Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" atspēlējas, gūst četrus vārtus, bet zaudē pirmajā pārbaudes spēlē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" atspēlējas, gūst četrus vārtus, bet zaudē pirmajā pārbaudes spēlē
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Šovakar pirmo pārbaudes spēli pirms Kontinentālās hokeja līgas jaunās sezonas aizvadīja Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā ar 4:5 bullīšos zaudēja Imatras "Kettera", Somijas pēc spēka otrās līgas labākajai komandai. Ar vārtu guvumiem atzīmējās Mārtiņš Dzierkals, Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš un Kristaps Sotnieks. Vārtus visas spēles garumā sargāja 19 gadus vecais Reinis Liepiņš.

Rīgas "Dinamo" rindās šodien debitēja deviņi hokejisti, viņu starpā arī četri leģionāri - kanādieši Zaks Mičels un Morgans Eliss, čehs Ondržejs Vitāseks un Austrijas izlases uzbrucējs Konstantīns Komareks. Pirmo uzbrucēju virknējumu gan veidoja trīs vietējie, kuri kopā spēlējuši arī iepriekš - kapteinis Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs un Miks Indrašis, kuram tika uzticēta spēlēšana centrā.

Spēles ievads rīdziniekiem izvērtās gaužām nepatīkams - jau otrajā minūtē rezultāts kļuva 0:1. Pirmajā nomaiņā noraidījumu aiz saviem vārtiem par nūjas izsišanu nopelnīja Metjū Majone, un "Kettera" vairākumu izmantoja. Piespēlei no aizvārtes sekoja netraucēts Mikas Tihonena metiens no pašas vārtu priekšas. Lai gan blakus atradās Kristaps Zīle un Jānis Jaks, kuram ir pārbaudes laika līgums, neviens no aizsargiem nedabūja patraucēt.

Neilgi pēc tam "Dinamo" tika pie diviem vairākumiem pēc kārtas, jo neatļauti tika kavēti Kristaps Sotnieks un Renārs Krastenbergs. Ripas kontrole nevainagojās ar metieniem pa vārtiem, un tas pats bija vērojams arī vienādos sastāvos. Proti, rīdzinieki ļoti daudz laika pavadīja pretinieku zonā, bet lielo teritoriālo pārsvaru neizdevās novest pie bīstamiem momentiem - tikpat kā nebija metienu no labām pozīcijām.

Tomēr 18. minūtē "Dinamo" panāca izlīdzinājumu. Tika pārkāpti noteikumi pret Komareku, un epizodei sekoja asumi un noraidījumi, un labumu no tā ieguva "Dinamo". Indrašis pie vārtu līnijas atrada Mārtiņu Dzierkalu, kurš ātri un bez pretestības tika līdz vārtu priekšai, eleganti piemānīja vārtsargu un izslidināja ripu starp kājsargiem - 1:1. Jāpiezīmē, ka Dzierkals guva divus no komandas pieciem vārtiem neoficiālajā pārbaudes spēlē pret "Liepāju" un ka pagājušajā sezonā viņš spēlēja tieši Somijā.

Tiesa, desmit minūtes vēlāk "Kettera" atgriezās vadībā, atkal izmantojot vairākumu. Komareks neizmantoja savu momentu, sekoja uzbrukums pretējā virzienā, Jaks neizsekoja līdzi Jesem Viskari, un uzbrucējs noķēra vārtsargu pretkustībā - 2:1. Pie tam nepagāja pat minūte, kad tablo vēstīja jau "Dinamo" nelabvēlīgo 1:3. Neveiksmīgi nospēlēja 19 gadus vecais Reinis Liepiņš, kurš pagājušajā sezonā "Dinamo" kreklā aizvadīja divas spēles. Viņš netika galā ar aizsarga Marlo Koponena metienu no šaura leņķa, ripu izlaižot starp kājsargiem.

