Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Mitinens no Rīgas "Dinamo" pāriet uz "Jokerit"

Ints Megnis
Ints Megnis

Mitinens no Rīgas "Dinamo" pāriet uz "Jokerit"
Matiass Mitinens. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Somu uzbrucējs Matiass Mitinens, kurš pagājušo sezonu pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", pārgājis uz savas dzimtenes vienību Helsinku "Jokerit".

Mitinens pagājušo sezonu sāka rezultatīvi, pirmajās sešās spēlēs Rīgas "Dinamo" rindās izceļoties ar četriem gūtajiem vārtiem. Tomēr vēlāk uzbrucējs guva vairākus smadzeņu satricinājumus, zaudēja sportisko formu un vairs nemaz netika rīdzinieku sastāvā. Pēdējais viņa gūtais punkts bija 15. novembrī.

Sezonā kopā Mitinens 43 spēlēs izcēlās ar astoņiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. "Viņš ļoti normāli sāka sezonu, bet tad dabūja divus smadzeņu satricinājumus. Hokejā neviens nav pasargāts. Tie viņu vienkārši nokāva," nesen intervijā Sportacentrs.com par somu teica rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Sezonu iepriekš Mitinens spēlēja KHL vienībās “Kunlun Red Star" un "Vitjaz”, bet pirms tam, neskaitot dzimteni, viņš spēlējis arī Kazahstānā un Zviedrijas otrajā līgā.

Tagad Mitinens ticis pie viena gada kontrakta ar "Jokerit" un šorīt jau pievienojies komandai. Otrdien viņš ar "Jokerit" dosies uz Sanktpēterburgu, kur piedalīsies noslēdzošajā pirmssezonas turnīrā. Ja Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā palika uzreiz aiz dalības izslēgšanas turnīrā, "Jokerit" regulārajā čempionātā izcīnīja ceturto vietu Rietumu konferencē.

Helsinku komandu arī šosezon pārstāvēs latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2019/08/19/...

  -1 [+] [-]

, 2019-08-19 12:48, pirms 5 gadiem
bet pirms tam, neskaitot dzimteni, viņš spēlējis arī Kazahstānā un Somijas otrajā līgā. - Vai tad Somijas otrajā līgā spēles nenotiek Somijā?

  -3 [+] [-]

, 2019-08-19 12:52, pirms 5 gadiem
Šim ar uzslavām un lepošanos,ka spēlē pie čekista nepietika,grib arī kaut ko nopelnīt?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-19 13:04, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Vai tad Somijas otrajā līgā spēles nenotiek Somijā?
nē, somi tādus otrās līgas ērmus savās hallēs nelaiž, lielākoties viņi spēlē Igaunijā

  +1 [+] [-]

, 2019-08-19 16:25, pirms 5 gadiem
Pa smuko.