Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vutkevičs: "Protams, ka ir grūti pierast ātrumiem. Jādomā vismaz divreiz ātrāk"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vutkevičs: "Protams, ka ir grūti pierast ātrumiem. Jādomā vismaz divreiz ātrāk"
Rinalds Vutkevičs. Foto: IIHF

Latvijas junioru izlasē, kas pasaules čempionātā Gēteborgā piedzīvojusi divus zaudējumus, iekļauti četri hokejisti, kuri ikdienā spēlē Latvijas čempionātā. Viens no viņiem ir čempiones "Zemgales"/LBTU atklājums Rinalds Vutkevičs. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Vutkevičs stāstīja par pielāgošanos jaunajiem ātrumiem.

Rinalds Vutkevičs pagājušajā sezonā nebija pieskaitāms "Zemgales" pamatsastāvam – nevienas spēles Somijā un nevienas spēles Latvijas zelta sērijā. Taču šosezon Vutkevičs ir viens no jelgavnieku rezultatīvākajiem hokejistiem, 17 spēlēs izceļoties ar 25 punktiem. Sekmīgais starts palīdzējis izcīnīt vietu junioru izlasē, kas Vutkevičam ir pirmā pieredze uz starptautiskās skatuves.

"Nelikās, ka būšu šeit," par pirmssezonas prognozēm teica Vutkevičs. "Gribēju tikt U20 izlasē, bet nelikās, ka tas ir reāli. Taču cīnījos. Tas bija galvenais mērķis, ko nospraudu – tikt izlasē un parādīt sevi no labākās puses Zviedrijā. Nākamais mērķis ir tikt ceturtdaļfinālā."

Gan pret Zviedriju, gan pret Kanādu 19 gadus vecais uzbrucējs sāka Latvijas otrajā virknējumā, bet spēles beigās tika pazemināts. Atklāšanas mačā Vutkevičs laukumā pavadīja 6:38 minūtes un izdarīja vienu metienu, bet dienu vēlāk pret kanādiešiem 6:34 minūtes un -3 lietderības koeficients.

"Nebija viegli aizmigt pēc tādas spēles – tomēr 0:10, tā negadās katru dienu. Taču turnīrs turpinās, un divas svarīgākās spēles mums ir priekšā. Aizmirsīsim šīs divas, iesim, cīnīsimies un uzvarēsim," apņēmības pilns bija Vutkevičs.

"Protams, līmeņa maiņu jutu uzreiz. Pretī ir augstākās raudzes džeki, NHL draftēti pirmajos raundos. Nav viegli, bet – jāiet un jācīnās. Protams, pierast pie ātrumiem ir grūti. Jādomā vismaz divreiz ātrāk. Latvijā neviens neiet klāt, te pret zviedriem sākums bija tāds, kāds bija… Beigās nav jau starpības, kas stājas pretī. Jo spēcīgāks pretinieks, jo labāk gribi nospēlēt."

"Zemgalē" pie rezultativitātes pieauguma Vutkevičs ticis, pateicoties lielākai lomai – treniņos pirms sezonas izdevās nopelnīt vietu pirmajā maiņā. Ilgāku laiku pirmajā virknējumā spēlēja komandas kapteinis Gatis Gricinskis, Mārtiņš Karsums un 19 gadus vecais Vutkevičs.

"Sākumā, protams, bija satraukums spēlēt kopā ar Karsumu. Ar laiku jau pierodi – viņš ir tieši tāds pats hokejists kā tu. Bija patīkami, tikai žēl, ka viņš nepalika komandā. Forša pieredze. Viņš iemācīja daudz labu lietu, vairākas mazās nianses, ko skatoties nemaz nepamani, bet kas laukumā noder."