Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Galvā vienmēr ir hokejs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ābols: "Galvā vienmēr ir hokejs"
Artis Ābols
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols nevar izskaidrot, kāpēc viņš tika atstādināts no darba Latvijas izlasē. Galvā vienmēr ir hokejs, pat miega laikā. Mikam Indrašim būs jāpierāda, ka ir nopietns hokejists. Treneris nedomā, ka ar Sandi Ozoliņu radīsies problēmas. KHL jaunajā sezonā "Dinamo" klubam pieņemams rezultāts būs iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

"Dinamo" treneri Artis Ābols un Viktors Ignatjevs šogad vairs nebija asistenti Latvijas izlasē. "Mēs ar Viktoru vairs neesam Teda Nolana palīgi. Kāpēc? Jautājums nav vienkāršs. Latvijas Hokeja federācija tieši mūs vainoja visos grēkos pēc 2012. gada pasaules čempionāta," skaidro Ābols. "Pats Nolans mums neko neteica, nekādas pretenzijas neizteica. Bet, lūk, federācijas prezidents Kirovs Lipmans gan izteicās. Tas notika ar preses starpniecību."

Ābols nevar paskaidrot, kā izpaudās viņa un Ignatjeva vaina. "To es tā arī nesapratu, bet vienalga vainīgi. Gribētos zināt spēles noteikumus pirms spēles, nevis pēc tās. Izrādījās, ka mēs ar Viktoru par visu bijām atbildīgi. Sanāca tā, ka tieši mēs ar viņu bijām galvenie treneri."

Trenera darbs ir ļoti nervozs. Katram trenerim šis darbs rada atšķirīgas sekas. Piemēram, Oļegs Znaroks, vadot spēles, pamatīgi svīst. "Man ir citādi - grūti gulēt. Ja izdodas iemigt pēc mača, tad galvā vienalga ir hokejs. Kaut kur uz rīta pusi pamostos un domāju tikai par to," atzīst treneris Ābols.

Treneris skaidro Mika Indraša nosūtīšanu uz fārmklubu uz kādu laiku aizvadītājā sezonā. "Situācija ar Indraši bija visai visnotaļ vienkārša: viņam vajag atgādināt, ka viņš vēl neko nav sasniedzis un ka nedrīkst apstāties attīstībā," atklāj Rīgas kluba galvenais treneris. "Miku tagad nedaudz pārvērtē. Viņa kontā ir tikai viens veiksmīgi aizvadīts pasaules čempionāts (2012) un viens KHL čempionāts (2012-2013). Ar visu cieņu es tomēr nevaru viņu nosaukt par kluba līderi. Rīgā viņš bija labs palīgs Karsumam un Šehuram. Jā, kopējo ainu viņš nebojāja, ar puišiem atrada kopīgu valodu. Ņemot to visu vērā, tomēr nevaru pateikt, ka viņš pats daudz izveidoja. Jaunajā sezonā Mikam patiešām nāksies pierādīt, ka viņš patiešām ir nopietns hokejists."

Gados jaunam galvenajam trenerim (40), iespējams, neklāsies viegli gaidāmajā sezonā, kad ģērbtuvē būs tik autoritatīvs un pieredzes bagāts spēlētājs kā Sandis Ozoliņš, kuram augustā apritēs 41 gads. "Vispār tieši es biju par to, lai Sandis atgrieztos," saka treneris. "Šobrīd grūti pateikt, ka viss izvērtīsies. Tomēr kaut kā nedomāju, ka ar Sandi būs problēmas. Mēs ar viņu vēl neesam runājuši par šo tēmu, bet saruna būs."

Atbildot uz jautājumu, vai Rīgas "Dinamo" klubam iekļūšana play-off būs elegants rezultāts, Ābols saka sekojošo. "Elegants rezultāts klubam un man būs Gagarina kauss. Iekļūšana play-off būs pieņemams rezultāts."

Izmantotie resursi:
khl.ru

Slēpts komentārs: KaputHitler

 +10 [+] [-]

, 2013-06-25 13:06, pirms 11 gadiem
Abols no Ozolina taalu nekritiis.

