Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs: "Mazais mērķis joprojām ir 1/4 fināls. Lielais mērķis - medaļas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hārtlijs: "Mazais mērķis joprojām ir 1/4 fināls. Lielais mērķis - medaļas"
Bobs Hārtlijs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien Latvijas hokeja izlase sāks gatavošanos pārbaudes turnīram, kas nedēļas otrajā pusē norisināsies Francijā. Pirms pāris dienām Rīgā ieradās galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš intervijā portālam Sportacentrs.com pastāstīja par sarunām par līguma pagarināšanu ar Latvijas Hokeja federāciju, par jautājumiem, kurus uzdeva, kad pirmo reizi satika spēlētājus, par attiecībām starp treneriem un par dienu, kad biļetes uz hokeja maču izglāba trenera karjeru.

Dienu pirms mūsu sarunas pabeidzu lasīt "Behind The Bench" – grāmatu par treneriem, kurā esat intervēts arī jūs. Sarunas fonā skatījāties 2001. gada Stenlija kausa fināla septīto maču. Kad bija iepriekšējā reize, kad noskatījāties maču?
Laiku pa laikam noskatos to kopā ar draugiem. Protams, ierosinājums nāk no viņu puses. Kad izcīni Stenlija kausu, nav laika domāt par hokeju, jo visapkārt ir ballītes, un tās ir ļoti lielas. Man tika atvēlētas trīs dienas kopā ar kausu. Aizvedu to pie jaunajiem hokejistiem. Atrādīju savai pilsētai, kurā bija sarīkota parāde. Kopā ar draugiem un kausu aizbraucu makšķerēt. Droši vien spēli esmu redzējis piecas vai sešas reizes, bet man tas nav nepieciešams – visu maču zinu no galvas. Pat mazākās detaļas. Šaubos, ka ko tādu iespējams aizmirst.

Ko darīt ar kausu – plāns radās vēl pirms uzvaras vai negribējās piesaukt nelaimi?
Kad pametu rūpnīcu, kurā strādāju, visiem pateicu, ka vienu dienu atgriezīšos kopā ar Stenlija kausu. Kolēģi uzskatīja, ka pamest darbu, lai nodotos trenēšanai, ir neprāts. Kad paziņoju par plānu atvest kausu, viņi nodomāja, ka esmu pavisam sajucis prātā. Tas bija vienīgais plāns, par kuru biju pilnīgi drošs. Citu plānu nebija, tikai gribēju uzvarēt spēlēs. Pilnīgi visās. Atceros, ka pēc otrās trešdaļas bijām vadībā ar 3:1, bet pie treneriem ienāca ekipējuma menedžeris un teica, lai nomierinu spēlētājus. Viņš pārtraukumos vairāk laika pavada ap spēlētājiem un bija ievērojis, ka valda satraukums. Mans uzdevums bija nomierināt komandu. Pēc tam pateicu paldies par palīdzību.

Jūs grāmatu esat paņēmis līdzi pat uz Latviju. Kāda ir labākā mācība, ko tajā esat atradis?
Trenēšana ir ļoti garš ceļš. Pirms Stenlija kausa izcīnīšanas Kolorado strādāju trīs sezonas, bet pirms tam piecus gadus trenēju fārmklubu. Zināju visus spēlētājus, jo viņi bija daļa arī no manas komandas. Protams, pats maģiskākais stāsts bija Reja Burka karjeras spilgtais punkts.

Stāsts, kuru lasīju pirmo reizi un kuram nevarēju noticēt – kā tikāt pie biļetes, lai vispār aizlidotu uz Kolorado un kļūtu par komandas treneri.
Atceros, ka bija skaista svētdiena, bet varēja pateikt, ka tuvojas vētra – spīdēja saule, bet tuvojās biezi mākoņi. Rīkojām vakariņas kopā ar draugiem, pasēdēšanu pie baseina. Gatavojāmies, dārzā apgriezu augus, kad sieva atnesa telefonu. Klausules otrā galā bija Fransuā Žigērs – Kolorado "Avalanche" ģenerālmenedžera asistents. Jau pirms tam zināju, ka man ir labas iespējas kļūt par galveno treneri, jo pirms divām trim nedēļām piezvanīja Pjērs Lakruā, ģenerālmenedžeris, un teica, ka mazliet iepauzēs un pēc tam varēsim aprunāties. Darbu man neapsolīja, bet jutu, ka manas izredzes ir ļoti labas.

