Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Jakam noraidījums zaudējumā KHL vicelīderei, "Dynamo" izcila atspēlēšanās

Jakam noraidījums zaudējumā KHL vicelīderei, "Dynamo" izcila atspēlēšanās
Jānis Jaks. Foto: hcsochi.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) trešo neveiksmi pēc kārtas cietusi Latvijas valstsvienības aizsarga Jāņa Jaka pārstāvētā "Sochi" vienība, kas savā laukumā ar 2:4 piekāpās Čeļabinskas "Traktor" komandai.

• 26 gadus vecais Jaks uz ledus pavadīto 22:52 minūšu laikā (lielākais spēles laiks komandā) nopelnīja sodu par pretinieka ķeksēšanu, kā arī sešas reizes (visvairāk no visiem Soču klubā) apdraudēja "Traktor" vārtus.

• "Sochi" labā jau 55. sekundē vārtus guva Ņikita Točitskis, tomēr "Traktor" hokejisti līdz pirmā perioda izskaņai bija spējuši izvirzīties priekšgalā ar 3:1. Čeļabinskas komandas rindās vārti un divas rezultatīvas piespēles somu snaipera Tēmu Pulkinena kontā.

• Austrumu konferences kopvērtējumā "Traktor" (55 punkti) tikai par viena punkta tiesu atpaliek no Magņitogorskas "Metallurg". "Sochi" (39) komandai situācija ir krietni neapskaužamāka - deviņi punkti no "play-off" zonas Rietumos.

Vēl mača 52. minūtē iedzinējos ar 1:3 atradās jaunā Rietumu konferences līdere Maskavas "Dynamo" (61), turpinājumā iemetot trīs bezatbildes vārtus sešu minūšu intervālā, kas ļāva ar 4:3 derbijā pieveikt Maskavas CSKA (58). "Dynamo" labā divus vārtus guva Oskars Lindberjs, kamēr turnīra rezultatīvākais hokejists Vadims Šipačovs komandas biedriem iedeva trīs rezultatīvas piespēles.

Skandināvu Niklasa Jensena "hat-trick", kā arī Filipa Holma divi rezultatīvie metieni un trīs piespēles kaldināja Helsinku "Jokerit" (58) graujošu panākumu ar 7:1 pār Ķīnas izlases bāzes komandu Pekinas "Kunlun Red Star" (25), kas cieta desmito zaudējumu pēc kārtas.

KHL spēles 28. decembrī

KomandasRezultāts
Severstal - Vityaz2:3 P
CSKA - Dynamo M3:4
Jokerit - Kunlun Red Star7:1
Sochi - Traktor2:4
Dinamo R - Avangard

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.