Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

SKA pagarinās līgumus ar NHL spēlējušajiem Belovu un Kempainenu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

SKA pagarinās līgumus ar NHL spēlējušajiem Belovu un Kempainenu
Antons Belovs. Foto: Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas kluba Sanktpēterburgas SKA, kas aizvadītajā sezonā Rietumu konferencē ierindojās otrajā vietā, pagarinās līgumus ar pieciem hokejistiem, kuri 30. aprīlī kļūtu par brīvajiem aģentiem.

Sanktpēterburgas SKA regulārā čempionāta ietvaros palika tikai aiz Maskavas CSKA, bet Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 4-0 pārspēja Podoļskas "Vityaz". Turpinājums nesekoja, jo šonedēļ tika paziņots, ka KHL sezona netiks pabeigta sakarā ar koronavīrusa pandēmiju. SKA tagad gatavojas pagarināt līgumus ar pieciem hokejistiem – aizsargu Antonu Belovu, uzbrucējiem Miro Altonenu, Jonasu Kepmainenu, Antonu Burdasovu un Jevgeņiju Ketovu.

SKA vismazāko periodu pārstāv Altonens, kurš bija viens no "Vityaz" līderiem, līdz tika pārpirkts un palīdzēja Gagarina kausa pirmajā kārtā izslēgt savu bijušo komandu. Viņš pievienojās decembrī, bet divus mēnešus iepriekš ieradās Burdasovs, kurš rudenī centās iekļauties Nacionālās hokeja līgas komandā Edmontonas "Oilers". Neticis pirmajā komandā, viņš atgriezās Krievijā un pievienojās SKA. 31 spēlē viņš izcēlās ar deviņiem vārtiem un piecām piespēlēm. Belovs SKA rindās spēlē kopš 2014. gada, pirms tam pārstāvot tieši "Oilers".

Kempainens uz SKA pārgāja pirms 2019./20. gada sezonas, pirms tam spēlējot Ufas "Salavat Yulaev". Arī viņš karjeras laikā ir spēlējis NHL, pārstāvot Bostonas "Bruins". Savukārt Ketovs komandā spēlē visilgāk – kopš 2013. gada. Pirms tam viņš bija Čerepovecas "Severstal" kapteinis.

Izmantotie resursi:
https://rsport.ria.ru/20200329/1569...