Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Klešnikam 5 vārti ļoti svarīgā uzvarā, Lilienfeldam - savainojums...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Klešnikam 5 vārti ļoti svarīgā uzvarā, Lilienfeldam - savainojums...
Evara Klešnika teicamā spēle un 5 gūti vārti sekmēja Mindenas komandas ļoti svarīgu uzvaru cīņā par palikšanu Vācijas 1. bundeslīgā.

Labas un sliktas ziņas Lieldienās par Latvijas handbolistu spēlēm Vācijā un Austrijā. Teicamu spēli aizvadīja Evars Klešniks Vācijas 1. bundeslīgā un Ģirts Lilienfelds 2. bundeslīgā, taču Ģirts arī savainoja kāju un nevarēs trešdien palīdzēt Latvijas izlasei 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Dobelē ar Slovākiju.

Vācijas 1. bundeslīgā Mindenas komanda savā laukumā uzņēma vienu no tiešajiem konkurentiem cīņā par vietas saglabāšanu starp spēcīgākajām komandām, savulaik slaveno TV "Grosswallstadt". Viesiem bija par 3 punktiem mazāk nekā Mindenas komandai un viņi nebija uzvarējuši jau 6 spēlēs pēc kārtas (viens neizšķirts), tā ka tikai uzvara Mindenā ļāva vēl reāli uzlabot cerības palikt 1. bundeslīgā. Mindenas komandai situācija nebija daudz labāka - tā nebija uzvarējusi jau 9 spēlēs pēc kārtas (divi neizšķirti)...
GWD "Minden" pēc neizšķirta pirmajā puslaikā - 11:11 - tomēr salieca pretinieku un uzvarēja ar 26:24. Evars Klešniks šajā tik svarīgajā spēlē guva 5 vārtus, turklāt viņa rēķinā divi pēc kārtas īpaši svarīgi vārti otrā puslaika vidū - pēc Evara metieniem Mindena panāca vispirms 19:17, tad arī 20:17.
Turnīra tabulā Mindenas komanda paliek 11. vietā, taču no izkrišanas robežas to tagad šķir nevis viens, bet 3 punkti.
Aivja Jurdža pārstāvētais TSV "Hannover-Burgdorf" savā laukumā spēlēja neizšķirti 28:28 ar TBV "Lemgo". Pirmo puslaiku mājinieki zaudēja ar 12:16, otrajā bija vadībā ar 22:20 un 24:22, bet 1.22 pirms beigām viesi panāca neizšķirtu un tas arī palika uz tablo. Jurdžs vārtus neguva. Turnīra tabulā Hannoveres komanda joprojām ir stabilā 6. vietā.

Vācijas 2. bundeslīgā ThSV "Eisenach" viesos ar 22:28 (10:13) zaudēja vienam no konkurentiem cīņā par iekļūšanu 1. bundeslīgā SG BBM "Bietigheim". Ģirts Lilienfelds viesu labā guva 7 vārtus, bet... Savainota kāja, jāiet uz rentgenu un spēlēšana trešdien Latvijas izlases rindās pret Slovākiju izpaliek. Diemžēl atkal nebūsim optimālajā sastāvā...
Ingara Dudes pārstāvētais HG "Saarlouis" viesos ar 32:33 zaudēja vicelīderim "Bergischer HC 06". Viesi līdz minimumam rezultātu samazināja tikai 7 sekundes pirms beigām. Dudem gūtu vārtu nav.
Turnīra tabulā Aizenahas komanda paliek 3. vietā un tuvākais sekotājs no tās atpaliek par 3 punktiem, savukārt Sārluisas komanda dala 11.-13. vietu un no izkrišanas robežas to šķir 4 punkti.

Austrijas HLA čempionāta pirmā sešnieka turnīrā Jāņa Pavloviča pārstāvētais "West Wien" savā laukumā ar 31:35 zaudēja Kremzas komandai. Pārāk daudz ūdens tika izliets pirmajā puslaikā - 13:21... Pavlovičam 5 vārti.
Joprojām traumas dēļ nespēlē Jānis Glušaks, bet bez viņa čempions "Alpla HC Hard" viesos ar 33:24 uzvarēja "Union Leoben".
"West Wien" kopā ar Leobenas komandu joprojām dala 5. vietu un no 4. vietas tās atpaliek par 3 punktiem. Hardas komanda ir otrā un praktiski jau var sākt domāt par pusfinālu.