Žigērs piezvanīja un pateica, ka man jāpaspēj uz lidmašīnu 19:15. Bija atlikušas divas stundas, bet ceturtā daļa jāpavada ceļā. Un viņš pateica, lai paņemu līdzi savu labāko uzvalku. Tas bija signāls – darbs ir mans. Ieskrēju mājā, pateicu sievai, ātri kravājos. Un sākām domāt, ko lai sakām sabraukušajiem ciemiņiem. Vakariņas vēl nebija galdā, bet es jau braucu prom – tas nav pārāk pieklājīgi.

Sieva aizveda mani līdz lidostai, bet kļuva arvien tumšāks un tumšāks. Sēdēju lidmašīnā un nevarēju sagaidīt, kad beidzot pacelsimies, jo redzēju, ka tuvojas vētra. Un tad pilots paziņoja, ka tik drīz tas nenotiks. Man bija jālido līdz Pitsburgai, tad jāpārsēžas un jālido uz Kolorado. Gaidījām kādas četras stundas, līdz beidzot pilots saņēma zaļo gaismu.

Protams, nepaspēju uz otru lidojumu. Lidostā valdīja haoss, jo arī Pitsburgā bija vētra. Zvanīju uz Kolorado un teicu, ka šodien nepaspēšu ierasties. Kad beidzot pametu lidostu, bija trīs naktī, taču man rokās bija biļete nākamajam reisam. Par miegu tobrīd nedomāju – svarīgi bija tikt nākamajā lidmašīnā uz Kolorado.

Vētras dēļ viesnīcas Pitsburgā nebija, nācās braukt 40 minūtes ārpus pilsētas. Turklāt lidmašīna bija jau septiņos no rīta. Pateicu taksometra šoferim, lai nekur nebrauc – drīz būšu atpakaļ. Pagulēju 30 minūtes, atgriezos un braucu uz lidostu. Viss bija kārtībā līdz mirklim, kad reģistrējos lidojumam. Iedevu biļeti, bet lidostas darbinieks paskatījās vienu reizi, vēl vienu, tad paskatījās uz mani un pateica, ka biļete neder. Atbildēju, ka tas nav iespējams, ka man obligāti jātiek lidmašīnā.

Man paziņoja, ka tā jau ir pilna un ka nākamais reiss būs divos pa dienu. Tobrīd ienāca prātā svarīgs jautājums: vai esat hokeja fans? Viņš atbildēja, ka neizlaiž nevienu Pitsburgas "Penguins" maču. Pateicu: jūs mani nepazīstat, bet mani sauc Bobs Hārtlijs un esmu diezgan drošs, ka kļūšu par Kolorado "Avalanche" treneri. Apsolīju – ja tikšu lidmašīnā, sagādāšu divas biļetes labākajās vietās uz mūsu maču Pitsburgā. Viņš izdarīja savu plāna daļu, bet es – savu.

Nedēļas, kad gaidījāt zvanu no Kolorado, miegs nāca labi vai mocīja domas par jaunajiem pienākumiem?
Astoņus gadus strādāju rūpnīcā. Kad man bija 18 gadu, nomira tētis, tāpēc nācās pamest skolu. Strādājot rūpnīcā, nemaz neatļaujies sapņot, ka reiz varētu atrasties NHL. Sapnis ir pagalam. Taču brīdī, kad man uzticēja fārmkluba vadīšanu, mazā puikas sapnis atgriezās. Netiku kā spēlētājs, bet varbūt man ir cerības tikt kā trenerim? Kad aprunājos ar Lakruā, biju par 99,9% pārliecināts, ka tikšu pie darba. Protams, vienmēr nervozē, ka kaut kas var atgadīties, tomēr jutos labi. Trenēt vienu no 30 NHL komandām – tā ir privilēģija. Trenēt komandu, kurai ir reālas izredzes izcīnīt Stenlija kausu – tas ir sapņa piepildījums.

