Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Balinskis: "Visi meklēja iemeslus, kāpēc "Dinamo" bija tāda zaudējumu sērija"

Rolands Eliņš

Balinskis: "Visi meklēja iemeslus, kāpēc "Dinamo" bija tāda zaudējumu sērija"
Uvis Balinskis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Rīgas "Dinamo" hokejisti pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā atguva raksturu un pārliecību, kas pietrūka izbraukumā piedzīvotajā zaudējumu sērijā, sarunā ar aģentūru LETA pauda rīdzinieku aizsargs un uzvaras vārtu autors Uvis Balinskis.

Rīgas "Dinamo" pirmdien savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā pieveica Habarovskas "Amur" vienību. "Dinamo" mača gaitā no 2:0 nonāca iedzinējos ar 2:3, taču Miķelis Rēdlihs izlīdzināja rezultātu, bet pagarinājumā pēc mazākuma izturēšanas Balinskis atnesa mājiniekiem uzvaru.

"Šie varbūt nav gluži paši labākie vārti manā karjerā, pagājušajā sezonā vieni bija labāki. Labi nomainījos un ieslidoju zonā, Miķelis mani uzreiz ieraudzīja un piespēlēja. Viss skats priekšā bija brīvs, tikai jātrāpa vārtos. Tie, kas mazākumā bija laukumā - Gudis vārtsargs Kristers Gudļevskis, aizsargi un pārējie - malači, ka izturēja," stāstīja Balinskis.

"Dinamo" hokejisti pārsvaru nenoturēja savu kļūdu dēļ.

"Jāmācās noturēt 2:0, nedrīkst tā atslābināties un beigās nonākt iedzinējos, ka jāvelk ārā spēlē. Labi, ka ir tāda uzvara. Atguvām atpakaļ raksturu un pārliecību, ka varam. Tas tikai nāk par labu," uzsvēra "Dinamo" hokejists.

Pirmajā periodā "Amur" bieži saimniekoja "Dinamo" aizsardzības zonā, bet otrajā periodā jau mājiniekiem izdevās piespiest pretiniekus pie viņu vārtiem. "Pēc pirmā perioda labāk spēlējām savu spēli, vairāk uzspiedām savu ritmu. Darījām vienkāršākas lietas," komentēja Balinskis.

Rīgas komanda sezonu sāka ar divām uzvarām, bet izbraukumā zaudēja visās trīs spēlēs un iekrāja vārtu attiecību 3:16.

"Visi meklēja iemeslus, kāpēc bija tāda zaudējumu sērija. Labi, ka tagad mājās uzvarējām. Tas dod labu sajūtu. Katram bija jāizdara savs darbs labāk gan individuāli, gan kā komandai. Pret "Amur" to arī paveicām. Nedrīkstam atkāpties, tādā pašā garā arī jāturpina. Nedrīkst skatīties, ka arī pretiniekiem ir zaudējumu sērija. Vienkārši jāspēlē sava spēle un jāiet katrā mačā pēc uzvaras," secināja Balinskis.

Iepriekšējās sezonās "Dinamo" komandai bijušas garas zaudējumu sērijas, taču pēc neveiksmēm izbraukumā nebija iezagusies doma, ka tā varētu atkārtoties arī šīs sezonas sākumā.

"Par tādām lietām nevar domāt, ir obligāti jācīnās un jālabo lietas, ja kaut kas neiet. Šodien uzvarējām, kas vēl labāk - pārtraucām zaudējumu sēriju," atzīmēja hokejists.

Sezonas pirmajos piecos mačos "Dinamo" spēlējošie Latvijas hokejisti nebija guvuši vārtus, bet pirmdien ar precīziem metieniem izcēlās vispirms Rēdlihs un pēc tam arī Balinskis.

"Protams, būtu labi, ja savējie mestu vairāk vārtus, taču, kopumā ņemot, vienalga, kurš met iekšā. Galvenais, lai komanda uzvar spēles," uzsvēra aizsargs.

Rīgas komanda aizvadīja veiksmīgu pirmssezonu, sagatavošanās posmu noslēdzot ar piecām uzvarām pēc kārtas.

"Labi spēlējām pirmssezonā un tāpat iesākām arī sezonu. Varbūt izbraukumā bijām pārāk pārliecināti, iespējams, tāpēc bija kritums. Ar komandas ķīmiju viss kārtībā, darām lietas uz laukuma un viss ir kārtībā. Leģionāri labi ir uzņemti komandā. Arī šodien labi nospēlēja un savus momentus realizēja," skaidroja hokejists.

