Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Dinamo" solījumu hronoloģija: mēneši rit, bet joprojām tikai baumas

Agris Suveizda

Rīgas "Dinamo" solījumu hronoloģija: mēneši rit, bet joprojām tikai baumas
Juris Savickis. Foto: KHL

Jūlijs jau ir gandrīz sasniedzis ekvatoru, taču divarpus mēnešus kopš brīvo aģentu tirgus atvēršanās, četrarpus mēnešus kopš treneru atbrīvošanas un gandrīz piecus mēnešus kopš iepriekšējās sezonas beigām Rīgas "Dinamo" joprojām nav nedz trenera, nedz spēlētāju. Toties ir plāns pirmdien uzsākt treniņnometni. Piedāvājam pavasara un vasaras "notikumu" hronoloģiju.

26.02. Rīgas "Dinamo" sezonu pabeidz ar zaudējumu Novosibirskā (2:4) un līgā finišē priekšpēdējā vietā, sesto gadu pēc kārtas paliekot bez izslēgšanas spēlēm.

03.03. Kluba padome sezonu novērtē kā neapmierinošu un nolemj nepagarināt līgumus ar treneriem, uzdodot valdei mēneša laikā iesniegt priekšlikumus par kandidātiem uz galvenā trenera amatu. Komandas treneru štābā bija galvenais treneris Ģirts Ankipāns un asistenti Artis Ābols, Edgars Masaļskis, Aigars Cipruss, Ronalds Ozoliņš un Juris Klodāns.

10.03. "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis portālam Sportacentrs.com atklāj, ka uz galvenā trenera krēslu kandidē Pēteris Skudra, Leonīds Tambijevs un vēl vairāki latviešu treneri. Savickis apstiprina, ka Guntars Paste turpina darboties konsultanta statusā.

31.03. Ārzemju mediji raksta, ka Rīgas komandai varētu pievienoties trīs spēlētāji no Zviedrijas čempionāta – kanādiešu uzbrucējs Kriss Desouza un zviedru aizsargi Fīlips Sāmuelsons un Lūkass Junsons. No šā trio divi joprojām ir bez kluba, bet Junsons ir pievienojies "Rogle".

01.04. Savickis portālam Sportacentrs.com atklāj, ka Tambijevs, Vladivostokas "Admiral" nepaliekot KHL, atkal ir kandidāts uz "Dinamo" trenera amatu un ka viņš "Dinamo" vadībai patīk. Starp latviešiem atklāti vēl divi kandidāti – Skudra un Valērijs Kuļibaba.

03.04. Sarunā ar LTV Savickis, ka "Dinamo" noteikti jāturpina eksistēt: "Šim projektam noteikti jābūt, jo tas ir labs Krievijai, bet Latvijai - vienkārši kolosāls un ideāls. Latvijas sporta un hokeja attīstībai KHL ir Dieva dāvana."

11.04. Savickis saka, ka galvenā trenera sakarā nav pamata steigai un jāpagaida, kad koronavīrusa ietekme sabiedrībā mazināsies. Savickis apstiprina, ka kandidātu loku papildinājis arī zviedrs Hanss Valsons, bet Skudra apstiprina, ka ir runājis ar "Dinamo", taču bez konkrētības.

14.04. Vienas dienas laikā trīs cēlieni čehu vārtsarga Aleksandera Salāka izrādē. Viņa aģents saka, ka Salāks noteikti nepaliks komandā, Salāks sociālajos tīklos raksta, ka neko tādu nav teicis, bet aģents precizē, ka bija domājis nevis to, ka Salāks grib pamest komandu, bet gan ka viņš to pametīs, jo nav jauna līguma piedāvājuma.

01.05. Oficiāli sākas starpsezona. Līgums beidzies ar Ankipānu un kaudzi spēlētāju – no pirmās komandas līgums pašlaik ir vienīgi Emīlam Ģēģerim.