Droši vien laiks tobrīd vilkās tik lēni, cik vien tas ir iespējams.
Laiku izmantoju lietderīgi – kārtīgi sagatavojos. Katru dienu pavadīju ofisā, sagatavoju prezentāciju. Bet viņi uz to pat nepaskatījās. Ierados, un man pateica: tu esi mūsu jaunais treneris. Viss. Divas nedēļas gatavojos nekam – saruna neilga pat desmit minūtes. Gaidīšanā sliktākais bija tas, ka nevarējām atbildēt telefonam – kad zvanīja nepazīstams numurs, ignorējām, jo bija norāde nerunāt ar žurnālistiem, pirms viss nav oficiāli. Ja ir pavēle, tad labāk klausi.

Mūsdienās treneri lielu uzmanību pievērš video analīzei. Tagad situācija ir elementāra, bet kā bija deviņdesmitajos?
AHL strādāju kopš 1993. gada. Mans draugs galdnieks izveidoja kasti ap mazu televizoru – rokturi, lai varu paņemt līdzi, paceļama siena priekšā ekrānam. Autobusā pieslēdzāmies strāvai, un analīze varēja sākties. Kasetes... Lai noskatītos vienu spēli, vajadzēja vismaz četras stundas. Lēnām tin uz priekšu, lēnām tin atpakaļ. Tagad ar vienu klikšķi no pirmās trešdaļas vār pārlēkt uz spēles beigām. Ticu video – uzskatu, ka tas ir labākais veids, kā mācīt spēlētājus. Ar prieku veltu vairākas stundas, lai sagatavotos video treniņiem.

Izdodas paskatīties arī starp trešdaļām? Atrast noderīgas lietas, lai ieviestu uzvarošas izmaiņas?
Jā, skatāmies daudz. Man ar BuBū, Pēteri Gromu, mūsu video treneri, ir rācijas. Ja kaut ko pamanu, uzreiz saku viņam. To gribēšu paskatīties starp trešdaļām, to gribēšu skatīties nākamajā rītā kopā ar visu komandu, kad analizēsim aizvadīto maču un gatavosimies nākamajam. Jūtos kā Džeimss Bonds – piedurknē ir paslēpta rācija, kas palīdz paveikt brīnumus.

Grāmatā ir arī daudz sarunu par attiecībām starp spēlētājiem un treneriem. Maiklam Ferlandam, kurš cīnījās ar alkoholu, pateicāt, ka trenera karjeras laikā vienu spēlētāju jau esat apglabājis un negribat, lai viņš būtu otrais. Attiecības ne tikai starp spēlētājiem un treneriem, bet vienkārši starp cilvēkiem – tas ir pats svarīgākais komandā?
Gan hokejā, gan skolā, gan darbā ir dažādas personības. Hokejā ir arī dažādas tautības. Milans Hejduks ierodoties Kolorado nevarēja pateikt pat jā vai nē. Treneris zīmē uz tāfeles, bet viņš uzdevumu saprot tikai no bultiņām, jo sacīto nesaprot. Citi spēlētāji strādā smagi, citi ir slinkāki. Ir tādi, kuri komandas labā gatavi ziedot visu, un ir tādi, kuri ir savtīgi. Trenera uzdevums ir no viņiem visiem izveidot komandu.

Kad komanda sanāca kopā pirmoreiz, iedevu katram spēlētājam septiņas lapas ar jautājumiem. Stiprās un vājās puses. Pozīcija, kurā jūties vislabāk. Novērtē savu metienu, slidošanu. Ir jāsavāc pēc iespējas vairāk informācijas. Turklāt jānovērtē ne tikai hokejists, bet arī cilvēks. Uzskatu, ka labi cilvēki veido labas komandas, bet sliktus cilvēkus negribu savā komandā. Vācijā mēs redzējām ne tikai komandu, bet ģimeni. Kad pametu turnīru, biju vīlies par rezultātu, bet lepojos ar komandu. Starp cilvēkiem ir nepieciešama saikne. Reizēm tā izveidojas dienā, reizēm – mēnesī, reizēm – gada laikā.

Latvijā hokejistiem nepatīk runāt par sevi. Kā viņiem veicās ar atbildēšanu uz jautājumiem? Tas kļuva par izaicinājumu?
Ir spēlētāji, kuriem ir grūti sēdēt šeit, treneru ofisā – jā, nē, jā, nē. Grūti kaut ko uzzināt. Tāpēc iedevām septiņas lapas, kuras varēja paņemt līdzi uz mājām. Devām iespēju padomāt un kārtīgi atbildēt. Izlasīju, aprunājāmies aci pret aci. Man bija gan papīrs, gan mūsu tikšanās.

