Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Žamnovs: "Znaroks ar pieredzi un vecumu ir mazliet nomierinājies"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Žamnovs: "Znaroks ar pieredzi un vecumu ir mazliet nomierinājies"
Galvenais treneris Oļegs Znaroks un ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs. Foto: Aleksandrs Fjodorovs, sport-express.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs cer, ka tuvāko 1-3 gadu laikā viņa komanda izcīnīs Gagarina kausu.

50 gadu jubileju sagaida ar Covid-19. "Sēžu mājās, ārstējos no koronavīrusa," skumji pasmaida Aleksejs Žamnovs, kura slimības sākumā testi bija negatīvi, bet pozitīvs uzrādījās tikai tad, kad jau sāka atveseļoties. "Tāpēc pagaidām svētku noskaņojama nav. Kad izveseļošos, tas droši vien parādīsies. Tad varēšu satikt draugus un nosvinēt. Pagaidām viss notiek normāli un bez sarežģījumiem. Ceru, ka drīz izveseļošos."

Vai bija grūti pierunāt Znaroku kļūt par "Spartak" galveno treneri?
- Nē, viņš pats gribēja strādāt, nenācās ilgi pierunāt. Mēs ar viņu kopā spēlējām jau PSRS izlasē, un arī pēcāk veidojās labas attiecības. Viņa konkurenti [uz "Spartak" galvenā trenera amatu] bija Vjačeslavs Bikovs un Zinetula Biļaļetdinovs. Vairāk laika man prasīja pārliecināt kluba vadību, ka jāstrādā ir tieši Znarokam, nevis kādam no pārējiem kandidātiem.

Savulaik esat spēlējis vienā maiņā ar "Spartak" tagadējo galveno treneri. Cik lielā mērā Znaroks-treneris šodien atšķiras no Znaroka-hokejista?
- Mēs visi atšķiramies. Agrāk bijām jaunāki un emocionālāki. Kā treneris Oļegs ir impulsīvs, bet ar pieredzi un vecumu tomēr mazliet nomierinājies, viņš kļuvis savaldīgāks. Agrāk viņš bija vairāk uzvilkts.

Vai ir bijis brīdis, kad jūs stipri sastrīdējāties ar "Spartak" galveno treneri Znaroku?
- Nekad ar viņu neesmu lamājies. Dažreiz mēs strīdamies par kādiem lēmumiem. Tie ir normāli darba mirkļi. Bet mums ir līdzīgi uzskati par hokeju. Mums ir ļoti viegli strādāt vienam ar otru.

Kad "Spartak" izcīnīs Gagarina kausu?
- Labs jautājums. Ceru, ka tuvāko 1-3 gadu laikā. Komandas veidošana nav ātrs process. Vajadzīgi vairāki gadi, lai saliedētu kolektīvu, kas cīnīsies par Gagarina kausu. Gribu lai sarkanbaltie daudz uzvar un izcīna Gagarina kausu.

2021. gada pasaules čempionāts notiks?
- Man prognoze: turnīrs notiks, un tas risināsies Minskā un Rīgā. Neko nemainīs un neatcels. Domāju, ka līdz maijam pandēmija norimsies. Kaut gan to neviens nezina, grūti prognozēt.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
matchtv.ru
tass.ru