Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola izlase apņēmības pilna pirms spēlēm pret slovākiem

Jānis Celmiņš

Handbola izlase apņēmības pilna pirms spēlēm pret slovākiem
Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis
Foto: Raitis Puriņš

Latvijas handbola izlase jau rīt (3. aprīlis) aizvadīs savu trešo Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli, tiekoties ar Slovākijas handbolistiem. Šodien notikušajā preses konferencē izlases pārstāvji iepazīstināja mediju pārstāvjus ar pēdējiem jaunumiem mūsu valstsvienības nometnē.

Pirmo maču pret slovākiem izlase aizvadīs savā laukumā Dobelē, bet jau nedēļas nogalē, 7. aprīlī slovākus lūkos apspēlēt viesos.

„Jau pirms kvalifikācijas cikla sākuma paudām, ka šajās divās spēlēs pret slovākiem mums ir vislabākās cerības gūt uzvaras un punktus. Tāds arī ir mūsu mērķis. Slovākijas izlase būs favorītu statusā, taču mēs darīsim visu, lai gūtu punktus. Slovāki spēlēs pret ungāriem un horvātiem cīnījās atzīstami, taču pretinieki bija krietni pieredzējušāki. Slovākiem ir gan labi metēji ārējās pozīcijās, gan tādi, kas var apspēlēt viens pret viens,” pēc pretinieku izpētes pauda izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis. „Atkarībā no spēles gaitas gatavojam divus aizsardzības modeļus,” piebilda treneris. „Domāju, ka slovāki abām spēlēm gatavojas ļoti nopietni un par uzdevumu noteikti sev virzījuši izcīnīt uzvaras abās spēlēs. Par mūsu nenovērtēšanu nevar būt ne runas,” uzskata treneris.

Izlasē pēc ilgāka pārraukuma atgriezies arī Evars Klešniks, kurš pauda gandarījumu, ka izdevies tikt galā ar veselības problēmām, un viņš būšot gatavs palīdzēt izlasei. Cits Latvijas izlases potenciālais līderis Dainis Krištopāns atzina, ka šīs spēles pret Slovākiju viņam būs interesantas. Pretinieku rindās būs daudz paziņu un komandas biedru. Komandas kapteinis Margots Valkovskis tikmēr pauda, ka pretinieks ir pietiekami nopietns. „Tā ir laba komanda, kura piedalījusies visos pēdējo gadu lielākajos turnīros. Mēs tādos neesam spēlējuši, taču nedosimies laukumā, lai uzvaras dāvinātu. Šis ir tas gadījums, kad izlase ir gandrīz labākajā sastāvā, tāpēc vismaz Dobelē centīsimies cīnīties par uzvaru. Kā būs dzīvē, rādīs spēle,” teica kapteinis.

„Lai arī slovāku rindās nebūs vairāku līderu, nedomāju, ka komanda būs īpaši vājāka,” teic šīs valsts handbola pazinējs Krištpāns. „Vēlos apliecināt komandas biedriem, ka arī izlasē varu nospēlēt labi,” piebilda handbolists.

Cīņās pret Slovākiju mūsu izlasei nepalīdzēs Ģirts Lilienfelds, taču pēdējo vietu komandā nopelnījis „Dobeles Tenax” komandas pārstāvis Oskars Arājs.

Latvijas izlases sastāvs:

Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Helmuts Tihanovs (LSPA/NB SAN), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Armands Uščins (Dessau-Rosslauer HV, Vācija), Mārtiņš Dāvidnieks (Taby HK, Zviedrija), Aivis Jurdžs (TSV Hannover-Burgdorf, Vācija), Austris Tuminskis (SK Latgols), Jānis Gremzde (TB 03 Roding, Vācija), Dainis Krištopāns (Tatran Prešov, Slovākija), Evars Klešniks (GWD Minden, Vācija), Elvijs Borodovskis (HV Kremer/Hurry-Up, Nīderlande), Jānis Pavlovičs (SG INSIGNIS Westwien, Austrija), Margots Valkovskis (HSC Bad Neustadt, Vācija), Ingars Dude (HG Saarlouis, Vācija), Oskars Arājs (Dobeles Tenax).

