Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kazaņas "Ak Bars" pievienojas 2018. gada pasaules čempions

Agris Suveizda

Kazaņas "Ak Bars" pievienojas 2018. gada pasaules čempions
Mīkaels Vīkstrands pret krievu aizsargu Iļju Kablukovu. Foto: Reuters/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Kazaņas "Ak Bars" pavēstījis par divu gadu līguma noslēgšanu ar Zviedrijas kluba "Farjestad" kapteini Mīkaelu Vīkstrandu.

Pirms septiņiem gadiem aizsargu Nacionālās hokeja līgas drafta septītajā kārtā ar kopējo 196. numuru izvēlējās Otavas "Senators", taču Vīkstrands līdz šim visu karjeru pavadīja dažādās Zviedrijas komandās. Iepriekšējās četras sezonas Vīkstrands spēlēja "Farjestad" un šosezon arī tika pie kapteiņa uzšuves.

25 gadus vecais Vīkstrands šajā sezonā 47 spēlēs sakrāja 20 (4+16) punktus, 14 soda minūtes un negatīvu lietderību -1, bet 14 izslēgšanas spēlēs viņam divas rezultatīvas piespēles, sešas soda minūtes un pozitīva lietderība +2. "Farjestad" kļuva par regulārās sezonas čempioni, taču ceturtdaļfinālā tikai septiņās spēlēs tika galā ar HV71 un tad pusfinālā septiņās spēlēs piekāpās "Djurgarden".

Pirms gada Zviedrija kļuva par pasaules čempioni ar 19 Nacionālās hokeja līgas spēlētājiem ierindā, bet Vīkstrands bija viens no trim Zviedrijas čempionāta pārstāvjiem. Aizsargs desmit spēlēs atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli, divām soda minūtēm un pozitīvu lietderību +2. Iepriekšējā gadā viņš arī piedalījās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, četrās spēlēs nopelnot trīs (2+1) punktus.

2018. gadā Kazaņas "Ak Bars" kļuva par Gagarina kausa ieguvēju, bet šosezon ar 82 punktiem 62 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma piekto vietu un jau pirmajā kārtā ar 0-4 kapitulēja Boba Hārtlija trenētajam Omskas "Avangard". Par "Ak Bars" jauno galveno treneri starpsezonā kļuva Dmitrijs Kvartaļnovs.

Izmantotie resursi:
https://www.ak-bars.ru/news/17279.html