Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Veļičkins: "Trīs gadus centās traumēt Mozjakinu, bet izdevās tikai Karsumam"

Agris Suveizda

Veļičkins: "Trīs gadus centās traumēt Mozjakinu, bet izdevās tikai Karsumam"
Mārtiņš Karsums
Foto: dynamo.ru

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums Kontinentālās hokeja līgas spēlē pret Magņitogorskas "Metallurg" (0:1 bullīšos) ar spēka paņēmienu savainoja pretinieku līderi Sergeju Mozjakinu. Domas par to, vai Karsums pārkāpa noteikumus, gan dalījās.

Pats cietušais - Sergejs Mozjakins - pēc spēles pārāk nepārdzīvoja par notikušo un pat apsvēra iespēju doties jau uz nākamo maču: "Šobrīd viss ļoti spēcīgi sāp, bet viss būs normāli. Kurp tagad? Ar komandu lidošu uz Sočiem. Magnētiskā rezonanse? Paskatīsimies, kā ar kāju būs rītdien."

"Ar Mozjakinu viss būs kārtībā, ceru uz to," teica Magņitogorskas "Metallurg" galvenais treneris Maiks Kīnens. "Rīt ārsts precīzi pateiks. Cerēsim, ka viņš varēs ātri atlabt. Pašu momentu neredzēju, būs jāskatās video."

Maskavas "Dynamo" uzbrucējs Maksims Pestuško, līdzīgi kā Andrejs Safronovs no kluba vadības, uzskata, ka Karsuma spēka paņēmiens bija tīrs: "Lai, protams, ar to skaidrībā tiek Disciplinārā komiteja, bet uzskatu, ka tas bija absolūti tīrs spēka paņēmiens. Karsums ir pietiekami masīvs spēlētājs, kurš var sagaidīt pretinieku un kurš vienmēr spēlē stingri. Mozjakins pakļuva zem viņa – ko tagad darīt? Novēlēsim viņam veselību, lai nebūtu traumu."

Citās domās gan bija Magņitogorskas "Metallurg" viceprezidents Genādijs Veļičkins: "Tā kā epizode notika tieši manā priekšā, varu teikt, ka tas bija tīrs grūdiens uz apmali. Trīs gadus Mozjakinu centās savainot, bet tas izdevās tikai Karsumam. Laikam dižens spēlētājs. Gluži kā džokeris. Malacis. Ko vēl varu pateikt? Lai Disciplinārā komiteja tiek galā."

Vaicāts par jaunajiem noteikumiem un lērumu noraidījumu, Veļičkins kritizēja arī KHL tiesāšanas līmeni: "Saprotiet, ļoti gribējām šos noteikumus. Tie ir pareizi, taču jātiesā ir labiem tiesnešiem. Tā nav kritika, bet bieži sanāk tā…Krievijā ir tāda paruna – ja liksi muļķim lūgties, viņš tikai sasitīs pieri. Domāju, šobrīd daudzi tiesneši dauza pieres un sacenšas tajā, kurš fiksēs vairāk noteikumu pārkāpumu. Bet nopietnas lietas viņi nepamana. Ne tādēļ, ka vēlas kādam palīdzēt vai kaitēt, bet vienkārši netiek līdzi KHL attīstībai."

"Tā nav tiesnešu vaina, bet gan mūsu kopējā," Veļičkins turpināja. "Tagad KHL pirmām kārtām ir jāvelta uzmanība tiesāšanai. Ko tas nozīmē? Papildus finansējums, apmācība, papildus treniņi, jaunu tiesnešu piesaistīšana. Varbūt jāsarīko kāds konkurss, lai atrastu jaunus puišus? Mums taču ir dažādi šovi. Uztaisīsim vēl vienu – "Tiesā kā es". Tas viss jau ir apnicis. Gribētos, lai mūsu līga attīstītos. Bet tiesnešu ešelons šodien nedaudz atpaliek no spēles līmeņa, kvalitātes un ātruma. Viss kļuvis citāds, bet tiesneši palikuši tādi paši."