05.05. Kamēr "Dinamo" kontekstā turpinās kārtējās baumas par iespējamajiem jaunpienācējiem un tiek pieminēts arī kanādiešu aizsargs Endrjū O'Braiens, Rīgas klubs veic savu pirmo un pagaidām arī vienīgo darījumu starpsezonā: "Dinamo" aizmainīja Kirilu Sļepecu uz Jaroslavļas "Lokomotiv", pretī saņemot tiesības uz Slovākijā rezultatīvi spēlējušo Broku Troteru, kurš "Dinamo" ir pārstāvējis nepilnas divas sezonas. Slēptā īre, protams. Norvēģijā sezonu aizvadījušais O'Braiens joprojām ir brīvs.

26.05. Divarpus mēnešus kopš padomes lēmuma nepaturēt treneru sastāvu jauna galvenā trenera nav joprojām, un Savickis saka, ka uz krēslu tagad sešu kandidātu vietā ir četri. No ārzemniekiem mediju baumās parādījies arī Boba Hārtlija bijušā asistenta Vjačeslava Kozlova vārds. Tikmēr NHL debitējušā Zviedrijas ukraiņa Dmitro Tomašova aģents noliedz informāciju par spēlētāja došanos uz "Dinamo".

29.05. Viens no "Dinamo" trenera kandidātiem Leonīds Tambijevs atrod jaunu darbu un atgriežas VHL, nobāzējoties Novokuzņeckas "Metallurg".

02.06. Savicka prognozes, ka skaidrība par finansējumu būs līdz maija beigām, nav piepildījušās, taču tagad viņš "Latvijas Avīzei" saka, ka jāpagaida nedēļa vai divas.

09.06. Mārtiņš Karsums "Latvijas Avīzei" atklājis, ka nākamajā sezonā gatavojas spēlēt Rīgas "Dinamo". Savickis neapstiprina, taču arī nenoliedz, ka uz trenera amatu kandidē arī Kozlovs, kuru viņš dēvē par ļoti labu kandidātu. Krievu medijos parādījies arī Boriss Mironovs. Savickis jaunumus sola tuvāko dienu laikā.

11.06. Kluba padomnieks Guntars Paste "Latvijs Avīzei" saka, ka komandā no vietējiem paliks tie, kuri māk spēlēt, bet tie, kuri nemāk, lai cer spēlēt citur.

18.06. Paste podkāstā "FaceOff" atklāj, ka jau zina potenciālo pirmo maiņu: Dārziņš, Karsums un Desouza. Otrajā maiņā viņš redz trīs ārzemniekus.

21.06. Krievijas medijos dažu dienu laikā par galvenajiem kandidātiem uz "Dinamo" krēslu nosauc pat trīs dažādus trenerus, ar kuriem "tuvākajā laikā vajadzētu parakstīt līgumu". Starp viņiem parādās (atgriežas) arī Kuļibaba.

07.07. Pirmoreiz "Dinamo" jauno laiku vēsturē 7. jūlijā nav zināms galvenais treneris. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka uz galvenā trenera krēslu palikuši tikai divi kandidāti – Skudra un Mironovs, no kuriem pie amata vajadzētu tikt Skudram. Savukārt sastāvā bez Karsuma vajadzētu būt ari Mikam Indrašim.

08.07. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Rīgas "Dinamo" mājas spēles varētu nākties aizvadīt Krievijas teritorijā. Starp variantiem esot Soči un Mitišči.

15.07. Jau sen kā apritējuši vairāki iepriekš sauktie termiņi, bet oficiāla apstiprinājuma finansējuma atrašanai un līgumu parakstīšanai nav joprojām. Lai arī nav nedz treneru, nedz spēlētāju, Rīgas "Dinamo" plāns ir jau pēc piecām dienām uzsākt gatavošanos jaunajai sezonai – visdrīzāk Liepājā.

