Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Sprukts: ""Lokomotiv" ir meistarīgāka, taču tas nevar būt attaisnojums zaudējumiem"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sprukts: ""Lokomotiv" ir meistarīgāka, taču tas nevar būt attaisnojums zaudējumiem"
Jānis Sprukts (centrā)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc vakar piedzīvotā zaudējuma Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfināla sērijas 4. spēlē (2:6 pret Jaroslavļas „Lokomotiv”) Rīgas „Dinamo” spēlētāji atzina, ka nekas vēl nav beidzies un jācīnās. Galvenais – atrast „recepti” „Lokomotiv” uzbrukuma apturēšanai.

„Dinamo” kapteinis Sandis Ozoliņš: „Viņi iemeta vairāk un uzvarēja, jo bija labāki. Vai sērija ir zaudēta? Nē, sērija ir līdz četrām uzvarām. Ko gan es citu varu pateikt? Jāatrod veids, kā viņu uzbrukumu ierobežot līdz minimumam. Tas arī viss. Pēdējās divās spēlēs mēs neko nevarējām izdarīt. Sestdien ielaidām... cik tur bija – astoņi vārti? Vienalga... Šodien sākām ar trim ielaistiem mazākumā, bet kopumā bija četri zaudēti, spēlējot mazākumā. „Lokomotiv” uzbrukums pārsteidza ar to, ka viņi šodien vārtus guva citādāk nekā bijām to gaidījuši.”

Abu vārtu autors „Dinamo” sastāvā Jānis Sprukts atzina, ka nespējām tikt līdzi pretinieka ātrumam: „Kas mums atgadījās? Visi jau ļoti labi to varēja redzēt. Nespējām noturēt viņu ātrumu, netikām līdzi, tāpēc arī dabūjām pārāk daudz soda minūtes. Viņi labi realizēja vairākumu, tā arī tā spēle iegrozījās. Neesmu domājis par to, kāpēc šajās divās mājas spēlēs tādi rezultāti. Tagad nav īsti laika par to domāt, un tas vispār ir trenera darbs, viņam jājautā.”

Šodien jūs izdarījāt 34 metienus, taču tikai divi no tiem bija rezultatīvi. Kāpēc tik vāja realizācija? „Mēģinājām iemest. Nav jau tā, ka tukšos metām. Centāmies, taču neizdevās,” teica abu vārtu autors.

Vaicāts, kā noskaņoties nākamajai spēlei, kad sērijā rezultāts ir 1:3, Sprukts atbildēja, ka ar noskaņošanos problēmu nevajadzētu būt: „Domāju, ka tur nevajadzētu būt problēmām. Sērija beidzas tad, kad (vienai komandai) ir četras uzvaras. Spēle beidzas, kad ir pēdējais signāls. Pa vienai spēlei, pa vienai maiņai – jāskatās īsos posmos. Nospēlē labi vienu maiņu, vinnē trešdaļu, vinnē spēli un ej tālāk. Cerams, ka parīt vēl nenāksies dzīt nost bārdu.”

Sprukts norādīja, ka taktikas maiņa diez vai ir iespējama: „Neko jau daudz nevaram mainīt, jācenšas atrast savu spēli, tas arī viss. Nenoliegšu, ka viņiem ir labāks līmenis, taču „play off” tas nav izšķirošais faktors. Protams, viņi ļoti labi spēlē, labi nokomplektēta komanda, liels budžets, taču tas mums nav attaisnojums. Nevaru savus zaudējumus „norakstīt” uz to, ka viņiem ir meistarīgāki spēlētāji un lielāks budžets.”

Ierasti runīgs bija arī Oskars Cibuļskis: „Jācenšas cīnīties nākamajā spēlē. Redzēs, kāds būs rezultāts. Mums vairs nav, ko zaudēt. Nav tā, ka ar viņiem nevar spēlēt, ar visiem varam. Šobrīd mūsu uzdevums ir izsist viņu aizsargus no ritma, lai viņi nemet mums iekšā no zilās līnijas. Grūti pateikt, kā to izdarīt. Treneriem par to jādomā. Nolemtības sajūtas vēl nav, jo nekas vēl nav zaudēts – iesim un cīnīsimies līdz galam. Neviens vēl nav nolaidis degunu, tā tomēr ir „play off” 2. kārta. Visi vēlas tikt tālāk.”