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат

1 2 3 82 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2014-09-18 11:42, pirms 10 gadiem
Malacis letiņš!

 +18 [+] [-]

, 2014-09-18 11:43, pirms 10 gadiem
Vienīgi Magņitkas īpašnieki kaut ko "ņaud" ar Gimajevu. Tīrs spēka paņēmiens, līdz bortam bija ļoti tālu. Notika vienkārši nelaimes gadījums, ja ar Timkinu vai kādu citu MMG spēlētāju kaut kas līdzīgs neviens neko tādu neteiktu.

  +8 [+] [-]

, 2014-09-18 11:45, pirms 10 gadiem
Sharps rakstīja: Vienīgi Magņitkas īpašnieki kaut ko "ņaud" ar Gimajevu. Tīrs spēka paņēmiens, līdz bortam bija ļoti tālu. Notika vienkārši nelaimes gadījums, ja ar Timkinu vai kādu citu MMG spēlētāju kaut kas līdzīgs neviens neko tādu neteiktu.
Tieši tā.
Un vēl šitā pretīgā krievu bravūra - "Trīs gadus Mozjakinu centās savainot, bet tas izdevās tikai Karsumam. Laikam dižens spēlētājs. Gluži kā džokeris. Malacis. Ko vēl varu pateikt?"

 +22 [+] [-]

, 2014-09-18 11:45, pirms 10 gadiem
Karsums uztaisīja Mozjakinam sankcijas...

  +5 [+] [-]

, 2014-09-18 11:46, pirms 10 gadiem
Grūdiens apmalē... Var jau saprast,ka viceprezidentam baigā sāpe tagad. Tur līdz apmalei kādi 2,3.metri bija Protams,slikti,ka savainojums Mozjakinam,bet tas bija tīrs,skaists,spēka paņēmiens! Es protams nebrīnīšos,ja KHL kārtējo reizi apliecinās savu "kompetenci" un piešķirs Karsumam diskābeli.

  +7 [+] [-]

, 2014-09-18 11:47, pirms 10 gadiem
Pēc Mozjakina un Co raudieniem liekas ka hokejs vairs nav veču spēle,bet raud kā meičas

 +23 [+] [-]

, 2014-09-18 11:49, pirms 10 gadiem
Žēl ka Karsumam nav iespēja Veļčkinu izlīmēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-09-18 12:08, pirms 10 gadiem
ja nekļūdos Mārtiņam tak iesauka "Mežonis"

  +9 [+] [-]

, 2014-09-18 12:13, pirms 10 gadiem
Pavisam godīgi, man ir pilnīgi po... par visām KHL peripētijām un parasti pat nevienu KHL rakstu neveru vaļā, bet nu šis ir vienkārši izsmiekls, ko tur vispār pētīt? Tikai tāpēc, ka savainots ir tieši Mozjakins?
Vai KHL disciplinārā komisija vispār kam tādam pievērstu jebkādu uzmanību, ja Mozjakina vietā būtu bijis kāds cits Metalurg spēlētājs? Par kādu 4 maiņas spēlētāju nemaz nerunājot.
Kolhozs kas kolhozs... Nevaru iedomāties, ka kādā citā līgā spriestu par soda piemērošanu spēlētājam, kurš izdarījis tīru spēku paņēmienu pret kādu konkrētu līgas spēlētāju.

 +10 [+] [-]

, 2014-09-18 12:29, pirms 10 gadiem
Kā var būt grūdiens uz apmali, ja Mozjakins b** pats 4 metrus nolidoja, pirms sadūrās ar to?

Uz apmali skaitās tad, kad spēlētājs, kurš tiek iegrūsts, atrodas apmalei tuvu, proti, apmēram 1/2 no sava ķermeņa garuma, teiksim 1 m attālumā.

Karsums vienk ir pārāk spēcīgs krieveļiem, tāpēc arī tie lido kā lupatas.