Otrā trešdaļa izvērtās ļoti rezultatīva, jo tās turpinājumā tika gūti vēl trīs vārti. Vispirms Komareks lieliski nospēlēja aiz vārtiem un atrada Rēdlihu, kuram padevās precīzs metiens no vārtu priekšas - 2:3. Bet jau minūti vēlāk "Kettera" atjaunoja savu divu vārtu pārsvaru, Liepiņam netiekot galā ar plaukstas metienu no zonas vidus. Arī tas vēl nebija viss, jo divas minūtes pirms pārtraukuma vairākumu realizēja Lauris Dārziņš. Komandas kapteinis pats iegāja zonā un no kreisā iemetiena apļa trāpīja tuvajā devītniekā - 3:4.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā "Dinamo" no vēl vieniem ielaistiem vārtiem mazākumā izglāba vārtu stabs, bet 43. minūtē pretiniekiem paveicās vēl vairāk. Lielisks bija Indrašis, kurš stūrī atbruņoja pretinieku, sagaidīja palīdzību un piespēlēja Vitāsekam. Čehu aizsargs guva vārtus, bet tie netika ieskaitīti, jo Komareks ieslidoja vārtsarga laukumā un traucēja vārtsargam.

Tomēr savu "Dinamo" panāca - sešas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts kļuva 4:4. Izcilu reidu veica Dārziņš, kurš pretinieku zonā izmeta slaidu loku, uzvilka sev virsū teju visu sāncenšu komandu, atvēzējās, bet metiena vietā izvēlējās piespēli. Tā bija lieliska - Kristapam Sotniekam tikai bija jāiemet tukšos vārtos. Tādējādi uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums.

Piecas papildus minūtes gan uzvarētāja noskaidrošanu neatrisināja. Abām komandām bija pa ļoti bīstamam izgājienam divatā pret vienu - Jaka metienu atvairīja vārtsargs, somam metiens norāvās. Jāpiezīmē, ka Pēteris Skudra pagarinājumā daudz izmantoja trijnieku, kas sastāvēja tikai no uzbrucējiem: Dārziņš - Indrašis - Rēdlihs.

Bullīšos neveiksmīgi bija Dārziņš, Mičels, Indrašis un Dzierkals, kamēr "Kettera" izmantoja divus no četriem bullīšiem, precīzi metot Matiasam Vartinenam un Jere Matiasam Alanenam. Tādējādi "Dinamo" pirmajā pārbaudes spēlē zaudēja ar 4:5.

"Kettera" ir Somijas pēc spēka otrās līgas labākā komanda. 2019. gadā tā tika kronēta par čempioni, bet 2020. gadā uzvarēja regulārajā čempionātā, play-off tiekot atceltam Covid-19 dēļ. Komanda vēl pirms pāris gadiem spēlēja trešajā līgā, tobrīd to pārstāvēja latviešu uzbrucējs Rūdolfs Maslovskis, kurš kopā ar komandu nopelnīja ceļazīmi uz otro līgu.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Reinis Liepiņš (Bruno Brūveris); Metjū Majone - Morgans Eliss, Kristaps Sotnieks - Ondržejs Vitāseks, Kristaps Zīle - Jānis Jaks, Ernests Ošenieks; Lauris Dārziņš - Miks Indrašis - Miķelis Rēdlihs, Konstantīns Komareks - Zaks Mičels - Mārtiņš Dzierkals, Gints Meija - Daniels Bērziņš - Renārs Krastenbergs, Kaspars Ziemiņš - Deniss Fjodorovs, Daņila Larionovs, Emīls Ģēģeris

Kettera - Dinamo 5:4 PM (1:1, 3:2, 0:1, 1:0)

Vārti: 1:42 Tīhonens (Karjalainens, Reini, vair.) 1:0, 17:08 Dzierkals (Indrašis, Dārziņš, vair.) 1:1, 27:58 Reme (Karjalainens, Kekitalo, vair.) 2:1, 28:34 Koponens (Šehelms, Stīvenss) 3:1, 32:46 Rēdlihs (Komareks, Indrašis) 3:2, 33:26 Hāparanta (Heninens) 4:2, 37:05 Dārziņš (Indrašis, Majone, vair.) 4:3, 54:23 Sotnieks (Dārziņš, Indrašis) 4:4, 65:00 Vartinens 5:4
Soda minūtes: 12:26
Metieni: 21:38
Vārtsargi: Santeri Lipieinens - Reinis Liepiņš