„Par ielaistajiem vārtiem – grūti viennozīmīgi atrast skaidrojumu tik daudz ielaistām ripām. Kaut kur viņiem paveicās, citās epizodēs mēs par ātru uzskrējām, nenovērtējot situāciju. Četri vārti mazākumā ir daudz, tāpēc kaut kas jādara lietas labā. Nezinu, kas par lietu, kāpēc mūsu sērijā nav tipiska „play off” hokeja un ir tik lieli rezultāti. Aizsargi ļoti daudz met iekšā no zilās līnijas. Šķiet, Rahunekam jau ceturtie vārti šajā sērijā. Pret „Dynamo” mēs tā neļāvām mest, uzbrucēji labāk strādāja, vairāk bloķējām metienus, bet „Lokomotiv” tiek garām mūsu līnijai,” aizsardzības fiasko skaidroja aizsargs.

Tikmēr „Dinamo” trenera asistents Viktors Ignatjevs bija nerunīgs: „Četrus vārtus ielaidām mazākumā... Nepiekritīšu, ka lielākā daļa noraidījumu bija aizsardzības kļūdu rezultātā. Rezultāts tik bēdīgs abās mājās spēlēs ir tāpēc, ka viņi spēlēja labi, bet mēs nepietiekami labi. Protams, zinu, kas par lietu, kāpēc tik vāji nospēlējām, jo redzu gan to, kas notiek laukumā, gan arī ārpus tā, taču šobrīd par to nevēlos runāt – pēc sērijas!”

Sērijas piektā spēle, kas var kļūt par pēdējo, rīt Jaroslavļā.

1 2 38 komentāri

 +22 [+] [-]

, 2011-03-15 09:34, pirms 13 gadiem
Ko Ignatjevs domaja ar to, ka viš zina, kas notiek ārpus laukuma !?????

Hokejisti nav noskanojusies, dzer vai citas probleemas ???

  +7 [+] [-]

, 2011-03-15 09:42, pirms 13 gadiem
es uzskatu, ka pēdējās 2 spēlēs ļoti vāji nospēlēja mūsu vārtsargi. Lai vinnētu, vārtsargam ir jāglābj komanda, jārāda brīnumi, ka to dara AKbars vai Salavat vārtiņi - viņi glābj neiespējamo! nemaz tik pārmērīgi daudz viņi nemeta pa mūsu vārtiem, mēs pat vairāk, vienkārši vārtiņiem melnā strīpa...

  +5 [+] [-]

, 2011-03-15 09:42, pirms 13 gadiem
Šķiet ka tur ar treneriem ir kāds konflikts.Jo visi spelētāji uzskatīja par vajadzību pieminēt kā treneriem jādomā kā apturēt Lokomotiv.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-15 09:44, pirms 13 gadiem
Viktors Ignatjevs, Protams, zinu, kas par lietu, kāpēc tik vāji nospēlējām, jo redzu gan to, kas notiek laukumā, gan arī ārpus tā, taču šobrīd par to nevēlos runāt – pēc sērijas!”
nu ja Tu zini tad izdari to tā lai tas neatkārtotos.
varbūt kādam liksies savādāk un ir savas domas par Ignatjevu ka treneri, bet es domāju, viņam līdz trenera statusam ir tik tālu, kā ar kājām līdz Ķīnai-tā teikt. bet katram ir savi uzskati.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-03-15 09:47, pirms 13 gadiem
Spriežot pēc vakardienas Dinamo spēles, komandas mikroklimatā kaut kas nav īsti kārtībā, piemeram Troters ar Dārziņu un Miķeli vispar vakar speleja taa it kā pirmo reizi būtu ielikti kopā vienā maiņā - pārak individuāla spēle, uzbrucēji nepalīdz aizsargiem, savukart aizsargi nepalīdz vārtsargam...nevar salīdzināt mājas spēles kā Dinamo aizvadīja pret Maskavu un pret Lokomotīvi.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-15 09:51, pirms 13 gadiem
kads varbut iekomentees te, kas īsti notiek komandaa, ko ???
A to pamats baumaam, ka dzeki dropee un tamliidziigi....