  +7 [+] [-]

, 2020-07-15 14:34, pirms 4 gadiem
Tas pretīgais Savicka smīns, vienkāršī uzdzen riebumu.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-15 14:53, pirms 4 gadiem
Šo hronoloģiju līdz sezonas sākumam (vai Dinamo likvidācijai) vajadzēs atjaunināt, sāga vēl nav beigusies.

Patīk šis "02.06. Savicka prognozes, ka skaidrība par finansējumu būs līdz maija beigām, nav piepildījušās, taču tagad viņš "Latvijas Avīzei" saka, ka jāpagaida nedēļa vai divas." - Savickim laikam nedēļa = mēnesis

Also, championat.com raksta, ka Savickim esot zināms jaunā galvenā trenera vārds, bet (šeit bez pārsteigumiem) līgums vēl nav parakstīts

  +4 [+] [-]

, 2020-07-15 15:07, pirms 4 gadiem
wow! kas par "rakstu"!

tā paskatoties cik rakstus komentē - tam spirtacentram laikam ar švaki iet, kaut kāda rosība pie ģinamas un virslīgas, daudzi raksti visp bez komentāriem. tad nu bada laikos ir no deguna jāizrubina šitāds puņķis

     [+] [-]

, 2020-07-15 15:11, pirms 4 gadiem
Man šķiet, ka Savicka kungs tiek nedaudz par daudz gānīts. Ne jau Savickim to Dinamo visvairāk vajag un ne jau viņš visvairāk skums, ja tāda nebūs. Viņš drīzāk ir vismuļķīgākajā lomā - kaut kur pa vidu staro austrumu naudu un mūsu vietējiem varoņiem, kas kaut kādā veidā grib no tās naudas dzīvot.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-15 15:51, pirms 4 gadiem
Bezjēdzīgu podkastu papildina bezjēdzīgas raksts. Labāk būtu kādu padomju apskatnieka viedokli vai insaidu iztulkojuši.

     [+] [-]

, 2020-07-15 15:58, pirms 4 gadiem
Rīgas Dinamo ir komanda kur vispār nav saprotams kas notiek vēl viena sezona norakstīta 100%

  +1 [+] [-]

, 2020-07-15 16:04, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Man šķiet, ka Savicka kungs tiek nedaudz par daudz gānīts. Ne jau Savickim to Dinamo visvairāk vajag un ne jau viņš visvairāk skums, ja tāda nebūs. Viņš drīzāk ir vismuļķīgākajā lomā - kaut kur pa vidu staro austrumu naudu un mūsu vietējiem varoņiem, kas kaut kādā veidā grib no tās naudas dzīvot.
aha... kam citam to Dinamo vajag? Kalvītim? Ulmanim? Pastem? Latvijas hokejam? Latvijas skatītājiem?
Ja nebūtu Dinamo, tad daudziem būtu jāspēlē citur, dadzi nespēlētu hokeju? un kas tad būtu?

Kamēr Savickijs tiek pie sava $$$, tikmēr Dinamo būs... un Savickijs rāpos pa kremli šurpu turpu...

  +6 [+] [-]

, 2020-07-15 16:12, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: aha... kam citam to Dinamo vajag? Kalvītim? Ulmanim? Pastem? Latvijas hokejam? Latvijas skatītājiem?
Ja nebūtu Dinamo, tad daudziem būtu jāspēlē citur, dadzi nespēlētu hokeju? un kas tad būtu?

Kamēr Savickijs tiek pie sava $$$, tikmēr Dinamo būs... un Savickijs rāpos pa kremli šurpu turpu...
var atrast daudzus kam vajag, bet savickijs pamatā jau ne dēl ģinamas tiek lamāts. okupāciju neatzīstošs kremļa padibene, tas ir viss kas par viņu jāzin.