Rīgas "Dinamo" pārbaudes spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieksRez.
24. augusts18:30Imatran Kettera4:5 PM
25. augusts18:30Kiekko-Pojat
27. augusts17:00Jokerit
28. augusts17:00Kiekko-Vantaa
1 2 54 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2020-08-24 20:58, pirms 4 gadiem
Ir lieta,kas nekad nemainās,tas ir,DR zaudejums

 +10 [+] [-]

, 2020-08-24 20:59, pirms 4 gadiem
Zāģu sezona ir sākusies !!!!Urā!!!

  +8 [+] [-]

, 2020-08-24 21:00, pirms 4 gadiem
Visus golus latvieši sameta, ko dara leģionāri?

  -3 [+] [-]

, 2020-08-24 21:00, pirms 4 gadiem

Lūzeri,čekistu varza, progresē
Slēpts komentārs: pernambucano

  +4 [+] [-]

, 2020-08-24 21:01, pirms 4 gadiem
pernambucano rakstīja: Molodčiki Dinamieši. Demonstrēja savu pārākumu visas spēles garumā! Buļlos skaidrs ka bija jāļauj somu hokejistu radagabaliem uzgavilēt.
Toč,malodčiki

  +5 [+] [-]

, 2020-08-24 21:02, pirms 4 gadiem
nu Liepiņš ir ļoti švaks varēs MHL būt 2. numurs aiz Brūvera!

  -1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:07, pirms 4 gadiem
atkal papists

  -1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:09, pirms 4 gadiem
Laiki mainās, bet čekas ģinamovci savā elementā. Un tas priecē.

     [+] [-]

, 2020-08-24 21:09, pirms 4 gadiem
Par spēli runājot, tie 4 gūtie vārti ir klases un meistarības rezultāts, taču uzcītības un atdeves bija par maz
Nevajadzīgie noraidījumi zaļo gurķu izpildījumā, Fjodorovs, ja nemaldos, trīs reizes uz noraidīto beņka sēdēja
Indrašis iemetienos atbildīgajos brīžos- LOHS! Nezinu, kādi tur statistiskie procenti, taču es runāju tieši par ATBILDĪGAJIEM BRĪŽIEM, vairākumiem, pretinieku pārmetieniem, kad laukumā nāk svaiga brigāde un, kad prasās piebeigt pretinieku.. tīrajā pakāsts iemetiens Tas pats arī pagarinājuma sākumā
Azisardzība un varotčiks- tīrie sieti, it sevišķi Majone un jaunie gurķi-uzbrucēji nestradā aizsardzībā, Liepiņš- bez komentāriem
Rezumē, uzbrukums puslīdz derīgs, taču centība tajā ir ne līdz galam
Aizsardzība... 3-4 maiņas uzbrucēji viduszonā dāvina pretiniekam pretuzbrukumus

     [+] [-]

, 2020-08-24 21:12, pirms 4 gadiem
Kettera" ir Somijas pēc spēka otrās līgas labākā komanda. 2019. gadā tā tika kronēta par čempioni, bet 2020. gadā uzvarēja regulārajā čempionātā, play-off tiekot atceltam Covid-19 dēļ. Komanda vēl pirms pāris gadiem spēlēja trešajā līgā, tobrīd to pārstāvēja latviešu uzbrucējs Rūdolfs Maslovskis, kurš kopā ar komandu nopelnīja ceļazīmi uz otro līgu.

