Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Rollerhokeja izlase gūst 14. vietu pasaules čempionātā

Rollerhokeja izlase gūst 14. vietu pasaules čempionātā
Latvijas rollerhokeja izlase spēlē ar ASV
Foto: World Skate

Latvijas rollerhokeja izlase svētdien ar izcīnītu 14. vietu noslēdza dalību FIRS pasaules čempionātā.

Pēc ceturtdaļfināla nesasniegšanas Latvijas izlase turpināja dalību par 9.-16. vietu turnīrā, pirmajā no šiem mačiem ar 2:3 piekāpās Vācijai, abus vārtus gūstot Edgaram Cgojevam. Tālāk pusfinālā par 13.-16. vietu Latvija ar 28:0 sagrāva Ķīnu, bet spēlē par 13. vietu ar 2:7 piekāpās Slovākijai, vārtus gūstot Viesturam Cimermanim un Arturam Batrakam.

Kā vēstīts, pirms tam Latvija čempionāta ievadā ar 0:14 kapitulēja Čehijai, ar 2:4 atzina Itālijas pārākumu, vārtus gūstot Leonardam Rozem un Batrakam, bet noslēgumā ar 1:6 zaudēja arī Šveicei, vārtus iemetot Batrakam.

Trešdien Latvija spēlēja "play-off" kārtā, kur tai pretim stājās ASV, kas tobrīd spēlēja bez zaudējumiem. Kaut bilance vienībām bija diametrāli pretēja, cīņa izvērtās līdzvērtīga, Latvijai zaudējot vien ar 1:2. Vienīgos vārtus latviešiem pašās cīņas beigās guva Jorens Grauds.

Par pasaules čempioni kļuva Latvijas pāridarītāja Čehija, kas finālā ar 7:2 uzvarēja Franciju.

Kā vēsta Latvijas Inline hokeja federācija, izlase ar šo rezultātu izkritusi no A grupas. "Tas nozīmē, ka nākamgad ir jāmēģina tajā atgriezties, un tas ir, iespējams, vieglāk, kā noturēties šajā līmenī, sparojoties ar lielvalstīm. Šī gada komandas vidējais vecums ir 24 gadi, kas ir vēl jaunāka komanda kā pagājušajā gadā, šogad iespēja spēlēt tika dota vairākiem junioru vecuma jauniešiem," vēsta izlasi pāraugošā organizācija.

Latvija piedalījās arī sieviešu turnīrā, kurā ieņēma 12. vietu starp 14 vienībām. Kaut ieņemtā vieta bija salīdzinoši zema, latvietes uzvarēja četrās no septiņām spēlēm.

Nākamajā gadā pasaules čempionāts norisināsies Rollerspēļu ietvaros Barselonā. Tāpat nākamgad paralēli plānots arī IIHF pasaules čempionāts, kur Latvijas izlasi vāc Latvijas Inline hokeja centrs.


, 2018-07-29 23:07, pirms 6 gadiem
Leonards?
, 2018-07-30 20:22, pirms 6 gadiem
Puiši, man ir nepieciešams, lai skatītāji tulkotu))
Es sāku spēlēt 5 minūtes!
Ja tas ir neērti, dodieties uz priekšu un vienkārši izskatu!
Tas ir starp kollapu >>> sisisa.tk
Kristofers Bindulis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64
3

Bindulis pret Šveici gūta savainojuma dēļ nevarēs spēlēt pusgadu

Latvijas valstsvienība nedēļas nogalē aizvadīja divas pārbaudes spēles Šveicē, bet vakar hokejisti atpūtās golfa laukumā. Šodien komanda atgriezās uz ledus. Joprojām slimības dēļ netrenējās Jānis Jaks, kamēr Kristofera Binduļa cerības doties uz pasaules čempionātu nosvītrojis smags savainojums, sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Harijs Vītoliņš.
Patriks Tūresens. Foto: Reuters/Scanpix
2

Norvēģija Rīgā bez galvenās zvaigznes un dažiem veterāniem, toties atgriežas Tūresens

Norvēģijas hokeja izlases galvenais treneris Tubīass Juhansons pavēstījis sastāvu piektdien un sestdien "Arēnā Rīga" gaidāmajām pārbaudes spēlēm pret Latvijas valstsvienību, kas abām komandām būs pēdējās pirms došanās uz pasaules čempionātu Čehijā.
Miks Indrašis. Foto: Ints Kalniņš/Reuters/Scanpix
13

Indrašis pēc spilgtas klubu sezonas pievienojas izlasei, klāt arī Ansons

Latvijas Hokeja federācija pavēstījusi, ka valstsvienības rindas šorīt papildinājuši uzbrucēji Miks Indrašis un Raivis Ansons.