Treneris Riks Tokets stāstīja par savām attiecībām ar Sidniju Krosbiju – ka viņš teju katru dienu rakstīja 11 vakarā. Vienā spēlē pamanījis to un grib rīt izmēģināt treniņā. Otrā spēlē pamanījis to un grib, lai arī treneris uzmestu aci. Latvijas izlasē spēlētāji nāca ar saviem priekšlikumiem?
Pasaules čempionātā spēļu grafiks ir saspringts – nav laika skatīties citas spēles. Varbūt tikai mazliet. NHL izslēgšanas spēles notiek katru otro dienu. Pasaules čempionātā ir divi mači pēc kārtas un septiņas spēles ļoti īsā laikā. Sēdēt un skatīties mačus – tas bija treneru uzdevums. Skatījāmies, veicām piezīmes, taisījām video. Ar spēlētājiem runājām, kad zinājām, ka viņi pazīst kādu no pretinieku hokejistiem un var palīdzēt.

Līguma pagarināšana – cik cieši sekojāt sarunām? Centāties būt tuvumā vai jaunumus uzzinājāt no aģenta, kad bija pienācis laiks?
Turējos pa gabalu. Aģentam bija iedots uzdevums. Runāju ar Latvijas izlasi un vēl trim komandām, bet mans mērķis bija diezgan skaidrs. Kad pametu Vāciju, pie sevis nodomāju: vou, man patīk šī komanda. Pagājušajā gadā ap šo laiku pirmo reizi saņēmu zvanu no Latvijas un piedāvājumu. Kad pirmo reizi satikāmies, sapratu, ka esmu pieņēmis pareizo lēmumu. 2021. gadā Rīgā būs pasaules čempionāts. Gribu palīdzēt Latvijai atgriezties olimpiskajās spēlēs. Tās ir prioritātes ne tikai federācijai, bet arī man. Sarunas bija ilgas, bet priecājos, ka vienojāmies. Man patika Rīgā pavadītais laiks, tāpēc lēmums bija viegls.

Pastāv uzskats, ka nosargāt titulu ir daudz grūtāk nekā izcīnīt. Jums priekšā otrā sezona kopā ar Latvijas izlasi. Sagaidāt, ka otrais gads būs grūtāks?
Tā padomājot, mums nav nekā, ko aizstāvēt. Varbūt tikai gaiss. Kamēr neesam izcīnījuši medaļu, tikmēr nav, ko aizstāvēt. Rezultāts pasaules čempionātā ir ļoti svarīgs, taču manam darbam ir otrā daļa – jauniešu hokejs. Latvijā pieaug hokejistu skaits, kamēr citās valstīs tas sarūk. Tā ir laba zīme – pierādījums, ka ejam pareizajā virzienā. Uz pasaules čempionātu brauksim ar tādām pašām domām kā šogad.

Brauksim ar komadu, kas būs lepna par iespēju pārstāvēt Latviju. Turpināsim buvēt, bet hokejā nekas nav garantēts. Divus soļus uz augšu esam spēruši, bet gribam būt vēl labāki. Izbaudu dzīvi un vienmēr esmu priecīgs, taču nekad neesmu apmierināts. Vienmēr var labāk. Pagājušajā čempionātā palikām viena metiena attālumā no ceturtdaļfināla, un tas joprojām ir mans pirmais mērķis. Bet lielais mērķis ir medaļa. Jābūt reālistiem, tomēr vienā spēlē var notikt jebkas. Esam maza valsts, taču nebaidījāmies no nevienas komandas. Spēlētāji noticēja un paveica neticamu darbu.

  +7 [+] [-]

, 2017-11-06 07:10, pirms 6 gadiem
Mērķi tie paši-mūžīgie. Jācer, ka beidzot bus arī realizācija.