Dinamo vienkarsi jaspele vhl, nav jega khl bus atkal +18 pret jokerit redzesim kaa dinamo zaages. Somijaa visam komandam viena shema, labi ripu kustina un izspele tic tac toe, atrumi labi, bet dinamo izskatas vienkarsi beztolkaa dzenaa ripu bez jebkadas konkretas izspeles

  +1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:14, pirms 4 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Kettera" ir Somijas pēc spēka otrās līgas labākā komanda. 2019. gadā tā tika kronēta par čempioni, bet 2020. gadā uzvarēja regulārajā čempionātā, play-off tiekot atceltam Covid-19 dēļ. Komanda vēl pirms pāris gadiem spēlēja trešajā līgā, tobrīd to pārstāvēja latviešu uzbrucējs Rūdolfs Maslovskis, kurš kopā ar komandu nopelnīja ceļazīmi uz otro līgu.

Dinamo vienkarsi jaspele vhl, nav jega khl bus atkal +18 pret jokerit redzesim kaa dinamo zaages. Somijaa visam komandam viena shema, labi ripu kustina un izspele tic tac toe, atrumi labi, bet dinamo izskatas vienkarsi beztolkaa dzenaa ripu bez jebkadas konkretas izspeles
Pēc viena un pie tam vēl PIRMĀ mača tādi kategoriski spriedelējumi?

  +4 [+] [-]

, 2020-08-24 21:17, pirms 4 gadiem
2lietas, kas ļoti iekrita acīs:

1) pozitīvā: diezgan uzskatāmi, uzbrucēji iet uz vārtiem un vārtu priekšu.

2) negatīvā: jaunie 3/4 maiņa ļoti sūdīgi aizsardzībā, gan uzbrucēji, gan aizsargi... 4.maiņas uzbrucēji ar Fjodorovu priekšgalā pret somiem izskatījās pat ļoti slikti, kas būtu pret KHL līdervienībām?!?

  -1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:22, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Visus golus latvieši sameta, ko dara leģionāri?
Ko dara? Aizpilda robus ko varētu ieņemt mūsu jaunie hokejisti, ja klubam būtu jebkādi nākotnes plāni, jo tāpat cīnīsies par top 3 vietām no beigām.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-24 21:22, pirms 4 gadiem
Visien bravurīgajiem RD nolicejiem iesaku uzlikt visu savu vecāku naudu uz to ka RD paliks pedejie,riskejat varoņi.
Celmiņa kungs,tavs kanotoris atgādina Maskačku,bet tev pokuj.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:23, pirms 4 gadiem
blondais18 rakstīja: 2lietas, kas ļoti iekrita acīs:

1) pozitīvā: diezgan uzskatāmi, uzbrucēji iet uz vārtiem un vārtu priekšu.

2) negatīvā: jaunie 3/4 maiņa ļoti sūdīgi aizsardzībā, gan uzbrucēji, gan aizsargi... 4.maiņas uzbrucēji ar Fjodorovu priekšgalā pret somiem izskatījās pat ļoti slikti, kas būtu pret KHL līdervienībām?!?
Apmēram par to pašu es arī rakstīju Tikai pielabošu, uzbrucēji, tobiš, uzbrukuma līderi, ne tik daudz gāja uz vārtiem, kā mēģināja kombinēt uz rasslabuhas, un tas arī brīžiem izdevās Ja tik tiešām ar baigo spiedienu uz tiem vārtiem līstu, būtu vairāk par četriem goliem

     [+] [-]

, 2020-08-24 21:27, pirms 4 gadiem
Vārtus guva tikai latvieši...leģions tikai briest vārtu krusām

  -1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:30, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Vārtus guva tikai latvieši...leģions tikai briest vārtu krusām
Pielabošu, vārtus guva LV izlases kadri

  -1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:31, pirms 4 gadiem
tik kategoriski, jo Somijas otrās līgas komanda, pret jokerit tik izģērbti kā mazi jēra 8:1, jo sareibs galva skatoties uz jokerit fizuhu

     [+] [-]

, 2020-08-24 21:32, pirms 4 gadiem
Go0dFather rakstīja: Visien bravurīgajiem RD nolicejiem iesaku uzlikt visu savu vecāku naudu uz to ka RD paliks pedejie,riskejat varoņi.
Celmiņa kungs,tavs kanotoris atgādina Maskačku,bet tev pokuj.
1. Kur var uzlikt tādu likmi?
2. Celmiņam uz visu pokuj!

