Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL kulminācija: CSKA pirmais vai Magņitkai otrais tituls?

Andrejs Siliņš

KHL kulminācija: CSKA pirmais vai Magņitkai otrais tituls?
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Šovakar pulksten 19:30 Ledus pilī Maskavā norisināsies pēdējā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) sezonas spēle, Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītajā mačā vietējai CSKA uzņemot Magņitogorskas "Metallurg".

Finālsērija hokeja līdzjutējiem bijusi īstena medus maize un vilšanos nav sagādājusi ne mirkli. Pirmajos divos mačos Maskavā uzvaras tika dalītas uz pusēm, un tas pats notika arī nākamajās divās spēlēs Magņitogorskā. Piektajā mačā Krievijas galvaspilsētā "Metallurg" izrāva uzvaru (2:1) papildlaikā, un ar pamatlaiku nebija gana, lai noskaidrotu uzvarētāju arī sestajā mačā, kad CSKA izrāva uzvaru ar 3:2.

Līdz ar to piekto reizi līgas astoņu pastāvēšanas gadu garajā vēsturē finālsērijā būs nepieciešama septītā spēle. CSKA, kas svinējusi uzvaru regulārajā turnīrā jau divus gadus pēc kārtas, Gagarina kausa finālā spēlē pirmo reizi, toties Magņitikai ir pieredze spēlēt septīto maču finālsērijā. Tas notika 2014. gada pavasarī, kad "Metallurg" savā laukumā ar 7:4 pieveica Prāgas "Lev", pirmo un līdz šim vienīgo reizi triumfējot Gagarina kausā.

Toreiz uzvaras vārtus guva centrs Mihails Junkovs, kurš šajā finālā jau ir pretinieku nometnē un līdz šim desmit izslēgšanas turnīra mačos CSKA labā guvis divus vārtus un atdevis divas piespēles. Abus vārtus 30 gadus vecais Junkovs guva tieši iepriekšējā sestajā spēlē, kad pagarinājumā ļāva CSKA saglabāt cerības uz titulu.

Līdz šim finālsērijā CSKA savā laukumā piedzīvojusi vairāk zaudējumus nekā izcīnījusi uzvaras - viena uzvara un divi zaudējumi. Maskaviešu rindās pēc vienas spēles diskvalifikācijas atgriezīsies Baltkrievijas izlases kanādiešu uzbrucējs Džefs Plets, kurš "play-off" aizvadījis 11 spēles, gūstot sešus vārtus un atdodot trīs piespēles, un ir ceturtais rezultatīvākais spēlētājs un otrais labākais vārtu guvējs (aiz Aleksandra Radulova, kuram septiņi vārti) CSKA vienībā.

"Metallurg" rindās lieliskas izslēgšanas spēles aizvada Sergejs Mozjakins. 35 gadus vecais uzbrucējs iemetis 11 vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles. Mozjakins tikai vienā no līdzšinējām finālsērijas spēlēm palicis bez vismaz viena rezultativitātes punkta.

Spēles tiešraide paredzēta "Viasat Sport Baltic" kanālā.

Gagarina kausa finālistes

GadsČempioneFinālisteSērijā
2009Ak BarsLokomotiv4-3
2010Ak BarsMVD4-3
2011Salavat YulaevAtlant4-1
2012Dynamo MAvangard4-3
2013Dynamo MTraktor4-2
2014Metallurg MgLev4-3
2015SKAAk Bars4-1
1 2 3 4 5 6 7 8 251 komentārs

     [+] [-]

, 2016-04-19 15:33, pirms 8 gadiem
Šodien svētki būs armijniekiem!!!

  -3 [+] [-]

, 2016-04-19 15:38, pirms 8 gadiem
Cska čempion cska čempion

  -3 [+] [-]

, 2016-04-19 15:38, pirms 8 gadiem
Radulovs pacels kausu
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 15:50, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vai tad šodien ir 23. februāris?
Nē, man jau šķiet, ka šodien ir 19. aprīlis, jeb šodien nav īpaši atzīmējamā diena.
Tev kā nezinātājam pateikšu priekšā - CSKA klubs tieks saukts arī par armijniekiem! Tā kā izglītojies sporta jomā, lai nav ar datumiem jāmētājas!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-19 15:57, pirms 8 gadiem
Mazaka un Zaripovs visu nokaartos.(Ja tik buus vairaakumi)

  -3 [+] [-]

, 2016-04-19 16:06, pirms 8 gadiem
CSKA tur nav divu domu

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 16:32, pirms 8 gadiem
Principā vienalga, bet ja jāizvēlas, tad es labāk par Magņitku - tas CSKA jeb padomju armijas klubs a.k.a okupācijas laika simbols nepatīk jau kopš bērnības!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-04-19 16:47, pirms 8 gadiem
Magņitka paņems otro!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-19 17:17, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Lielākais klubu hokeja notikums šogad!
Līdz šodienai varbūt, bet tāpat diez vai. Pieļauju, ka lielākajai daļai(Tai daļai, kura nav troļļi) Latvijā svarīgāka bija Šveices finālsērija.