  +8 [+] [-]

, 2017-11-06 07:42, pirms 6 gadiem
Pozitīvi! Lai izdodās paveikt vismaz mazo mērķi!
Slēpts komentārs: Šindleru Jēkabs

  +4 [+] [-]

, 2017-11-06 08:20, pirms 6 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Nez, kāds būs Boba acu skatiens, uzzinot, ka Dārziņš atteiks izlasei dēļ apdrošināšanas... Priekā!
nekāds, jo Dārziņš neatteiks

  +7 [+] [-]

, 2017-11-06 08:36, pirms 6 gadiem
Jo vairak klausos vai lasu intervijas ar Bobu, jo pozitivaks iespaids par vinu rodas gan ka treneri, gan ka cilveku. Lai izdodas Bob, kadudien piepildit ari lielo merki! Protams, protams, Latvija un medalas, isti kopa nelimejas, bet zinot, ka tev savulaik neviens ta isti neticeja par Stenlija kausu, bet tu to tomer izciniji, kapec gan lai seit nebutu tapat? Lai veicas!

  +3 [+] [-]

, 2017-11-06 09:22, pirms 6 gadiem
Lai sasniegtu mērķi, jāsavāc maksimāli labākais sastāvs, nepaļaujoties uz kazjola exeļa tabulām, un par to jādomā jau tagad, rudenī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-11-06 11:28, pirms 6 gadiem
Sveiki mani brāļi Ķristū-hokejisti. Jums paveicies: treneris zinātniskās fantastikas cienītājs, vai reāls politiķis: kā var nesolīt.....

  +3 [+] [-]

, 2017-11-06 14:23, pirms 6 gadiem
douglas_eyi_2032277607006856 rakstīja: Sveiki mani brāļi Kristū


Mans vārds ir kundze CLODI MIREILLE, dzimis 1962. gada 16. martā Stremī, Francijā, bet īpaša iemesla dēļ man bija jārada piedzīvojumu meklētājs. Iemesls, kas man liek jums rakstīt, ir šāds: es gribētu iet caur jūsu kanālu, lai veiktu labdarības darbu jūsu nodaļā. Tas ir ziedojums veidā, un tas ir 1800000 eiro. Lūdzu, uzmanīgi klausieties manā priekšlikumā, jo es paļaujos uz jūsu nemateriālo vērtību un labu šo līdzekļu izmantošanu šim darbam.

Tātad, ja jūs interesē, lūdzu, sazinieties ar mani pa e-pastu, lai iegūtu plašāku informāciju.

mireille_clodi@hotmail.com


Fraternally.
Viens no brāļiem-Denijs, spēlē Dinamo!

  +2 [+] [-]

, 2017-11-06 14:56, pirms 6 gadiem
Ar šādu domāšanas veidu, var kalnus gāzt.
BOBS ir tieši īstais treneris mums.. Prieks ka viņš paliek un palīdzēs mūsu hokejam augt!!!!

     [+] [-]

, 2017-11-06 16:31, pirms 6 gadiem
Vienmēr ar lielu aizrautību lasu Hārtlija intervijas, šī bija kārtējā, paldies. Mums ir paveicies un jāspēj novērtēt tas, ka mūsu hokejā ir parādījies tik gudrs cilvēks.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-06 16:35, pirms 6 gadiem
Šindleru Jēkabam: neviens jau nav teicis, ka Dārziņu vispār taisās ņemt, varbūt nemaz nepaņems

     [+] [-]

, 2017-11-06 20:15, pirms 6 gadiem
Tas pēdējais jautājums, bija tāds neloģiska pat stulbs

  -3 [+] [-]

, 2017-11-07 09:24, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vienmēr ar lielu aizrautību lasu Hārtlija intervijas, šī bija kārtējā, paldies. Mums ir paveicies un jāspēj novērtēt tas, ka mūsu hokejā ir parādījies tik gudrs cilvēks.
Vai vēlies teikt, ka mūsu hokeja speciālisti ir muļķi?
Es personiski tā nedomāju. Viss atkarīgs no tā materiāla ar ko trenerim ir jāstrādā. Nu, varbūt vienīgi, mūsu treneri nav mācīti tik skaisti runāt un sevi pasniegt.
Tu taču arī pavelcies uz viņa skaistajiem vārdiem intervijās, un nevis uz to ko viņš reāli ir sasniedzis ar LV izlasi. Un sasniedzis viņš, vismaz pagaidām, nav neko vairāk, kā mūsu pašu vietējie speciālisti.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-07 09:26, pirms 6 gadiem
Robis87 rakstīja: Tas pēdējais jautājums, bija tāds neloģiska pat stulbs
Jautājums bija normāls un par tēmu, bet Hartlijs ļoti veiksmīgi no tā aizgāja prom.