  +3 [+] [-]

, 2014-09-18 12:30, pirms 10 gadiem
Lai tik beidz čīkstēt, kad Timkins daudza uz ceļiem nokritušu spēlētāju, tad viss puslīdz kārtībā, bet par tīru spēka paņēmieni šie teju vai apraudāsies.
Tiesāšana - mīksto ierosināta lieta, lai tikai līderi varētu vairāk izpausties, lai komandām kā SKA neviens nevarētu kāju pielikt priekšā.

Kad būs jāspēlē pret NHL`iešiem, tad atkal varēs brēgt kā astoņdesmitajos, ka viņiem neļauj izpausties!

P.S. īstenība es nesaprotu vairākas komandas un spēlētājus, kas vēl cenšas bakstīt ar nūjām, sen jau jāsaprot, ka tagad vairāk jāspēlē ar ķermeni kā Karsums to izdarīja, jo kaut mazākais pieskāriens ar nūju vai arī rokām tiek traktēts kā 2min - atliek vienīgi kārtīgi svaidīt pretiniekus pa laukumu (DRīgai šis laikam pie Ābola nekad neaizies).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-18 12:57, pirms 10 gadiem

pats jau aizleca uz bortu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-18 13:47, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Pavisam godīgi, man ir pilnīgi po... par visām KHL peripētijām un parasti pat nevienu KHL rakstu neveru vaļā, bet nu šis ir vienkārši izsmiekls, ko tur vispār pētīt? Tikai tāpēc, ka savainots ir tieši Mozjakins?
Vai KHL disciplinārā komisija vispār kam tādam pievērstu jebkādu uzmanību, ja Mozjakina vietā būtu bijis kāds cits Metalurg spēlētājs? Par kādu 4 maiņas spēlētāju nemaz nerunājot.
Kolhozs kas kolhozs... Nevaru iedomāties, ka kādā citā līgā spriestu par soda piemērošanu spēlētājam, kurš izdarījis tīru spēku paņēmienu pret kādu konkrētu līgas spēlētāju.
NHL un NBA tā ir ikdiena, kur zvaigznes cenšas pasargāt un vienādi pārkāpumi pret zvaigzni un nezvaigzni tiek sodīti dažādi. Tā ir lielo sporta līgu ikdiena un darbības princips, jo neba jau uz 4.maiņas spēlētāju nāk skatīties, bet uz zvaigznēm!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-18 13:49, pirms 10 gadiem
Būtu mums vairāk tādi Karsumi, kapātājs, spēj pretinieku bortā iegāzt, tas ir domāts pa LV izlasi, bet ir viena problēma, visi tādi švaki ir padevušies pret kuriem Karsums ir izpildījis spēka paņēmienu.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-18 14:12, pirms 10 gadiem
Bija tiirs, bet sods buus bargs, taa tas notiek..
Slēpts komentārs: svomalraH

  +4 [+] [-]

, 2014-09-18 14:58, pirms 10 gadiem
svomalraH rakstīja: Tas attālums arī ir visbīstamākais.Būtu biji tuvāk bortam,vai tālāk,nekā tamlīdzīga nenotiktu. Mozjakins nav vienīgais Karsuma pacients. Te arī bija tie 2,5 m līdz bortam.

http://www.youtube.com/watch?v=tAyrL-RXZ48
ja tur ir 2.5m līdz bortam tad man tiešām ir problēmas ar redzi un matemātiku
Slēpts komentārs: svomalraH

  +1 [+] [-]

, 2014-09-18 15:15, pirms 10 gadiem
phKRIIII rakstīja: ja tur ir 2.5m līdz bortam tad man tiešām ir problēmas ar redzi un matemātiku
Ja domā Enstroma momentu, tad tur toč nav 2,5 metri līdz bortam.
Slēpts komentārs: svomalraH

  +2 [+] [-]

, 2014-09-18 15:19, pirms 10 gadiem
Nebrīnos ja Karsumam iedos kādu 5 spēļu diskābeli.
Itkā nekā tur nav, bet tas taču ir Mozjakins - KHL zvaigznīte.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-18 15:31, pirms 10 gadiem
svomalraH rakstīja: ļer-ļer-ler...
One russian down.. tad nu gan traģēdija!

