes, kas nepārtop darbos...

     [+] [-]

, 2023-12-29 22:02, pirms 4 mēnešiem
A kurš ir līderis, kuram jāpieliek? Laikam Dārziņš un Mots, kuriem tikai -1 plus mīus, mazliet jāpieliek līdz 0

  -1 [+] [-]

, 2023-12-30 01:08, pirms 4 mēnešiem
trijās spēles vārtu attiecība ir 0:20!!!
Par kādiem līderiem iet runa?

  +1 [+] [-]

, 2023-12-30 10:43, pirms 4 mēnešiem
Labojums - nav līderu. Smiekligi ja nebuutu tik skumiigi

     [+] [-]

, 2023-12-30 12:54, pirms 4 mēnešiem
Un to saka cilveks, kuram vienigajam junioru PČ ir izcinita Bronza pieaugušo PČ! Tur tak jabūt Līderim un pārākam par pārējiem... nu nevar būt, ka spējas un jauda ir pazudušas...