Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Labanovskis: Tā bija pagaidām nozīmīgāka uzvara trenera karjerā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Labanovskis: Tā bija pagaidām nozīmīgāka uzvara trenera karjerā
Valdis Labanovskis ar Latvijas izlasi
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Pēc šovakar Dobelē izcīnītās pirmās uzvaras 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pār Slovākijas izlasi (28:24) Latvijas handbola valstsvienības galvenais treneris Valdis Labanovskis atzina, ka mūsu komanda labi izpildīja spēles plānu, kas arī bija galvenais panākuma iemesls.

"Izdevās nospēlēt ļoti agresīvi un stabili 6:0 aizsardzībā. Helmuts Tihanovs teicami darbojās vārtos. Tas arī ielika pamatus panākumam," pēc mača atzina Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis. "Arī uzbrukumā izdevās visas iecerētās sadarbības. Spēlējām pacietīgi un rūpīgi gatavojām metienus. Otrajā puslaikā slovāki nomainīja aizsardzību un sāka aktīvāk spēlēt pret Jurdžu un Krištopānu, tāpēc mums radās problēmas. Pēc neiemestajiem vārtiem vai pieļautajām kļūdām nepaspējām atgriezties aizsardzībā, tāpēc rezultāta starpība sāka arī dilt."

Labanovskis, rezumējiet spēli, atzina: "Man ir prieks, ka izdevās visas sadarbības, tā kā bija plānots. Gribu arī izteikt komplimentu visai komandai, kas nocīnījās līdz galam. Cerams, ka līdzīgi nospēlēsim arī atbildes mačā. Šī pagaidām bija mana nozīmīgākā uzvara trenera karjerā."

"Uzvara nebija ne veiksme, ne likumsakarība, tas bija smags darbs," pēc mača atzina Latvijas izlases handbolists Aivis Jurdžs. "Mēs uzvarējām ar aizsardzību."

Taujāts par vārtsargu sniegumu, Jurdžs atzina, ka vārtsargi nepavilka, bet gan izdarīja savu darbu. "To arī gaidījām," piebilda handbolists. "Šoreiz beidzot stresa situācijā spējām savākties un nezaudēt, kaut arī Latvijas šādās situācijās raksturīgi būtu zaudēt."

Slovākijas izlases galvenais treneris Pētrs Dāvids pēc mača atzina, ka ir sarūgtināts ar savas komandas spēli: "Mēs ļoti slikti tikām galā ar latviešu spēlētājiem Jurdžu un Krištopānu. Diemžēl visas spēles garumā tā arī neatradām īsto recepti, kā cīnīties ar pretinieku uzbrukumu. Ceram savā laukumā nospēlēt labāk."

Atbildes spēli ar Slovākijas handbolistiem aizvadīsim jau 7. aprīlī izbraukumā. Slovākijā Latvijas izlasei palīdzēs Jānis Gremzde, kurš spēli Dobelē izlaida slimības dēļ. Maču tiešraidē demonstrēs Viasat Sport Baltic.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv