Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam uzvaras vārti pret "Spartak", Karsumam piespēle "Dynamo" uzvarā

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Daugaviņam uzvaras vārti pret "Spartak", Karsumam piespēle "Dynamo" uzvarā
Kaspars Daugaviņš
Foto: Boriss Tepļickis, HC "Torpedo"

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē vārtus piektdien guva Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kas ļāva viņa pārstāvētajam klubam Ņižņijnovgorodas „Torpedo” savā laukumā ar 1:0 pieveikt Maskavas „Spartak”. Daugaviņam izcēlās jau spēles sākumā un šis bija ceturtais vārtu guvums sezonā. Savukārt Mārtiņš Karsums atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Maskavas "Dynamo" uzvarā pār "Sochi".

„Torpedo” hokejisti savā laukumā uzņēma Maskavas „Spartak” un jau pašā mača sākumā saņēma skaitlisko vairākumu, taču izmantot to nespēja. Tomēr pirmās trešdaļas piektajā minūtē laukuma saimnieki guva vārtus, turklāt precīzs bija Kaspars Daugaviņš. Mihails Žukovs centās iedabūt ripu „Spartak” vārtos, izslidot vārtu priekšā, taču „Spartak” vārtsargs Ņikita Bespalovs bija vietā, bet pie atlēkušās ripas pirmais bija Daugaviņš, no tuvās distances triecot to tīklā un izvirzot „Torpedo” vadībā (1:0). Kopumā pirmā trešdaļa aizritēja ar „Torpedo” pārsvaru, taču trešdaļas otrajā pusē laukuma saimnieku rindās sekoja divi noraidījumu, kas spēli izlīdzināja, taču rezultāts līdz pārtraukumam nemainījās.

Otrajā trešdaļā spēle arī ritēja ar nelielu „Torpedo” pārsvaru, „Spartak” atbildēja ar pretuzbrukumiem, bet vārti netika gūti un Daugaviņa precīzais raidījums spēles pirmajās 40 minūtēs joprojām bija vienīgais.

Trešajā trešdaļā cīņas raksturs nemainījās. Laukuma saimnieki uzbruka nedaudz vairāk, dažas reizes neizmantoja iespējas palielināt pārsvaru, taču vārtus gūt vairs nespēja. Pamatlaika galotnē Ņižņijnovgorodas vienība cīnījās skaitliskajā mazākumā un „Spartak” nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Pētera Skudras trenētajai komandai uzvaru izdevās nosargāt.

Kaspars Daugaviņš spēlēja „Torpedo” pirmajā uzbrucēju maiņā, laukumā pavadīja 18 minūtes un 21 sekundi (ceturtais ilgākais laiks komandā), guva vienus vārtus, divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, kā arī uzvarēja četros iemetienos no desmit.

Karsumam piespēle, "Dynamo" uzvar dramatiskā mačā

Maskavas „Dynamo” ar latviešu uzbrucēju Mārtiņu Karsumu ierindā savā laukumā uzņēma „Sochi” komandu. Spēles pirmā trešdaļa aizritēja visai piesardzīgā cīņā, abām komandām vairāk gādājot par savu vārtu drošību. Divas minūtes pirms pārtraukuma „Dynamo” izdevās atklāt rezultātu, precīzi metot Dmitrijam Kazionovam, bet rezultatīvi piespēlējot Mārtiņam Karsumam (1:0).

Otrās trešdaļas piektajā minūtē dinamieši realizēja skaitlisko vairākumu, 2:0 panākot Sakari Salminenam. Savukārt trešdaļas otro pusi „Dynamo” pilnīgi izgāza. Vispirms Aleksejs Cvetkovs un Ivans Laričevs pusminūtes laikā panāca izlīdzinājumu (2:2). Savukārt nepilnas četras minūtes vēlāk viesi no Sočiem realizēja skaitlisko vairākumu, Andrejam Ivanovam panākot jau 2:3.

Spēles trešajā trešdaļā dinamieši centās izlīdzināt rezultātu un tas viņiem izdevās pamatlaika galotnē – 55 sekundes pirms beigu signāla „Sochi” vārtsargu Konstantīnu Baruļinu ar precīzu metienu pārspēja Mihails Varnakovs – 3:3 pēc pamatlaika.

Pagarinājuma ceturtajā minūtē „Dynamo” saņēma skaitlisko vairākumu, taču to nerealizēja un uzvarētāju likteni izšķīra pēcspēles metienu sērija. Tajā pārāki bija maskavieši, izšķirošos vārtus gūstot Ivanam Igumnovam (4:3).

Mārtiņš Karsums spēlēja „Dynamo” pirmajā uzbrucēju maiņā, laukumā pavadīja 14 minūtes un 13 sekundes, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, veica piecus spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja piecos iemetienos no septiņiem.

Viens no galvenajiem tiesnešiem šajā mačā bija Eduards Odiņš.

SKA atkal uzvar

Rietumu konferences un arī visas līgas pārliecinoša līdervienība, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, divas dienas pēc pirmā piedzīvotā zaudējuma sezonā mačā pret „Sochi”, uzņēma Ufas „Salavat Yulaev” hokejistus. Pirmās trešdaļas vidū SKA rindās sekoja divi noraidījumu pēc kārtas un Ufas klubs vairākumu realizēja, Jūnasam Kempainenam panākot 0:1. Savukārt piecas minūtes pirms pārtraukuma Jarno Koskiranta rezultātu izlīdzināja (1:1). Otrās trešdaļas vidū Pāvels Dacjuks jau izvirzīja SKA vadībā (2:1).

Viesi nepadevās un trešās trešdaļas sākumā izlīdzināja rezultātu, vārtus atkal gūstos Kempainenam (2:2). Trešdaļas vidū SKA atkal izvirzījās vadībā – Sergejs Plotņikovs bijs precīzs pēc lieliskas Ņikitas Guseva piespēles (3:2). Piecas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Sergejs Kaļiņins panāca 4:2 SKA labā un līdz mača beigām uzvaru nosargāja, gūstot 21. panākumu 22 spēlēs.

KHL spēles, 13.oktobris

SpēleRezultāts/Datums
Lokomotiv – Ak Bars6:2
Torpedo – Spartak1:0
Dinamo (Minska) - Neftehimik3:1
SKA – Salavat Yulaev4:2
Dinamo (Maskava) – Sochi4:3 PM

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

  +3 [+] [-]

, 2017-10-13 21:51, pirms 7 gadiem
Vismaz viena priecīga ziņa no KHL - Daugava beidzot atkal iemet!

     [+] [-]

, 2017-10-14 01:02, pirms 7 gadiem
uzvarēja četros divos iemetienos no desmit

     [+] [-]

, 2017-10-14 09:08, pirms 7 gadiem
kriss111 rakstīja: uzvarēja četros divos iemetienos no desmit
Nelauz ludzu smadzenes ar siem primatu teikumiem