     [+] [-]

, 2016-04-19 17:27, pirms 8 gadiem
CSKA vajadzētu uzvarēt, jautājums ir tikai pamatlaikā vai papildlaikā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 17:37, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Interesanti kādā velna pēc parastam Latvietim, būtu jāfano par kautkādu Šveices līgu? Manuprāt tieši jums mazgadīgajiem trollēniem ar nacionālisma piegaršu, šis viss pasākums tik iet pie sirds!
Tas ka Šveices finālā spēlēja latvietis, vēl neko neizsaka, otrāmkārtām latvietis, kurš nebūt nav augstākā līmeņa vārtusargs!
Lielākā daļa hokeja fanu pat nezin kas ir tā tāda ir Šveices līga, kur nu vēl Merzļīkins. Saprotu ja viņš spēlētu KHL finālā tur nebūtu divu domu, čalis momentāli pēc labas sezonas KHL, nonāktu NHL.

Īsāk sakot jūs visi, kuri šeit ir tik negatīvi noskaņoti pret visu kas saistīts ar krieviem, ir tie paši patiesākie troļļi, tikai jūs to paši neapzinaties, jo esat jauni un stulbi!
Un tas ka kāds izsaka reālu un pozitīvu kautko par Krievijas sportu, tā uzreiz šī persona tiek nosaukta par "kremļu troļļiem" utt, bļin tiešām debīlisms augstākajā pakāpē, kāds sakars te ar politiku un sportu, kur nu vēl kremli.
Bērnudārzs!

P.s Pats personīgi noskātijos pēdējas divas NLA fināla spēles, un tagad esmu noskatījies visas iepriekšējas KHL fināla spēles, tad piedodiet neesmu krievu elks vai aizstāvis, bet skatoties NLA varēja aizmigt, ļoti garlaicīgi, pilnīgi cita līmeņa hokejs!

Bet jums jau to neieskaidrot, jums tas savs stulbumiņš un nacionālisms sēž galviņās!
Putnu un zvēru dārzs!
Par šito pilnībā piekrītu, kurš vispār izdomāja sekot kaut kādai šveices līgai, tiešām nepietiek ar NHL, ja jau spēles līmenis ir tik svarīgs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 17:45, pirms 8 gadiem
ElektriskaisZutis005 rakstīja: Ceru uz galvā sistā Radulova un co uzvaru, jo man besī gan metalurģijas klubs, gan Mozjakins, gan Zaripovs.
Nu ja tu būtu skatijies spēles, tad zinātu, ka Radulovs ir bišķīt saņēmies ar to savu uzvedību...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-04-19 17:50, pirms 8 gadiem
rencikssss rakstīja: Par šito pilnībā piekrītu, kurš vispār izdomāja sekot kaut kādai šveices līgai, tiešām nepietiek ar NHL, ja jau spēles līmenis ir tik svarīgs...
Ja spēles līmenis būtu galvenais, tad sekotu NHL, Zviedrijas līgai, tad nāktu KHL. Bet fanot par okupācijas lielvaru, tikai lai varētu te patroļļot pie katra hokeja raksta(kā te dara visādi Yakovļevi un lidojoši jenoti), es netaisos. Šveices finālam pasekoju, jo tur spēlē viens no pēdējā laika talantīgākajiem Latvijas vārtsargiem. Un lai ko te visādi jenoti spļaudītos un slavētu KHL, Šveices hokejs ir pat ļoti skatāms.

     [+] [-]

, 2016-04-19 17:52, pirms 8 gadiem
ElektriskaisZutis005 rakstīja: Kādēļ man vērot kolchoza izslēgšanas spēles, ja tajā pašā brīdi ir iespēja vērot labāko hokeju pasaulē no aizdīķa?
Cik atceros, tad, laikam, pirmajā kārtā galvā jātais Radulovs ar kaut kādu treneri tirsās.
Nu es par finālsēriju, par pēdējās spēlēm, tapēc jau saku, ka saņēmies.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-19 18:01, pirms 8 gadiem
biskaps rakstīja: Ja spēles līmenis būtu galvenais, tad sekotu NHL, Zviedrijas līgai, tad nāktu KHL. Bet fanot par okupācijas lielvaru, tikai lai varētu te patroļļot pie katra hokeja raksta(kā te dara visādi Yakovļevi un lidojoši jenoti), es netaisos. Šveices finālam pasekoju, jo tur spēlē viens no pēdējā laika talantīgākajiem Latvijas vārtsargiem. Un lai ko te visādi jenoti spļaudītos un slavētu KHL, Šveices hokejs ir pat ļoti skatāms.
CSKA nav tā skatāmākā komada, SKA būtu interesantāk finālā paskatīties, bet nu ne jau velti CSKA skaitās stiprākais klubs Eiropā, vienīgais KHL to klubu spēki galīgi nav vienlīdzīgi...
Sekot NHL ir loģiski - labākā
Sekot KHL - tomēr DinamoR spēlē
Sveices ,Zviedrijsi u.c. līgām tikai ja fano par kādu atsevišķu komandu vai spēlētāju...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-19 18:08, pirms 8 gadiem
ceram uz papildlaiku

     [+] [-]

, 2016-04-19 18:15, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Jebjonots ierunājās

Kā tavam mīļākajam okup....ui, atvainojos prezidentam iet?