  +3 [+] [-]

, 2011-03-15 09:59, pirms 13 gadiem
Nevajag nervozēt, pretinieks mums spēcīgs, tā gadās, un rīt būs jauna diena

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 10:01, pirms 13 gadiem
Grūti nepiekrist,bet šeit gan jāatzīst,ka iekritām arī taktiskajā ziņā...otrās spēles trešajā periodā iedeva mums ierīt uzvaru pirms mājas spēlēm un mūsējie jau sapriecājās,nu tik skries nu tik metīs...kas viss no tā sanāca mēs redzējām...
Nu nekas...sezona ar + zīmi un varēs pienācīgi izlases spēlēm sagatavoties!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-15 10:04, pirms 13 gadiem
Neredzēju vakardienas spēli, bet ir tā, ka pret maskavu mūsējie tiešām bloķēja metienus, krita priekšā ripām, neko tādu pret lokomotiv neredzu. Varbūt džeki jau domā ātrāk beigt sezonu un tikt pie ilgi gaidītās atpūtas. Tomēr ilga sezona un laikam jau ir pārēdušies ar to hoķi. Un cik ilgi, atkal gatavošanās izlases mačiem. Jebkurā gadījumā novēlu uz pozitīvas nots pabeigt sezonu!!!

  +3 [+] [-]

, 2011-03-15 10:11, pirms 13 gadiem
Daudz spēka mūsējie atstāja spēlēs pret Maskavas Dinamo. Gribētos jau lai rezultāts būtu līdzīgāks, bet kā ir, tā ir. Nekas Jaroslavļā vēl uzcīnīsies. Veiksmi mūsējiem - jūs tā pat esat labākie.

 +12 [+] [-]

, 2011-03-15 10:11, pirms 13 gadiem
Ignatjevs intrigants

  +7 [+] [-]

, 2011-03-15 10:15, pirms 13 gadiem
Vienīgā maiņa, kuras uzbrucēji tiešām krīt un bloķē metienus, ir Sprukta, Ankipāna, Karsuma virknējums. Hartigana maiņa parasti nospēlē gana solīdi, Troteristi savā aizsardzības zonā vienmēr ir bijis vājais posms, bet Loko vēl ir fokusējušies uz Broka piespēļu pārtveršanu un iemešanu pretuzbrukumos, tāpēc tik bēdīgs rezultāts... Visbeidzot, ceturtā maiņa, šķiet, sākas un beidzas ar Podziņa spēka spēli. Vairāk tur nekā nav. Zaudēts iemetiens, nosegts vārtsargs, gols, izvazāšana pa savu zonu, noraidījums, gols...

No tādas komandas nevajadzētu prasīt Gagarina kausa iegūšanu! Puiki jau tā aizvada izcilu sezonu! Lai pabeidz sēriju ar godu, varbūt var saorganizēt vēl vienu spēli Rīgā...

  +9 [+] [-]

, 2011-03-15 10:17, pirms 13 gadiem
Tas nu ir jāatzīst, ka Lokomotīve katru spēli spēlē savādāk. Tas ir Vuijteka noplns, kurš lieliski māk pārslēgt komandu dažādiem spēles veidiem vienas spēles laikā. Diemžēl Vuijteks mūs pirmajā KHL sezonā atstāja "jaņos" un izskatās, ka tagad nekas labāks nebriest. Diemžēl. Ne tik daudz šeit ir vainīgi DR spēlētāji, cik tas, ka nepietiekami pie šīs sērijas strādāju mūsu komandas treneri. Znaroka manieri bija viegli atšifrēt, tie kā blieza fizisko hoķi no sezonas sākuma, tā spēlēja to arī līdz galam. Līdz ko Šupleram nāca pretīm gudrāks treneris, ar atstrādātu taktiku un stratēģiju, tā rieviņas pierē Jūlim bija par šauru. Ja DR spēs izvilkt šo sēriju, ņemšu savus vārdus atpakļ un publiski šeit atzīšu, ka kļūdījos.