  +3 [+] [-]

, 2020-07-15 16:21, pirms 4 gadiem
Jūtu, šogad Ģinama ņems Gagārina kausu!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-15 16:50, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: wow! kas par "rakstu"!

tā paskatoties cik rakstus komentē - tam spirtacentram laikam ar švaki iet, kaut kāda rosība pie ģinamas un virslīgas, daudzi raksti visp bez komentāriem. tad nu bada laikos ir no deguna jāizrubina šitāds puņķis
Tikmēr Eesti lapā pēdējās 2 ned. 40 raksti par v-atlētiku

  +1 [+] [-]

, 2020-07-15 17:01, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: Tikmēr Eesti lapā pēdējās 2 ned. 40 raksti par v-atlētiku
cik pa reni?

     [+] [-]

, 2020-07-15 17:10, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: cik pa reni?
brauc pat taisīt reportāžas no Siguldas
https://sport.err.ee/79743/eesti-bo...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-15 17:13, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: brauc pat taisīt reportāžas no Siguldas
https://sport.err.ee/79743/eesti-bobikoondislane-hooaja-eesmark-on-oppida-selgeks-voimalikult-palju-radu
2015. gada raksts

     [+] [-]

, 2020-07-15 17:19, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: var atrast daudzus kam vajag, bet savickijs pamatā jau ne dēl ģinamas tiek lamāts. okupāciju neatzīstošs kremļa padibene, tas ir viss kas par viņu jāzin.
Kaut kādā posmā mums to Dinamo vajadzēja; kaut vai tāpēc, lai vietējie hokejisti saprastu, ka nav problēmu spēlēt pret lielvalstu hokejistiem PČ, kas pirms tam, manuprāt, kliboja, jo līdzko mēs spēlējām pret kādu lielvalsti, tā ierakāmies aizsardzībā un uzbrukumā gandrīz vai negājām.

Tagad es domāju, ka mums to Dinamo vairs nevajag; vairāk labuma no tā projekta nav, vismaz tas nav tik liels kā bija pirmajos pāris gados. HK Rīga, manuprāt, degradē Latvijas junioru hokeju, ja paskatās, cik gadus mēs ar junioriem uz eliti netiekam un uz to, ka panākumus gūst tie juniori, kuri spēlē ZA vai Eiropā. HK Rīga hokejisti diemžēl pēc junioru vecuma pazūd pamatā...

Bet KHL Dinamo vajag, politisku iemeslu dēļ, tāpēc arī marinēs to Dinamo, liekot spēlēt mājas spēles Krievijā, kas ir absurds no kluba pastāvēšanas jēgas.

     [+] [-]

, 2020-07-15 17:32, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: 2015. gada raksts
Bet kas par INTERESI sab. medijam,ja speciāli dzinas no Tallinnas uz Siguldu atspoguļot pirmos soļus 2. šķiras mačos ne tik populārā sportā

     [+] [-]

, 2020-07-15 17:39, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: Bet kas par INTERESI sab. medijam,ja speciāli dzinas no Tallinnas uz Siguldu atspoguļot pirmos soļus 2. šķiras mačos ne tik populārā sportā
atdzinās un saprata ka nākamos 5 gadus dēl tā suda nekur nebrauks

  +1 [+] [-]

, 2020-07-15 18:02, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: atdzinās un saprata ka nākamos 5 gadus dēl tā suda nekur nebrauks
igauņiem jau projekts izbeidzās nākamajā sezonā,,,citādi jau vēl brauktu,ja kāds šļūktu

  +1 [+] [-]

, 2020-07-15 18:39, pirms 4 gadiem
OILER1981 rakstīja: Kaut kādā posmā mums to Dinamo vajadzēja; kaut vai tāpēc, lai vietējie hokejisti saprastu, ka nav problēmu spēlēt pret lielvalstu hokejistiem PČ, kas pirms tam, manuprāt, kliboja, jo līdzko mēs spēlējām pret kādu lielvalsti, tā ierakāmies aizsardzībā un uzbrukumā gandrīz vai negājām.