  +4 [+] [-]

, 2013-06-25 13:09, pirms 11 gadiem
Ar šo sastavu playoff nebūs, vajag vel cipuli un 2 labus leģionārus, tad būs labi.
Nav ko naudu taupīt. Par Naģeždu naudu dabuja, kapēc nepērk neko?

  +2 [+] [-]

, 2013-06-25 13:12, pirms 11 gadiem
Druvieti! Ozo Augustā būs 41 gads! Viņš ir 1972. gads! Ābolam šogad palika 40! Vajadzētu tā ka palabot.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-25 13:15, pirms 11 gadiem
Gados jaunam galvenajam trenerim (41), iespējams, neklāsies viegli gaidāmajā sezonā, kad ģērbtuvē būs tik autoritatīvs un pieredzes bagāts spēlētājs kā Sandis Ozoliņš, kuram augustā apritēs 42 gadi

Ozo apritēs 41 gads autor.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-25 13:19, pirms 11 gadiem
C'mon... Ābols vēl te brīnās, ka izmests no izlases.. ne vairākumu spēja uztrenēt izlasē, ne klubā, tāpāt, kā arī ar aizsardzību bij pamatīgas problēmas, kas Ignatjeva lauciņš, tā kā labāk, lai aizbrauc abi uz kādiem treneru kursiem pirms jaunās sezonas, zināšanas dabūt par to, kā sastāvu spēlei salikt un kādus taktiskos zīmējumus likt spēlētājiem izpildīt!

  +3 [+] [-]

, 2013-06-25 13:20, pirms 11 gadiem
Ko taupa taupītājs, to laupa laupītājs.

Dinamo atkal varēs cīnīties par cerību kausu, ja netiks nokomplektētas 2 pirmās maiņas, kas met iekšā.

  +8 [+] [-]

, 2013-06-25 13:21, pirms 11 gadiem
livs rakstīja: Diemžēl A.Ābols nav nobriedis galv.trenera amatam.Var jau visu ko teikt bet viņa izteikumi par Indraši apliecina ka tiek darīts viss lai šim talantam aplauztu spārnus un pakļautu!
Hokejā tas nav izdarāms un agri vai vēlu šis spēlētājs būs labākais republikā.Ja netiks mesti sprunguļi Indraša ceļā un Ābols pārstās viņu nepamatoti kritizēt tad jau pavisqam drīz šis spēlētājs būs NHL.
Talantu nevar izskaust un ja tas ir tad ir...vienīgi var pabojāt spēlētāja karjeru ko liekas ka labi pieprot A.Ābols.
Kungs tētīt, kāds NHL Indrašim... Ar viņu potenciālu un spēlētprasmi jākļūst par vienu no vadošajiem RD uzbrucējiem ilgtermiņā, kurš maby ieinteresēs kādu KHL biezo klubu. Tas arī viss. Tas ir viņa sapņu kalngals. Nekāds NHL.

  +7 [+] [-]

, 2013-06-25 13:37, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Kungs tētīt, kāds NHL Indrašim... Ar viņu potenciālu un spēlētprasmi jākļūst par vienu no vadošajiem RD uzbrucējiem ilgtermiņā, kurš maby ieinteresēs kādu KHL biezo klubu. Tas arī viss. Tas ir viņa sapņu kalngals. Nekāds NHL.
nhl spēlē fizisku hokeju, augums jau Indrašim ir, bet no aizvadītās sezonas prātā nenāk neviena epizode ar fizisku Miku, bet kopumā, jā, diez vai.. tai pat laikā kritizēt Ābolu, ka paaudzina Miku nedaudz ir dumji, tiešām

     [+] [-]

, 2013-06-25 13:51, pirms 11 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Ko taupa taupītājs, to laupa laupītājs.

