Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Laikraksts: "Dinamo" fani rindā pēc kabeļtelevīzijas nestāv

Andris Liepa
Andris Liepa

Laikraksts: "Dinamo" fani rindā pēc kabeļtelevīzijas nestāv
Rīgas "Dinamo"
Foto: Ivars Račko

Jau šodien Rīgas „Dinamo” aizvadīs savu pirmo izbraukuma spēli jaunajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā. Taču lielai daļai Latvijas iedzīvotāju nebūs iespēju skatīties spēles tiešraidi, tikai ierakstu.

Pārpublicējam nra.lv rakstu.

Šodien sāksies „Dinamo” KHL sezona, bet daļai būs jāsamierinās ar dzīvi bez hokeja TV ekrānos. Šķiet, cilvēki ar to ir jau apraduši, jo nesteidz par visām varītēm iegādāties šo maksas pakalpojumu.

Neatkarīgā jau rakstīja: tas, ka jaunajā KHL sezonā visiem „Dinamo” faniem nu vairs nebūs iespēju skatīties spēļu translācijas TV ekrānos, izraisījis fanu sašutumu. Proti, spēļu tiesību turētājs, MTG grupa, jau paziņojis, ka mājas spēles tiešraidē varēs skatīties TV6, bet izbraukuma spēles – „Viasat Sport Baltic” kanālā, kas būtībā ir maksas pakalpojums. Protams, spēļu ierakstus ar laika nobīdi varēs vērot arī TV6, taču tad jau spēles rezultāts būs zināms un intrigas nebūs.

Rīgā „Viasat Sport Baltic” kanāls ir pieejams daudzu kabeļtelevīzijas operatoru paketēs, bet reģionos situācija ir sarežģītāka – jo nav tehnisko iespēju vai arī finanses liedz iegādāties dārgās kabeļtelevīzijas paketes.

„Kopš publiskā telpā izskanējusi informācija, ka „Dinamo” spēles turpmāk nebūs redzamas kanālā LTV7, apmēram 5% no ienākošajiem klientu jautājumiem ir tieši par šo tēmu. Līdz šim klientiem esam vairāk snieguši informatīvu atbalstu, skaidrojot, kā turpmāk varēs redzēt „Dinamo” spēles. „Lattelecom” Interaktīvās TV pamata pakas abonenti un „Lattelecom” Virszemes TV ekonomiskās pakas abonenti mājas spēles redzēs kanālā TV6, savukārt izbraukuma spēles varēs redzēt tie „Lattelecom” Interaktīvās TV klienti, kas abonē „Viasat” paku. Esam informējuši par iespējām sekot līdzi arī citu KHL komandu spēlēm, kuras būs vērojamas KHL kanālā. Prognozējam, ka lielāka klientu interese par hokeja skatīšanās iespējam varētu palielināties līdz ar pirmajām spēlēm,” Neatkarīgajai teic „Lattelecom” Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Par sevišķi lielu interesi nevar priecāties arī „Viasat”. „Hokeja sezona ir viens no populārākajiem sporta notikumiem Latvijā, un, protams, jūtam klientu interesi par iespēju skatīties hokeju arī savās mājās. Skaitļus, kas attiecas uz klientu pieaugumu, atklāt nevaram – tā ir konfidenciāla informācija,” Neatkarīgajai visai noslēpumaini teic „Viasat” vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts.

Kamēr kabeļtelevīzijas pretinieki domā variantus, kā noskatīties izbraukuma spēļu translācijas, Latvijas hokeja fanu desants jau tuvojas Prāgai. Kopumā pirmajā izbraukumā devušies apmēram 100 līdzjutēju – autobuss ar Rīgas „Dinamo” Fanu kluba biedriem, kā arī individuāli. Neatkarīgās rīcībā ir informācija, ka uz spēlēm Prāgā un Bratislavā dosies arī tautieši no citās mītnes zemēm, piemēram, Anglijas. Prāgas „Lev”, gaidot fanu desantu, pat ir savā mājas lapā publicējis drošības noteikumus, kas jāievēro visiem spēles skatītājiem: būs stingra pārbaude pie ieejas, liegts ienest dzērienus un dažādus bīstamus priekšmetus. Fani īpaši lūgti būt toleranti spēļu brīžos, kad uz ledus ir strīdus momenti, un nemest dažādus priekšmetus, lai nesavainotu hokejistus. Šādi cilvēki tikšot sodīti ar nopietniem naudas sodiem. Līdzjutēji pat tiek brīdināti, ka arēnā nedrīkst atrasties maskās, kas sedz seju, kā arī izģērbties līdz viduklim. Šogad interese par došanos uz izbraukuma spēlēm esot lielāka nekā iepriekšējos gados.