  +3 [+] [-]

, 2014-09-18 15:32, pirms 10 gadiem
svomalraH rakstīja: Jā,it sevišķi tie bortos grūdēji bija drosmīgi RD kreklos,pret savulaik bēdīgi slaveno Vitjaz. Kad visu spēli uz pus saliektām skraidīja. Ielīmēt bortā Tobiasu Enstrēmu,Mozjakinu,nav tas pats kas ielīmēt Artjuhinu vai Saimonu.
Vai PO spēlēs pret to pašu MD,kad Znaroku un Co ar Komarovu priekšgalā,kad SC tos nopēla par drausmīgi cinisko un nežēlīgo spēli.
Nu Artjuhinu un Saimonu nav tik viegli nemaz iegrūst bortā - abi ir lieli tanki!
Karsums ir spēlētājs, kurš ir bortā metējs, ebt ne kauslis, kamēr Tevis minētie ir ne tikai labi kaušļi, bet arī smagsvari - Karsums tāds nav!

Btw, visi pret Vityaz bija samīzušies, jo viņi jau neizpildīja tīrus spēka paņēmienus, ebt gan brutāli uzbruka spēlētājiem (vēl tagad atceros Avangar Vityaz spēli, kur pirmajā sekundē šie brutāli sita uz ledus guļošos) - atšķirību jūtu starp spēka paņēminu un brutalitāti?

Par brašajiem zēniem runājot, vēl tagad atceros kā Karsums pagājušo sezonu paņēmu uz masu Svitovu kā nograb vien! Smuks spēka paņēmiens viduszonā!

     [+] [-]

, 2014-09-18 15:40, pirms 10 gadiem
Zvērs savā elementā! Visi, kas pieskaras zvēram krīt kā pļauti...tā nu tas ir!
Viss bija tīri!

  -2 [+] [-]

, 2014-09-18 15:46, pirms 10 gadiem
DidzisLV rakstīja: Nu Artjuhinu un Saimonu nav tik viegli nemaz iegrūst bortā - abi ir lieli tanki!
Karsums ir spēlētājs, kurš ir bortā metējs, ebt ne kauslis, kamēr Tevis minētie ir ne tikai labi kaušļi, bet arī smagsvari - Karsums tāds nav!

Btw, visi pret Vityaz bija samīzušies, jo viņi jau neizpildīja tīrus spēka paņēmienus, ebt gan brutāli uzbruka spēlētājiem (vēl tagad atceros Avangar Vityaz spēli, kur pirmajā sekundē šie brutāli sita uz ledus guļošos) - atšķirību jūtu starp spēka paņēminu un brutalitāti?

Par brašajiem zēniem runājot, vēl tagad atceros kā Karsums pagājušo sezonu paņēmu uz masu Svitovu kā nograb vien! Smuks spēka paņēmiens viduszonā!
Tu zini,es neesmu ne reizi lasījis SC par kādu LV spēlētāju,kuru vietējie kritizētu par kādu rupjību. Tas vien liek aizdomāties.Visi balti un pūkaini,varonīgi un drošsirdīgi. Savulaik ar Tobiasu Enstrēmu bija tas pats. Pats bortā esot ieskrējis Bija jau vēl viens Dānis,ja atmiņa neviļ. Bet atliek tik otrādi,tad nu turies. No pēdējiem atceros Ščipačovu PČ,kad Soms nolaidis galvu tika izlīmēts. Tas tika vainots visos grēkos kādi vien ir.
Mozjakins Karsumu īsti arī neredzēja. Un Karsums lieliski apzinājās ko dara un kas var būt. Tikai spēles karstumā viss ir po. Pie kam uz spēles beigām,kad pretinieka komandas biedri vairs nespēs atdot parādu.
Domāju nākamajā savstarpējā spēlē Timkins Karsumam mullīti atrihtēs.
Hokejā valda ne tikai noteikumi,bet arī spēlētāju savstarpējie nerakstītie noteikumi.
Un spēlētāji lieliski apzinās,kad un kas ir darīts, kā un kādiem nolūkiem.

