Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Jakam noraidījums zaudējumā KHL vicelīderei, "Dynamo" izcila atspēlēšanās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Jakam noraidījums zaudējumā KHL vicelīderei, "Dynamo" izcila atspēlēšanās
Jānis Jaks. Foto: hcsochi.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) trešo neveiksmi pēc kārtas cietusi Latvijas valstsvienības aizsarga Jāņa Jaka pārstāvētā "Sochi" vienība, kas savā laukumā ar 2:4 piekāpās Čeļabinskas "Traktor" komandai.

• 26 gadus vecais Jaks uz ledus pavadīto 22:52 minūšu laikā (lielākais spēles laiks komandā) nopelnīja sodu par pretinieka ķeksēšanu, kā arī sešas reizes (visvairāk no visiem Soču klubā) apdraudēja "Traktor" vārtus.

• "Sochi" labā jau 55. sekundē vārtus guva Ņikita Točitskis, tomēr "Traktor" hokejisti līdz pirmā perioda izskaņai bija spējuši izvirzīties priekšgalā ar 3:1. Čeļabinskas komandas rindās vārti un divas rezultatīvas piespēles somu snaipera Tēmu Pulkinena kontā.

• Austrumu konferences kopvērtējumā "Traktor" (55 punkti) tikai par viena punkta tiesu atpaliek no Magņitogorskas "Metallurg". "Sochi" (39) komandai situācija ir krietni neapskaužamāka - deviņi punkti no "play-off" zonas Rietumos.

Vēl mača 52. minūtē iedzinējos ar 1:3 atradās jaunā Rietumu konferences līdere Maskavas "Dynamo" (61), turpinājumā iemetot trīs bezatbildes vārtus sešu minūšu intervālā, kas ļāva ar 4:3 derbijā pieveikt Maskavas CSKA (58). "Dynamo" labā divus vārtus guva Oskars Lindberjs, kamēr turnīra rezultatīvākais hokejists Vadims Šipačovs komandas biedriem iedeva trīs rezultatīvas piespēles.

Skandināvu Niklasa Jensena "hat-trick", kā arī Filipa Holma divi rezultatīvie metieni un trīs piespēles kaldināja Helsinku "Jokerit" (58) graujošu panākumu ar 7:1 pār Ķīnas izlases bāzes komandu Pekinas "Kunlun Red Star" (25), kas cieta desmito zaudējumu pēc kārtas.

KHL spēles 28. decembrī

KomandasRezultāts
Severstal - Vityaz2:3 P
CSKA - Dynamo M3:4
Jokerit - Kunlun Red Star7:1
Sochi - Traktor2:4
Dinamo R - Avangard

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/