Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

''Dinamo'' pret ''Atlant'': uzbrukums pret aizsardzību

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

''Dinamo'' pret ''Atlant'': uzbrukums pret aizsardzību
Cerēsim, pēc divām lieliskām spēlēm nesekos sāpīga piezemēšanās kā Brokam Troteram spēlē pret ''Atlant''
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'' noslēgs trīs mājas spēļu sēriju, pulksten 19:30 tiekoties ar Mitišču ''Atlant''. Lai iegūtu maksimumu (deviņus punktus), kas bija pieejams šajās trīs spēlēs, šovakar noteikti jāuzvar. Jāatzīmē, ka pirms sezonas vienības aizvadīja trīs savstarpējās pārbaudes spēles. Tiešraide LTV7.

Rīgas ''Dinamo'' šovakar noslēgs mājas spēļu sēriju, uzņemot Mitišču ''Atlant''. Līdzšinējos divos mačos izdevies uzvarēt, - lai iegūtu maksimumu, šovakar jāuzvar ''Atlant''. Sestdien rīdzinieki ar 4:1 pārspēja Ņižņijnovgorodas ''Torpedo''. Četri vārti iemesti līgas labākajai komandai aizsardzībā, pēc otrās trešdaļas viesi veica vārtsarga nomaiņu (laukumu atstāja septembra labākais vārtsargs KHL - Bernds Bruklers). Patīkama uzvara, kas ''dinamiešu'' domas tikai uzlaboja. Tāpat arī pārliecinātību par saviem spēkiem.

To varējām novērtēt tikai divas dienas atpakaļ - ''Dinamo'' pēc otrā perioda atradās iedzinējos ar 2:3 pret Jaroslavļas ''Lokomotiv''. Atlikušo 20 minūšu laikā viss tika ievirzīts mājiniekiem vajadzīgajā gultnē - trīs bezatbildes vārti un trīs punkti turnīra tabulā (5:3). Jāatzīmē, ka Tomašs Surovijs guva divus vārtus (turklāt abus mazākumā), kā arī izdarīja lielisku piespēli. Labākā spēlētāja balvu gan saņēma Lauris Dārziņš, domājams, avansā par vārtu guvumu - viņam beidzot pārtrauka 12. ''sauso'' spēļu sērija, turklāt vārtu guvums bija lielisks.

Mitišču ''Atlant'' sezonu uzsācis gaužām nepārliecinoši; četrās oktobrī aizvadītajās spēlēs uzvaras priekus izdevies baudīt tikai vienu reizi. 5. oktobrī tika atlaists līdzšinējais komandas galvenais treneris Nikolajs Borščevskis, un šobrīd mēļo, ka pie komandas stūres varētu stāties Milošs Ržiha (strādājis ar komandu 2005./2006. gada sezonā), kurš atbrīvots no Maskavas ''Spartak'' trenera pienākumiem.

Šodien, tāpat kā pirmdien, pretiniekos stāsies jau pirms sezonas labi iepazīts sāncensis - ar ''Atlant'' pirms sezonas aizvadītas trīs pārbaudes spēles, ''Dinamo'' divas uzvaras, ''Atlant'' - viena. Mitišču vienība uzvaru guva tieši pēdējā spēlē, kura datējama ar 25. augustu.

Tomēr jāatgādina - pirms sezonas komandas mēdz spēlēt citādāk nekā sezonas laikā. Šādas problēmas skārušas arī ''Atlant'' - ja pirms sezonas par uzbrukuma kvalitāti sūkstīties nebija pamata, tad šobrīd jāmaldās pārdomās - kurš vainīgs? Rūpala gan ir vārtu gūšana savā laukumā - ''Atlant'' četru spēļu laikā to paveicis tikai vienu reizi, turklāt ''sausā'' bija nospēlētas 232 minūtes un 30 sekundes. Iespaidīgi un bēdīgi, lai neteiktu vairāk.

Ar 23 gūtajiem vārtiem komanda šobrīd pārliecinoši ieņem pēdējo vietu rezultatīvāko vienību rangā (salīdzināšanai - ''Dinamo'' 51 gūtie vārti un 2. vieta, atpaliekot tikai no Ufas ''Salavat Yulaev''). Toties līmenī savu vārtu drošība - zaudēti 27 vārti, kas ir 4. labākais rādītājs (''Dinamo'' - 40 ielaistas ripas). No skaitļiem varam secināt, ka šodien diezin vai varam gaidīt rezultatīvu spēli, taču rīdzinieku un ''Atlant'' spēkošanās parasti bijusi pietiekami rezultatīva. Garlaicīgi nebūs.