Dinamo atkal varēs cīnīties par cerību kausu, ja netiks nokomplektētas 2 pirmās maiņas, kas met iekšā.
Jau Šuplera laikā pierādījās, ka ar 2 maiņām nepietiek, vajag 3 rezultātu taisošas maiņas!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-25 14:10, pirms 11 gadiem
KaputHitler rakstīja: Dinamo jau nav nekāda zelta bedre!!!
Tad, kad klubs uzradās, viss hokejs Latvijā sāka iet uz grunti un joprojām iet...
Uz grunti jau gāja tad, kad Dinamo nebija. Ar Dinamo visi cerēja, ka nu tik ies uz augšu un NHL pēc pāris gadiem kapās vismaz 10 latvieši...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-25 14:48, pirms 11 gadiem
Par izlasi runājot... Kā tad - tā arī Artis nesaprot, kāpēc. Neticās. Acīmredzami, ka Artis un Viktors ir pārāk tuvi ar spēlētājiem, tāpēc būtu grūti veidot komandu pēc principa - spēlē tie, kas to tiešām vēlas. Iespējams ar Tedu neizveidojās savstarpēja uzticība.

  +3 [+] [-]

, 2013-06-25 14:50, pirms 11 gadiem
Gagarins? Murgs... Elegants rezultāts būs kvalifikācija Nadeždas kausam, fantastisks rezultāts - kausa aizstāvēšana.

     [+] [-]

, 2013-06-25 15:37, pirms 11 gadiem
Gūža rakstīja: Ar šo sastavu playoff nebūs, vajag vel cipuli un 2 labus leģionārus, tad būs labi.
Nav ko naudu taupīt. Par Naģeždu naudu dabuja, kapēc nepērk neko?
Nadeždas nauda tika dalīta uz katru spēlētāju,tas bija jau sen zināms!

  -4 [+] [-]

, 2013-06-25 15:53, pirms 11 gadiem
Ābols: "Arī man sakāpis galvā no Ābolu Kalvadosa".

Bet ja nopietni, tad man taisni žēl, ka Indrašim vēl viena sezona jāspēlē RD zem Ābola vadības, jo zaļais trenerītis, atšķirībā no Nolana, Miku nenovērtē un arī neko īsti labu viņam neiemācīs, drīzāk, rādot savu varu, marinēs 3. -4. maiņā vai pat fārmā...
Protams, Indrašim NHL nespīd tikai viņa mīkstā- bezkontakta spēles stila dēļ, bet, manuprāt, Mikam labāk būtu uzspēlēt, palielināt prasmes un iemācīties spēlēt spēka hokeja zviedru Elitē, somu SM-Līgā vai, it īpaši, Šveices NLA, nevis Dinamo, kurā var tikai iegūt lūzeru mentalitāti.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-25 16:01, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Ābols: "Arī man sakāpis galvā no Ābolu Kalvadosa".

Bet ja nopietni, tad man taisni žēl, ka Indrašim vēl viena sezona jāspēlē RD zem Ābola vadības, jo zaļais trenerītis, atšķirībā no Nolana, Miku nenovērtē un arī neko īsti labu viņam neiemācīs, drīzāk, rādot savu varu, marinēs 3. -4. maiņā vai pat fārmā...
Protams, Indrašim NHL nespīd tikai viņa mīkstā- bezkontakta spēles stila dēļ, bet, manuprāt, Mikam labāk būtu uzspēlēt, palielināt prasmes un iemācīties spēlēt spēka hokeja zviedru Elitē, somu SM-Līgā vai, it īpaši, Šveices NLA, nevis Dinamo, kurā var tikai iegūt lūzeru mentalitāti.
Zviedru elitsērija vai NLA viņam nespīd. Un par mazāku naudu uz SM līgu vai Čehiju viņš neies.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-25 16:58, pirms 11 gadiem
Nav ko lauzīts galvu par to, kurš būs, kā Sv.Juris saka, pēdējais leģionārs, proti, Dāziņa aiztājējs... Varu Jums pēc loģiska sprieduma to izklāstīt "KLEPIS" - Pašlaik brīvs, viņam līgumu sastādīja Sējējs iepriekšējo sezonu, laba statistika...45 spēlēs 20 vārti un 18 piespēles, spēlētājs ar raksturu, snaipera dotības labas, neatlaidīgs, gluži Dārziņa tips. KHL tādi ilgi nestāv nekad nepaņemti - tātad interesē Rīgas variants un neuztrauc mūžīgā mūsējo nogaidīšana uz nopietnu pagriezienu! Tā lūk - daudz kas tomēr liecina par Klepisa variantu uz RD, jā, piemirsu arī piebilst, ka viņam ir labais nūjas satvēriens