  +1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:33, pirms 4 gadiem
jaywys rakstīja: Par spēli runājot,
tomēr izdiedelēji 8 eiro, lai maču redzētu?

  +2 [+] [-]

, 2020-08-24 21:34, pirms 4 gadiem
Uou! Tiešām kāds augustā skatījās, ka dinamo spēlē kaut kur ar Somijas otrās līgas čaļiem? Jei bogu, tad jau kovids-šmovids savu ir paveicis - vismaz daļai Latvijas vairs nav pilnīgi nekā prātīga, ko darīt ar savu laiku
Lai dzīvo vasara! Izej ārā, jopcik!

  +1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:37, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tomēr izdiedelēji 8 eiro, lai maču redzētu?
Netā pēc tam parādījās strīmi. Pats redzēju tik otrā perioda pēdējās 10 minūtes, izskatījās diezgan švaki, bet reāli to vēl varētu saistīt ar sagatavošanās posmu, t.i. "nagruzkām". Pieņemot, ka tie 5 leģi, kas tik uz spēli ar Jokerit atbrauks, ieņems vietas pirmajās maiņās, tad pēc tās spēles arī kaut ko varēs pateikt par gatavību sezonai. Mēs vēl smējāmies, ka nevarēja sarunāt spēli ar kādu Liiga klubu. Izrādās, pat nebija nepieciešams

P.S. Neredzēju, kā Liepiņš ielaida, bet pieļauju, ka šis nebūs ne 1., ne 2. vārtsargs

     [+] [-]

, 2020-08-24 21:39, pirms 4 gadiem
Pieļauju, ka šīs spēles 4. maiņā visu sezonu pavadīs HK Rīga sastāvā

  -3 [+] [-]

, 2020-08-24 21:41, pirms 4 gadiem
Skaidrs ka šoreiz Pēteris nebija komandai devis uzdevumu saplosīt somus. Pieslēgsies pārējie leģionari un būs nopietns kolektīvs. Un mēs, hokeja draugi varēsim atkal izsmiet lamzakus, kuri siekalodamies gavilēs pie 1:3 nesagaidot gala rezultātu.
Molodčiki Dinamieši!

     [+] [-]

, 2020-08-24 21:42, pirms 4 gadiem
pernambucano rakstīja: Molodčiki Dinamieši. Demonstrēja savu pārākumu visas spēles garumā! Buļlos skaidrs ka bija jāļauj somu hokejistu radagabaliem uzgavilēt. Somu hokejistiem šis bez šaubām uzskatāms par karjeras svarīgāko maču.
Kur palika ģēre?

  +2 [+] [-]

, 2020-08-24 21:43, pirms 4 gadiem
pernams atradīs 101 iemeslu, lai attaisnotos Smieklīgs čalis!

  -1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:46, pirms 4 gadiem
Četri vārti ir daudz čekas varzai, bet sezona būs regulāri četri vārti uzvaras neizpaliks

  -1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:49, pirms 4 gadiem
Nograbēja pret somu 2. līgas klubu.

     [+] [-]

, 2020-08-24 21:52, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Netā pēc tam parādījās strīmi.
neredzēju. bez komentāriem par spēli.
Tjoma jau kaut ko sarakstījis. tik cik var viņam ticēt zem eksporta vai vispār ko redzēja

     [+] [-]

, 2020-08-24 21:53, pirms 4 gadiem
Kas ar to poļu aizsargu? Jau atskaitīja?

  -1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:55, pirms 4 gadiem
Skudras čekeri penši rāda varenību

  -1 [+] [-]

, 2020-08-24 21:56, pirms 4 gadiem
4 vārti tas labi rezultatīvi

     [+] [-]

, 2020-08-24 22:30, pirms 4 gadiem
Kas tie par malotčikiem, kuri te tiek piesaukti ?

  -2 [+] [-]

, 2020-08-24 22:33, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Vārtus guva tikai latvieši...leģions tikai briest vārtu krusām
Taupās plejofam.
1 2 54 komentāri