No skaitļiem pie skaitļiem. Viesu komandā, protams, rezultatīvākais ir pirmās sezonas labākais bombardieris Sergejs Mozjakins, kuram 12 spēlēs 14 (5+9) punktu. Tā kā uzsvars tiek likts uz savu vārtu drošību, laba statistika ir abiem vārtsargiem - Vitālijam Kovaļam un Konstantīnam Baruļinam. ''Dinamo'' jāizceļ KHL 2. rezultatīvākais hokejists Aleksandrs Ņiživijs - 14 spēlēs 17 (7+10) punktu, tiesa, Aleksandrs Radulovs no Ufas ''Salavat Yulaev'' devies iespaidīgā atrāvienā - viņus šķir septiņi punkti. Vēl uzmanība jāvērš arī uz ''Dinamo'' kapteiņa Sanda Ozoliņa rezultativitāti - viņš turpina sekot ''punkts spēlē'' grafikam, 14 spēlēs iekrājot tikpat (1+13) punktu.

Nenāktu par ļaunu šovakar iegūt vēl trīs punktus, lai nostiprinātos Rietumu konferences spēcīgāko komandu pulkā, turklāt izbraukums, kurš ilgs četras spēles, nesolās būt no vieglajiem - jāspēkojas ar Maskavas ''OHK Dynamo'' (2. vieta visā līgā), Maskavas ''Spartak'' (nesenā treneru maiņa komandu spārnojusi), Čerepovecas ''Severstal'' (tikpat punktu cik ''Dinamo'' - 22 -, taču spēles - par divām mazāk) un Sanktpēterburgas ''SKA'' (šo komandu ''draudzība'' nevienam nav jāatgādina). Spēles sākums 19:30, tiešraide LTV7.

1 2 3 4 129 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2010-10-13 07:18, pirms 14 gadiem
Uzbrukums uzvarēs !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2010-10-13 07:33, pirms 14 gadiem
pret tām nosacīti vieglākajām ir visgrūtāk dinamo šo sezon..

lai veicas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +27 [+] [-]

, 2010-10-13 07:44, pirms 14 gadiem
Autor, būtu labi padomāt, kā rakstāt. Pirmkārt, latviski nevajadzētu teikt "divas dienas atpakaļ", jo tas ir tiešs tulkojums no krievu valodas (dva dņa nazad). Vajadzētu rakstīt "pirms divām dienām". otrkārt, vārds "rūpala" nenozīmē to pašu, ko "rūpes". Tas drīzāk ir individuāls uzņēmums, pasākums.

  -4 [+] [-]

, 2010-10-13 07:46, pirms 14 gadiem
krist-apsss rakstīja: nu tak baac, trotteru jaizmegina ielikt sprukta mainaa, ankipanu ceturtajaa, kautvai uz vienu speeli, paskatiities kaa buutu, sprukts , karsums, trotters tak lielisku vareetu buut.
lai veicas RD
Ej un iestasti kko tadu Supleram. !

 +19 [+] [-]

, 2010-10-13 07:51, pirms 14 gadiem
mister_negative rakstīja: tas,ka musejie sodien pases 3pts,tas noteikti ir skaidrs katram lidzjutejam
tas, ka tu esi neattīstīts un stulbs, tas noteikti ir skaidrs katram Latvijas iedzīvotājam.

  -2 [+] [-]

, 2010-10-13 07:53, pirms 14 gadiem
ko diez šodien vārtos ieliks?

     [+] [-]

, 2010-10-13 07:58, pirms 14 gadiem
Par skaistu uzvaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-10-13 08:06, pirms 14 gadiem
sanijai9 rakstīja: ko diez šodien vārtos ieliks?
es domāju, ka Holtu.
būtībā nešaubos

     [+] [-]

, 2010-10-13 08:14, pirms 14 gadiem
man liekas ka varbūt zviedrs
un tad atkal liks holtu
Slēpts komentārs: kazino

  +1 [+] [-]

, 2010-10-13 08:30, pirms 14 gadiem
es uz toto Dinamo izvelejas. Pareizi? vai ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Modžohēds
Slēpts komentārs: Modžohēds
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +1 [+] [-]

, 2010-10-13 08:56, pirms 14 gadiem
zanessa rakstīja: Autor, būtu labi padomāt, kā rakstāt. Pirmkārt, latviski nevajadzētu teikt "divas dienas atpakaļ", jo tas ir tiešs tulkojums no krievu valodas (dva dņa nazad). Vajadzētu rakstīt "pirms divām dienām". otrkārt, vārds "rūpala" nenozīmē to pašu, ko "rūpes". Tas drīzāk ir individuāls uzņēmums, pasākums.
jau pirmajā teikumā pašam totāls sviests.. kas tā par tādu "rakstāt" vārda gramatisko formu? ka tik kaut kur piekasīties. iedzer tēju un nomierinies.

     [+] [-]

, 2010-10-13 09:00, pirms 14 gadiem
Gribētos lai čaļi neizlaižas un nospelē tādā limenī kā iepriekšējos 2 mačus.Jādomā,ka fiziski viss o.k. un lidz ar to latiņu varēs noturēt.3pts. ir ļoto,ļoti vajadzigi,jo priekšā tiešām grūts izbraukums.