Izmantotie resursi:
Jaunākās ziņas, komentāri, pētījumi, foto,...

1 2 3 4 138 komentāri

 +30 [+] [-]

, 2012-09-06 10:44, pirms 12 gadiem
Kāds pārsteigums Tas tikai priecē...Viasat laikam cerēja, ka nu tik būs baigais klientu pieplūdums.

 +30 [+] [-]

, 2012-09-06 10:44, pirms 12 gadiem
Bet, protams, ka nestāvēs rindās pēc viasata. Ir taču internets, kur visu var redzēt tāpat

 +44 [+] [-]

, 2012-09-06 10:51, pirms 12 gadiem
šķiet Visast bija aizmirsuši par divām lietām.
1. Interneta spēku.
2. Spēlējam Krievijas līgā, pret Krievijas koamndām, un Dinamo monētai ir otra puse, nerāda letiņa, rada krievi.

Tā kā TV 6 un VSB nebūt nav vienīgie varianti, kā skatīties hokeju, prieks, ka viņiem peļņa nav tik liela, kā cerēts.

P.S.
Arī KHL TV rāda šīvakara spēli

 +10 [+] [-]

, 2012-09-06 10:53, pirms 12 gadiem
Slikti, ka Virszemes TV nepiedāvā VSB kanālu.

  +9 [+] [-]

, 2012-09-06 10:55, pirms 12 gadiem
Paldies valstij , bērniem būs mazāk iespēju redzēt sportu . Tagad jau liela daļa jauniešu ir tādi tizleņi , kas par sportu vispār neko nezin. Fizuhu dzen virsū dauzot pirkstus pa klaviatūru.

  +4 [+] [-]

, 2012-09-06 10:55, pirms 12 gadiem
Un btw:
Rīgas dinamiešus Prāgā negaida

 +12 [+] [-]

, 2012-09-06 10:57, pirms 12 gadiem
sengo rakstīja: Paldies valstij , bērniem būs mazāk iespēju redzēt sportu .
Vienmēr jau var atbildēt, ka:
* Sports nav jāredz, ar sportu jānodarbojas.
* Ja valsts tiešām būtu pārmaksājusi MTG, kāda brēkšana tad saceltos... bāreņiem, pensiem, Āboltiņam naudu atņem, utt.
Slēpts komentārs: Upenaajs

 +14 [+] [-]

, 2012-09-06 11:00, pirms 12 gadiem
sengo rakstīja: Paldies valstij , bērniem būs mazāk iespēju redzēt sportu . Tagad jau liela daļa jauniešu ir tādi tizleņi , kas par sportu vispār neko nezin. Fizuhu dzen virsū dauzot pirkstus pa klaviatūru.
valstij gan no tā nav nekāda labuma, ka daļa jauniešu pastiprināti blenž TV...

  +2 [+] [-]

, 2012-09-06 11:04, pirms 12 gadiem
sengo rakstīja: Paldies valstij , bērniem būs mazāk iespēju redzēt sportu . Tagad jau liela daļa jauniešu ir tādi tizleņi , kas par sportu vispār neko nezin. Fizuhu dzen virsū dauzot pirkstus pa klaviatūru.
būs vairāk laika nodarboties ar sportu- jo sēdēšana pie tv nedod tādu pašu efektu kāds ir, ja pats darbojas

  +5 [+] [-]

, 2012-09-06 11:04, pirms 12 gadiem
Skaitļus, kas attiecas uz klientu pieaugumu, atklāt nevaram – tā ir konfidenciāla informācija,” Neatkarīgajai visai noslēpumaini teic „Viasat” vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts. Kāds pieaugums,ko tu tur "spraud batonus ausīs"? Tā arī Jums vajag VSB,dzināties pēc peļņas,bet bušiet mēslos līdz ausīm!man patiess prieks par to,ka Jums tā sanāca!

