Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Bulāns: "Milzīgs prieks, ka saņēmāmies pret Vāciju. Tas arī bija vienīgais labais brīdis"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bulāns: "Milzīgs prieks, ka saņēmāmies pret Vāciju. Tas arī bija vienīgais labais brīdis"
Pēteris Bulāns un Džimijs Snagerūds. Foto: AFP/Scanpix

Otrdien pasaules čempionāts noslēdzās Latvijas junioru hokeja izlasei, kas ceturtdaļfinālā ar 2:7 piekāpās Amerikas Savienotajām Valstīm. Aizsargs Pēteris Bulāns sarunā ar portālu Sportacentrs.com noslēdzošās spēles sniegumu vērtēja kā vāju un izcēla tikai uzvaru pret Vāciju.

"Pret amerikāņiem spēlējām kādu trešo reizi, un neko jaunu neieraudzījām. Labi slidojoša komanda, prot izspēlēt un prot realizēt savus momentus. Aizsardzībā vajadzēja būt labākiem. Nedrīkst ļaut tik daudz spēlēt ar ripu," secināja Pēteris Bulāns. Iepriekšējās reizes viņš pret ASV spēkojās U18 līmenī. 2022. gada ceturtdaļfinālā zaudēts ar 3:13, bet 2023. gada atklāšanas spēlē 1:7.

"Daudz sanāca spēlēt bez ripas, vajadzēja saglabāt koncentrēšanos. Kad dabūjām ripu, nebija tik daudz piespēļu opciju, tāpēc sanāca mest pa bortu laukā, lai vienkārši neuztaisītu kļūdu savā zonā. Nevarējām tik daudz spēlēt ar ripu un nevarējām atrast piespēļu opcijas kā pret cita līmeņa komandām," pauda Bulāns, kurš pret amerikāņiem laukumā pavadīja 26:01 minūti. Tas bija viņa lielākais spēles laiks turnīrā.

Pēc pirmajiem ielaistajiem vārtiem rezervē tika nosēdināts Darels Uļjanskis, un Latvijas izlase pārgāja uz spēli ar pieciem aizsargiem. "Treneri pirms spēles pateica, ka ir tāda doma. [Niks] Feņenko atkal paveica smagu darbu. Viņš ļoti labi parādīja, kā jāspēlē. Visu pasaules čempionātu nospēlēja savā līmenī. Dažas lietas varbūt negāja, kā pats vēlējās, bet uzskatu, ka viņš nospēlēja labi. Pie tā minūšu daudzuma – tas ir apsveicami, cik viņš labi nospēlēja," partneri slavēja Bulāns.

Feņenko turnīru pabeidza ar vidēji 26:25 minūtēm spēlē, kas šobrīd ir pasaules čempionāta augstākais rādītājs. Gan grupas izšķirošajā mačā pret vāciešiem, gan ceturtdaļfinālā pret amerikāņiem viņa spēles laiks sniedzās virs 30 minūšu atzīmes.

"Jā, tikām ceturtdaļfinālā, bet tāpat nevaram būt apmierināti. Pirmās trīs spēles nespēlējām savā līmenī, pēdējā arī bija diezgan vājš sniegums. Vismaz prieks par Vācijas spēli – ka saņēmāmies. Tiešām, milzīgs prieks, ka varējām saņemties un nospēlēt, kā mēs gribējām. Tas bija vienīgais labais šajā čempionātā," teica Bulāns, kurš pret Vāciju izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Pieci no septiņiem Latvijas aizsargiem drīkstēs spēlēt arī nākamajā pasaules čempionātā, kas norisināsies Kanādas galvaspilsētā Otavā. Viņu vidū ir arī Bulāns, kurš Gēteborgā debitēja junioru čempionātā. Pērn viņam tika prognozēta vieta sastāvā, bet plānus izjauca savainojums.

"Skatījos pa televizoru, vērtēju līmeni, mācījos no viņu kļūdām. Gatavojos šim hokejam. Tāpat līmenis bija augstāks nekā iedomājos. Pa televizoru ir viena lieta, dzīvē – pavisam kas cits. Bija jāpārslēdzas. Daudzas komandas vairs nespēlē junioru hokeju. Zviedri, somi – tur spēles laikā pamainās taktiskais zīmējums, pašam jāsaprot, kas notiek. Bija jāmaina domāšana," par pielāgošanos stāstīja aizsargs.

"Vācijas spēle mums visiem kopā radīja pārliecību. Bet nevaru pateikt, ka ar katru maču spēlēju arvien labāk. Kaut kādās lietās pieliku, kaut kādas atkal nesanāca tā, kā gribējās. Tāds ir hokejs."

     [+] [-]

, 2024-01-03 14:57, pirms 4 mēnešiem
Būs jāuzņemas līdera loma, nevarēs nākamgad slēpties aiz Feņenko muguras.

     [+] [-]

, 2024-01-03 16:19, pirms 4 mēnešiem
Fenenko 4 noraidījumi, 4 ielaisti vārti.