     [+] [-]

, 2014-09-18 15:49, pirms 10 gadiem
svomalraH rakstīja: Tu zini,es neesmu ne reizi lasījis SC par kādu LV spēlētāju,kuru vietējie kritizētu par kādu rupjību. Tas vien liek aizdomāties.Visi balti un pūkaini,varonīgi un drošsirdīgi. Savulaik ar Tobiasu Enstrēmu bija tas pats. Pats bortā esot ieskrējis Bija jau vēl viens Dānis,ja atmiņa neviļ. Bet atliek tik otrādi,tad nu turies. No pēdējiem atceros Ščipačovu PČ,kad Soms nolaidis galu tika izlīmēts. Tas tika vainots visos grēkos kādi vien ir.
Mozjakins Karsumu īsti arī neredzēja. Un Karsums lieliski apzinājās ko dara un kas var būt. Tikai spēles karstumā viss ir po. Pie kam uz spēles beigām,kad pretinieka komandas biedri vairs nespēs atdot parādu.
Domāju nākamajā savstarpējā spēlē Timkins Karsumam mullīti atrihtēs.
Hokejā valda ne tikai noteikumi,bet arī spēlētāju savstarpējie nerakstītie noteikumi.
Un spēlētāji lieliski apzinās,kad un kas ir darīts un kā,kādiem nolūkiem.
Par to, ka ja musējo šādi ielīmētu un visi aizstāvētu mūsējo, tam piekrītu.
Bet tas, ka tagad vot piemēram, Timkins nākamajā spēlē speciāli meklēs Karsumu, tam gan nepiekritu.
Nu wow vienu Krievu izslēdza, tad nu gan pasaules gals.

Mozjakins jau tākā Dārziņš - lāga kājās neturās, tādi pamīksti.

     [+] [-]

, 2014-09-18 16:00, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Par to, ka ja musējo šādi ielīmētu un visi aizstāvētu mūsējo, tam piekrītu.
Bet tas, ka tagad vot piemēram, Timkins nākamajā spēlē speciāli meklēs Karsumu, tam gan nepiekritu.
Nu wow vienu Krievu izslēdza, tad nu gan pasaules gals.

Mozjakins jau tākā Dārziņš - lāga kājās neturās, tādi pamīksti.
Tas krievs atšķirībā no Dārziņa ir līgas zvaigzne. Pie kam absolūtā. KHL 328 spēlēs (183+220) 403 punkti. Savukārt Dārziņam 233 spēlēs ir tikai (55+70) 125 Viņi abi KHL spēlējuši kopš tas dibināts. Tikai Dārziņš pa lazaretēm dzīvojas,kamēr mīkstais Mozjakins ir aizvadījis visas spēles praktiski bez traumām(pilnas sezonas).
Auguma un svara parametrus tev laikam nevajag saukt un to milzīgo atšķirību. Bet neskatoties uz to Mozjakins ir ticis sveikā praktiski bez traumām 7 sezonu garumā.

     [+] [-]

, 2014-09-18 16:02, pirms 10 gadiem
svomalraH rakstīja: Tas krievs atšķirībā no Dārziņa ir līgas zvaigzne. Pie kam absolūtā. KHL 328 spēlēs (183+220) 403 punkti. Savukārt Dārziņam 233 spēlēs ir tikai (55+70) 125 Viņi abi KHL spēlējuši kopš tas dibināts. Tikai Dārziņš pa lazaretēm dzīvojas,kamēr mīkstais Mozjakins ir aizvadījis visas spēles praktiski bez traumām(pilnas sezonas).
Mozjakins jau tākā Dārziņš - lāga kājās neturās, tādi pamīksti.
1 2 3 82 komentāri