Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbolistiem ceļā uz finālu jāpārvar Urugvajas barjera

Jānis Pārums

Latvijas handbolistiem ceļā uz finālu jāpārvar Urugvajas barjera
Einārs Kiršteins
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Šovakar plkst. 21:00 Latvijas vīriešu handbola izlase aizvadīs pusfināla spēli Starptautiskās Handbola federācijas (IHF) attīstības turnīrā, sacenšoties ar Urugvajas valstsvienību.

Latvijas un Urugvajas komandas tikās jau grupu turnīra fāzē, sacenšoties D apakšgrupā, kur ieņēma pirmās divas vietas. Spēle norisinājās pirms trim dienām un izvērtās par Latvijas handbola izlases līdz šim sarežģītāko pārbaudījumu IHF attīstības turnīrā. Otrā puslaika sākumā latviešiem bija piecu vārtu deficīts, taču visu par labu vērsa pieprasītais minūtes pārtraukums, kas sekoja snieguma uzlabošanās abos laukuma galos. Pirmajā savstarpējā spēlē Latvija uzvarēja ar 26:24.

Urugvaja ir viena no spēcīgākajām Panamerikas komandām, kam pēdējos divos čempionātos pavisam maz pietrūcis, lai kvalificētos pasaules čempionātam. Uz to tiek trīs labākās reģiona komandas, bet Urugvaja ierindojās ceturtajā vietā, abos gadījumos cīņā par bronzu (un vietu pasaules čempionātā) piekāpjoties Čīlei. Pasaules čempionātos Urugvaja, tāpat kā Latvija, tā arī līdz šim nav spēlējusi.

Urugvajas sastāvā IHF attīstības turnīram ir arī pēdējā Panamerikas čempionāta labākais kreisās malas spēlētājs Alehandro Velasko. Tieši viņš bija rezultatīvākais urugvajiešu rindās pirmajā mačā pret Latviju, gūstot septiņus vārtus un ir rezultīvākais spēlētājs Urugvajas rindās šajā turnīrā ar 23 gūtiem vārtiem četrās spēlēs.

Latvijas izlasei katrā no četrām spēlēm rezultatīvākie spēlētāji bijuši dažādi, tāpēc arī vārtu guvumi visa turnīra gaitā sadalās līdzīgi – rezultatīvākais ar 19 vārtiem ir Artis Kurmēns, kam ar 18 vārtiem seko Raimonds Trifanovs un Rolands Ivanovs. Pa 14 vārtiem guvuši Toms Lielais un Einārs Kiršteins. Desmit vārtu robežu pārsnieguši arī Vitālijs Borisenko (13) un Elvijs Borodovskis (11).

Otrajā pusfinālā spēkiem mērosies Fēru salas un Kosova, kas arī turnīra gaitā jau ir tikušās – A apakšgrupas izšķirošajā spēlē Fēru salu komanda savu pārākumu pār mājinieci nodemonstrēja diezgan pārliecinoši, uzvarot ar 36:30 (19:12). Fēru salu un Kosovas spēle sāksies plkst. 18:30 un būs skatāma video tiešraidē, kā visas līdzšinējās mājinieces spēles. Iespējams tiešraidē varēs vērot arī Latvijas un Urugvajas spēli, LHF par to neilgi pirms mača informēs sociālajos tīklos.

Latvija šobrīd ir vienīgā komanda, kas uzvarējusi visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs. Zaudējuma rūgtumu nav piedzīvojusi arī Fēru salu, kas guvusi trīs panākumus un vienreiz cīnījusies neizšķirti (grupu turnīra pirmajā spēlē pret Austrāliju – 34:34).

Rezultāti
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2015-06-25 22:45, pirms 9 gadiem
+4, uzvara!