  -2 [+] [-]

, 2017-11-07 11:08, pirms 6 gadiem
Nau mums normālu spēlētāju

  +1 [+] [-]

, 2017-11-07 15:25, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vai vēlies teikt, ka mūsu hokeja speciālisti ir muļķi?
Es personiski tā nedomāju. Viss atkarīgs no tā materiāla ar ko trenerim ir jāstrādā. Nu, varbūt vienīgi, mūsu treneri nav mācīti tik skaisti runāt un sevi pasniegt.
Tu taču arī pavelcies uz viņa skaistajiem vārdiem intervijās, un nevis uz to ko viņš reāli ir sasniedzis ar LV izlasi. Un sasniedzis viņš, vismaz pagaidām, nav neko vairāk, kā mūsu pašu vietējie speciālisti.
Pirmkārt pēc vairāku gadu pauzes beidzot atkal tikām top-10.
Otrkārt, materiāls bija 90to beigās un 2000to sākumā klasi augstāks salīdzinājumā ar tagadējo.
Beļavskis un Ļoņa bija uz izskrišanas robežas, ar Hārtliju esam pie plovu robežas, tā kā novērtēsim patreizējo treneri.

     [+] [-]

, 2017-11-07 15:28, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vai vēlies teikt, ka mūsu hokeja speciālisti ir muļķi?
Es personiski tā nedomāju. Viss atkarīgs no tā materiāla ar ko trenerim ir jāstrādā.
Kādi tad mums ir tie speciālisti? Cik noprotu tad ''KrHuLv'' pēc Tavām domam nav nekāds rādītājs. Turklāt neviens mūsējais ''KrHuLv'' neko īpašu nav sasniedzis neskaitot Značoku un Hari kā asistentu. Viņi nav pieejami.

     [+] [-]

, 2017-11-07 15:35, pirms 6 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kādi tad mums ir tie speciālisti? Cik noprotu tad ''KrHuLv'' pēc Tavām domam nav nekāds rādītājs. Turklāt neviens mūsējais ''KrHuLv'' neko īpašu nav sasniedzis neskaitot Značoku un Hari kā asistentu. Viņi nav pieejami.
Es runāju/rakstīju par tiem speciālistiem, kuri jau vadīja LV izlasi.
Un, mums ir savi speciālisti, bet tikai vienmēr pastāv jautājums-cik LHF vadība tiem uzticas. Arī paši spēlētāji.

     [+] [-]

, 2017-11-07 15:36, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Cik tas viss bija sakritība vai reāla izaugsme mēs varēsim redzēt tikai un vienīgi 2-3 gadu šķērsgriezumā. Manā sapratnē pirmajā PČ bija dažas lietas, kuras palīdzēja būt tur, kur izlase bija pēdējā PČ. Piemēram, ļoti izdevīgs kalendārs.
Nezinu gan cik izdevīgi bija dienu pirms izšķirošās spēles pret GER spēlēt pret RUS, kamēr GER tajā dienā atpūtās.

     [+] [-]

, 2017-11-07 15:37, pirms 6 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Pirmkārt pēc vairāku gadu pauzes beidzot atkal tikām top-10.
Otrkārt, materiāls bija 90to beigās un 2000to sākumā klasi augstāks salīdzinājumā ar tagadējo.
Beļavskis un Ļoņa bija uz izskrišanas robežas, ar Hārtliju esam pie plovu robežas, tā kā novērtēsim patreizējo treneri.
Cik tas viss bija sakritība vai reāla izaugsme mēs varēsim redzēt tikai un vienīgi 2-3 gadu šķērsgriezumā. Manā sapratnē bija dažas lietas, kuras palīdzēja būt tur, kur izlase bija pēdējā PČ. Piemēram, ļoti izdevīgs kalendārs.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-07 15:38, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Un, mums ir savi speciālisti, bet tikai vienmēr pastāv jautājums-cik LHF vadība tiem uzticas. Arī paši spēlētāji.
Kādi savi speciālisti? Ne Skudra, ne Ābols no savām komandām maksimumu ārā neizspiež.
Citiem nav nekādu īpašu sasniegumu ar klubiem.
Un Značoks ar Hari nav pieejami.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-07 15:38, pirms 6 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Nezinu gan cik izdevīgi bija dienu pirms izšķirošās spēles pret GER spēlēt pret RUS, kamēr GER tajā dienā atpūtās.
Es runāju par kalendāru pirmajām trīs spēlēm, kurās esoši pretinieki ļoti noteica LV izlases virzību tālākā PČ gaitā. Ja pirmajā spēlē būtu jāspēlē ar kādām no vadošajām PČ izlasēm, tad šis PČ varēja tikts aizvadīts pavisam savādāk

