Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Rolovs: "Gāja kā pa kalniem, bet nevaru sev pārmest, ka necīnījos"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rolovs: "Gāja kā pa kalniem, bet nevaru sev pārmest, ka necīnījos"
Deivs Rolovs. Foto: IIHF

Seši zaudēti vārti atklāšanas spēlē pret zviedriem. Četri – pret somiem. Divi – uzvarā pret Vāciju. Un septiņas ielaistas ripas ceturtdaļfināla zaudējumā pret Amerikas Savienotajām Valstīm. Latvijas junioru hokeja izlases pirmais numurs Deivs Rolovs sarunā ar portālu Sportacentrs.com atskatījās uz savu pasaules čempionātu.

"Tikt ceturtdaļfinālā ir patīkami, bet uzskatu, ka pret amerikāņiem varējām labāk. Izgājām laukumā, un nevaru pateikt, ka visi bija iekšā spēlē jau no pirmajām sekundēm. Pirmajā viņi iemeta trīs, otrajā amerikāņiem vairāk paveicās – divi goli nu tādi… Kaut tikām ceturtdaļfinālā, pēc tāda zaudējuma nevari būt apmierināts," pauda Deivs Rolovs.

Pirmo reizi ripu no saviem vārtiem Rolovs laukā vilka jau otrajā minūtē, kad viņu pārspēja sāncenšu aizsargs Drū Forteskjū. Latviešu vārtsargs vairākas sekundes skatījās sava cimda virzienā. "Viņš dabūja ripu un izgāja uz metienu. Likās, ka noķeršu, bet – kaut kur iespruka. No soliņa teica, ka kādam no amerikāņiem nedaudz pieskārās un pamainīja virzienu. Īsti nesapratu, kur tā ripa ielidoja."

Blakus esošais komandas kapteinis Dans Ločmelis tikmēr pasmaidīja, ka pie vainas varbūt bijis caurais cimds. Vēlāk izrādījās, ka atklāšanas spēlē pret zviedriem Rolovs pirmo trešdaļu tiešām aizvadījis ar nelielu caurumu ķērājcimdā. "Neliels caurums bija. Bet nevienā brīdī ripa cauri neizgāja, viss labi," nopūtās Rolovs.

Amerikāņi viņa vārtos ripu raidīja arī no gaisa. "Ripu redzēju, bet viņš kā beisbolā uzšāva. Īsti nevienu vainot nevar. Tāds ir viņu līmenis, viņu meistarība."

Rolovs pasaules čempionātu noslēdza ar četrām spēlēm un vienu uzvaru, 86,6% atvairītu metienu un 4,75 vidēji ielaistām ripām.

"Kā pa kalniem, bet nevaru sev pārmest, ka necīnījos vai negribēju ķert. Katru spēli gāju ar domu uzvarēt, noķert visas ripas. Protams, ir tādas, ko gribētos paņemt atpakaļ. Šeit ir augstākais junioru hokeja līmenis pasaulē. Ir daudz, ko mācīties. Daudz, kur piestrādāt. Pēc šī turnīra to arī darīšu. Ir lietas, ko labot, ir lietas, kur piestrādāt, lai kļūtu labāks," secināja Rolovs.

Viņš Latvijas izlasē bija vienīgais 2004. gadā dzimušais vārtsargs. Linards Feldbergs un Aksels Ozols, kuri sadalīja spēli starp Kanādu, varēs pārstāvēt Latvijas krāsas arī pēc gada Kanādas galvaspilsētā Otavā.

"Viņi man ir labi draugi, nevienā brīdī nebija nekāds… Cits citu atbalstījām. Prieks, ka viņi bija mani partneri un pārinieku. Novēlu tikai to labāko. Lai viņi turpina strādāt. Pēc gada viņi būs izauguši un kļuvuši labāki," pauda Rolovs, kurš aizvada pirmo sezonu Ziemeļamerikā.

     [+] [-]

, 2024-01-03 12:17, pirms 4 mēnešiem
Pāris ripas varēja paņemt, bet tā - labs sniegums. Spēlē pret amerikāņiem varēja redzēt atšķirību - amerikānis ripas ķēra un fiksēja, Rolovs atsita. Lielus sasniegumus negaidu no viņa, bet Vītola līmeni jāsasniedz.

     [+] [-]

, 2024-01-03 13:57, pirms 4 mēnešiem
Sūdīgi nostāvēja, godīgi sakot, glābējs nebija. Šādos turnīros un spēlēs vārtsargs var gan izvilkt komandu, kā Šilovs čempī, bet var arī neizvilkt, kā Rolovs šoreiz.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-03 14:36, pirms 4 mēnešiem
Komandu beigās neizvilka, jo tādas lažas nevar izvilkt, bet labus 1 uz 1 izgājienus gan paņēma.

  -2 [+] [-]

, 2024-01-03 15:20, pirms 4 mēnešiem
Pandora rakstīja: Sūdīgi nostāvēja, godīgi sakot, glābējs nebija. Šādos turnīros un spēlēs vārtsargs var gan izvilkt komandu, kā Šilovs čempī, bet var arī neizvilkt, kā Rolovs šoreiz.
Kāpēc salīdzini u20 ar pieaugušo čempi?
u20 vecumā neviens vārtsargs vēl nav bijis galvenais spēks, lai uzvarētu, vai izcnīnītu medaļas!

  +2 [+] [-]

, 2024-01-03 15:37, pirms 4 mēnešiem
Interesanti paskatīties, ka pēdējos 3 draftos ir draftēti tikai 4 amerikāņu vārtsargi(ņemot vērā, ka amerikāņiem juniori ir 100x vairāk kā Latvijai)!
Var tikai secināt, ka ir grūti noteikt šajā vecumā vai vārtsargs būs NHL materiāls.
Tajā pašā laikā somiem ir vārtsargi, kas vispār nav spēlējuši Somijas jauniešu izlasēs, bet ir izcīnījis Stenlija kausu un cīnījušies par Vezinu!

Niemi(vispār nav draftēts, Rinne!(draftēts ar 258 numuru)!

  +1 [+] [-]

, 2024-01-03 19:04, pirms 4 mēnešiem
Nekāds glābējs arī nebija Rolovs, ņemamas ripas laida iekšā!

     [+] [-]

, 2024-01-03 19:18, pirms 4 mēnešiem
datmons Paskaties kad vartsargs vispar butu izvelets pedejo reiz augstu drafta,ta vienkarsi nav proritate viniem.

     [+] [-]

, 2024-01-03 19:19, pirms 4 mēnešiem
Pedejie gk kas izveleti ir laikam 2000 gada DiPietro Jr. Un tas ir tikai otrais vartsargs vesture ar 1 nr un vins diezgan smagi izgazas sava nhl karjera

     [+] [-]

, 2024-01-03 20:23, pirms 4 mēnešiem
1. ASV 2. Čehija 3. Zviedrija

     [+] [-]

, 2024-01-05 12:52, pirms 4 mēnešiem
"Gāja kā pa kalniem". Pārsvarā gan kā pa lejām