     [+] [-]

, 2013-06-25 17:08, pirms 11 gadiem
Tev pa domasanu nemaksa,tev maksa par rezultatu,taka savas domasanu patur pie sevim.
Savadak bus tas pac kas Savickim,daudz runa,bet no Ta darba ne smakas - Mazak runa daudzak dari!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-25 17:20, pirms 11 gadiem
Nešaubos, ka Indrašis nākošsezon būs viens no DR līderiem, protams, ja Ābols nemētās no sevis baigo ''kuili'' un nesēdinās viņu malā vai 4 maiņā...

  -2 [+] [-]

, 2013-06-25 17:22, pirms 11 gadiem
buzmarito! rakstīja: Nav ko lauzīts galvu par to, kurš būs, kā Sv.Juris saka, pēdējais leģionārs, proti, Dāziņa aiztājējs... Varu Jums pēc loģiska sprieduma to izklāstīt "KLEPIS" - Pašlaik brīvs, viņam līgumu sastādīja Sējējs iepriekšējo sezonu, laba statistika...45 spēlēs 20 vārti un 18 piespēles, spēlētājs ar raksturu, snaipera dotības labas, neatlaidīgs, gluži Dārziņa tips. KHL tādi ilgi nestāv nekad nepaņemti - tātad interesē Rīgas variants un neuztrauc mūžīgā mūsējo nogaidīšana uz nopietnu pagriezienu! Tā lūk - daudz kas tomēr liecina par Klepisa variantu uz RD, jā, piemirsu arī piebilst, ka viņam ir labais nūjas satvēriens
Vienīgais, ko es nesaprotu, kāpēc DR neparaksta līgumu ar kādu zināmu, vidusmēra, krievu hokejistu, bet tā vietā ņem kkādus Šindelus, Mikušus, uttt, nedomāju, ka šie baigo piķi plēš!

  -2 [+] [-]

, 2013-06-25 18:01, pirms 11 gadiem
Tādēļ, ka RD vadības mērķis vēl joprojām ir izveidot pēc iespējas tuvāk savas tautas hokeja komandu - jo mazāk cittautiešu, jo labāk. Bez cenzūrām, lai tādi kā Tu vai es nesāk celt skandālus, ka utainie tiek ņemti, kaut arī vietējo jauno var izaudzināt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-26 00:20, pirms 11 gadiem
buzmarito! rakstīja: Nav ko lauzīts galvu par to, kurš būs, kā Sv.Juris saka, pēdējais leģionārs, proti, Dāziņa aiztājējs... Varu Jums pēc loģiska sprieduma to izklāstīt "KLEPIS" - Pašlaik brīvs, viņam līgumu sastādīja Sējējs iepriekšējo sezonu, laba statistika...45 spēlēs 20 vārti un 18 piespēles, spēlētājs ar raksturu, snaipera dotības labas, neatlaidīgs, gluži Dārziņa tips. KHL tādi ilgi nestāv nekad nepaņemti - tātad interesē Rīgas variants un neuztrauc mūžīgā mūsējo nogaidīšana uz nopietnu pagriezienu! Tā lūk - daudz kas tomēr liecina par Klepisa variantu uz RD, jā, piemirsu arī piebilst, ka viņam ir labais nūjas satvēriens
Būtu ideāls variants, bet ar vienu klepisu nepietiks, vajag vel vismaz 1 legionāru un Cipuli, kas var iemest kādu ripuli

  +1 [+] [-]

, 2013-06-26 00:22, pirms 11 gadiem
Rēcīgi, ka neļauj uzrakstīt ,,klepisu'' ar ''š'' burtu

     [+] [-]

, 2013-06-26 19:48, pirms 11 gadiem
Visu cieņu Artim par galvenā trenera runas imitēšanu..Bet runā viņš tīru bullshitu..