  +4 [+] [-]

, 2012-09-06 11:06, pirms 12 gadiem
Upenaajs rakstīja: laikam daudziem sporta ''faniem'' ir svarīgāk izdzert 5 aliņus mēnesī vairāk, nekā abonēt VSB un redzēt ne tikai hoķi, bet arī daudz ko citu
Un kas būtu tas cits?Pat skeletons ar bobsleju aizlaidās no tās Tavas VSb **du bedres!Ta kā labāk pasaki,kāds ir tavs amats tajā šaraškinu kantorkā!

 +12 [+] [-]

, 2012-09-06 11:07, pirms 12 gadiem
Ļoti normāla situācija, ka klubu sports nav bezmaksas TV kanālos. Vai kaut kur bez maksas (izņemot netu) var redzēt NHL, NBA, Anglijas, Vācijas, Spānijas, Itālijas furbolu? Vai basketbola Eirolīgu? Nevar. Nu lūk, arī KHL ir šajā rindā. Normāla prakse.
Cita lieta, ka viašrots nav savas cenas vērts un katram pašam jādomā, kā viņus piešņākt. Es pa polša cenu skatos visu sat VIPa paketi un nesūdzos. Ja nebūtu šāda iespēja, droši vien maksātu viašrotam oficiāli.

 +12 [+] [-]

, 2012-09-06 11:09, pirms 12 gadiem
Viasatu protams es arī neslēgtu klāt, paldies lattelecom, kas piedāvā abonēt atsevišķi VSB kanālu- man jau arī daudz labāk patika vecā situācija, kad spēles varējām skatīties LTV7, BET es atradu risinājumu, spēles skatīšos kopā ar draugiem, katrs samet pa 1 Ls- es nedomāju, ka mēnesī tā ir liela summa....saprotams, ka grūtāk ir līdzjutējiem, kas dzīvo ārpus pilsētām

     [+] [-]

, 2012-09-06 11:09, pirms 12 gadiem
jobanajs viasats savac visu kas tautai interese! sakuma F1 tagad Dinamo....tirlini!
nu itkaa vismaz sho speli khltv buus pieejama kkas pozitivs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 11:13, pirms 12 gadiem
Piekrītu par KHL TV variantu. Tur šīvakara spēle tiešraidē, kas ir pozitīvā lieta. Turklāt, krievu eksperti, manuprāt, ir zinošāki un komentāros daudzsološāki par latviešu ekspertiem. Man patīk KHL TV. Iesaku izmēģināt.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-06 11:14, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: valstij gan no tā nav nekāda labuma, ka daļa jauniešu pastiprināti blenž TV...
Bet tas rad interesi par sportu , velmi pašiem pamēģināt. Valstij vajag veselīgu tautu , slimnieki dzīvo uz pabalstiem. Jau tagad mēs esam 1.vietā Eiropā sirdsslimnieku skaita ziņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-06 11:17, pirms 12 gadiem
Tīrākais bizness.
Laikam bija tā, ka MTG pārsolīja LTV un dabūja tiesības translēt tiešraides. Taču vēlāk viņiem nevedās ar reklāmdevēju piesaisti. Manuprāt tas arī ir galvenais iemesls kāpēc nerādīs TV6 bet rādis maksas kanālā. Ja kāds būtu ar mieru samaksāt MTG, tad viņi noteikti pārietu uz bezmaksas kanāliem. Tā ka īsti pārmest viņiem neko nevarētu.
Kāpēc LTV nevarēja solīt vairāk? Acīmredzot viņi solīja maksimālo summu, lai nepaliktu mīnusos un ar to bija par maz.

  -3 [+] [-]

, 2012-09-06 11:18, pirms 12 gadiem
PiparsOksiks rakstīja: Un kas būtu tas cits?Pat skeletons ar bobsleju aizlaidās no tās Tavas VSb **du bedres!Ta kā labāk pasaki,kāds ir tavs amats tajā šaraškinu kantorkā!
vai nu tu esi mazs pokemons, kam mamma nepasūta VSB, vai arī skopulis, kurš turklāt nesaprot, ka kapitālismā mūziku pasūta tas, kam ir vairāk naudas. Ja gribēji sportu mūžīgi mūžos pa valsts kanālu, tad uzprasi sencīšiem, kāpēc viņu paaudze sagrāva komunismu. tagad par dinamo skatīšanos maksās tie, kam tas interesē, nevis visi nodokļu maksātāji. un nebūs jāklausās pārgudrais eirenštreits, kurš uzaicina ekspertu, bet ekspertu tēlo pats un nedod dievs vēl pokemonu karalis Tripāns...