Balinskis šajā sezonā sešās spēlēs vidēji laukumā bijis 17 minūtes, atzīmējies ar vārtiem, rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Dinamo" ar sešās spēlēs iekrātiem sešiem punktiem ieņem astoto vietu Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā.

  -3 [+] [-]

, 2019-09-17 12:24, pirms 5 gadiem
Ie mēsls ir ankipāns!!!

     [+] [-]

, 2019-09-17 12:39, pirms 5 gadiem
ko tur daudz meklēties, aizejat rīt kāds uz arēnas tualeti psrs himnas laikā un paprasat funim!

  -2 [+] [-]

, 2019-09-17 12:56, pirms 5 gadiem
spēli skatījos no sākuma, 2x iemigu, 1x pamodos un atkal jau 2pts

  -1 [+] [-]

, 2019-09-17 14:14, pirms 5 gadiem
Iemesli jau sen zināmi. Ankipāna nepareizi nokomplektētais sastāvs un sagatavošana sezonai, tai skaitā lielākā kļūda vārtsargi.

  -2 [+] [-]

, 2019-09-17 14:20, pirms 5 gadiem
Es nesaprotu, ko jūs gribat? Viens no ja ne mazākais budžets līga!! Un tāpat ņemot vērā cīnāmies katru gadu par ploviem. Manuprāt solīdi.tad jau jokerits izkrīt katru gadu pirmajās kārtās, ko tad šiem teikt?

  -1 [+] [-]

, 2019-09-17 14:34, pirms 5 gadiem
Katru gadu 1.periodi ir briesmīgi. Varbūt tomēr vaina ir “trenerī”, kurš nemāk noskaņot komandu spēlēt uzreiz tā kā vajag, negaidot 2.periodu!

     [+] [-]

, 2019-09-17 14:52, pirms 5 gadiem
Gudļevskim 6 spēlēs 87%. Vai tiešām netiek meklēts labs vārtusargs? Brīvi šobrīd ir Salāks un Ortio, kas būtu labi varianti. Gaidīs, kad ūdeni vairs nevarēs sasmelt?

  +2 [+] [-]

, 2019-09-17 15:25, pirms 5 gadiem
Gūža rakstīja: Gudļevskim 6 spēlēs 87%. Vai tiešām netiek meklēts labs vārtusargs? Brīvi šobrīd ir Salāks un Ortio, kas būtu labi varianti. Gaidīs, kad ūdeni vairs nevarēs sasmelt?
Ja jau esi tik gudrs, tad aizej un izsaki savu "sapi" Ankipanam, Svickim, Ulmanim un visiem parejiem no RD vadibas!
Bet kas attiecas uz Gudi, nesaku ka vins ir ideals vartuvirs, bet nu nevar ari teikt, ka galigi sudigs. Laikam vina lielaka problema ir nestabilitate, var nospelet gandriz izcili, bet var ari salaist vieglas ripas. Bet vispar jau hokeja ir nerakstits likums - vartsargu komandas neveiksmes parasti nevaino vai vaino pedejo. Atvairito metienu procents ir viena lieta, bet ja ta nem, visas 3 izbraukuma speles sudigi nospeleja visa komanda un tur nu Gudi isti vainot roka tiesam necelas. Ja, kaut kadas epizodes vareja nospelet labak, bet ka jau teicu, sudigi speleja visa komanda. Toties majas ir izcinitas 3 uzvaras no 3 un tur liels bija ari Guda nopelns. Ari vakar Gudis nospeleja limeni, neviena no 3 goliem ko ielaida, isti vinu nevar vainot. Par vina seiviem overtaima pat nerunajot, bez tiem uzvaras vakar nebutu.
Man rezume ir tads- iespejams, ka laba limena varotciku RD vajadzetu, kas varetu dalit speles laiku ar Gudi, bet taja pasa laika Gudim "vilkt krustu pari" ari gluzi nevajag.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-17 17:02, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: ko tur daudz meklēties, aizejat rīt kāds uz arēnas tualeti psrs himnas laikā un paprasat funim!
Beidz Funis noņēmis kepku, atpletis krūtis un pilnā balsī dzied līdzi, kāda tualete ?