Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bārtulim 1+1 "Admiral" zaudējumā, Kuldam sagrāve pret "Salavat Yulaev"

Bārtulim 1+1 "Admiral" zaudējumā, Kuldam sagrāve pret "Salavat Yulaev"
Oskars Bārtulis
Foto: hcadmiral.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā šodien Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētais klubs Vladivostokas "Admiral" ar 3:5 viesos atzina Astanas "Barys" pārākumu.

Spēles rezultātu septītajā minūtē atklāja laukuma saimnieki, kad precīzs bija "Barys" aizsarga Maika Landina metiens. "Admiral" pēc četrām minūtēm panāca izlīdzinājumu, bet atlikušajā pirmās trešdaļas laikā tika pie diviem vairākumiem – tiesa, nespēja izvirzīties vadībā.

Otrā perioda vidū "Admiral" atkal nonāca iedzinējos, skaitlisko vairākumu realizējot uzbrucējam Naidželam Dousam, kurš pielaboja Landina metienu. Divas ar pusi minūtes vēlāk "Admiral" līdzīgā manierē panāca izlīdzinājumu, vārtus gūstot uzbrucējam Mihailam Fisenko, kurš bija noraidīts brīdī, kad Douss realizēja vairākumu. Abos vārtu guvumos laukumā bija "Admiral" kapteinis Oskars Bārtulis, kurš Fisenko vārtu guvumā piedalījās ar piespēli (metienu pa vārtiem izpildīja Džonatans Blums). Otrā trešdaļa noslēdzās ar "Barys" vadību – pēdējā minūtē Douss saņēma lielisku piespēli no Alekseja Ļitviņenko un realizēja izgājienu viens pret "Admiral" vārtsargu Ivanu Naļimovu.

Trešajā periodā "Admiral" meklēja iespējas trešo reizi panākt izlīdzinājumu, un savu panāca pretuzbrukumā. Pēc Mihaila Fisenko un Kirila Voroņina sprinta "Barys" vārtsargs Jans Laco pirmo metienu atvairīja, bet tad uzbrucējiem palīgā piesteidzās Bārtulis, kurš raidīja ripu zem vārtu pārliktņa. Līdzsvars gan nebija ilgs – jau pēc četrām minūtēm "Barys" atguva vadību, spēlējot četratā pret četriem.

Atlikušajā laikā "Barys" kontrolēja notikumus laukumā, pēdējā minūtē gūstot arī piektos vārtus. Ar metienu tukšos vārtus "hat-trick" noformēja Douss (laukumā bija arī Bārtulis), bet "Barys" uzvarēja ar 5:3.

Latvijas izlases aizsargs spēlē pret savu bijušo vienību pavadīja laukumā 24 minūtes un 28 sekundes (ilgākais spēles laiks komandā). Bārtulis realizēja vienu no četriem metieniem vārtu rāmī un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. 18 mačos latviešu hokejists ir izcēlies ar pieciem (3+2) punktiem. "Admiral" ar 31 punktu 20 spēlēs saglabā piekto vietu Austrumu konferencē, tiesa, jau šovakar var nokrist zemāk – spēles aizvada arī Ņižņekamskas "Neftekhimik" un Magņitogorskas "Metallurg", kuriem ir tikpat punktu.

Vēlāk vakarā Helsinku "Jokerit" ar Latvijas izlases aizsargu Artūru Kuldu ierindā uzņēma Ufas "Salavat Yulaev". Rezultātu astotajā minūtē atklāja Somijas galvaspilsētas komanda, tomēr tā arī palika vienīgā reize šajā spēlē, kad "Jokerit" bija vadībā. Jau pēc 36 sekundēm "Salavat Yulaev" panāca izlīdzinājumu, bet otrajā periodā iemeta trīs ripas. Rezultātam esot 1:4, "Jokerit" vārtos Henriku Karlsonu nomainīja Riku Heleniuss, taču arī viņš tika pārspēts. Trešās trešdaļas sākumā pretuzbrukumā ar spēcīgu šķīlienu vārtus guva "Salavat Yulaev" uzbrucējs Aleksandrs Ņesterovs, bet laukumā tikmēr bija arī Kulda, kurš – tāpat kā pārējie komandas biedri – nepaguva laicīgi atgriezties aizsardzībā. Mačs noslēdzās ar 5:1 Ufas komandas labā – "Jokerit" piedzīvo smagāko zaudējumu šajā sezonā. Līdz šim tika piedzīvotas neveiksmes ar trīs vārtu starpību (3:6 pret SKA un 2:5 pret CSKA).

Kulda spēlēja nomināli trešajā aizsargu pārī un pavadīja laukumā 18 minūtes un 13 sekundes. Pirmā perioda beigās Latvijas aizsargs izcēlās ar diezgan bīstamu metienu pa "Salavat Yulaev" vārtiem (kopumā visā mačā – divi metieni vārtu rāmī), otrās trešdaļas sākumā gandrīz atveda vārtus "Jokerit" un tika pie negatīva koeficienta -1. Savā trešajā spēlē Kulda izpildīja arī trīs spēka paņēmienus. "Jokerit" ar 34 punktiem 18 spēlēs saglabā otro vietu Rietumu konferencē.

KHL regulārā sezona, 12. oktobris

SpēleRezultāts
Avangard – Amur2:1 PM
Barys – Admiral5:3
Traktor – Neftekhimik1:3
Jokerit – Salavat Yulaev1:5
Dinamo R – Metallurg Mg1:2
Spartak – Lokomotiv0:2
SKA – Sochi1:2

Izmantotie resursi:
Континентальная хоккейная лига : Чемпионат...

  +5 [+] [-]

, 2015-10-12 18:58, pirms 9 gadiem
Kapteinis sāk rādīt priekšzīmi!

     [+] [-]

, 2015-10-12 22:06, pirms 9 gadiem
SKA izskatījās pavisam mīksti. Kaut kas ir jāmaina un tas ir treneris. Bikovu ir jāsauc atpakaļ

  +2 [+] [-]

, 2015-10-12 22:25, pirms 9 gadiem
starp citu , Tambijevam 5 punkti (2+3) MOL līgas spēlē.

     [+] [-]

, 2015-10-12 22:32, pirms 9 gadiem
A kur ir Sprukts ?

     [+] [-]

, 2015-10-13 00:59, pirms 9 gadiem
DansLočmelis rakstīja: SKA izskatījās pavisam mīksti. Kaut kas ir jāmaina un tas ir treneris. Bikovu ir jāsauc atpakaļ
SKA nedarbojas Nazarova režīmā. Laiks kaut ko mainīt.