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 11:20, pirms 12 gadiem
Tas bija jaunums man,šodien ar nepacietību gaidīju RD sezonas sākumu un izlasot šito šoks!Divi vārdi kropļu bars!Neviens to jūsu mēslu tāpat nepirks,viasat un latrelecom....Apmierinaties ar to!Izdpmājuši lapsas kā nopelnīt uz tautu!

  -1 [+] [-]

, 2012-09-06 11:22, pirms 12 gadiem
kafijas pauze rakstīja: Bet, protams, ka nestāvēs rindās pēc viasata. Ir taču internets, kur visu var redzēt tāpat
visdriizaakais tiks uzlikts filtrs un ip adreses no LV, LT, EST nikuja neredzees. Iznjeemums vareetu buut KHL oficiaalais Youtube kanaals, vai arii kaadi no livetv.ru

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 11:22, pirms 12 gadiem
Mazais Dinamo fans, protams, nesaprot, ka, jo mazāk pieejamas ir Dinamo spēles TV ekrānos, jo vairāk mazo fanu apmeklēs Arēnu Rīgu un atpogās gāzu jurim savus sūri grūti nopelnītos 10-15 latiņus par ieejas biļetīti.
Turklāt, piemēram, amērikā (NFL) ir tā, ka, ja dienu pirms spēles nav iztirgotas biļetes uz spēli, tad ir tā saucamais "blackout" - 100 km rādiusā ap stadionu, spēli pa TV nerāda. Nez' kas notiktu, ja KHL šito ieviestu

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 11:23, pirms 12 gadiem
sengo rakstīja: Bet tas rad interesi par sportu , velmi pašiem pamēģināt. Valstij vajag veselīgu tautu , slimnieki dzīvo uz pabalstiem. Jau tagad mēs esam 1.vietā Eiropā sirdsslimnieku skaita ziņa.
kāpēc Tu tā domā? ir kādi pētījumi?
Un izejot no Tavas teorijas, tad jau LTV 7 būtu jārāda masveidā daudz pieejamāki sporta veidi - kā skriešana (vieglatlētika), riteņbraukšana, distanču slēpošana u.c. nevis hokejs.

     [+] [-]

, 2012-09-06 11:25, pirms 12 gadiem
muusejie rakstīja: VIASAT - APDAUZĪTIE FENIŅ PI...JI! DRĪZU BANKROTU JUMS URODI!
Vai tad VIASAT vainīgi ka viņiem uztic šādu pasākumus? Tas bizness. Vainīgi jau tie kuri tiem liek to darīt?

  -1 [+] [-]

, 2012-09-06 11:25, pirms 12 gadiem
Priekš Prāgas kā pilsētas 100 cilvēku nav nekāds lielais desants, kurš būtu īpaši jāgaida. It sevišķi, piemēram, uz Lech ne pārāk senās vizītes fona: bi.gazeta.pl

  +2 [+] [-]

, 2012-09-06 11:27, pirms 12 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Un btw:
http://latsport.lv/hokejs/khl/item/2367-rigas-dinamiesus-praga-negaida
Pilnīgi neizbrīna čehu atieksme pret šo projektu. Viņi, atšķirībā no latvju bāleliņiem domā ar galvu, un saprot, ka KHL projekts iznīcina nacionālo hokeju. Prāgas hokeja faniem jau ir savi klubi, desmitiem gadus, un tie ir "Sparta" un "Slavia", tā kā prognozēju, ka nekāds mākslīgi piedzemdināts LEV, popularitāti šeit negūs.
p.s. Es par "Spartu"

  +8 [+] [-]

, 2012-09-06 11:28, pirms 12 gadiem
tas jau viss nez cik reiz pārrunāts un izmalts - ok, tas ir bizness, Viasat grib pelnīt, bet ar varu neviens nespiež skatīties... un nekāda te komunisma ar vienlīdzīgu bezmaksas pieeju resursiem lielie fani radīs iespēju skatīties, pārējie var neskatīties vai kādu lieku reizi aizvilkt pēcpusi uz Arēnu... mani tikai interesē, vai Kremļa polittehnologiem nebūs iebildumu, ka viņu ietekmes līdzeklis Latvijā tiek tādējādi spēcīgi ierobežots?