Galvenais treneris: Valdis Labanovskis
Treneris: Dmitrijs Bražņikovs

Preses konferences video:

     [+] [-]

, 2013-04-02 13:38, pirms 11 gadiem
Teiksim.
Man arī interesētu tas, kā Dāvidniekam iet Zviedrijā. Kaut kad meklēju, bet tā kā kluba lapā viss bija zviedru valodā...
Jācer, ka Kuģis sāks kā pirmais.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 13:40, pirms 11 gadiem
neeeee rakstīja: Teiksim.
Man arī interesētu tas, kā Dāvidniekam iet Zviedrijā. Kaut kad meklēju, bet tā kā kluba lapā viss bija zviedru valodā...
Jācer, ka Kuģis sāks kā pirmais.
Jautāju Labanovskim par vārtsargiem. Teica, ka sāks Kukša vai Tihanovs.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 13:58, pirms 11 gadiem
Cik tad sen Dāvidnieks jau ir Zviedrijā?

  +1 [+] [-]

, 2013-04-02 14:01, pirms 11 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Cik tad sen Dāvidnieks jau ir Zviedrijā?
spēlē pirmo sezonu, pirms tam spēlēja Latvijā.

     [+] [-]

, 2013-04-02 14:02, pirms 11 gadiem
Klusuma brīžu vairāk nekā runu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-02 14:13, pirms 11 gadiem
Raitis Puriņš rakstīja: Jautāju Labanovskim par vārtsargiem. Teica, ka sāks Kukša vai Tihanovs.
nu tas Labanovskis ir takš mazliet pajocīgs!!!!! kas darās viņa paurī to neviens nekad nesapratīs... atkal Kukša sataisīs -10 un tad jau būs par vēlu sasmelt izlieto... protams var jau gadīties ka Kukša izšaus, kā slotaskāts vienreiz gadā, bet maz ticams...

     [+] [-]

, 2013-04-02 18:50, pirms 11 gadiem
Komandas spēle LV izlasei skaitījās stipra tad,kad par pamatkomandu ņēma ASK un tad paņēma labākos leģionārs klāt....patlaban izlase sastāv 90% no ārzemniekiem kuri spēlē dažādās komandās un sabrauc kopā varbūt 5reiz pa gadu...negribas piekrist trenerim...drīzāk jau individuāli džeki ir spēcīgi ne komandas spēlē...bet tas ir tikai mans viedoklis veiksmi spēlēs

     [+] [-]

, 2013-04-02 19:16, pirms 11 gadiem
Raitis Puriņš rakstīja: Jautāju Labanovskim par vārtsargiem. Teica, ka sāks Kukša vai Tihanovs.
Kāpēc?!?! Kuģis RD kausā parādīja, kurš ir izlases pamatvārtsargs. Tihanova vietā var paņemt kādu laukuma spēlētāju, lai krāj pieredzi uz soliņa. Priekš kam izlasei 3 vārtu vīri?

     [+] [-]

, 2013-04-02 22:28, pirms 11 gadiem
Kaut kāds sviests! Vai nu 14 vai 16 spēlētāji,,,kādi 15!!!!!! Centra nav, labā mala uz jautājuma. Kā spēlēs ??? Lai ārzemnieki arī ved savus ārzemju atbalstītājus uz Dobeli. Cik to būs?

     [+] [-]

, 2013-04-02 23:58, pirms 11 gadiem
Es arī nesaprotu lēmumu pieteikt 3 vārtusargus, mums ir ļoti labs vārtusargu treneris, lai izvēlas divus un trešā vārtusarga vietā kāpēc nepaņemt kādu jauno spēlētāju, kuru mūsu cienījamie handbolu funkcionāri, eksperti ieteiktu izlases trenerim, lai uzdzied himnu pasēž uz bankas,karoče paosta gaisu, lai čalim ir stimuls trenēties un pārējie arī redzēs ka izlasē ir iespējams tikt!Tas ir viens no variantiem manā skatījumā!!!

     [+] [-]

, 2013-04-03 13:26, pirms 11 gadiem
Raitis Puriņš rakstīja: Jautāju Labanovskim par vārtsargiem. Teica, ka sāks Kukša vai Tihanovs.
Esmu vīlies. Tihanovs vēl būtu ok, bet nu Kukša izlasē sevi nav parādījis. Nedomāju, ka tik nopietna spēle ir īstais laiks, kad mēģināt sevi parādīt....