     [+] [-]

, 2017-11-07 15:41, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es runāju par kalendāru pirmajām trīs spēlēm, kurās esoši pretinieki ļoti noteica LV izlases virzību tālākā PČ gaitā. Ja pirmajā spēlē būtu jāspēlē ar kādām no vadošajām PČ izlasēm, tad šis PČ varēja tikts aizvadīts pavisam savādāk
Tieši pirmajās spēlēs mēdz notikt brīnumi kad pundurvalstis spēj iekost lielajiem. Somi izcils piemērs no 2014 gada.

     [+] [-]

, 2017-11-07 15:58, pirms 6 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tieši pirmajās spēlēs mēdz notikt brīnumi kad pundurvalstis spēj iekost lielajiem. Somi izcils piemērs no 2014 gada.
Paskaties cik LV izlase šādus brīnumus ir paveikusi kopš startē PČ Elites grupā.

     [+] [-]

, 2017-11-07 16:36, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Paskaties cik LV izlase šādus brīnumus ir paveikusi kopš startē PČ Elites grupā.
Nav daudz to brīnumu, es gan nesaprotu kāda starpība vai turnīrs jauzsāk pret lielvalstīm vai pundurvalstīm? Tāpat grupā agri vai vēlu nāksies pret visiem uzspēlēt.

     [+] [-]

, 2017-11-07 17:17, pirms 6 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Nav daudz to brīnumu, es gan nesaprotu kāda starpība vai turnīrs jauzsāk pret lielvalstīm vai pundurvalstīm? Tāpat grupā agri vai vēlu nāksies pret visiem uzspēlēt.
Starpība ir tajā, ka visiem Hārtlijs patīk, tāpēc Ivaram ir jāsēž opozīcijā un "jāatklāj" un pēc tam jāatstāj "atklāti" visādi jautājumi, kuriem vien viņš pats saskata nozīmīgumu. Tas jau tā ir kopš pirmās dienas, kad lielākais vairums izteicās vai nu ļoti vai vienkārši pozitīvi par mūsu jauno treneri.

     [+] [-]

, 2017-11-07 17:32, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Starpība ir tajā, ka visiem Hārtlijs patīk, tāpēc Ivaram ir jāsēž opozīcijā un "jāatklāj" un pēc tam jāatstāj "atklāti" visādi jautājumi, kuriem vien viņš pats saskata nozīmīgumu. Tas jau tā ir kopš pirmās dienas, kad lielākais vairums izteicās vai nu ļoti vai vienkārši pozitīvi par mūsu jauno treneri.
Interesanti, kas tiks teikts, ja gadījumā nākošajā PČ LV tiks 1/4 finālā, bet tajā zaudēs? Droši vien to, ka arī ar mūsu treneriem Beresņevu, Vasiļjevu un Znaroku esam tur tikuši, tātad Hārtlijs ir "nothing special".

     [+] [-]

, 2017-11-07 18:00, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Interesanti, kas tiks teikts, ja gadījumā nākošajā PČ LV tiks 1/4 finālā, bet tajā zaudēs? Droši vien to, ka arī ar mūsu treneriem Beresņevu, Vasiļjevu un Znaroku esam tur tikuši, tātad Hārtlijs ir "nothing special".
Es vairs brīnumiem neticu, jo arī brīnumiem ir vajadzīgi zināmi priekšnosacījumi, kurus es patreiz neredzu.
Ja LV izlase tuvākajā laikā tiks 1/4. finālā, tad tas jau būs kosmoss. Tad es atzīšu ka esmu smagi kļūdijies.