Tagad es domāju, ka mums to Dinamo vairs nevajag; vairāk labuma no tā projekta nav, vismaz tas nav tik liels kā bija pirmajos pāris gados. HK Rīga, manuprāt, degradē Latvijas junioru hokeju, ja paskatās, cik gadus mēs ar junioriem uz eliti netiekam un uz to, ka panākumus gūst tie juniori, kuri spēlē ZA vai Eiropā. HK Rīga hokejisti diemžēl pēc junioru vecuma pazūd pamatā...

Bet KHL Dinamo vajag, politisku iemeslu dēļ, tāpēc arī marinēs to Dinamo, liekot spēlēt mājas spēles Krievijā, kas ir absurds no kluba pastāvēšanas jēgas.
Ja tie ex-HK Rīga spēlētaji tiktu iespēlēti Dinamo sev atbilstošā lomā vai vismaz beidzot būtu ferma kaut VHL, tad tam pasākumam būtu jeģa. Normāla piramīda - juniori -pieaugušie/rezerves un spice. Bet par to var tikai sapņot

     [+] [-]

, 2020-07-15 21:05, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ja tie ex-HK Rīga spēlētaji tiktu iespēlēti Dinamo sev atbilstošā lomā vai vismaz beidzot būtu ferma kaut VHL, tad tam pasākumam būtu jeģa. Normāla piramīda - juniori -pieaugušie/rezerves un spice. Bet par to var tikai sapņot
ģinamai viss tas bija pirmajos gados, kamēr hokeja cilvēki darbojās, nevis kā tagad - tikai savickijs. tas nav sapnis normāla piramīda...sapnis ir normāls hokeja cilvēks vadībā!

  +2 [+] [-]

, 2020-07-15 22:03, pirms 4 gadiem
Cekisgtu lops- ar meslu un dzeraju varzu aizgalda- pie kajas sabaka...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-15 23:01, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ja tie ex-HK Rīga spēlētaji tiktu iespēlēti Dinamo sev atbilstošā lomā vai vismaz beidzot būtu ferma kaut VHL, tad tam pasākumam būtu jeģa. Normāla piramīda - juniori -pieaugušie/rezerves un spice. Bet par to var tikai sapņot
Tur ta lieta, bet tadu celu, ka Dinamo iet pedejos 3-4 gadu es pat teiktu kaitnieciba, neviss izlases "bazesklubas".

     [+] [-]

, 2020-07-16 10:00, pirms 4 gadiem
Zombijs rakstīja: Tur ta lieta, bet tadu celu, ka Dinamo iet pedejos 3-4 gadu es pat teiktu kaitnieciba, neviss izlases "bazesklubas".
Kaitniecība vistīrākā, ja skatās no izlases viedokļa, jo kurš letiņš TRTD sastāvā pēdējos 3-5 gados ir progresējis? Es nezinu nevienu. Visi pa lielam ir tikai degradējuši vai palikuši tādā pašā līmenī tieši iekš TRTD. Tiekot ārā(pārsvarā Čehijā spēlējošie čaļi) tās karjeras biški uzlabojuši un Čehijā mūsējos tagad gana labi ieredz pateicoties Bukartam, Džeram, Freibergam un citiem čaliem. + vēl pamatā TRTD mūsu čaļus marinē pa 3-4 maiņām vai vispār tribīnēs kamēr bieži vien apšaubāma līmeņa importi spēlē 1-2 maiņās. Kāds "bāzes klubs" ko viņi tur audzina? Neko. Ir prasts kremļa maigās varas ideoloģoskais projekts, kas te notrallina kremļa saimnieku naudu.

     [+] [-]

, 2020-07-16 13:04, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: Jūtu, šogad Ģinama ņems Gagārina kausu!
Ja sezona nenotiks un būs līdzjutēju balsojums. Brīnos, ka Savickis vēl nav paprasījis naudu Latvijas valdībai, stāstot par RD lielo ieguldījumu Latvijas hokeja attīstībā.