  +5 [+] [-]

, 2010-10-13 09:05, pirms 14 gadiem
Modžohēds rakstīja: Zanessa, kas Tu kāds Latviešu valodas skolotājs..,jeb tāpat, kaut kāds umņiks...!?
Vai tad tikai latviešu valodas skolotājam ir jāzina latviešu valoda? Jā, es esmu umņiks! Mēs abi savos komentāros varam runāt, kā patīk, bet rakstu autoriem gan vajadzētu rakstīt pareizāk. Ja vēlme lasīt kvallitatīvākus rakstus ir kaut kas ārkārtējs, tad kas ir normāli?

  +4 [+] [-]

, 2010-10-13 09:07, pirms 14 gadiem
3_dziiviibas rakstīja: jau pirmajā teikumā pašam totāls sviests.. kas tā par tādu "rakstāt" vārda gramatisko formu? ka tik kaut kur piekasīties. iedzer tēju un nomierinies.
Un kā tad ir pareizi? Varbūt, ja tā labi padomā, tomēr nav sviests?

 +14 [+] [-]

, 2010-10-13 09:08, pirms 14 gadiem
Šodien būs ļoti grūti uzvarēt. Parasti pēc tādām spēlēm kā pret Loko seko atslābums-gan fiziskā, gan psiholoģiskā ziņā. Fiziski spēle pret Loko prasīja ļoti daudz spēku, jo par šo spēli patiešām var teikt ka mūsējie ,,grauza ledu,, bet nepadevās-bija laba spēka cīņa, ātrumi, arī saspēle laba vietām izcila utt. Psihiloģiski uzvara par Loko dod daudz, bet tagad Atlant0redzot kā Atlant spēlē-arī spēlētājiem zemapziņā/nevis apziņā/ var iezagties tas pats kas tagad līzdjutējiem/arī man/ nu Atlant jau jāpieveic. Komandai ir laba aizsardzība, iespējams viesi šodien,,grauzīs ledu,, lai uzvarētu un kārpītos ārā no bedres-jo gan jau Atlant uzskata ka tieši Dinamo Minska un Rīga ir klubi ko varētu apdzīt cīņā par PO.
Ja šodien uzvarēsim tad varēsim teikt ka mums ar komandu patiešām viss ir kārtībā-spējam noskaņoties, atjaunoties/ar noteikumu ka Atlant nospēlē normāli/. Protams viena spēle nav rādītājs, bet iepriekšējās sezonās un arī Latvijas izlasē bija bieža slimība pēc skaistām uzvarām cīņ''a ar labu spēli seko slikta spēle.
Šodien tā nedrīkst būt.

  +7 [+] [-]

, 2010-10-13 09:09, pirms 14 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nosaukt RD par uzbrukuma komandu var tikai cilvēks ar ļoti labu iztēli.
Spēli pret NN Torpedo neredzēju, bet pret Loko der atcerēties,ka divi vārti tika gūti ar gana lielu veiksmes palīdzibu, un nevis tāpēc,ka RD būtu baigi kapājuši uzbrukumā. Plus vieni vārti tukšos vārtos.
Nu paskaties khl majaslapa uz iemestajiem vartiem visa liga, un gan jau naks apskaidriba

  +1 [+] [-]

, 2010-10-13 09:14, pirms 14 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nosaukt RD par uzbrukuma komandu var tikai cilvēks ar ļoti labu iztēli.
Spēli pret NN Torpedo neredzēju, bet pret Loko der atcerēties,ka divi vārti tika gūti ar gana lielu veiksmes palīdzibu, un nevis tāpēc,ka RD būtu baigi kapājuši uzbrukumā. Plus vieni vārti tukšos vārtos.
Nu paskaidro kā komanda kura ir 2 vietā pēc vidēji iemestām ripām šosezon un iepriekšējā sezonā 5 vietā pēc iemestām ripām var nebūt uzbrukuma koamnda-kāda tur baigā iztēle-tomēr 2 vieta tagad pēc rezultativitātes/!!!!!/. Tad kas mēs īsti tavuprāt esam-izcila pretuzbrukuma komanda vai. Metam vairāk par magņitku, Znaroka komandu un Tev par maz. Paskaties kā citas komandas spēlē.
Slēpts komentārs: 3_dziiviibas

  +1 [+] [-]

, 2010-10-13 09:14, pirms 14 gadiem
Ka tik paliktu sastāvs un degsme tāds kāds pret lokomotīvi 3 trešdaļā tad vajadzētu plīst atlantas aizsardzībai...
Slēpts komentārs: kasagrande

  +3 [+] [-]

, 2010-10-13 09:27, pirms 14 gadiem
kasagrande rakstīja: Ir jau RD uzbrukuma komanda, 51 gols, vairāk tikai Salavatam, vienīgi žēl, ka RD nav hokeja komanda.
Kā to atļausiet saprast,cienītais?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: la_duster
Slēpts komentārs: kasagrande
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 129 komentāri