  -3 [+] [-]

, 2011-03-15 10:19, pirms 13 gadiem
Ozo-(.''Lokomotiv''uzbrukums pārsteidza ar to,ka viņi vārtus šodien guva citādāk nekā bijām to gaidījuši.)Vispār hokejs ir diezgan neprognozējama spēle,kam citam ja ne tev tas ir zināms par 100%.Ko ta gaidījāt,ka atkal būs metieni tik no zilās? Ja tā tad nu treneru korpus maigi sakot sevi ir izsmēlis! V. Ignatjeva izteicieni-maza bērna šļupsti kurš zināmā mērā grib pierādīt savu lietderību.

 +10 [+] [-]

, 2011-03-15 10:20, pirms 13 gadiem
Neviens normāls līdzjutējs komandai nepārmetīs,ka tā zaudējusi spēcīgākam pretiniekam.Jautājums tikai,kā zaudē.Cīnoties kā vīri,vai spēlējot kā lupatas.Nu nav šajā līgā tik milzīga atšķirība spēlētāju meistarībā,lai divas spēles pēc kārtas zaudētu ar šādiem rezultātiem.
Tad ,kā RD spēlējis pēdējās divas spēles?Secinājumus var izdarīt katrs pats un visvairāk es ceru,ka to izdarīs arī mūsu hokejisti.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 10:21, pirms 13 gadiem
gintars rakstīja: Viktors Ignatjevs, Protams, zinu, kas par lietu, kāpēc tik vāji nospēlējām, jo redzu gan to, kas notiek laukumā, gan arī ārpus tā, taču šobrīd par to nevēlos runāt – pēc sērijas!”
nu ja Tu zini tad izdari to tā lai tas neatkārtotos.
varbūt kādam liksies savādāk un ir savas domas par Ignatjevu ka treneri, bet es domāju, viņam līdz trenera statusam ir tik tālu, kā ar kājām līdz Ķīnai-tā teikt. bet katram ir savi uzskati.....
Ignatjevs nav komandas galvenais treneris un viņam nav jāatbild par mikroklimatiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 10:30, pirms 13 gadiem
vakar pat Savickis nemāja ar rociņu, kad viņu rādija

 +17 [+] [-]

, 2011-03-15 10:31, pirms 13 gadiem
Bet kaujas plāns taču ir vienkāršs!

Nevajag laist laukumā 4. maiņu. Petrovickis var segt Vujteka meitu, lai vismaz viņa mums neiemet no zilās līnijas. Trotera maiņu laist strikti tikai vairākumā. Ja Holtu un Telkvistu atšifrēja, vārtos var ielikt Lūsiņu. Vai Skudru, ja sieva ļauj. Ņiživiju un Spruktu vajag klonēt vismaz 3 eksemplāros katru, un steidzīgi dabūt kādu, kas var iemest no zilās līnijas, piemēram, Sergeju Čudinovu vai (labāk) Rahuneku... Ak jā, Rahuneks jau ir aizņemts, tātad, Čudinovu... Uz spēlētāju soliņa nolikt Kalvīti (tēvu, ne jau dēlu) un Savicki, lai būtu kāds, no kura baidās. (Lipmanu nevajag, citādi spēlētāji negribēs atgriezties uz maiņām.) Kočņevu - nelaist pāri Latvijas robežai, lai neatgriežas Jarosļavļā. Pateikt, ka nav kārtībā pase, lai iet uz Vāczemes vēstniecību, stāv rindā un skaidrojas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-03-15 10:38, pirms 13 gadiem
kasagrande rakstīja: Ignatjevs nav komandas galvenais treneris un viņam nav jāatbild par mikroklimatiem.
Tavuprāt,par ko kurš atbild? Ignatjevs aizsargus nevaino,tātad viņa lauciņā vis uz f.f.Visu viņš redz visu zin,bet neko nesaka.Kas sanāk,varbūt pats lielākais mikroklimata jaucējs?

