Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Hārtlija "Avangard" ielaiž piecus vārtus Ufā un cieš pirmo zaudējumu sērijā

Hārtlija "Avangard" ielaiž piecus vārtus Ufā un cieš pirmo zaudējumu sērijā
Ufas "Salavat Yulaev" izcīnīja pirmo uzvaru sērijā. Foto: Sergei Savostyanov/TASS

Boba Hārtlija vadītā "Avangard" piedzīvoja pirmo neveiksmi Gagarina kausa Austrumu konferences finālā, zaudējot Ufas "Salavat Yulaev" ar 1:5.

Uz Baškortostānas galvaspilsētu Ufu Hārtlija „Avangard” ieradās ne tikai ar divām uzvarām kabatā, bet arī ar patīkamām ziņām. Pēc savainojuma izārstēšanas laukuma atgriezās viens no komandas līderiem Deniss Zernovs, kurš pieteikumā tika ierakstīts ceturtajā maiņā.

Jau tradicionāli vietu mājinieku vārtos ieņēma Juha Metsola, bet citā laukuma pusē vārtus sargāja Igors Bobkovs, kuram spēle noslēdzās uzreiz pēc pirmā perioda. Spēles sākumā „Salavat Yulaev” palika mazākumā, kad aizsargs Aleksejs Semjonovs saņēma 2+10 noraidījumu, bet šoreiz Gagarina kausa labākais vairākums klusēja. Nākamais uz noraidīto soliņu devās „Avangard” uzbrucējs Sergejs Širokovs, bet arī laukuma saimnieki neizmantoja skaitlisko pārsvaru.

Rezultāts tika atklāts 11. minūtē. Ufas aizsargs Artjoms Sergejevs izdarīja metienu no zilās līnijas, Bobkovs bija nosegts, un ripa ielidoja viņa sargātajos vārtos – 0:1. Trīs minūtes vēlāk par sevi atgādināja „Salavat Yulaev” leģionāru trijnieks – Temu Hartikainens sāka komandas pretuzbrukumu un piespēlēja Linusam Omarkam, kurš pāradresēja ripu Jonasam Kempainenam, un somu uzbrucējs no tuvās distances panāca 0:2.

Līdz trešdaļas beigām palika spēlēt nedaudz vairāk pār minūti, kad lielisko individuālo meistarību nodemonstrēja Hartikainens, kurš no aizvārtnes izlauzās uz vārtu priekšu, apspēlēja vairākus „Avangard” hokejistus un pārspēja Bobkovu – 0:3. Pēc šī gola soms kļuva par „Salavat Yulaev” labāko vārtu guvēju KHL ērā (114), ka arī aizvadīja 70. spēli Ufas formā Gagarina kausā, kas arī ir labākais rādītājs komandas vesturē.

Otrajā trešdaļā „Avangard” vārtos stājās Ivans Naļimovs, kuram tā bija pirmā spēle šajā „play-off” turnīrā. Par spīti spēļu prakses trūkumam, vārtsargs vairākkārt izglāba savu komandu, neļaujot pretinieku spēlētājiem palielināt pārsvaru. Arī viesi centās pēc iespējas vairāk laika pavadīt uzbrukuma zonā, taču lielisks „Salavat Yulaev” vārtos bija Metsola. Tomēr četras minūtes pirms otrā pārtraukuma mājinieki kļūdījās maiņas laikā, par ko saņēma divu minūšu sodu. Omarks devās uz noraidīto soliņu, bet Zernovs savu atgriešanos atzīmēja ar precīzu metienu vienā pieskārienā vārtu augšējā stūrī – 1:3. Spēli nevarēja pabeigt „Avangard” rezultatīvākais uzbrucējs Teilors Beks, kurš otrajā trešdaļā devās uz ģērbtuvi un laukumā vairs neatgriezās.

Noslēdzošā perioda sākumā „Avangard” uzbrucējs Sergejs Šumakovs pārkāpa noteikumus, atstājot viesus mazākumā. Problēmas ar disciplīnu turpinājās atlikušajā laikā – vēl vienu sodu viesi saņēma par skaitliskā sastāva pārkāpumu, aizsargs Aleksejs Jemeļins paklupināja pretinieku hokejistu aiz Ufas vārtiem, bet četras minūtes pirms sirēnas uz noraidīto soliņu devās vēl viens viesu hokejists Mihails Fisenko, krietni samazinot „Avangard” iespējas atspēlēties. Uzreiz pēc uzbrucēja atgriešanas Naļimovs devās uz komandas soliņu, viesi spēlēja sešatā, taču ielaida ceturtos vārtus. Ufa nenomierinājās, piespieda „Avangard” kļūdīties savā zonā, pārtvēra ripu un nogādāja to līdz Pjotram Hohrjakovam, kurš pielika punktu – 1:5.

Nākamā spēle notiks 4. aprīlī.

KHL Gagarina kausa pusfinālu kalendārs

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle*6. spēle*7. spēle*Sērijā
CSKA – SKA2:13:11:2P.03.04.05.04.07.04.09.04.2-1
Avangard – Salavat Yulaev4:3P.4:11:504.04.06.04.08.04.10.04.2-1

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-04-02 20:13, pirms 5 gadiem
Lai spēļu garša pirms fināla nepazustu.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-02 22:55, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: ari goliats kadreiz krit, iespejams tas bija pedejais zagjis hartlijam shaja sezona
Uz cik saderam, ka nē ? kurš te eksperts teica, ka sausajā šo sēriju paņems..