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 11:29, pirms 12 gadiem
aizermans rakstīja: Vai tad VIASAT vainīgi ka viņiem uztic šādu pasākumus? Tas bizness. Vainīgi jau tie kuri tiem liek to darīt?
Kāā tad! Kas viņiem liek to darīt? Paši līgumus rauj ar visām rokām ārā...

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 11:32, pirms 12 gadiem
peksiic rakstīja: visdriizaakais tiks uzlikts filtrs un ip adreses no LV, LT, EST nikuja neredzees. Iznjeemums vareetu buut KHL oficiaalais Youtube kanaals, vai arii kaadi no livetv.ru
Ir vel viena laba alternativa - stopstream.tv vismaz pagadiam tur esu visu atradis un redzejs: F1, cempionu ligu(ari Skonto, kad Riga pret horvatiem speleja, ko radija tikai VSB), Anglijas ligu(Reading speles), vienreiz aiz gara laika skatijos Japanas ligas futeni .
Un nekadi cenzi, tai pasai F1 ko ,,atnema,, VSB.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-06 11:34, pirms 12 gadiem
Lai MTG ar savu viasatu iet ieskrieties!!!
Ir pilns interneta resursu kur var skatieties!

  +2 [+] [-]

, 2012-09-06 11:35, pirms 12 gadiem
Tiešām, mazie dinamo fani, ne pa jokam sacepušies, ka haļava beigusies Arī man, protams, vecais variants patika labāk, bet jāsaprot, ka tas bija visīstākais komunisms, ka sabiedriskā televīzija par nodokļu maksātāju naudu pirka tiesības uz viena sporta kluba spēļu translēšanu. Labāk, lai LTV to naudu iegulda savu raidījumu kvalitātes uzlabošanā, jo tomēr kvalitatīvs sabiedriskais mēdijs ir svarīgāks par viena kluba spēlēm.

Turklāt, kur cepiens, mājas spēles tāpat rada TV6, liela daļa izbraukuma spēļu tāpat notiek dienā, kad lielākā daļa tomēr nav mājas un tāpat sanāk darbā caur netu skatīties, turklāt daļu no izbraukuma tāpat translēs khl tv. Nu, ja kāds ar to visu vel nav apmierināts un viņam vajag obligāti visas spēles, nu tad lūdzu pieslēdziet VSB un maksājiet par savu prieku.

     [+] [-]

, 2012-09-06 11:35, pirms 12 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Un btw:
http://latsport.lv/hokejs/khl/item/2367-rigas-dinamiesus-praga-negaida
kā jau žurnālisti cep rakstu virsrakstus

vispār ielikt KHL komandu pilsētā kur priekšā jau 2 čehu komandas čehu līgā ir garām

  -1 [+] [-]

, 2012-09-06 11:41, pirms 12 gadiem
Runčuks rakstīja: tas jau viss nez cik reiz pārrunāts un izmalts - ok, tas ir bizness, Viasat grib pelnīt, bet ar varu neviens nespiež skatīties... un nekāda te komunisma ar vienlīdzīgu bezmaksas pieeju resursiem lielie fani radīs iespēju skatīties, pārējie var neskatīties vai kādu lieku reizi aizvilkt pēcpusi uz Arēnu... mani tikai interesē, vai Kremļa polittehnologiem nebūs iebildumu, ka viņu ietekmes līdzeklis Latvijā tiek tādējādi spēcīgi ierobežots?
Man ir stipras aizdomas, ka mūsu vietējie Liepājas un Rīgas sazvērestību teoriju bīditāji stipri pārspīlē, saucot RD par slepeno un vareno Kremļa ieroci... šis ir pierādījums, ka viss šis projekts ir vien nostaļģiskās asarās un puņķos celts. Kā arī, protams, krievu māka svaidīties ar naudu pa labi un kreisi.
1 2 3 4 138 komentāri