     [+] [-]

, 2011-03-15 10:41, pirms 13 gadiem
Vakar sēdēju tuvu mūsu rezervistu soliņam,neizskatījās ,ka kāds būtu baigi iesvīdis. Holts, pēc 6 ripas, reklāmas pauzē pieslidoja pie Tellqvista, smaidīdams sarunājās. Tā kā plāns šai sezonai ir sasniegts. Bet spēles ar Loko ,tāda piespiedu atstrādāšana vien ir. Līdzīgi kā spēlē ar NHL klubu, tikai starpība, ka Loko spēlēja uz rezultātu, bet Kojotiem arī sevišķi neko nevajadzēja.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-15 10:42, pirms 13 gadiem
kasagrande rakstīja: Ignatjevs nav komandas galvenais treneris un viņam nav jāatbild par mikroklimatiem.
...es nēesmu teicis ka Ignatjevs ir galvenais, un palikšu pie sava un ne tikai sava viedokļa. kā treneris, pirmais, otrais, trešais vai beigu beigās piektais ibio leo pie RDinamo nav viņa lauciņš. ar viņam zināmiem paņēmieniem un piegājieniem viņš varētu droši darboties kaut vai HK Rīga. RDinamo projekts viņa zinībām ir par stipru.

     [+] [-]

, 2011-03-15 11:12, pirms 13 gadiem
gintars rakstīja: ...es nēesmu teicis ka Ignatjevs ir galvenais, un palikšu pie sava un ne tikai sava viedokļa. kā treneris, pirmais, otrais, trešais vai beigu beigās piektais ibio leo pie RDinamo nav viņa lauciņš. ar viņam zināmiem paņēmieniem un piegājieniem viņš varētu droši darboties kaut vai HK Rīga. RDinamo projekts viņa zinībām ir par stipru.
Dinamo projekts Ignatjeva zinībām par stipru? Tas projekts ir snda vērts, balstās uz kaimiņvalsts naudu, turklāt projekta vērtībai nav sakara ar trenera palīga darbību. Varbūt Dinamo spēlēšanu pleiofos nevar pavilkt finansiāli, tāpat kā pagājušosezon, tādēļ komanda nemaz nav ieinteresēta uzvarēt?

     [+] [-]

, 2011-03-15 11:49, pirms 13 gadiem
žirga rakstīja: shuplers ir cirvis un tas ir visss


Un ar tadu attieksmi kada bija laukuma seriju nevinnet spletejajiem
Континентальная Хоккейная Лига - Календарь
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-03-15 12:10, pirms 13 gadiem
pa vakardienas spēles starpbrīžiem man blakussēdētājs čukstēja austiņā, kā troters ar hartiganu pēc uzvarētās sērijas pret MD kolbasījuši klubiņā līdz nākamās dienas rītam....
šis vēl būtu saprotams - bija iemesls -, bet ja spēlētāji, piemēram, apslacina katru smago kāsienu, lai labāk aizmirstas, tad vairs nav ko piebilst.
un galu galā, kur paliek ozoliņš kā kapteinis? vai viņu 97.gadā uz izšķirošo spēli ar baltkrieviju par olimpisko ceļazīmi neaizvilka no sporta pilij pretim esošā kroga? vai viņam nebūtu jāzina, cik viegli ir tajos festivālos noslīkt?

     [+] [-]

, 2011-03-15 12:21, pirms 13 gadiem
Lusiņu vartos! Samainiit nedaudz aizsargu paarus! Uzbruceeju trijniekus var iemainiit, bet nedaudz!

     [+] [-]

, 2011-03-15 13:40, pirms 13 gadiem
Jā vartsargi spēlēja ļoti slikti. Paskataties uz Atlant kā vinjiem BAruljins velk ara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-15 14:22, pirms 13 gadiem
izkatas ka suplers grib beikt ! ...........

  -1 [+] [-]

, 2011-03-15 14:37, pirms 13 gadiem
fred uk rakstīja: Taa labak nerunaa--TroterLove paliks greizsirdiiga
kapēc,lai es paliktu greizsirdīga?

  +3 [+] [-]

, 2011-03-15 15:45, pirms 13 gadiem
duum rakstīja: izkatas ka suplers grib beikt ! ...........
pēdējais laiks iet uz latviešu valodas stundām!
1 2 38 komentāri