Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Jēkabs Rēdlihs: "Katru spēli spēlējam kā pēdējo"

Jānis Celmiņš

Jēkabs Rēdlihs: "Katru spēli spēlējam kā pēdējo"
Jēkabs Rēdlihs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

"Iesākām labi, sekoja neliels kritums un šobrīd atkal iet no rokas. Kritums, manuprāt, bija loģisks, bija sakrājies gan psiholoģiskais, gan fiziskais nogurums un tas ir neizbēgami," intervijā Sportacentrs.com atzīst Rīgas "Dinamo" aizsargs Jēkabs Rēdlihs.

Spītējot dažādiem savainojumiem komanda ir pamatīgi ieskrējusies. Noskaņojums šobrīd laikam labs… (sarunājāmies pirms spēles ar "Spartak")
Jā, nevar sūdzēties. Ja sanāk uzvarēt, tad viss kārtībā.

Mačā pret "Amur" savainoji ausi. Kā šobrīd jūties?
Ausij pēc spēles tika uzliktas desmit šuves, kosmētiskās šuves. Būs labi, iespējams, pat labāk nekā pirms tam. Esmu uztjūnēts (smejas). Pēdējo spēli spēlēju ar auss aizsargu un nebija ne vainas, gadās visādi. Tāds ir hokejs.

Vai Sanda Ozoliņa prombūtnē aizsargi izjūt, ka slodzes ir lielākas?
Grūti spriest, iespējams, tie, kuri spēlē vairākumā un mazākumā arī izjūt. Visā visumā mūsu skaits nav mainījies. Spēlei tiek pieteikti seši aizsargi, ar Sandi bijām seši un bez viņa esam seši. Noslogojums ir tāds pats, protams, dažam sanāk uzskriet nedaudz vairāk, bet pēc būtības nekas nav mainījies.

Daudz runāts par tā saukto "aizsargu rotāciju", cik lietderīga, tavuprāt, tā ir? Arī pašam ir nācies pasēdēt malā…
Kā treneris teiks tā būs, tur nav daudz ko komentēt. Mums ir daudz labu aizsargu, protams, pēc vairākām spēlēm malā nav viegli uzreiz ieiet spēlē, bet neko darīt tāds ir treneru lēmums.

Cik intensīvi šobrīd trenējaties un kam veltāt vislielāko uzmanību?
Intensīvi trenēties šobrīd mēs nemaz nedrīkstam, slodzes spēlēs ir tiešām nopietnas. Spēļu režīms ir ļoti piesātināts, īpaši pēc neilgās atpūtas pauzes. Spēlējam katru otro dienu un gan fiziski, gan morāli tas atstāj diezgan lielu iespaidu. Treniņi vairāk ir kā atslodze starp spēlēm. Šobrīd tie kļuvuši ļoti īsi, bet intensīvi. Tādā režīmā tad arī pēdējā laikā strādājam. Protams, bez treniņiem, tikai spēlējot, arī nevaram, bet šobrīd domāju, ka komanda fiziski jūtas labi un neviens īpaši nesūdzas.

Pēdējās spēlēs esat sapelnījuši daudz noraidījumu, ar ko tas izskaidrojams?
Treneri visu laiku atgādina, ka jāspēlē disciplinētāk un arī paši saprotam, ka noraidījumi nav laba lieta, bet tajā pašā laikā labi spēlējam mazākumā (skaļi smejas). Visi spēlē pašaizliedzīgi un cenšas parādīt labu spēli. Dažbrīd gadās pārcensties un tā tie noraidījumi krājās. Dažbrīd pat ir patīkami atsist divīti, ja zini, ka komandas biedrs ir cīnījies par komandu. Ir jāspēlē agresīvi un noraidījumi ar to iet roku rokā.

Tiesneši arī izdara savu darbiņu?
Nevar teikt, ka pēdējās spēlēs pretinieki visu laiku būtu spēlējuši vairākumā, arī viņiem tika doti noraidījumi. Vienmēr var visu novelt uz tiesnešiem, bet tas nav korekti. Viss tomēr atkarīgs no pašiem.