Pie tam, Tu runā par bērnudārzu, kad pats klaji stāstīji cik Putins ir labs foruma rakstā, pat nezinot, ka rasu un musulmaņu īpatsvar Krievijā ir lielāks nekā eiropā...
Cik atceros, vēl godāja pat par Putina kungu. Kā no PBK ziņām atslēdzas, tā uzreiz izrakstīja kā krievi vienīgie cīnās ar starptautisko terorismu.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-19 18:17, pirms 8 gadiem
rencikssss rakstīja: CSKA nav tā skatāmākā komada, SKA būtu interesantāk finālā paskatīties, bet nu ne jau velti CSKA skaitās stiprākais klubs Eiropā, vienīgais KHL to klubu spēki galīgi nav vienlīdzīgi...
Sekot NHL ir loģiski - labākā
Sekot KHL - tomēr DinamoR spēlē
Sveices ,Zviedrijsi u.c. līgām tikai ja fano par kādu atsevišķu komandu vai spēlētāju...
Man par Ģinamku ne silts ne auksts, tāpēc interese par KHL ir maza. Agrāk pasekoju Krievijas Superlīgai, bet arī ne ar to lielāko interesi. NHL praktiski neskatos.
Un protams, Šveices finālu skatījos dēļ tā, ka spēlēja mūsējais.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-19 18:18, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Jebjonots ierunājās

Kā tavam mīļākajam okup....ui, atvainojos prezidentam iet?

Pie tam, Tu runā par bērnudārzu, kad pats klaji stāstīji cik Putins ir labs foruma rakstā, pat nezinot, ka rasu un musulmaņu īpatsvar Krievijā ir lielāks nekā eiropā...
Labāk nevajag atbildēt.
Pats gan ne vienmēr noturos.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-19 18:18, pirms 8 gadiem
Varbūt kāds var iedot linku, kur pieklājīgā kvalitātē var skatīties šo maču ?

     [+] [-]

, 2016-04-19 18:23, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Jebjonots ierunājās

Kā tavam mīļākajam okup....ui, atvainojos prezidentam iet?

Pie tam, Tu runā par bērnudārzu, kad pats klaji stāstīji cik Putins ir labs foruma rakstā, pat nezinot, ka rasu un musulmaņu īpatsvar Krievijā ir lielāks nekā eiropā...
Kāda jega runāt ar urlu, kam izskalotas smadzenes. Tādi, pat tad, kad vedīs uz sibīriju lopu vagonos, blaus krim naš!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-19 18:29, pirms 8 gadiem
Neskatīšos. Čehijas fināls priekš manis interesantāks Bet nu protams, ja tajā pašā laikā nebūtu Sparta - Liberece, tad varbūt arī vienu - pašu galveno kolhoza līgas spēli paskatītos

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 18:33, pirms 8 gadiem
biskaps rakstīja: Man par Ģinamku ne silts ne auksts, tāpēc interese par KHL ir maza. Agrāk pasekoju Krievijas Superlīgai, bet arī ne ar to lielāko interesi. NHL praktiski neskatos.
Un protams, Šveices finālu skatījos dēļ tā, ka spēlēja mūsējais.
Tu tāds komiķis esi, skatīsies Šveices finālu, ka tur mūsējais... Labi, ka DinamoR nav NEVIENA mūsējā. Dinamo jau rāda adekvātu sniegumu savam sastāvam, būtu dinamo kā Baris, vai DianamoMi, tad gan visi baigi sekotu, ja leģionāri pavilktu komandu, nevis gaidītu, kad kaut kāds Dinamo spēlētājs apsēlēs tādus spēlētājus kā Radulovs, Sobotka u.c.

Vēl vairāk es nesaprotu, kapēc jūs vispār lasat rakstus par KHL, ja jums tak KHL neinteresē... Tas tikai nozīmē, ka jūs est vai nu meļi, vai vnk stulbi :/
Es noteikti nemaz nelasītu rakstu par Šveices finālu, kur nu vēl kaut ko komentētu, jo nesekojot līdzi, jau nevar neko komentēt

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 18:35, pirms 8 gadiem
Horni Mecholupy rakstīja: Neskatīšos. Čehijas fināls priekš manis interesantāks Bet nu protams, ja tajā pašā laikā nebūtu Sparta - Liberece, tad varbūt arī vienu - pašu galveno kolhoza līgas spēli paskatītos
Malacis, pateici, ka neskatīsies, bet beigās piemeti, ka paskatīsies... 100% loģika

  -1 [+] [-]

, 2016-04-19 18:40, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Tie kas nav redzējuši KHL fināla spēles, noteikti noskataties šī vakara pēdējo septīto maču.
Un ticiet man, nebūsiet vīlušies, jo hokejs patiešām ir pašā augstākajā līmenī.
Vienkārši saldais ēdiens.
Hokeja līdzjutēju te ir ļoti maz, pateicoties nacionāli noskaņotajiem murmoņiem. Palikuši tikai paši trakākie, izturīgākie
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 6 7 8 251 komentārs