Izrādījās, ka mēs ar Viktoru par visu bijām atbildīgi

Laikam uzskata, ka asistenti ne pie kā nav vainīgi.Katram savs darbs-galvenajam trenerim-savākt komandu, motivēt, un veidot taktisko zīmējumu, asistentiem-sakārtot uzbrukumu, un aizsardzību.Ne viens, ne otrs īsti nebija izpildīts.So iznākums loģisks.


Situācija ar Indraši bija visai visnotaļ vienkārša: viņam vajag atgādināt, ka viņš vēl neko nav sasniedzis un ka nedrīkst apstāties attīstībā,"

A kā tad viņš var attīstīties fārmā?Viņam vajag likt būt tam, kas velk komandu.Vienkārša aizsūtīšana uz farmu neko nedot.Vismaz es tā uzskatu.
_
Viņa kontā ir tikai viens veiksmīgi aizvadīts pasaules čempionāts (2012) un viens KHL čempionāts (2012-2013).
__
Interesanti, ko sasniedzis savas karjers laikā ir cienījamais Ābola kungs?Neatceros viņu kā zvaigzni.Un galu galā, kā varētu Indrašis nospēlēt vairāk čempionātu, ja Dinamo viņu marinēja rezervē?Āksts bljin.Veiksmīgas sagadīšanās rezultātā kļuvis par galveno treneri, tas arī vis.
Un smieklus izraisa šis tekstiņš
"Vispār tieši es biju par to, lai Sandis atgrieztos,"
ÕÕÕÕÕÕÕÕÕ-Nacionālais varonis!Ābola kungs neiebilda pret to, lai Ozo atgrieztos..apbrīnojams lēmums.Cenšas iekarot Ozo fanu labvēlību?Mhh.

Līdz šim pret Ābolu biju skeptisks, bet tagag-pussezonu vadījis komandu jūtas kā ahujenais specs.Neticu ka Ābols izvilks visu sezonu, jo šaubos vai šogad Dinamo auklēsies..kā nekā-Zvaigžņu Komanda šogad Dinamo savākusi..

     [+] [-]

, 2013-06-27 14:30, pirms 11 gadiem
WreckLV rakstīja: Visu cieņu Artim par galvenā trenera runas imitēšanu..Bet runā viņš tīru bullshitu..

Izrādījās, ka mēs ar Viktoru par visu bijām atbildīgi

Laikam uzskata, ka asistenti ne pie kā nav vainīgi.Katram savs darbs-galvenajam trenerim-savākt komandu, motivēt, un veidot taktisko zīmējumu, asistentiem-sakārtot uzbrukumu, un aizsardzību.Ne viens, ne otrs īsti nebija izpildīts.So iznākums loģisks.


Situācija ar Indraši bija visai visnotaļ vienkārša: viņam vajag atgādināt, ka viņš vēl neko nav sasniedzis un ka nedrīkst apstāties attīstībā,"

A kā tad viņš var attīstīties fārmā?Viņam vajag likt būt tam, kas velk komandu.Vienkārša aizsūtīšana uz farmu neko nedot.Vismaz es tā uzskatu.
_
Viņa kontā ir tikai viens veiksmīgi aizvadīts pasaules čempionāts (2012) un viens KHL čempionāts (2012-2013).
__
Interesanti, ko sasniedzis savas karjers laikā ir cienījamais Ābola kungs?Neatceros viņu kā zvaigzni.Un galu galā, kā varētu Indrašis nospēlēt vairāk čempionātu, ja Dinamo viņu marinēja rezervē?Āksts bljin.Veiksmīgas sagadīšanās rezultātā kļuvis par galveno treneri, tas arī vis.
Un smieklus izraisa šis tekstiņš

ÕÕÕÕÕÕÕÕÕ-Nacionālais varonis!Ābola kungs neiebilda pret to, lai Ozo atgrieztos..apbrīnojams lēmums.Cenšas iekarot Ozo fanu labvēlību?Mhh.

Līdz šim pret Ābolu biju skeptisks, bet tagag-pussezonu vadījis komandu jūtas kā ahujenais specs.Neticu ka Ābols izvilks visu sezonu, jo šaubos vai šogad Dinamo auklēsies..kā nekā-Zvaigžņu Komanda šogad Dinamo savākusi..
Labi teikts!!!!!!