Kā pats vērtē komandas sniegumu līdzšinējās sezonas spēlēs?
Iesākām labi, sekoja neliels kritums un šobrīd atkal iet no rokas. Kritums, manuprāt, bija loģisks, bija sakrājies gan psiholoģiskais, gan fiziskais nogurums un tas ir neizbēgami. Pēc pauzes atkal lēnām uzņemam apgriezienus, visi saprot, ka cīņa par vietu "play-off" būs spraiga, tāpēc iespējami daudz punktu jāsakrāj jau tagad. Spēlējot kā pa kalniem un lejām, mums nekas nesanāks un šobrīd katru spēli spēlējam kā pēdējo. Viss iesāktais būs nesvarīgs, ja mēs nespēsim turpināt tādā pat garā arī turpmāk.

Kas mainījies "Dinamo" spēlē salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu?
Nedomāju, ka kaut kas būtu diži mainījies. Ar baigo meistarību izcelties nevaram, lai arī mums ir daudz individuāli labu spēlētāju. Šobrīd neviens komanda nespēlē skaisti – ar smukām piespēlēm, labām izspēlēm, kombinācijām. Komandas ir tendētas uz vārtiem, daudz spēka spēles arī mēs spēlējam līdzīgi.

Daudziem esi palicis atmiņā ar kautiņu "SKA" spēlē aizvadītajā sezonā. Kāpēc šosezon kautiņu mačos ar "Dinamo" piedalīšanos tikpat kā nav bijis?
Pats nekad neesmu bijis kautiņu piekritējs. Protams, ir gadījumi, kad vajag aizstāvēt vārtsargu vai kādu komandas biedru, bet kopumā es neesmu par asu spēli. Ir jāspēlē agresīvi, jādod kaulā, bet tas nenozīmē, ka ir jākaujas. Par nomestiem cimdiem un desmit minūšu sodiem ir jāmaksā soda naudas, kas tiek atvilktas no mūsu algām, tāpēc spēlētāji bieži padomā, vai tas tiešām ir vajadzīgs. Viens – komanda spēlē mazākumā, otrs – tu maksā soda naudu, naudiņa kokos neaug!

Aizvadītajā sezonā taču arī bija jāmaksā sodi…
Jā, bija! Konkrēti manā gadījumā gan komandas vadība (pēc kautiņa mačā ar "SKA") bija saprotoša un man pašam no savas kabatas sods nebija jāmaksā. Pēc kautiņa lauzām spēli, izcīnījām uzvaru un viss bija kārtībā.

Atceroties aizvadītā gada spēles ar "SKA", vai spēles ar šo komandu šosezon hokejisti uztver kā īpaši?
Mūs uzkurināja fakts, ka viņi (SKA) mūs bija pasūtījuši uz sezonas pirmo spēli un vēlējās atmaksāt par pagājušo gadu. Dzirdēts, ka komandas vadība pat spēlētājiem esot piesolījusi prēmijas. Visā visumā spēles ar "SKA" ar neko diži neatšķiras no pārējām. Tas ir kārtējais mačs, kurā ir jāspēlē ar maksimālu atdevi – par 110 procentiem.

Pats esi uzspēlējis arī Ziemeļamerikā. Kurš hokejs tev pašam ir tuvāks Eiropas vai aizokeāna?
Teikšu īsi – Ziemeļamerikā jauc citu spēli, Eiropā pats radi. Abi ir ļoti dažādas stila un katrā man kaut kas simpatizē. Ziemeļamerikas stils laikam man ir tuvāks, kaut gan pēdējā laikā sācis iepatikties arī Eiropā spēlētais. Ir patīkami atdot kādu skaistu piespēli, iemest kādu labu golu.

Tauta noteikti gaida tavu pirmo vārtu guvumu šosezon. Kad beidzot metīsi iekšā?
Arī es gaidu (skaļi smejas). Šajā jautājumā nekad neko nevar zināt, mēģināšu pēc iespējas ātrāk.

Ko domā par runām, ka arī KHL tuvākajos gados varētu pāriet uz mazāka izmēra laukumiem?
Esmu tikai par. Būs mazāk jāskrien (smejas), aizsargiem mazāk jāskrien pakaļ uzbrucējiem.

Kura komanda tevi sezonas pirmajā pusē visvairāk pārsteigusi? Domāju gan labā, gan sliktā nozīmē.
Īstenībā neko daudz līdzi citām komandām nesekoju. Pietiek ko domāt tāpat par savu spēli, kur nu vēl sekot līdzi citām komandām. Protams, turnīra tabulā šad tad ieskatos, bet tagad atbildēt uz jautājumu, kas pārsteidz, nevaru. Visām komandām ir kritumi un kāpumi, tas ir tikai normāli. Pašam patīk kā spēlē Maskavas "Dinamo". Jau ilgāku laiku spēlē vienā līmenī un ar viņiem vienmēr spēles ir principiālas un interesantas, vienmēr ir dubulta vēlme pārspēt šo komandu.

Slēpts komentārs: punna

  +7 [+] [-]

, 2010-12-08 11:32, pirms 13 gadiem
Paldies par interviju. Par Ješku prieks, nenoliedzami. Pirms sezonas bija drusku šaubas, kā viņam ies.
Un brālis arī ir labi atgriezies
Slēpts komentārs: shitaa

  +9 [+] [-]

, 2010-12-08 11:42, pirms 13 gadiem
Sasmējos par to "atsist divīti" Nebiju dzirdējis tādu izteicienu.

     [+] [-]

, 2010-12-08 11:50, pirms 13 gadiem
shitaa rakstīja: čempionātā neviens nespēlē katru spēli kā pēdējo, lai nu beidz muldēt.
esi spēlējis kādā KHL komandā? kurā?

 +11 [+] [-]

, 2010-12-08 12:11, pirms 13 gadiem
sumbrs rakstīja: esi spēlējis kādā KHL komandā? kurā?
HK "Ar muti brauceeji"

  +2 [+] [-]

, 2010-12-08 12:54, pirms 13 gadiem
Nevajag jau pārspīlēt Jēci, pret apakšgala komandām tas neizskatās.

  +2 [+] [-]

, 2010-12-08 13:24, pirms 13 gadiem
Tad jau Vitazj spēlētājiem algas aiziet kautiņjos?

  -1 [+] [-]

, 2010-12-08 13:51, pirms 13 gadiem
tāda vispārīga intervija, neko stilīgu tā arī nepateica.. šablona atbildes!

     [+] [-]

, 2010-12-08 14:08, pirms 13 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Paldies par interviju. Par Ješku prieks, nenoliedzami. Pirms sezonas bija drusku šaubas, kā viņam ies.
Un brālis arī ir labi atgriezies
ir labi, kad Krišjānis ir atgriezies, bet no visiem aizsargiem pašreiz viņš ir vājākais. Pret Spartak regulāri netika līdz sedzamajam uzbrucējam un pēc vienas tādas reizes spartaks arī iemeta vārtus. Cibuļskis spēlē labāk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-08 14:15, pirms 13 gadiem
Zemekis rakstīja: ir labi, kad Krišjānis ir atgriezies, bet no visiem aizsargiem pašreiz viņš ir vājākais. Pret Spartak regulāri netika līdz sedzamajam uzbrucējam un pēc vienas tādas reizes spartaks arī iemeta vārtus. Cibuļskis spēlē labāk...
Neapstrīdēšu - konkrēto episodi nepamanīju, kurš tur un kā netika līdzi. Es vienkārši atcerējos viņa pēkšņo atgriešanos uz vienu spēli un tās sekas. Tomēr pēc tam viņam visumā spēle aizgāja.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-08 15:06, pirms 13 gadiem
pins19 rakstīja: Tad jau Vitazj spēlētājiem algas aiziet kautiņjos?
Drīzāk Vitazj izmaksā prēmijas par kautiņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja